Συνθετικά Πινέλα
- tolis.sketos2
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 5898 times
- Been thanked: 3581 times
@Billy the butcher δηλαδή σε μέγεθος θα μου πρότεινες το omega 90081. Γιατί ψάχνω και κάτι σχετικά οικονομικό μπήκα στη save mac και έριξα μία ματιά αλλά δεν έχει θυσανο Cashmere
- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- 5
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8234 times
Φίλε @tolis.sketos2 το ωμέγα που αναφέρεις , δε το έχω δοκιμάσει , οπότε δε μπορώ να το προτείνω. Ίσως κάποιος άλλος κύριος από την παρέα να έχει εμπειρία μαζί του.
Από ωμέγα προτείνω ένα εκ των Evo, τα οποία δεν είναι σίγουρα από τα οικονομικά συνθετικά.
Η shavemac έχει έναν συνθετικό θυσανο σε διάφορα configurations .
Φαίνεται πολύ κοντά στον Evo οπτικά , επιφυλάσσομαι όμως πρακτικά.
Ο κύριος @Vavous που έχει δοκιμάσει και τα δύο , ίσως μπορεί να διαλευκάνει την υπόθεση ..
Το δικό μου πλάνο , που προανέφερα, περιλαμβάνει shavemac λαβές και θυσανους Apshave.
Ο κ. @NavalArchitect πρόσφατα έβγαλε στις αγγελίες μια πολύ καλή περίπτωση για μαλακό οικονομικό συνθετικό πινέλο. Ρωτάς και προχωράς.
Από ωμέγα προτείνω ένα εκ των Evo, τα οποία δεν είναι σίγουρα από τα οικονομικά συνθετικά.
Η shavemac έχει έναν συνθετικό θυσανο σε διάφορα configurations .
Φαίνεται πολύ κοντά στον Evo οπτικά , επιφυλάσσομαι όμως πρακτικά.
Ο κύριος @Vavous που έχει δοκιμάσει και τα δύο , ίσως μπορεί να διαλευκάνει την υπόθεση ..
Το δικό μου πλάνο , που προανέφερα, περιλαμβάνει shavemac λαβές και θυσανους Apshave.
Ο κ. @NavalArchitect πρόσφατα έβγαλε στις αγγελίες μια πολύ καλή περίπτωση για μαλακό οικονομικό συνθετικό πινέλο. Ρωτάς και προχωράς.
- tolis.sketos2
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 5898 times
- Been thanked: 3581 times
@Billy the butcher φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου.
- Tzimisce
- Εξειδίκευση
- 7
- Has thanked: 8223 times
- Been thanked: 10090 times
- Επικοινωνία:
Έχει σημασία αν η τρίχα είναι φυσική (και ανοίγει) ή συνθετική (και μένει πάντα σαν τη πρώτη ημέρα).
Σε φυσική τρίχα και εμένα πάνω από 26mm δεν με βολεύουν.
Σε αντίθεση με τη συνθετική που θεωρώ ότι με βολεύουν από 26 και πάνω.

Μιχάλης
- DAK
- Δημοτικό
- 8
- Has thanked: 234 times
- Been thanked: 567 times
Πρωτο ξυρισμα προχθες με συνθετικο πινελο και για εμενα.Για πολλα χρονια τα σνομπαρα.απο το 2006 ξυριζομαι αποκλειστικα με χοιρο κ ασβο.πηρα λοιπον ενα yaqi white knight 22mm κ επαθα πλακα απο την παραγωγη αφρου.οποτε λεω στην black friday να χτυπησω συνθετικο απο το πανω ραφι.θα διαθεσω εως 100 ευρω.κανω μονο face lathering.σκεφτομαι για chubby 2 synthetic.υποψιν το chubby 2 το εχω κ σε best.εχετε καμια αλλη προταση φιλοι μου?
YOU 'LL NEVER WALK ALONE!!
-
- Δημοτικό
- 8
- Has thanked: 301 times
- Been thanked: 808 times
Για μένα αυτό:
https://connaughtshaving.com/5ej287synst.html
Σταθερή αξία στα συνθετικά, πάρτο τώρα που προφταίνεις (το 25άρι Muhle δε βγαίνει πλέον, οπότε πιθανόν να σταματήσουν και το EJ - έχουν ίδιο θύσανο). Για το Simpsons δεν έχω άποψη αλλά πολλοί λένε ότι λόγω χαμηλού loft παρα-έχει backbone οπότε μικρό splay. Ας μας πουν κι οι κάτοχοι.
https://connaughtshaving.com/5ej287synst.html
Σταθερή αξία στα συνθετικά, πάρτο τώρα που προφταίνεις (το 25άρι Muhle δε βγαίνει πλέον, οπότε πιθανόν να σταματήσουν και το EJ - έχουν ίδιο θύσανο). Για το Simpsons δεν έχω άποψη αλλά πολλοί λένε ότι λόγω χαμηλού loft παρα-έχει backbone οπότε μικρό splay. Ας μας πουν κι οι κάτοχοι.
Καλησπέρα κ καλώς σας βρίσκω! Πρότινος αγόρασα το πρώτο μου συνθετικό πινέλο. Μου έκανε εντύπωση λοιπόν, το ότι κατά τη διαδικασία του πρώτου καθαρισμού κ έπειτα ξυρίσματος, το πινέλο έχασε γύρω στις 20 τρίχες. Το βρίσκετε φυσιολογικό αυτό?
- foxtrot
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 31142 times
- Been thanked: 32618 times
Θεωρητικά δεν είναι φυσιολογικό.
Δώσε μας όμως περισσότερες πληροφορίες.
Ποιό συνθετικό πινέλο, πως έκανες τον καθαρισμό, πότε έχασε τις πιό πολλές τρίχες (στον καθαρισμό ή στο ξύρισμα).
Δώσε μας όμως περισσότερες πληροφορίες.
Ποιό συνθετικό πινέλο, πως έκανες τον καθαρισμό, πότε έχασε τις πιό πολλές τρίχες (στον καθαρισμό ή στο ξύρισμα).
Γιάννης
-
- Δημοτικό
- 8
- Has thanked: 301 times
- Been thanked: 808 times
Επίσης σημασία έχει και η συμπεριφορά του μετά. Ναι μεν δε φαίνεται πολύ φυσιολογικό αλλά αν στη συνέχεια δε χάνει τρίχες ή χάνει μια στο τόσο (που δεν είναι ασύνηθες) δεν έγινε και τίποτα. Για κάνε μερικά ξυρίσματα ακόμα.
Κατ'αρχάς πρέπει να δούμε ποιό είναι το πινέλο, μάρκα, κατάσταση, κλπ. (όπως προανέφερε και ο Γιάννης)
Αλλιώς δεν μπορούμε να ξέρουμε ή να υποθέσουμε τίποτε.
Είχα 3-4 από δαύτα και άλλα τόσα από τα παρόμοια Mühle.FSword έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 18:41 Για μένα αυτό: EJ 5ej287synst.
Είναι ο μεγαλύτερος θύσανος (XL) που έχουν, διαμέτρου 25 χιλιοστών.
Είναι πραγματικά ό,τι πιό πλήρες και ταυτόχρονα ποιοτικό μπορεί να χρειαστεί κανείς σε συνθετικό.
Είναι πάρα πολύ δυνατά πινέλα, ισοπεδώνουν στην κυριολεξία ό,τι σαπούνι βρεθεί στο δρόμο τους.
Πιθανόν να ετοιμάζονται για να κυκλοφορήσουν την επόμενη γενιά συνθετικής τρίχας.
Γεγονός είναι πως η τρίχα της Mühle έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μένει πίσω.
Αυτά τώρα είναι στη δεύτερη γενιά τους, όμως λ.χ. στα νέα Ωμέγα είναι ακόμη πιό εξελιγμένη η τρίχα, πιό μαλακή.
Άρα αν ρωτήσουμε δέκα διαφορετικούς χρήστες θα ακούσουμε ότι ένας δουλεύει αυτά, δύο δουλεύουν τα νέα Ωμέγα, άλλος ένας το Plisson Evolution και πάει λέγοντας. Ο καθένας έχει άλλες προτιμήσεις σε τρίχα αλλά και εν γένει σε στήσιμο πινέλου.
Προσωπικά τα έδωσα όλα τα 25-άρια διότι ήθελα πιό πολύ splay, δηλαδή και όταν φορτώνω το πινέλο από το σαπούνι αλλά και όταν κάνω το face lather, το πινέλο το πιέζω και οι τρίχες (θύσανος) ανοίγουν σχεδόν διάπλατα. Με το πινέλο σε αυτή τη θέση, ανοιγμένος θύσανος, κάνω τις κινήσεις για το face lather. Τα 25-άρια της EJ/Mühle δεν με βοηθούσαν σε αυτό - είναι τρομακτικά δυνατοί θύσανοι, χωρίς να είναι άκαμπτοι (όπως π.χ. οι βλακωδώς σφικτοί θύσανοι που φορά αυτός της Άλφα στα πινέλα που φτιάχνει).
Έκατσα και το σκέφθηκα και πήγα λοιπόν στα Mühle που είναι δυό σκαλιά κάτω, με θύσανο διαμέτρου 21 χιλιοστών.
Αυτά τα πινέλα τώρα με έχουν βολέψει πολύ περισσότερο από ό,τι άλλο είχα ως τώρα.
Επίσης αυτά των 21 χιλοστών είναι με έτοιμο βιδωτό θύσανο, οπότε όταν με το καλό βγει η τρίτη γενιά, παίρνω 2-3 νέους θυσάνους και είμαι έτοιμος. Όχι να πουλώ και να αγοράζω πάλι, ή -ακόμη χειρότερα- να βγάζω θυσάνους με βράσιμο και να προσπαθώ να βάλω άλλους.
Ο ενδιάμεσος σταθμός από τα πινέλα διαμέτρου 21 και 25 χιλιοστών της EJ/Mühle είναι τα 23 χιλιοστά, που είναι κάπου στη μέση σε συμπεριφορά, loft, πυκνότητα, κλπ.
To Chubby 2 synth είναι περίεργο πινέλο με την έννοια ότι είναι πολύ σφικτό και δεν επιτρέπει εύκολα ούτε καν κάποιο αποδεκτό splay. Είναι αποκλειστικά για paintbrush motions, εκτός κι αν έχεις κάποιο custom με loft στα 56 χιλιοστά.DAK έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 19:14 Πρωτο ξυρισμα προχθες με συνθετικο πινελο και για εμενα. Για πολλα χρονια τα σνομπαρα.απο το 2006 ξυριζομαι αποκλειστικα με χοιρο κ ασβο.πηρα λοιπον ενα yaqi white knight 22mm κ επαθα πλακα απο την παραγωγη αφρου.οποτε λεω στην black friday να χτυπησω συνθετικο απο το πανω ραφι. θα διαθεσω εως 100 ευρω.κανω μονο face lathering.σκεφτομαι για chubby 2 synthetic.υποψιν το chubby 2 το εχω κ σε best.εχετε καμια αλλη προταση φιλοι μου?
Έχοντας δοκιμάσει μόνο ένα Yaqi, δεν είναι εύκολο να πέσεις μέσα στο τί θα σου κάνει. Οπότε το τοπίο είναι κάπως ανεξερεύνητο. Χονδρικά, οι τρίχες που υπάρχουν έχουν εύρος από σχετικά σκληρές (για συνθετικές), όπως λ.χ. το Tuxedo, ως πάρα πολύ μαλακές, όπως το Cashmere. Αυτά, σε συνδυασμό με το ότι κάθε κατασκευαστής πινέλου στήνει το προιόν διαφορετικά, δυσκολεύουν το να πέσεις μέσα με την πρώτη. Όλοι δοκιμάζουμε αγοράζοντας, ειδικά στα πινέλα που δεν είναι ένα είδος το οποίο μπορείς να δανειστείς εύκολα ώστε να το δοκιμάσεις.
Μία πρόταση είναι το Simpsons Trafalgar, που και οικονομικό είναι, και η τρίχα είναι η νέα, μαλακή (η επονομαζόμενη Sovereign). Η λαβή του είναι πλαστική, ποιοτικά μέτρια για τέτοιο όνομα εταιρείας, αλλά και μεταπωλητική αξία έχει αν θες να το σπρώξεις μετέπειτα, και η τρίχα είναι τελευταίας γενιάς (που όταν τη δοκιμάσεις θα βάλεις το Κινέζικο στην άκρη).
Άλλη πρόταση, αν έχεις χρήματα για κάψιμο, είναι ένα Ω Evo. Τά'χουν γράψει εδώ τα παιδιά για αυτά τα πινέλα, κάποιοι ορκίζονται σε αυτά. Άλλο στήσιμο, σχετικά χαμηλό loft, ωραία τρία, συνήθως μεγάλο glue bump, διαλέγεις και παίρνεις. Και το Chubby 2 επίσης είναι επιλογή. Είναι καλό, πολύ δοκιμασμένο πινέλο. Το θέμα είναι αν σου κάνει ή όχι.
Άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα καινούργια της KENT. Νέα τρίχα, που δεν έχει δοκιμαστεί, τα βρίσκεις σε 3 διαστάσεις (οπότε πιό πολλές οι πιθανότητες να πάρεις ένα που εργονομικά σου κάνει) και προσφέρουν από το θηρίο ΒΚ12 με loft άνω των 60 χιλιοστών ως το πιό μικρό ΒΚ4 ή 6, δεν θυμάμαι τώρα. Κάπου στα €30 είναι αυτά, και τα βρίσκεις άμεσα (Αργυρούπολη). Το ότι έρχεται Black Friday και τυχαίνει να είμαστε καθισμένοι στην πολυθρόνα μας φαρδιά-πλατιά έχοντας ρευστό για κάψιμο δε λέει πολλά. Αυτό που λέει είναι να το ψάξεις ενδελεχώς ώστε να πέσεις όσο πιό κοντά γίνεται σε αυτό που σου ταιριάζει, γιατί ακόμη ουσιαστικά κτίζεις εμπειρία, γνώση και ευχαρίστηση.
Με τα ίδια χρήματα που παίρνεις ένα Ω Evo μπορείς να πάρεις ένα ωραιότατο Plisson Evolution. Εξαιρετικά χειροποίητα πινέλα με αυτή την τελευταίας τεχνολογίας τρίχα, αλλά στημένα με μέτρια πυκνότητα και σχετικά ψηλό loft. Τα έχουν λίγοι. Το Plisson είναι πινέλο που δύσκολα το αποκτάς (διότι είναι υπερβολικά ακριβό), αλλά και δύσκολα το δίνεις (γιατί ξέρεις ότι μετά για να το ξανα-αποκτήσεις θα πληρώσεις πάλι πολλά). Θα σου κάνουν; Ουδείς γνωρίζει παρά μόνο εσύ. Η εταιρεία τα έχει με 20% off, και free E.U. delivery (αυτό είναι προσφορά που κρατά από το καλοκαίρι, την βάζουν και τη βγάζουν συνεχώς).
Δύο Yaqi = ένα Trafalgar ή ένα ΚΕΝΤ, ή μισό Chubby 2 / Omega Evo / Plisson.
Καλές αγορές.