Yintal adjustable, ASP
Edwin Jagger Chatsworth STF 21mm
Susan Darnell Vitos Eucalyptus
YSL Kouros after shave splash
Εξαιρετικό ξύρισμα.
Με το Yintal ξεκίνησα στη ρύθμιση #3, στα αρχικά strokes όμως του 1ου περάσματος είδα ότι πρέπει να το κατεβάσω λίγο. Έκανα το δεύτερο πέρασμα στο #2 και στο τρίτο πέρασμα το κατέβασα κάπου στο 1.8 - αυτή τελικά είναι η ρύθμιση για εμένα με τη συγκεκριμένη λεπίδα, για τρία περάσματα.
Το
Yintal είναι -θα έλεγα- αδικαιολόγητα βαρύ, και η ισορροπία βάρους έχει ροπή προς τα ψηλά (προς την κεφαλή δηλαδή). Δεν το έχω ζυγίσει αλλά αν θυμάμαι καλά μιλάμε για περίπου 110γρ. βάρος.
Το ξυράφι (safety razor) 'κουδουνίζει' (δεν ξέρω στα Ελληνικά πώς το λέμε, it rattles) ακόμη και με το bottom knob σφιγμένο, δηλαδή με το butterfly κομμάτι κλειστό - με ή χωρίς λεπίδα. Δεν κινείται κάποιο μηχανικό μέρος εξωτερικά, απλά it rattles. Εμένα αυτό δεν με ενοχλεί. Η ποιότητα φινιρίσματός του όμως είναι κατ'εμέ άριστη σε αυτό το επίπεδο χρημάτων (€10) και προσωπικά βρήκα τη λαβή ιδιαίτερα εργονομική και χρηστική κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος.
Το
Kouros το έχω και σε άρωμα: δύο μπουκάλια EdT, ένα 'σύγχρονο' 50ml κι ένα vintage 200ml από τα μέσα της δεκαετίας του '80 το οποίο είναι splash και φυλώ ως μπάρα χρυσού διότι το pre-formulation Kouros ήταν θεικό.
Απόφάσισα όμως να το πάρω σε after shave lotion και δικαιώθηκα - καμμία ενόχληση από το οινόπνευμα, κι επίσης post-shave feel όπως το θέλω.
Πρώτη και πετυχημένη χρήση και για το
πινέλο, που το πήρα πρόσφατα από το TESC (The English Shaving Co.) μιας και το είχαν με μια μικρή έκπτωση, συν τα χαμηλά ταχυδρομικά. Μικρό πινέλο για μένα (είχα τέτοια Muhle αρκετά παλιά) αλλά τώρα που έχω περισσότερη εμπειρία, το κάθε εργαλείο εξυπηρετεί το σκοπό του, γι'αυτό και υπάρχει. Άριστο splay, μέτρια πυκνότητα, ό,τι πρέπει δηλαδή για να μπορεί να φορτώσει σωστά από μικρής διαμέτρου μπωλ.