Για αυτό λέω και εγώ ότι αν πρέπει να κυνηγήσουμε κάποιον δεν είναι ο μετανάστης... αλλά αυτούς που πρέπει, τους έχουμε βασιλιάδες ….andreas έγραψε: Οι μετανάστες πρώτον έρχονται γιατί μπορούν, γιατί κάποιος τους το επιτρέπει!
Μια βολτα στο κεντρο
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Byronas
- Νήπιο
- 14
- Been thanked: 1 time
O Δορυφέρων μου ζήτησε παράδειγμα χώρας που έχει μετανάστες και είναι ανεπτυγμένη (sic). Οι Ινδιάνοι δεν είχαν κάποιο κεντρικό κρατικό μηχανισμό, νομάδες ήταν οπότε το επιχείρημα σου δεν ξέρω που κολλάει. Με την ίδια λογική κι οι Αχαιοί, Δωριείς κτλ. κακώς ήρθαν στην Βαλκανική και εξόντωσαν τους τοπικούς πληθυσμούς.andreas έγραψε:
Συγνώμη αλλά εδώ θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει: και είδαμε τι πάθανε οι ιθαγενείς των ΗΠΑ.
Κατά την κρίση μου κακό παράδειγμα!
Όσο για Γαλλία, Γερμανία.
Η Γαλλία τώρα το πληρώνει.
Γερμανία, αλήθεια, την συγκρίσεις με την Ελλάδα;;;
Δεν λέω να έρθουν όλοι οι μετανάστες της Ευρώπης στην Ελλάδα και προφανώς έρχονται πρώτα εδώ για να μπορέσουν να πάνε στην δυτική Ευρώπη. Αλλά δεν μπορώ να ακούω απόψεις του στυλ "να φύγουν από εδώ κι ας πάνε από εκεί που ήρθαν, δεν θέλω να του βλέπω". Γιατί δεν συντάσεται σχετικό νομικό πλαίσιο για να απελάσονται άμεσα όσοι συμμετέχουν σε εγκληματικές δραστηριότητες (σε πολλές εκφάνσεις τους, δεν θα επεκταθώ); Εγώ πιστεύω ότι βολεύει πολλούς αυτή η κατάσταση και συμφωνώ μαζί σου στο ότι δεν γίνεται σοβαρή κοινωνική πολιτική.andreas έγραψε: Δυστυχώς έτσι όπως ήμαστε δεν χωράμε!
Καλός ή κακός!
Αυτή είναι η δικιά μου άποψη!
Μακάρι να υπήρχαν κυβερνήσεις που θα είχαν πραγματική κοινωνική πολιτική.
Με ανθρώπου που ενδιαφέρονται για σένα για μένα για όλους!
Απλά σκεφτείται το εξής: υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που με την οικονομική κρίση σκέφτονται να ξενιτευτούν. Το πλέον λογικό είναι να έχουν τέτοιες σκέψεις κι άνθρωποι που ζουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Το ένστικτο της επιβίωσης προϋπήρχε της έννοιας του έθνους, πόσο μάλλον του έθνους-κράτους. Το επιχείρημα "εδώ είναι για τους Έλληνες, να πάτε αλλού" είναι σοφιστεία.
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
- andreas
- Διαχειριστής
- 16
- Has thanked: 11686 times
- Been thanked: 11851 times
- Επικοινωνία:
Φίλε Βύρωνα, έτσι όπως γίναμε αν ξαφνικά εξαφανιστούν οι μετανάστες η Ελλάδα θα μείνει μισή!
Κανένας δεν λέει να φύγουν όλοι οι μετανάστες.
Αλλά και να το λέει θα ήθελα να τον ακούσω γιατί αισθάνεται έτσι, χωρίς να του βάλω "ταμπελάκι".(μιλάω γενικά, δεν αναφέρομαι σε σένα!)
Κανένας δεν λέει να φύγουν όλοι οι μετανάστες.
Αλλά και να το λέει θα ήθελα να τον ακούσω γιατί αισθάνεται έτσι, χωρίς να του βάλω "ταμπελάκι".(μιλάω γενικά, δεν αναφέρομαι σε σένα!)
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
-
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 16 times
Κι όμως φίλε μου για μένα προσωπικά είναι. Δε μπορώ να είμαι σε χώρο που υπάρχουν τέτοια ακαλαίσθητα άτομα που παριστάνουν τους επαναστάτες και τους κουλτουριαρέους. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τους βγάζω το καπέλο. Γνωμη μου αυτά.Byronas έγραψε: Δεν είναι επιχείρημα το ότι συχνάζουν "μαλλιάδες με σκουλαρίκια και αναρχικά στοιχεία". Στα Εξάρχεια υπάρχουν κυριολεκτικά τα πάντα.
Για τα φαγητά συμφωνώ. Σύχναζα παλιά εκεί γιατί έμενε στο πεδίο ο ξάδερφος μου και αράζαμε ψιλο-συχνά Εξάρχεια. Δεν ξέρω βέβαια όλα τα μαγαζιά εκεί όπως πιθανόν γνωρίζεις εσύ αλλά έχω μια γενική άποψη για καφετέριες και φαγάδικα. Είχα πάει και στο ΑΝ club πριν κάτι χρόνια :bigsmilie
Koίτα για Εξάρχεια ίσως όντως είναι καλά (όπως και κάποιες άλλες περιοχές που ανέφερε ο Αποστόλης νομίζω) αλλά για περιοχές του ιστορικού κέντρου όπως αυτές που έγραψα και πολλές άλλες ας μη το συζητήσουμε καλύτερα γιατί δε νομίζω να υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που να προτιμά αυτές τις περιοχές για βόλτες στην Αθήνα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μη σε κλέψουν στην καλύτερη γιατί υπάρχουν και περιστατικά πολύ χειρότερα με όπλα και μαχαίρια που πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο.Byronas έγραψε: Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα Εξάρχεια και το Κέντρο. Δεν έχει τύχει ούτε να με κλέψει, ούτε να με απειλήσει κάποιος. Ίσως επειδή είμαι φοιτητής, δεν κάνω για στόχος. Ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν τα δελτία ειδήσεων π.χ.
Τα δελτία φίλε μου και γενικά οι δημοσιογράφοι κάνουν το μεγαλύτερο έγκλημα που δεν λένε στον κόσμο το σημαντικότερο πρόβλημα που δημιουργείται με την εισβολή των (λαθρο)μεταναστών που δεν είναι άλλο από την εθνολογική αλλοίωση της Ελλάδος.
Μιλώντας γενικά πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και όχι τόσο ανθρωπιστικό-κοινωνικό όσο πάνε να μας περάσουν τα κανάλια και οι "προοδευτικές" δυνάμεις της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο δε βλέπουν ότι βουλιάζει η Ελλάς από την εισροή των ξένων αλλά απεναντίας να ζητούν να έρθουν και άλλοι ταλαίπωροι και δυστυχείς μετανάστες με το πρόσχημα του πολιτικού ασύλου, για να τους εκμεταλλεύονται και να τους βάζουν μέσα στις σχολές να κάνουν απεργίες πείνας και να κράτανε όμηρο το ανύπαρκτο, ούτως ή άλλως, κράτος. Όσο και να θέλουν αυτοί οι τύποι δε θα γίνουμε ουγκάντα, ούτε μπαγκλαντές.
Το πρόβλημα ωστόσο λύνεται άμεσα αν θέλουνε μέσα σε δύο 24ωρα. Αναίμακτα φυσικά.
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Το λέω εγώ. Να φύγουν όλοι οι μετανάστες που ήρθαν παράνομα στη χώρα μου.andreas έγραψε: Κανένας δεν λέει να φύγουν όλοι οι μετανάστες.
Το «αναίμακτα φυσικά» είναι προτιμητέο μεν, όχι απαραίτητο δε. Με εισβολείς έχω να κάνω.dimitris7 έγραψε:Το πρόβλημα ωστόσο λύνεται άμεσα αν θέλουνε μέσα σε δύο 24ωρα. Αναίμακτα φυσικά.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι