Μιχάλη, αυτό είναι το δικό μου DG formula Icarus το sweet lemon.
Αγορασμένο πριν ένα χρόνο, έχει κάνει καμιά 15αριά ξυρίσματα.
Φαίνεται εμφανώς ένα καφέ σημάδι και αν ζουμάρεις την φωτό θα δεις και άλλα μικρότερα στο κάτω μισό του σαπουνιού.
Πιθανή εξήγηση όπως προείπε ο
@herco, κακή χημεία.
Το άρωμά του δεν έχει χαθεί, αλλά σιγά σιγά αρχίζει και μειώνεται. (Ευτυχώς δεν μυρίζει μοσχάρι ακόμα

)
Το μεγαλίτερο πρόβλημα βέβαια είναι ότι έχει αρχίσει να στεγνώνει και να "μαζεύει", άρα θέλει τουλάχιστον ένα μισάωρο μούλιασμα γιά να κάνει αφρό της προκοπής, διαφορετικά γίνεται σαν μαστίχα (ο αφρός).
Το ίδιο θέμα έχουν και άλλα Αμερικάνικα artisan που έχω, με εξαίρεση ένα Stirling που εδώ και δύο χρόνια και το άρωμα διατηρεί και την υγρασία του και φυσικά τις ιδιότητες.
Εκ πείρας καταλαβαίνω πως τα artisan σαπούνια πρέπει να τα καταναλώνεις πριν αγοράσεις το επόμενο, ειδικά με το αβυσαλέο rotation που έχουμε.
Εδώ και ένα χρόνο η προτίμησή μου είναι τα Ευρωπαικά triple milled σαπούνια (και ας έχουν tetrasodium EDTA).
Και την υφή τους διατηρούν και το άρωμα και τις ιδιότητες.