Κύριοι,τί σόι γένια έχω τελικά;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
AresKraniotakes
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Χαιρετώ κι εγώ την ομήγυρη!Ξεκίνησα πρόσφατα(ελάχιστα πριν την καραντίνα σίζον 2 :D )το ΠΞ και έχω βρεθεί σε μία σύγχυση που πραγματικά δεν περίμενα!Εχω μαζέψει ενα "ικανοποιητικό" σετάκι για αρχάριο, μια lord L εξι,μια proraso κόκκινη,ενα πινελάκι χοίρου,κάποιες επιλογές asl & asb που έτσι κι αλλιώς με ενθουσίαζαν απτις καλές εποχές του συγχωρεμένου του παππού :angelic-flying: και ενα allum της ωμέγα!!!
Στο θέμα μας λοιπόν,τις λεπίδες.......τί δεν έχω καταλάβει σωστά;
Ναι,με τον καιρό θα βελτιωθεί και η τεχνική μου,θα συνηθίσει το δέρμα,κλπ κλπ αλλά μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει πολλές,έχω καταλήξει σε μερικές και πιστεύω οτι το έχω οργανώσει ανάλογα με το πόσες μέρες έχω αφήσει τρίχα(όσες περισσότερες μέρες πάμε και σε πιο κοφτερή με κριτήριο επίσης το πόσο απαλή βρήκα την κάθε λεπίδα που δοκίμαζα)!Ωραία λέω,βρήκαμε εναν μπούσουλα!Αμ δε! >:{
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος!Προσπαθώ στα ξυρίσματα μου να κρατώ σταθερές συνθήκες χρόνου,προσοχής,περιποίησης(μέχρι και ψυχικής κατάστασης έχοντας στο χώρο του μπάνιου το κινητό,να ακούγεται μουσική)επομένως δεν υπάρχει,κατά τη γνώμη μου,περίπτωση να φταίει το χέρι!Ξεκινάω με Voskhod,λέω ντάξει,μαλακούτσικη!Rapira supersteel,ωραία,κοφτερή,πολύ "σμούδ"!Bic Chrome Platinum,όπα λέω,σφαχτήκαμε!να σας πώ την αλήθεια φοβήθηκα απο εκείνη τη μέρα να πιάσω τις κοινώς αποδεκτές κοφτερές λεπίδες γιατί νόμιζα οτι φτάνει,βρήκαμε το επίπεδο μας.Δοκιμάζω βέβαια σε άλλη φάση άστρα πράσινες και εκεί κι αν πετσοκόπηκα,τις οποίες έχω στο μυαλλό μου ως μέτριας επιθετικότητας!Λέω δεν γίνεται,κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά!Πιάνω Permasharp,εξαιρετική!
Το αποκορύφωμα ήταν το αποψινό βέβαια,καθώς είμαι μερικές μέρες απο οδοντίατρο και είχαμε ενα μικροατύχημα στο πλάι του χείλους αριστερά(δύσκολη εξαγωγή,ούτε στον εχθρό μου κύριοι! ),οπου καθώς δεξιόχειρας τείνει να εμφανίζεται η ατζαμοσύνη μου,πιάνω πρώτη φορά στα χέρια μου Feather :dp
Ε λοιπόν ήταν ότι καλύτερο!
Και ρωτάω λοιπόν,τί φάση;Να αρχίσω να κοιτάζω για preshave;Να παραμείνω στα κοφτερά;Να πάω σε επιθετική μηχανή με πιο απαλές λεπίδες; (την βλέπω την R41 να μου κλείνει το μάτι)
Χίλια συγγνώμη για το σεντόνι και ελπίζω τουλάχιστον να κρατάγατε καφέ για όλο αυτό που περιέγραψα!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Ares!
Η καλλιέργεια στον άνθρωπο,κρύβεται στους τρόπους,τους πόθους και το χαμόγελο.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 18691 times
Been thanked: 20920 times

Καλώς ήρθες Ares, δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση, θα δοκιμάσεις και θα δεις τι σου ταιριάζει. Οι επιθετικές μηχανές θέλουν καλή τεχνική και γι αυτό δεν προτείνονται σε αρχάριους, εγώ αγόρασα την R41 στο 4μηνο και την ευχαριστήθηκα από το πρώτο ξύρισμα αλλά αν δεν προσέξω σε μία συγκεκριμένη κρεατοελιά θα κοπώ ενώ με άλλες μηχανές δεν με απασχολεί. Όπως σου είπα αν δεν δοκιμάσεις δεν θα βρεις τι ταιριάζει στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόσωπο
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
emminad
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 35 times
Been thanked: 1666 times

Καλημερα και καλως ήρθες Άρη(;).Όντας κι εγώ νέος μιας και ασχολούμαι με το πξ περίπου 6 μήνες,αυτό που θα σου πρότεινα αν σκέφτεσαι για πιο επιθετική μηχανή,να πας κατευθείαν σε μια ρυθμιζόμενη (πχ merkur progress)έτσι ώστε να έχεις "πολλες" μηχανές σε μια.Νομίζω ότι είναι το καλύτερο να πάρουμε μια ρυθμιζόμενη με + 20-30€ έτσι ώστε ανάλογα τα γενιά ,την διάθεση,το αποτέλεσμα που θελουμε να έχουμε από ήπια έως σχετικά επιθετική μηχανή..Όλα τ αλλά μέρα από πειραματισμους θα σου βγουν μόνα τους.
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
9
Has thanked: 301 times
Been thanked: 813 times

Καλωσήρθες καταρχήν! Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς. Δοκίμασες αρκετές λεπίδες και σου έκανε εντύπωση ότι είχες ερεθισμούς με πιο ήπιες σε σχέση με πιο κοφτερές; Αυτό δεν είναι περίεργο, συμβαίνει συχνά για πολλούς λόγους. Π.χ. μπορεί πολύ απλά να μην ταιριάζει το "ήπιο" ξυραφάκι με το δέρμα σου και να ταιριάζει το κοφτερό ή ακόμα ακριβώς επειδή είναι ήπιο να χρειάζεσαι περισσότερα περάσματα (με αποτέλεσμα περισσότερους ερεθισμούς) εκεί που με το κοφτερό κάνεις τα μισά περάσματα.

Εν τέλει έχεις φτάσει σε ικανοποιητικά αποτελέσματα; Από τη μία λες ότι με τις Feather βολεύτηκες πολύ, από την άλλη ότι κοιτάζεις για preshave και πιο επιθετικές μηχανές. Για να ρωτάς μάλλον θεωρείς πως υπάρχει περιθώριο για βελτίωση (που είναι λογικό δεδομένου ότι δεν ασχολείσαι με Π.Ξ. πολύ καιρό). Το θέμα είναι αν η βελτίωση αυτή έχει να κάνει με την τεχνική σου (πολύ πιθανόν), με τις λεπίδες που χρησιμοποιείς, με τον εξοπλισμό ή την προετοιμασία.

Όπως τα περιγράφεις νομίζω σωστά το πας, δηλαδή κρατάς τις ίδιες παραμέτρους σε κάθε ξύρισμα αλλάζοντας μόνο μία κάθε φορά. Νομίζω πάντως πως είναι νωρίς για ν' αρχίσεις τις αγορές εξοπλισμού. Ακόμα κι αν θες ντε και καλά να πάρεις κάτι καινούριο (το καταλαβαίνω) δε θα πήγαινα στην R41 ακόμα (εκτός αν δεν κρατιέσαι). Πήγαινε σε κάτι ενδιάμεσο που και πάλι νομίζω δεν είναι ακόμα αναγκαίο. Για την ώρα θα έλεγα να συνεχίσεις τη βελτίωση της τεχνικής (είναι άσκηση που παίρνει καιρό, μην απογοητεύεσαι αν δε βλέπεις άμεση βελτίωση), να δοκιμάσεις κι άλλα ξυραφάκια (με ανοιχτό μυαλό, μην επηρεάζεσαι από reviews, είναι πολύ προσωπικό θέμα) και όσο για το preshave... δε νομίζω ότι κάνει θαύματα, είναι μακράν σημαντικότερο να κάνεις σωστή προετοιμασία (πλύσιμο προσώπου κι αρκετό νεράκι να μαλακώσουν τα γένια, κατά προτίμηση μετά από ντους). Επίσης δούλεψε αρκετή ώρα το πινέλο στο πρόσωπό σου (ακόμα κι αν κάνεις bowl lathering), θα βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
AresKraniotakes
Νήπιο
Νήπιο
5

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!Algebar,το φαντάστηκα οτι είναι απλά ζήτημα σωστού παντρέματος αλλά για κάποιο λόγο πίστεψα οτι κάτι μου διαφεύγει,που στην τελική είναι μια βασική λεπτομέρεια!Emminad,η αλήθεια είναι οτι είχα στο μυαλλό μου την progress (μόνο και μόνο επειδή είναι πιο δοκιμασμένο εργαλείο,με πολλούς οπαδούς και εγγυημένη ποιότητα κατασκευής(θέλω να πιστεύω))αλλά μάλλον θα ακολουθήσω την κοινή λογική της υπομονής μέχρι να δώ τα πράγματα με πιο έμπειρο μάτι!
FSword μην αγχώνεσαι,φυσικά και υπάρχει περιθώριο(και πλέον με τον εγκλεισμό και άπλετος χρόνος).Χαίρομαι που εγκρίνεις την πορεία μου και πράγματι,η προετοιμασία μου και μόνο παίρνει κανένα πεντάλεπτο σίγουρα,πάντα μετά το ντους!
Η αλήθεια είναι οτι πάντα θυμάμαι το πρόσωπο μου να μην πολυχαμπαριάζει.Ακμή πέρασα 2 βδομάδες πρώτη γυμνασίου και καλό μούσι είχα βγάλει απο το λύκειο!Στο στρατό δε,πολύ συχνά κόντρα ως σκοπετομάχος και Α.Μ.ίτης,παρ'ολα αυτά χωρίς κανένα ζόρι,ούτε σπυριά ουτε τίποτα!
Κλείνωντας θα ήθελα να σας ξαναευχαριστήσω για τις συμβουλές και εννοείται πως καλώς σας βρήκα!
Άβαταρ μέλους
AresKraniotakes
Νήπιο
Νήπιο
5

FSword έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 10:56 Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς
Χαχαχαχα,η αλήθεια είναι οτι πράγματι ρώτησα τον εαυτό μου τί σόι γένια είναι αυτά που έχω,αλλού κατάπυκνα,αλλού αραιώτερα,περίεργες φορές τρίχας!Βάσανο σου λέω,τρέχα γύρευε!
μιχαλησ @
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 467 times
Been thanked: 422 times

φίλε μου η R41 δεν κάνει για καθημερινό ξύρισμα να το έχεις στα υπόψη σου ,η τρίχα μόλις περάσουν κάποιες μέρες μαλακώνει ,μήπως βάζεις πιο πολύ πίεση ασυναίσθητα στις πιο ήπιες λεπίδες,και δοκίμασε να μην ξυρίζεσαι κόντρα και καθημερινά λίγο καιρό μέχρι να καταλάβεις καλύτερα τι μπορεί να φταίει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”