Συνθετικά Πινέλα
- DAK
- Δημοτικό
- 8
- Has thanked: 234 times
- Been thanked: 567 times
Η αγορα ενος καλου συνθετικου εγινε τελικα την παρασκευη και προχωρησα με chubby 2 synthetic!αυτα τα simpson με τραβανε πολυ!παντως με το chubby 2 σε best ειμαι ικανοποιημενος!ελπιζω το συνθετικο να μου αρεσει και αυτο!εμπιστευτικα το brand της simpson!
YOU 'LL NEVER WALK ALONE!!
Solar Flare 24mm / Phoenix το πινέλο. Πάνω απὀ τις μισές χάθηκαν αμμέσως αφού το έβγαλα από τη συσκευασία, ᾽῾παιδέυοντας῾᾽ το πάνω στο χέρι μου (έπεφταν διαδοχικά - ολόκληρες τρίχες).
Ο καθαρισμός έγινε με υγρό σαπούνι κ ἐπειτα σαμπουάν.
Εύχομαι να ήταν απλά τρίχες που δεν είχαν κολληθεί καλά..
Ο καθαρισμός έγινε με υγρό σαπούνι κ ἐπειτα σαμπουάν.
Εύχομαι να ήταν απλά τρίχες που δεν είχαν κολληθεί καλά..
Χμμμμ. Περίεργο. Είχα το ίδιο, αγορασμένο πολύ πρόσφατα από Αργυρούπολη.
Ένα test lather έκανα, βέβαια, το πινέλο ήταν χαρτί στην κυριολεξία.
Έτσι όπως περιγράφεται έπρεπε άμεσα (πριν το πλύνεις) να πάρεις τλφ ή να επικοινωνήσεις με κάποιο τρόπο, αν αγοράστηκε καινούργιο, για αλλαγή/αντικατάσταση. Όσο κι αν ήταν τρίχες που μπορεί να μην είχαν κολληθεί καλά, αν είναι πάνω από 3-4, θέλει στοπ όλα και παρατήρηση αν χάνει κι άλλες. Αν ναι, επιστροφή.
Τέλος πάντων, ελπίζω να μην συνεχίσει να χάνει τρίχες. Τώρα αυτό δεν επιστρέφεται. Μόνο αν συνεχιστεί το φαινόμενο και γράψεις απ'ευθείας στον Douglas. Αν και πολλά εξαρτώνται βέβαια από πού το πήρες, δηλαδή μπορεί ο vendor να θέλει και να γίνεται τελικά να βοηθήσει. Μην βγάζω συμπεράσματα (ή να δίνω συμβουλές στο έτσι) χωρίς να έχεις επικοινωνήσει πρώτα με το σημείο από το οποίο αγοράστηκε το πινέλο, που αυτή είναι η σωστή διαδικασία.
Ένα test lather έκανα, βέβαια, το πινέλο ήταν χαρτί στην κυριολεξία.
Έτσι όπως περιγράφεται έπρεπε άμεσα (πριν το πλύνεις) να πάρεις τλφ ή να επικοινωνήσεις με κάποιο τρόπο, αν αγοράστηκε καινούργιο, για αλλαγή/αντικατάσταση. Όσο κι αν ήταν τρίχες που μπορεί να μην είχαν κολληθεί καλά, αν είναι πάνω από 3-4, θέλει στοπ όλα και παρατήρηση αν χάνει κι άλλες. Αν ναι, επιστροφή.
Τέλος πάντων, ελπίζω να μην συνεχίσει να χάνει τρίχες. Τώρα αυτό δεν επιστρέφεται. Μόνο αν συνεχιστεί το φαινόμενο και γράψεις απ'ευθείας στον Douglas. Αν και πολλά εξαρτώνται βέβαια από πού το πήρες, δηλαδή μπορεί ο vendor να θέλει και να γίνεται τελικά να βοηθήσει. Μην βγάζω συμπεράσματα (ή να δίνω συμβουλές στο έτσι) χωρίς να έχεις επικοινωνήσει πρώτα με το σημείο από το οποίο αγοράστηκε το πινέλο, που αυτή είναι η σωστή διαδικασία.
Δεν έχω τέτοια εμπειρία ώστε να γνωρίζω αν σε αυτό το θέμα τα συνθετικά διαφέρουν από τα πινέλα ασβού ή χοίρου.
Όμως δεν νομίζω. Υποθέτω απλά πως οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλα.
Μία εξαίρεση μόνο τα ασβού τύπου Chubby 2 ή 3, που έχουν περίπου 8 χιλιάδες τρίχες στο θύσανο (ανάλογα το μοντέλο βέβαια), και στα οποία είναι πιό πιθανό να ξεφύγουν τρίχες. Μην ξεχνάμε αυτά είναι και στο χέρι.
Ο κανόνας είναι πως αν έχει κανείς πινέλο στα χέρια του και κάθε φορά τις 2-3 πρώτες φορές που χρησιμοποιείται χάνει αρκετές τρίχες, έχει θέμα και πρέπει να αντικατασταθεί. Νομίζω ο Χάρης είχε ένα Chubby 2 ή άλλο μοντέλο (δεν θυμάμαι) που ξεκάθαρα έχανε και μετά από επικοινωνία έγινε αντικατάσταση από τη Simpsons.
Όμως δεν νομίζω. Υποθέτω απλά πως οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλα.
Μία εξαίρεση μόνο τα ασβού τύπου Chubby 2 ή 3, που έχουν περίπου 8 χιλιάδες τρίχες στο θύσανο (ανάλογα το μοντέλο βέβαια), και στα οποία είναι πιό πιθανό να ξεφύγουν τρίχες. Μην ξεχνάμε αυτά είναι και στο χέρι.
Ο κανόνας είναι πως αν έχει κανείς πινέλο στα χέρια του και κάθε φορά τις 2-3 πρώτες φορές που χρησιμοποιείται χάνει αρκετές τρίχες, έχει θέμα και πρέπει να αντικατασταθεί. Νομίζω ο Χάρης είχε ένα Chubby 2 ή άλλο μοντέλο (δεν θυμάμαι) που ξεκάθαρα έχανε και μετά από επικοινωνία έγινε αντικατάσταση από τη Simpsons.
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
To Chubby 2 ήταν σε Best. Στην αρχή έλεγα ότι ήταν φυσιολογικό να χάνει τρίχες, αλλά μετά από μερικούς μήνες η εντάθηκε. Η Simpsons βέβαια μου το άλλαξε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, τα λίγα συνθετικά που έχω (Chubby 2, Plisson και Simfix) δεν έχουν χάσει ποτέ ούτε μία τρίχα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, τα λίγα συνθετικά που έχω (Chubby 2, Plisson και Simfix) δεν έχουν χάσει ποτέ ούτε μία τρίχα.
Χάρης
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 11742 times
- Been thanked: 9447 times
- It’s my birthday
Γενικά,οι κόλλες που χρησιμοποιούνται
έχουν καλύτερη πρόσφυση στα πολυμερή
(πολυεστέρας ,PBT ) από ότι στις πρωτεΐνες
( κερατίνη ) .
Έπειτα ,το νερό απορροφάται σε πολύ
μικρότερο ποσοστό στα πολυμερή
από ότι στις πρωτεΐνες .
Θεωρητικά λοιπόν ,τα συνθετικά πινέλα
χάνουν λιγότερες ίνες ,από ότι τα πινέλα
με φυσική τρίχα .
Βέβαια ,αν η κόλλα έχει κάνει φυσαλίδες
καθώς στέγνωνε ,τότε σε εκείνα τα σημεία
οι ίνες/τρίχες θα αποκολληθούν ,
ανεξαρτήτως του υλικού .
έχουν καλύτερη πρόσφυση στα πολυμερή
(πολυεστέρας ,PBT ) από ότι στις πρωτεΐνες
( κερατίνη ) .
Έπειτα ,το νερό απορροφάται σε πολύ
μικρότερο ποσοστό στα πολυμερή
από ότι στις πρωτεΐνες .
Θεωρητικά λοιπόν ,τα συνθετικά πινέλα
χάνουν λιγότερες ίνες ,από ότι τα πινέλα
με φυσική τρίχα .
Βέβαια ,αν η κόλλα έχει κάνει φυσαλίδες
καθώς στέγνωνε ,τότε σε εκείνα τα σημεία
οι ίνες/τρίχες θα αποκολληθούν ,
ανεξαρτήτως του υλικού .
Σωστά έκαναν οι 2Β, ασχέτως με το τί μπορεί να τους απάντησε η ΡΑΑ από Αμερική.
Έτσι πρέπει.
Να το χαίρεσαι το καινούργιο.
Έτσι πρέπει.
Να το χαίρεσαι το καινούργιο.