-L'Oreal Facewash
-Proraso Red Pre-shave
-V2 OC
-Bic Chrome Plat #3
-Yaqi Mysterious Space 26mm
-FINE Santal Absolut SS
-Proraso Red AS
Το Ξύρισμα της Ημέρας: Οκτώβριος 2019
- Βασίλης Τ
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 6782 times
- Been thanked: 11185 times
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
- Γιώργος Λ
- Γυμνάσιο
- 8
- Has thanked: 10306 times
- Been thanked: 10087 times
Καλησπέρα στους κυρίους.
Πρωινό και γαλήνιο ξύρισμα με:
Omega 20102
Mitchell's Wool Fat ss
Mühle R41 / Gillette silver blue #6
Cien aqua asl
Cien asb
Δύο αργά και απολαυστικά περάσματα για να έρθει εύκολα το ποθητον!
Καλή δύναμη άπαντες.
Πρωινό και γαλήνιο ξύρισμα με:
Omega 20102
Mitchell's Wool Fat ss
Mühle R41 / Gillette silver blue #6
Cien aqua asl
Cien asb
Δύο αργά και απολαυστικά περάσματα για να έρθει εύκολα το ποθητον!
Καλή δύναμη άπαντες.
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 11742 times
- Been thanked: 9447 times
- Dr.Takero
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 6905 times
- Been thanked: 7555 times
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 18550 times
- Been thanked: 15729 times
- ElNavajero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 967 times
Καλησπέρα!
Plisson black badger - grey pearl handle
Merkur 34c HD
Fine American shaving cream
Fine American Lotion
Όλα καλά!
Plisson black badger - grey pearl handle
Merkur 34c HD
Fine American shaving cream
Fine American Lotion
Όλα καλά!
Μάκης
“For those who believe, no proof is necessary. For those who don't believe, no proof is possible” - Stuart Chase, American writer.
“For those who believe, no proof is necessary. For those who don't believe, no proof is possible” - Stuart Chase, American writer.
- Gogos
- Δημοτικό
- 8
- Has thanked: 6112 times
- Been thanked: 3486 times
Καλησπέρα, κύριοι!
Πριν λίγο μετά από μπανάκι κι αφού είχε προηγηθεί δίωρη χορευτική πρόβα με ποντιακούς χορούς!

-Merkur Progress 500 #4,5
-Treet Dura Sharp #2
-Yaqi 24 mm Tuxedo
-Cella αμύγδαλο
-Floid μαύρο
Άλλο ντο να λέγω σας,να λελεύω το μάγλο μ' !
Προστέθηκε μετά από 5 λεπτά 47 δευτερόλεπτα:
@akis_peiraias παρόμοια έμπνευση είχαμε!
Πριν λίγο μετά από μπανάκι κι αφού είχε προηγηθεί δίωρη χορευτική πρόβα με ποντιακούς χορούς!

-Merkur Progress 500 #4,5
-Treet Dura Sharp #2
-Yaqi 24 mm Tuxedo
-Cella αμύγδαλο
-Floid μαύρο
Άλλο ντο να λέγω σας,να λελεύω το μάγλο μ' !

Προστέθηκε μετά από 5 λεπτά 47 δευτερόλεπτα:
@akis_peiraias παρόμοια έμπνευση είχαμε!
«οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ»
- tasos72
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 13923 times
- Been thanked: 17009 times
Να λελευω'σε, γουρμπαν σα ψυα' ς
- Panagiotis_17
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 2046 times
- Been thanked: 1395 times
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στις Δήμητρες και τους Δημήτρηδες.
Η δοκιμή της Karve Solid bar D-plate συνεχίστηκε σήμερα με το τρίτο ξύρισμα και με επιστροφή στα ξυρίσματα με γένια δύο ημερών.
Το σεταπ παραμένει λίγο πολύ το ίδιο οπότε έχουμε και λέμε :
Pre : μπάνιο
μηχανή : Karve solid bar D plate
σαπούνι : cella cream soap
λεπίδα : Polsilver SI #3
post shave : alum + Nivea Silver Protect ASL
Τι έγραφα στα δύο προηγούμενα ξυρίσματα ως συμπέρασμά μου? Πως η μηχανή ξυρίζει γλυκά και αποτελεσματικά? Σβήστε τα όλα, αναθεωρώ, μπούρδες έγραφα. Η μηχανή τότε έγδερνε. Εμένα μου φαίνονταν πως ξύριζε.
Παραθέτω εδώ αυτούσιο το μήνυμα του Στέφανου (ένα από αυτά που ανταλλάξαμε εκείνο το βράδυ μετά την δεύτερη μου δοκιμή της μηχανής):
“Παναγιώτη αυτού του τύπου η μηχανές (Wolfman ,RR gamechanger ,Karve ,Tatara ,CTAPT ,κ.α. ) ,δεν κάμπτουν ιδιαίτερα τη λεπίδα ,όπως οι περισσότερες σύγχρονες DE .Αν δεν δώσεις ο ίδιος με το χέρι σου την απαραίτητη γωνία και τη χρησιμοποιήσεις ως συνηθισμένη DE μηχανή ,αυξάνονται οι πιθανότητες για κοψίματα,γδαρσίματα ,ερεθισμούς και τα τοιαύτα . Θυμίζουν παλιές Gillete και άλλες vintage DE ,οι οποίες και αυτές δεν έκαμπταν ιδιαίτερα τη λεπίδα . αυτές η μηχανές θέλουν τον αγκώνα σηκωμένο (του χεριού που κρατά και χειρίζεται τη μηχανή ) , μακριά από το σώμα . Αν τη μάθεις αυτή τη μηχανή ,θερίζει και μάλιστα πάρα πολύ απαλά .”
Βέβαια είχα και τους δισταγμούς μου γιατί μου φαίνονταν παράλογο μια μηχανή να ξυρίζει με τέτοιες γωνίες και πραγματικά δεν πίστευα πως θα δουλέψει αυτό.
Έτσι λοιπόν στο τρίτο μου ξύρισμα με την μηχανή αυτή είπα πως θα δώσω βάση στην τεχνική και τον τρόπο χειρισμού που προτείνει ο Στέφανος για να δω τι θα γίνει.
Και τι έγινε? Θαύμα!
Ναι πραγματικά δεν κάνω πλάκα. Η μηχανή είχε μεταμορφωθεί σε μια μηχανή απόδοσης R41 με αίσθηση EJ DE89 και ίσως και πιο απαλή ακόμα. Αφού στο πρώτο πέρασμα είπα να σταματήσω και πως δεν έχει κάποιο νόημα να κάνω και δεύτερο χέρι. Παρόλα αυτά έκανα ένα ακόμα. Και ήταν η πρώτη μηχανή που ξυριζόμουν με αυτές τις γωνίες οπότε με δυσκόλευε κατά την διάρκεια να τις κρατώ. Παρόλα αυτά ήταν το καλύτερο ξύρισμα που έχω κάνει και ένα από αυτά, που μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν μου άφησαν καμία κοκκινίλα στα δύσκολα σημεία του λαιμού, ενώ ταυτόχρονα έκοψαν σε βάθος. Και να σκεφτεί κανείς πως η μηχανή αυτή έχει και πιο απαλές πλάκες (ξεκινάει από το ΑΑ) και είμαι πραγματικά περίεργος να δοκιμάσω ας πούμε την πλάκα Β να δω πως είναι.
Νομίζω πως δεν έχει νόημα να συνεχίζω να γράφω διθυράμβους για την μηχανή, ήδη το ποστ βγήκε μεγάλο, όσοι είστε στην λίστα δοκιμής της μηχανής θα καταλάβετε τι εννοώ, όσοι την έχετε ήδη δοκιμάσει ξέρετε για τι μιλάω.
Εγώ να σας πω πλέον πως έχω αρκετές μηχανές για πούλημα!
Η δοκιμή της Karve Solid bar D-plate συνεχίστηκε σήμερα με το τρίτο ξύρισμα και με επιστροφή στα ξυρίσματα με γένια δύο ημερών.
Το σεταπ παραμένει λίγο πολύ το ίδιο οπότε έχουμε και λέμε :
Pre : μπάνιο
μηχανή : Karve solid bar D plate
σαπούνι : cella cream soap
λεπίδα : Polsilver SI #3
post shave : alum + Nivea Silver Protect ASL
Τι έγραφα στα δύο προηγούμενα ξυρίσματα ως συμπέρασμά μου? Πως η μηχανή ξυρίζει γλυκά και αποτελεσματικά? Σβήστε τα όλα, αναθεωρώ, μπούρδες έγραφα. Η μηχανή τότε έγδερνε. Εμένα μου φαίνονταν πως ξύριζε.
Παραθέτω εδώ αυτούσιο το μήνυμα του Στέφανου (ένα από αυτά που ανταλλάξαμε εκείνο το βράδυ μετά την δεύτερη μου δοκιμή της μηχανής):
“Παναγιώτη αυτού του τύπου η μηχανές (Wolfman ,RR gamechanger ,Karve ,Tatara ,CTAPT ,κ.α. ) ,δεν κάμπτουν ιδιαίτερα τη λεπίδα ,όπως οι περισσότερες σύγχρονες DE .Αν δεν δώσεις ο ίδιος με το χέρι σου την απαραίτητη γωνία και τη χρησιμοποιήσεις ως συνηθισμένη DE μηχανή ,αυξάνονται οι πιθανότητες για κοψίματα,γδαρσίματα ,ερεθισμούς και τα τοιαύτα . Θυμίζουν παλιές Gillete και άλλες vintage DE ,οι οποίες και αυτές δεν έκαμπταν ιδιαίτερα τη λεπίδα . αυτές η μηχανές θέλουν τον αγκώνα σηκωμένο (του χεριού που κρατά και χειρίζεται τη μηχανή ) , μακριά από το σώμα . Αν τη μάθεις αυτή τη μηχανή ,θερίζει και μάλιστα πάρα πολύ απαλά .”
Βέβαια είχα και τους δισταγμούς μου γιατί μου φαίνονταν παράλογο μια μηχανή να ξυρίζει με τέτοιες γωνίες και πραγματικά δεν πίστευα πως θα δουλέψει αυτό.
Έτσι λοιπόν στο τρίτο μου ξύρισμα με την μηχανή αυτή είπα πως θα δώσω βάση στην τεχνική και τον τρόπο χειρισμού που προτείνει ο Στέφανος για να δω τι θα γίνει.
Και τι έγινε? Θαύμα!
Ναι πραγματικά δεν κάνω πλάκα. Η μηχανή είχε μεταμορφωθεί σε μια μηχανή απόδοσης R41 με αίσθηση EJ DE89 και ίσως και πιο απαλή ακόμα. Αφού στο πρώτο πέρασμα είπα να σταματήσω και πως δεν έχει κάποιο νόημα να κάνω και δεύτερο χέρι. Παρόλα αυτά έκανα ένα ακόμα. Και ήταν η πρώτη μηχανή που ξυριζόμουν με αυτές τις γωνίες οπότε με δυσκόλευε κατά την διάρκεια να τις κρατώ. Παρόλα αυτά ήταν το καλύτερο ξύρισμα που έχω κάνει και ένα από αυτά, που μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν μου άφησαν καμία κοκκινίλα στα δύσκολα σημεία του λαιμού, ενώ ταυτόχρονα έκοψαν σε βάθος. Και να σκεφτεί κανείς πως η μηχανή αυτή έχει και πιο απαλές πλάκες (ξεκινάει από το ΑΑ) και είμαι πραγματικά περίεργος να δοκιμάσω ας πούμε την πλάκα Β να δω πως είναι.
Νομίζω πως δεν έχει νόημα να συνεχίζω να γράφω διθυράμβους για την μηχανή, ήδη το ποστ βγήκε μεγάλο, όσοι είστε στην λίστα δοκιμής της μηχανής θα καταλάβετε τι εννοώ, όσοι την έχετε ήδη δοκιμάσει ξέρετε για τι μιλάω.
Εγώ να σας πω πλέον πως έχω αρκετές μηχανές για πούλημα!
- andreas
- Διαχειριστής
- 16
- Has thanked: 11667 times
- Been thanked: 11843 times
- Επικοινωνία:
Στικ tabac 10ετίας...
Έχει χάσει το άρωμα του κατά το 95% +
Αλλά και το 70 με 80% των ιδιοτήτων του.
Παρόλα αυτά κατάφερα και ξυριστικά μια χαρά.
Βοήθησε αρκετά το λαδάκι βέβαια.
Τον μεγάλο Βρούτο τον έχω εδώ και καιρό αλλά ήταν στα αζήτητα. Εσείς φταίτε που τον ξέθαψα και σας ευχαριστώ γιαυτό!

Ή μηχανή στο 5 με φέδερ και αρκετά τραβήγματα.
Ρίχνω τις ευθύνες στο σαπούνι. Αλλά για καλό και για κακό άλλαξα το ξυραφάκι μετά το ξύρισμα...
Το άφτερ δεν με έκαψε πολύ τελικά και το δέρμα είναι πολύ κοντά στο bbs.
Καλή σας εβδομάδα!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα