Occult Grooming Essentials Hades
Simpsons Chubby 2 Synthetic
Rex Envoy & Astra SP
Saponificio Varesino Opuntia Asl
Τρίτο ξύρισμα με τρίτο διαφορετικο απο τα σαπούνια της Occult Grooming Essentials και 4 (!) διαφορετικές μηχανές( λ - Tatara Masamune - Merkur 34G και σήμερα την Envoy ). Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποίησα συνθετικά πινέλα ( Ωmega EVO & Chubby 2 ) νομίζω πως ταιριάζουν στα σαπούνια αυτά.
Τα Occult "απομακρύνονται" από την Ευρωπαϊκή σχολή και κλείνουν το μάτι στην Αμερικανική. Μου θύμισαν κάτι από CK-6 , ίσως και λίγο Joserra που κι αυτός προς τη δύση κοιτάζει.
Κάθε φορά το ίδιο αποτέλεσμα.
Εύκολος αφρισμός με το σαπούνι να ζητάει αρκετό νερό. Πολυ ωραίο γλίστριμα ακόμη και με την Tatara που δε λες ότι πατινάρει κιόλας σαν μηχανή.
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το residual slickness και πως αυτο λειτουργεί. Βρεχοντας συχνά τη μηχανή αυτή περνούσε από σημεία χωρίς αφρό και γλιστρούσε καλύτερα και από πριν που ο αφρός υπήρχε!
Προστασία. Στα πρώτα δύο ξυρίσματα έβαλα "εύκολα" στο σαπούνι. Στο πρώτο ξεκίνησα με λ στο πρώτο χέρι και συνέχισα με Tatara στα 2 τελευταία. Στο δεύτερο Merkur 34.. οπότε ήρθε η Envoy που και blade feel έχει και δόντια δείχνει. Το ξύρισμα ήταν άνετο και απολαυστικό. Δεν ένιωσα στιγμή ότι κινδυνεύω από κόψιμο ή αμυχές.
Post Shave! Μακράν το δυνατό χαρτί των Occult. Πολύ ισορροπημένο post shave, δέρμα ελαστικό και φρέσκο. Δεν έχει αυτό το βάρος που άλλα σαπούνια τέτοιου επιπέδου έχουν όπως για παράδειγμα τα Joserra. Ιδανικό post για τα γούστα μου.
Σε αρώματα έχω δοκιμάσει ως τώρα τα Druantia, Hades και Cuban Delight και αυτή είναι και η σειρά που τα κατατάσσω σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Τα έχω όμως μυρίσει όλα.. ωραιότατο και το Fougere Brutale.
All in all το σαπούνι είναι winner!
Γνωρίζοντας έστω και διαδικτυακά τους κατασκευαστές του είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα μας δώσουν κι άλλα ακόμη καλύτερα σαπούνια γιατί θεωρώ οτι αγαπάνε βαθια το hobby και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται.
Aim high Βασίλη & Λαζαρε!!!
Congrats!!!