Το Ξύρισμα της Ημέρας: Νοέμβριος 2020

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tolis.sketos2
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 5898 times
Been thanked: 3581 times

Καλό ΣΚ σε όλους
• yaqi open & close comp
• Derby green#2
• yaqi synthetic brush 24mm
• proraso wood and spice cream
• omega stick alum block
• the body shop maca root aloe
• alpa 378
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17340 times

@tolis.sketos2 ωραία μηχανή.
Πες δύο λογακια για αυτή αν θες.
Άβαταρ μέλους
tolis.sketos2
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 5898 times
Been thanked: 3581 times

@macho φίλε αυτή τη μηχανή την έχω αγοράσει από το AliExpress ξεχωριστά την κεφαλή ξεχωριστά τη λαβή, σαν κατασκευή είναι πολύ ωραία διάλεξα τη συγκεκριμένη λάβη λόγω μεγέθους γιατί μου αρέσουν οι κοντές λαβες τώρα σαν του ξυρίσματος ας με συγχωρήσουν οι συμφορουμίτες για αυτά που θα πω αλλά οι Κινέζοι θα μας καταπιούν πολύ ωραίο ξύρισμα πολύ smooth χωρίς τραβήγματα δοκίμασα λεπίδες wilkinson sword και Derby και στα δύο ξυρίσματα ήτανε πολυ γλυκιά η αίσθηση και συν τοις άλλοις από τη μία είναι ανοιχτή χτένα και από την άλλη είναι κλειστή χτένα οπότε πρώτο χέρι με ανοιχτή χτένα δεύτερο χέρι με κλειστή το μόνο που θέλω είναι να τη δοκιμάσω και με άλλες ελπίδες να δω τι αποτελέσματα θα έχει έχω μείνει έκπληκτος από τα αποτελέσματα και το πόσο βαθύ ξύρισμα κάνει αυτά από εμένα.
Άβαταρ μέλους
newwetshaver
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 21 times
Been thanked: 492 times

Καλησπέρα και καλό υπόλοιπο σαββατοκύριακου (όσο γίνεται)

Prep: Καθαρισμος με Nivea face cleanser και ζεστό νερό
Pre shave: Proraso Sensitive
Σαπούνι: Razorock XXX
Πινέλο: Wilkinson Sword pure bristle
Μηχανή: Wilkinson Sword πεταλούδα
Λεπίδα: Wilkinson sword
Alum Block: Osma
Aftershave: Witch Hazel (ανθόνερο αμαμελίδας) και Noxzema Cool carbon

Το πινελάκι πιο μαλακό σήμερα και αυτό φαντάζομαι ήταν λόγω του πολύ καλού σαπουνιού razorock xxx. Καλή προστασία και ενυδάτωση από το razorock και βέβαια άρωμα και πολύ καλή προστασία στα επόμενα περάσματα, τα οποία ήταν 2. Ένα με τη φορά και ένα πλάγια. Μόνο παράπονο είναι το μέγεθος του πινέλου που προφανώς δεν κρατάει τόσο αφρό όσο ένα ωμεγα 49.

Η μηχανή δουλεύει πολύ καλά για τα λεφτά της και αρχίζω και "μαθαίνω" τις μηχανές μου όλο και καλύτερα. Η λεπίδα δούλεψε επίσης μια χαρά δεδομένης και της 5ης της χρήσης. Έδωσε βαθύ ξύρισμα χωρίς πολλά χέρια και πίεση. Μόνο θέμα που μάτωσα κάνα δυό σπυράκια που είχα από προηγούμενο ξύρισμα. Η osma alum block σταθερά πολύ καλή.

Σήμερα δοκίμασα για πρώτη φορά witch hazel, καθαρό σκέτο ανθόνερο. Το έβαλα σε κρύο πρόσωπο μετά την alum block Και πριν το balm. Δίνει μια πολύ ωραία άισθηση και αφαιρεί κάθε ερεθισμό, καθαρίζει τους πόρους και αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και σφιχτή. Σε συνδυασμό με την alum block εξαφάνισε κάθε μάτωμα. Το noxzema cool carbon κλασσικά άφησε το δέρμα απίστευτα μαλακό και ενυδατωμένο και αυτή τη φορά πραγματικά, ίσως μετά το witch hazel, το δέρμα έδειχνε πως το χρειαζόταν. Lotion δεν χρησιμοποίησα. Γενικά μου άρεσε πολύ το witch hazel και παρήγγειλα γενναία ποσότητα online.

Αυτά από εμένα, ένα αξιοπρεπές ξύρισμα και πολύ καλή ενυδάτωση και Post shave αίσθηση. Φαντάζομαι κάθε ένα από τα πράγματα που χρησιμοποίησα έπαιξαν τον ρόλο τους οπότε τα συμπεράσματα δικά σας. Η wilkinson η μηχανή είναι αρκετά καλή αλλά ακόμα και μια mild Μηχανή όπως αυτή θέλει την προσοχή της. Δεν έλειψαν κανα δυο ματωματάκια που έγιναν στο πλάγιο πέρασμα. Γενικά όμως κάνει τη δουλειά και ίσως καλύτερα από την αντίστοιχη πλαστική της wilkinson.
Άβαταρ μέλους
trelovet
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 95 times
Been thanked: 434 times

Εικόνα

WILKINSON Sword Classic Double Edge Safety Razor (Πολύ καλή οικονομική μηχανή , ποιοτική , "ευγενική" , μακριά λαβή , βαριά)
OMEGA πινέλο ξυρίσματος Νο 11574 (Πρώτη χρήσ , σκληρό χοιροπίνελο , σίγουρα θέλει στρώσιμο)
ASTOR Stainless
IMEL BARBA Shaving cream (1η χρήση , απογοήτευση , αδύναμη σαπουνάδα, αδιάφορο αρωμα , καλούτσικη αίσθηση στο ξύρισμα. Θα δοκιμαστει ξανα με άλλο πινέλο , ίσως με ασβό αφρίσει καλύτερα )
ESSENS AloeVera AS Balm (Αδιάφορη μυρωδιά , εξαιρετική αίσθηση προστασίας και δροσιάς )

Το Σαββατιάτικο ξύρισμα μέτριο προς κακό , νομίζω λόγω κρέμας >:{
Άβαταρ μέλους
soulg
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 296 times
Been thanked: 1798 times

SOTN
Merkur 37c Slant
KAI Stainless Steel
Semogue Best Badger
WCS Oriental shaving cream
Malizia UOMO ASL

Εικόνα
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
civ-shaves
Νήπιο
Νήπιο
6
Has thanked: 3021 times
Been thanked: 497 times

Καλησπέρα φίλοι μου. Αποψινό «καραντινάτο» ξύρισμα - απόλαυση! Έχουμε και λέμε:

1) Semogue 820 μαύρο
2) ASTOR Special (#1)
3) Parker 87r
4) MWF
5) Floid Vigoroso

Πρώτη επαφή με λεπίδες ASTOR και αρκετά επιφυλακτικός μαζί τους, καθώς έχω διαβάσει μύδρους εναντίον τους. Τελικά, μου έδωσε ένα υπέροχο bbs ξύρισμα με δύο περάσματα (ένα με τη φορά και ένα κόντρα). Κάποιος φίλος (@yiannischris) με ενημέρωσε στο αντίστοιχο νήμα για τις ASTOR ότι πρόκειται για παλαιότερη παραγωγή. Όπως και να ‘χει, εγώ το καταευχαριστήθηκα.

Ψηλά το κεφάλι και αισιοδοξία. Και εις άλλα με υγεία!

Προστέθηκε μετά από 12 λεπτά 17 δευτερόλεπτα:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gstriftos
Νήπιο
Νήπιο
6
Has thanked: 2144 times
Been thanked: 1616 times

Μηχανή EJ316
Κρέμα Cyril R Salter
Πινέλο Simpsons Duke 1
Asb T&H Trafalgar
Λεπίδα GSB
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Midak
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 2045 times
Been thanked: 4082 times

Σάββατο, 07/11/2020.

DE Safety Razor: Edwin Jagger 3ONE6
Shaving Brush: Simpsons Trafalgar T1
Pre-Shave: Proraso Red
Shaving Cream: D. R. Harris Sandalwood
After-Shave: D. R. Harris Sandalwood Milk
Razor Blade: Gillette 7 O' Clock SharpEdge

Εικόνα

Ωραίο ξύρισμα, είμαι στη φάση αναζήτησης βέλτιστης λεπίδας για την 3ONE6. Έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής Wilkinson Sword, Astra Superior Stainless και τα σημερινά Gillette 7 O' Clock SharpEdge. Τα Astra δεν μου άρεσαν, μέχρι στιγμής τα Wilkinson φαίνονται τα καλύτερα. Έχω βέβαια ακόμα δρόμο και διάφορα σετ να δω.

Επίσης, αρχίζω να μαθαίνω το πώς να χειρίζομαι καλά το T1. :D
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλησπέρα σας,

~ Parker - Variant από @5 έως 2@
~ Bic - Chrome Platinum (1)
~ DcShaving - Tuxedo 24mm
~ Sē'bŭm - Purple (δείγμα*)
~ Fine - Platinum Asl & Asb

[+] Savon Mystere - Aqua di Titania
► Εμφάνιση spoiler

Πάραυτα το ymmv πάντα θα υπάρχει όποτε, όποιος κύριος θέλει να δοκιμάσει το Sē'bŭm θα πρέπει να περιμένει λίγο γιατί είναι Pre-order.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”