Πινέλο Muhle Silvertip Fibre

Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Πρόκειται για αυτό το πινέλο.
Εικόνα

Όπως έχει πει και ο Κωνσταντίνος, αξίζει να τα πάρεις μια και είναι από τα καλύτερα συνθετικά πινέλα. Για μένα, έχει καλά και κακά, τα οποία τα παραθέτω εδώ:

Μου άρεσε ότι:
  • - Είναι πανέμορφο. Η λαβή του είναι από τις πιο ωραίες που έχω.
    - Στεγνώνει αμέσως. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο για πακετάρισμα, δηλαδή για ταξίδια είναι τέλειο.
    - Κυριολεκτικά τσακίζει τα σαπούνια. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει οι Γερμανοί, αλλά το πινέλο σηκώνει απίστευτη ποσότητα σαπουνιού στο μισό χρόνο φορτώματος.
    - Είναι απαλό και με καλό backbone σε σχέση με άλλα συνθετικά.
Δεν μου άρεσε ότι:
  • - Ο θύσανος του είναι ελαστικός (springy). Δεν έχω άλλο πινέλο που να έρχεται κοντά σε αυτό. Αν το πιέσεις στο πρόσωπο για να ανοίξει ο θύσανος, το νιώθεις σαν να θέλει να κάνει γκελ.
    - Η τρίχα δεν απορροφάει καθόλου νερό. Έτσι στο face lathering, εκτοξεύονται παντού νερά και αφροί, πολύ περισσότερο από άλλα πινέλα.
Γενικά το πινέλο είναι σε μια κατηγορία μόνο του, με τα καλά του και τα κακά του. Αυτά που λένε ότι είναι σαν πινέλο Silvertip δεν ισχύουν, δεν πλησιάζει καν (λόγω της ελαστικότητας του). Εγώ βλέπω να το χρησιμοποιώ επιλεκτικά σε ταξίδια όπου δεν θα προλαβαίνουν να στεγνώσουν συμβατικά πινέλα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24774 times
Been thanked: 7864 times

Δημήτρη, έχω τα δύο συνθετικά που φαίνονται σε αυτό το post, σε γενικές γραμμές παρουσιάζουν τα ίδια θετικά και αρνητικά που περιγράφεις... Δεν είμαι σίγουρος αν στεγνώνουν τόσο γρήγορα σαν το δικό σου, αλλά σίγουρα δεν θέλουν τον χρόνο που θέλουν τα φυσικά.

ΥΓ. Είναι όντως όμορφο :cool4
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ειδικά τα αρνητικά που παρέθεσες Δημήτρη ισχύουν και στο δικό μου συνθετικό, του Body shop.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stelios P
Νήπιο
Νήπιο
12
Been thanked: 5 times

Απόστολε, το Body Shop με το Muhle είναι η μέρα με τη νύχτα. Τα έχω και τα δύο: το Μuhle το χρησιμοποιώ καθημερινά, και το Body shop ούτε που θυμάμαι σε πιο συρτάρι το έχω ρίξει!

Δημήτρη, για face lathering χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά το Muhle γιατί βρίσκω ότι παράγει πυκνό αφρό πολύ γρήγορα. Απλώς δεν το πιέζω τόσο πολύ όσο ένα silvertip badger, και ίσως γι αυτό δεν έχω πρόβλημα με spray. Επίσης δεν το μουλιάζω πολύ, 10-15 δευτ. Max. παραπάνω νερό ούτε χρειαζετεαι ούτε και κρατάει. Σε αφρό στην κούπα, προτιμώ badger.
Στέλιος Π
-------------------
Fav: Ever Ready 1912, Gillette Fatboy E-1, Gillette Rocket HD (plus many more!)
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Μαζί σου Στέλιο, εννοείται ότι μεταξύ των δύο δεν υπάρχει σχέση.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 11742 times
Been thanked: 9447 times

herco έγραψε: 03 Φεβ 2020, 18:24
NYC1920 έγραψε: 03 Φεβ 2020, 18:03 - Edwin Jagger "286" STF ( v3 ? ) 23 mm
Εβγαλε η Muhle Silvertip Fibre v3 ?
Ηρακλή πραγματικά δε γνωρίζω (γι'αυτό και το ερωτηματικό ) ,αλλά ...
Έχω τρία συνθετικά Edwin Jagger STF και στους τρεις θυσάνους οι ίνες έχουν διαφορές μεταξύ τους .
Εικόνα

Το 5EJ877 είναι το πιο παλιό ( πριν από το 2012 )και φορά τον STF v1 .
Εμφανώς οι ίνες έχουν μεγαλύτερη διάμετρο στο "σώμα" τους ,σε σχέση με αυτές των άλλων δύο θυσάνων
και είναι πιο "τσαλακωμένες ,επίσης .
Σαν θύσανος έχει περισσότερη ραχοκοκαλιά από τους άλλους δύο,
ενώ οι άκρες του "γρατσουνάνε " ελαφρά και ευχάριστα θα έλεγα .
Η πάνω μπάντα έχει χαρακτηριστικό πιο ανοιχτό "κρεμ / ιβουαρ " χρώμα,
από ότι το χρώμα της πάνω μπάντας των STF v2 .

Το 5EJ287 είναι μεταγενέστερο και φέρει τον STF v2 ,
με τη χαρακτηριστική λευκή σε χρώμα "κάτω μπάντα" (κοντά στη λαβή ) .
Εμφανώς πιο μαλακές άκρες ,λεπτότερες ίνες και κάπως ευκολότερο splay από τον STF v1 .
Οι ίνες αυτού του πινέλου είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που έχει το μοναδικό Muhle της "παρέας" ( 35Κ257 ).
Διαφορετικοί θύσανοι μεταξύ 35Κ257 και 5EJ287 ( hybrid έναντι bulb αντιστοίχως ) ,αλλά ολόιδιες ίνες .

Το 3EJ286 είναι αγορασμένο το 2019 και έχει ακόμη πιο μαλακές άκρες από το 5EJ287,
ενώ η πάνω μπάντα έχει αρκετά διαφορετικό χρώμα από αυτό των άλλων δύο ΕJ .
Περισσότερο γκρι ,παρά του μπεζ-καφέ των STF v2 ή του "κρεμ/ιβουαρ" των STF v1 ) ,
η διαφορά διακρίνεται ελαφρώς και στην φωτό .Στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο έντονη.

Αυτές οι παρατηρήσεις με κάνουν να θεωρώ πως ίσως υπάρχει και τρίτη έκδοση Silvertip Fibre .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NYC1920 την 03 Φεβ 2020, 19:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Επειδη ομως η EJ ειναι απλα ενα μεταπωλητης ξυριστικων - θα ηταν χρησιμο ειτε να δουμε κανα φετεινο Muhle συνθετικο ή ακομα καλυτερα ενα mail στην ιδια τη Muhle ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
6

Ηρακλή , η EJ προμηθεύεται τις ίνες STF από τον ίδιο προμηθευτή ( BASF ) της Muhle και προφανώς με την "άδεια χρήσης" της τελευταίας .
Δεν προμηθεύεται έτοιμους θυσάνους από τη Muhle, αλλά τους κατασκευάζει χειροποίητα η EJ ή έστω κάποιος συνεργάτης της τελευταίας.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζεται από ορισμένους που μπήκανε στο κόπο να το ψάξουν περισσότερο,
ρωτώντας "και εδώ αλλά και εκεί " .
Πληροφοριακά ,η Muhle αρνείται την ύπαρξη διαφορετικών εκδόσεων STF .
Υποστηρίζει πως δεν έχει γίνει καμία απολύτως αλλαγή στις ίνες STF .
Φυσικά ή κάτι τέτοιο δεν ισχύει ,ή άπαντες οι κάτοχοι των συνθετικών STF έχουμε παραισθήσεις ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειρήσθω εν παρόδω ,το Muhle που απεικονίζεται στη φωτό της πρώτης ανάρτησης του παρόντος νήματος,
φέρει το θύσανο STF v1 . Σήμερα 7-8 χρόνια μετά , το συγκεκριμένο πινέλο έχει αξία μεταπώλησης
έως και τρεις ή ακόμη και τέσσερις φορές υψηλότερη από τη σημερινή λιανική τιμή των αντίστοιχων Muhle STF πινέλων .
Δηλαδή, το συγκεκριμένο πινέλο μπορεί να πωληθεί έως και 200-250€,εάν είναι NOS .
Θεωρείται το "Άγιο Δισκοπότηρο" των συνθετικών πινέλων .

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Στεφανε, μιας και το ψαχνεις, υπαρχουν αλλοι τοσοι απο αυτους που διαβασες που υποστηριζουν οτι η EJ ειναι απλα μεταπωλητης και δεν κατασκευαζει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Οι βασεις και τα κερατινα μπωλακια ερχονται απο εκει που τα παιρνει και η Parker - οι κεφαλες απο Muhle και επιμεταλλωνονται σε εξωτερικο συνεργατη - οι θυσανοι ετοιμοι απο Γερμανια και ακομα και οι νεες της μηχανες ειναι φασον.

Ανεξαρτητα ποιους πιστευει κανεις - το γεγονος σχετικα με την ινα Silvertip Fibre ειναι οτι δημιουργηθηκε σε Γερμανικο εργαστηριο, κατα παραγγελιά και με προδιαγραφες της Muhle και παραγεται απο την BASF αποκλειστικα για την Muhle. Οποτε ειτε η EJ πηρε θυσανους Silveritip Fibre νεας γενιας (που λογικα θα δουμε και σε πινελα Muhle) ειτε ειναι κατι αλλο (δηλαδη δεν υπαρχει Sivertip Fibre v3).

Τωρα για αυτο που εγραψες ηδη 2-3 φορες για συλλεκτικα συνθετικα πινελα και τις τιμες τους - μου ακουγεται υπερβολικο - αν και με βαζει σε σκεψεις μιας και εχω ενα πινελο με τριχα Crex (πρωτης γενιας - πετονια) και θα το εχω υποψη μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
6

Θεωρώ πως δεν πρόκειται για κάτι άλλο,
Ηρακλή.Σε όλα τα πινέλα που ανέφερα αναγράφεται “ Silvertip Fibre - Handmade “ .
Ενδέχεται να έχουν παραχθεί διαφορετικά “batch” της ίνας STF .Aν και θεωρώ πως είναι μάλλον
δύσκολο να συμβαίνει κάτι τέτοιο .

Πολύ φοβάμαι πως δεν ισχύει για άλλα
συνθετικά η αυξημένη τιμή μεταπώλησης,
παρά μόνο για τα πινέλα με θύσανο STF v1.
Έχω δει αγγελία μεταπώλησης STF v1 σε ξενο φορουμ καθώς επίσης δέχθηκα ο ίδιος προσφορά για το 5EJ877 και δε πίστευα στα μάτια μου( με τα τριψήφια νούμερα ).
Αξίζει να σημειωθεί πως τα EJ STF v1
είναι πιο περιζήτητα από τα αντίστοιχα Muhle STF v1 ,καθώς θεωρείται πως έχουν καλύτερους θυσάνους
(σχήμα,πυκνότητα,ύψος ,κτλ ).

Να σημειωθεί επίσης πως η ίνα STF πιθανότατα να είναι
η μοναδική η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη
για χρήση σε πινέλα ξυρίσματος.Για τις υπόλοιπες "top-class" συνθετικές ίνες ( Omega EVO ,Simpsons Platinum grade , H.L.Thater/Shavemac,Plisson White/Evolution,κτλ ) πολύ λίγα είναι γνωστά.

Οι ασιατικής προέλευσης συνθετικές ίνες *δε,
κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά όλες
από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή ( Cormay) και αποτελούν ίνες που προορίζονται για πινέλα μακιγιαζ και όχι για πινέλα ξυρίσματος .

* Tuxedo,Plissoft,Timberwolf,Motherlode,
Silksmoke,Synbad,Cashmere,Faux horse ,Gamechanger ,2bed ,κτλ .

Προστέθηκε μετά από 2 ώρες 7 λεπτά 12 δευτερόλεπτα:
Ηρακλή ,πραγματικά σκεφτόμουν την αγορά ενός
STF απευθείας από Muhle.Παρατήρησα όμως δύο
πράγματα όταν επισκέφθηκα την επίσημη ιστοσελίδα για τα πινέλα:

1 ) Φαίνεται πως η Muhle δεν κατασκευάζει πλέον
25άρια STF,εκτός αν είναι όλα out of stock.
23άρι δεν θέλω ,γιατί το βρίσκω κάπως μικρό για ξυρίσματα τριών περασμάτων.
Δε χρησιμοποιώ μπολάκι και το πινέλο
πρέπει να μπορεί να «κρατήσει» την ανάλογη ποσότητα αφρού.

2 )Σε όλες τις πρόσφατες φωτογραφίες της ιστοσελίδας με πινέλα STF φαίνεται πως οι θύσανοι έχουν γκριζωπό χρώμα στην πάνω μπάντα.Βέβαια , ενδεχομένως να ξεγελά το
color calibration των εμπλεκόμενων ηλεκτρονικών συσκευών.

Σκέφτομαι λοιπόν για φετινό 25άρι EJ ,
απευθείας από UK .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”