Κανόνες για το εμπόριο μεταξύ μελών - FAQ

Παρακαλώ να διαβάζετε τους κανόνες του φόρουμ και να τους εφαρμόζετε για την αποφυγή προβλημάτων συγκρούσεων και παρεξηγήσεων.
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 7417
Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
15
Τοποθεσία: Nederlands
Has thanked: 11336 times
Been thanked: 10826 times
Ηλικία: 45
Επικοινωνία:

Γενικά για το εμπόριο μεταξύ μελών

Οι κανόνες έχουν σαν σκοπό την ομαλή συναλλαγή μεταξύ των μελών. Οι συναλλαγές γίνονται με την ευθύνη των συναλλασσόμενων και η διαχειριστική και συντονιστική ομάδα του Mens Only δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης βλάβης!
 • Αυτό το board έχει σαν σκοπό τις ιδιωτικές συναλλαγές μεταξύ των μελών μας και μόνο! Για αυτό τον λόγο, link ή πληροφορίες για άλλα σημεία συναλλαγών, forum, προσφορές σε επαγγελματικές σελίδες, δεν είναι εδώ επιθυμητά! Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει αρκεί να είναι μέλος. Για την ασφάλεια όλων μας, το board αυτό είναι ορατό μόνο για μέλη τα οποία είναι συνδεδεμένα!

 • Δυνατότητα δημοσίευσης αγγελιών παρέχεται στα μέλη με τουλάχιστον 20* δημοσιεύσεις και που επιπρόσθετα έχουν σταθερή και ουσιαστική παρουσία στο φόρουμ. Αυτό σημαίνει ότι και για τα παλαιά μέλη πρέπει να προϋπάρχουν τουλάχιστον 20 ουσιαστικές (νέες) δημοσιεύσεις σε συζητήσεις για να μπορούν να δημοσιεύσουν νέες αγγελίες (και εφόσον πληρούν τους άλλους)
 • Για να βελτιώσουμε την ποιότητα αλλά και την σχετικότητα των αγγελιών.
  • Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι από εδώ και πέρα οι αγγελίες πριν δημοσιευθούν θα περνάνε από έγκριση.
  • Οι αγγελίες που δεν έχουν σχέση με την θεματολογία του φόρουμ δεν θα γίνονται δεκτές.
  • Οι αγγελίες που δεν πληρούν τους όρους μας (για τις αγγελίες) ή θα επεξεργάζονται ή δεν θα εγκρίνονται.
 • Τα μέλη μπορούν να αναρτήσουν 3 αγγελίες (ανά μέλος) τον μήνα.
 • Μία αγγελία για 1 αντικείμενο. Εκτός αν είναι σετ ή τα αντικείμενα δεν έχουν λόγο να πουληθούν μεμονωμένα.
 • Μέγιστο όριο ζωής της αγγελίας ορίζεται οι 2 μήνες με 1 bump την εβδομάδα.
 • Κανείς μπορεί να πουλήσει, να αγοράσει, να ανταλλάξει, να χαρίσει.. Όλα είναι δυνατά!
 • Τι επιτρέπεται να μπει σε αυτή την κατηγορία? ξυριστικά, καλλυντικά, αρώματα, αντρικά αξεσουάρ όπως ρολόγια και κομπολόγια.
 • Οι προσφορές που γίνονται εδώ, πρέπει να εκπροσωπούν και πραγματικά, υπαρκτά αντικείμενα συναλλαγής, ενώ επίσης πρέπει να πληρούν τις προσδοκίες του καθενός όταν συναλλάσσεται με φίλους! Κέρδος μπορεί να υπάρχει, αλλά κεντρικό σημείο αναφοράς είναι η συναλλαγή μεταξύ των μελών στο προσκήνιο και όχι το κέρδος.
 • Οι περιγραφές των αντικειμένων πρέπει να είναι αντικειμενικές, χωρίς περιττές περιγραφές, και εν δυνάμει λεπτομερειακές – σωστές. Η κατάσταση των μαχαιριών και των safety razors πρέπει να είναι ορατή μέσα από φωτογραφίες. Σε ό,τι αφορά τα αναλώσιμα („software“), προσπαθήστε να δώσετε μια όσο το δυνατό πιο αντικειμενικά την ποσότητα που υπολείπεται!
 • Οι αγγελίες πρέπει να περιλαμβάνουν.
  • Ακριβή περιγραφή του αντικειμένου.
  • Τιμή πώλησης (αν πρόκειται για πώληση)
  • Ευκρινή φωτογραφία/ες του συγκεκριμένου προς πώληση αντικειμένου.
  • Επικουρικά, ενσωματωμένο στο κείμενο σύνδεσμο προς ιστοσελίδα που παρέχει πληροφορίες
  • Τον τρόπο πληρωμής και παράδοσης. Σύμφωνα με τα κρατούντα συναλλακτικά ήθη
  • Τον κίνδυνο απώλειας ή καταστροφής φέρει ο αποστολέας εκτός αν συμφωνηθεί διαφορετικά.
 • Οι πωλητές μπορούν να αναπροσαρμόσουν την προσφορά τους, είτε αλλάζοντας την τιμή, είτε συμπληρώνοντας με επιπλέον υλικό.
 • Ανάλογα με το είδος της αγγελίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ στον τίτλο, πριν από το αντικείμενο συναλλαγής να μπαίνει (ως ακριβώς αναφέρονται εδώ) ένα [Π] για πώληση, ένα [Ζ] εάν το μέλος ψάχνει να βρει προς αγορά, [Α] για ανταλλαγή, ενώ [Π/A] και [Ζ/A] αναφέρονται για προσφορές με εναλλακτική έκβαση (πώληση ή ανταλλαγή για παράδειγμα). Στο κείμενο της αγγελίας, αλλά και όσο το νήμα θα είναι ανοιχτό, απαγορεύεται κάποιος από τους εμπλεκόμενους (πωλητής ή αγοραστής) να δημοσιοποιήσει τηλέφωνα ή email.
Εξαιρέσεις:
 • Συναλλαγές και προσφορές που αναγράφονται στο eBay ή σε άλλα auctioning houses, εδώ είναι ανεπιθύμητες, ακόμη και αν προέρχονται από τα ίδια τα μέλη!
 • Ο σχολιασμός, προώθηση (pushing), εκθείαση αυτών, δεν είναι επιθυμητά σε αυτόν τον χώρο!
 • Εταιρείες δεν επιτρέπεται να βάζουν εδώ αγγελίες ή προσφορές. Για αυτό έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη κατηγορία για επαγγελματίες.

  Οι συναλλαγές μεταξύ μελών βασίζονται στην εμπιστοσύνη και το fair play. Τα νέα μέλη πρέπει να είναι σίγουρα ότι για τα χρήματα που θα δώσουν δεν θα πάρουνε „σκουπίδια“. Εδώ έρχεται το παιχνίδι το fair play του πωλητή. Εάν ένα μέλος έχει ενδιαφέρον επικοινωνεί με τον πωλητή μέσω ΠΜ και ανακοινώνει το ενδιαφέρον του. Ο πωλητής και μόνο επιτρέπεται να γράψει στην αγγελία ότι το αντικείμενο προσφοράς είναι ρεζερβαρισμένο μέχρι την είσοδο της πληρωμής!
Επιπλέον
 • Ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να έχει εξασφαλίσει από μέρους του εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας με τον πωλητή (π.χ. σταθερό νούμερο το οποίο έχει επιβεβαιώσει ότι ανήκει σε αυτόν), σε περίπτωση που δεν ξέρει ή δεν μπορεί να υπολογίζει το fair play του πωλητή. Η παράκληση για ένα τέτοιο στοιχείο δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από τον πωλητή ως σημάδι δυσπιστίας στο πρόσωπο του! Το θετικό: Εαν υπάρχει πρόβλημα με τον Η/Υ, με ρεύμα κλπ, ή τα ΕΛΤΑ παραδίδουν με το γνωστή ταχύτητά τους (για την Ελλάδα μιλάμε!!!), έχοντας ένα νούμερο από σταθερό μπορούν να λυθούν πολλές παρεξηγήσεις!
 • Για την ηλεκτρονική πληρωμή, φροντίστε να έχετε τη διεύθυνση του πωλητή. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο, και μετά από εύλογο διάστημα, εφόσον δεν έχει παραλάβει ο αγοραστής αυτό για το οποίο πλήρωσε, με τη διεύθυνση μπορεί να στείλει κάποιο υπενθυμιστικό γράμμα (άνθρωποι είμαστε, κάτι μπορεί να μας διαφύγει ή να ξεχάσουμε, χωρίς πρόθεση πρόκλησης βλάβης), ή στην χειρότερη περίπτωση να στείλει προειδοποιητήριο γράμμα όπου θα αναφέρονται τα χρονικά περιθώρια παράδοσης. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όπου δεν έχει βγει άκρη, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη διαχειριστική και συντονιστική ομάδα, για να βρεθεί μια λύση!
 • Οι πωλητές προσπαθήστε να αποστέλλετε τα αντικείμενα ασφαλισμένα (αυτό ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρεται στην προσφορά), ώστε σε περίπτωση ζημίας, καταστροφής, ή χασίματος να είστε ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ! Ξέχωρα που μπορείτε έτσι να αποδείξετε ότι έχετε αποστείλει και να αποφύγετε άσχημες καταστάσεις!
 • Σε συναλλαγές που έχουν λήξει, παρακαλείται ο πωλητής να κλειδώνει την αγγελία από τα εργαλεία "σφυράκι" που βρίσκεται κάτω από την "Γρήγορη Απάντηση".

Σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα με κάποια προσφορά (δεν υπάρχει αντίδραση από πλευράς πωλητή – αγοραστή, ούτε και κάποιας μορφής επικοινωνίας) το μέλος θα αποβάλλεται μετά το πέρασμα μιας εβδομάδος από τη στιγμή που μας γνωστοποιηθεί και δεν βρεθεί λύση για ένα μήνα. Σε περίπτωση που επαναλαμβανόμενα το μέλος δημιουργήσει πρόβλημα, το μέλος αποβάλλεται δια βίου. Για να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, παρακαλούνται οι συμμετέχουσες πλευρές να φροντίζουν μόνες τους να μην έχουν πρόβλημα μεταξύ τους και να μην φέρνουν και εμάς σε δύσκολη θέση!

Οι καλές συναλλαγές κάνουν και τους καλούς φίλους!


Υπό αυτή την έννοια σας ευχόμαστε και εδώ να περάσετε καλά, με πολλές και πλούσιες θετικές εμπειρίες!

Το φόρουμ δεν ελέγχει τον πωλητή ή τον αγοραστή, δεν εμπλέκεται σε καμία συναλλαγή, δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση διαφοράς ούτε και επιλαμβάνεται της επίλυσής της. Προσέχετε πώς και με ποιον συναλλάσσεστε, να μην γίνεται κατάχρηση και να μην ξεπερνάτε τα όρια της καλής πίστης.

Το φόρουμ δεν φέρει καμία ευθύνη για τα αντικείμενα και τις συνδιαλλαγές/ανταλλαγές μεταξύ των μελών. Δεν μπορεί και δεν θα εμπλέκεται σε αυτές με κανένα τρόπο άλλο εκτός από το να τις φιλοξενεί στο κατάλληλο νήμα ή και να αφαιρέσει επεξεργαστεί την αγγελία ή να επιπλήξει εμπλεκόμενο/α μέλος/η.

Η ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να συμπληρώσει ή να αλλάξει μέρη αυτών των κανόνων, χωρίς να υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις (σίγουρα κάποιο καλό λόγο θα έχουμε και θα το κάνουμε στην προσπάθειά μας να σας προστατεύσουμε και να εξομαλύνουμε το εμπόριο μεταξύ των μελών)!

*Προσθήκη/αλλαγή 16/02/2020
*Αφαίρεση 16/02/2020
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
14
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

andreas έγραψε:Σε συναλλαγές που έχουν λήξει, παρακαλείται ο πωλητής να κλειδώνει την αγγελία από τα εργαλεία "σφυράκι" που βρίσκεται κάτω από την "Γρήγορη Απάντηση".


Θα σας παρακαλουσαμε να το τηρητε!

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 7417
Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
15
Τοποθεσία: Nederlands
Has thanked: 11336 times
Been thanked: 10826 times
Ηλικία: 45
Επικοινωνία:

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι οι κανόνες για τις αγγελίες έχουν αλλάξει σημαντικά.
Καλό θα ήταν να τους διαβάσετε!

Με εκτίμηση,

Ανδρέας
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5946
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27801 times
Been thanked: 39379 times
Ηλικία: 55

Ενημερώνουμε πως επανήλθε το προηγούμενο καθεστώς των 20 ποστ κατ' ελάχιστο για να υπάρχει πρόσβαση στις αγγελίες.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Κανόνες του φόρουμ”