Συνθετικά Πινέλα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
4
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

Ελα που δοκιμασα τον ασβο τώρα και παρ'ότι είναι μικρουλι μου άρεσε πάρα πολυ! Με βολεψε ανελπιστα καλα.. Αβυσσος.. χαχαχα
Συνθετικό θα παρω παντως οπως και να έχει, ενώ είχα καταλήξει να πάω σε 28-30mm ξαναγυριζω στην αρχική μου εκτίμηση για 26αρη σε χαμηλό σεταρισμα.
Decisions decisions
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

theo's έγραψε: 25 Ιουν 2019, 22:29 Ενδιαφέρον...

Πάντως μου κάνει εντύπωση, η πληθώρα των συνθετικών θυσάνων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και η συνεχής εξέλιξη(?) τους από πολλούς.
Βλέπω όμως τόσο η Plisson όσο και η συγκεκριμένη εταιρεία ίσως και άλλες να προχωρούν, με λιγότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μιμητισμού, σε αντιγραφή του θυσάνου της Mühle Silvertip Fibre®.
Τον θύσανο (συνθετικό) αυτό εγώ προσωπικά τον θεωρώ αξεπέραστο μέχρι στιγμής, και μαζί με το ταξιδιωτικό Omega S-10018 ( herco έφα ;) ) μου προσφέρουν πολλές ξυριστικές συγκινήσεις. :)
Θεόδωρε το μεταφέρω και θα απαντήσω εδώ για κάθε περίπτωση. :)

Καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις, και όντως η τεράστια πληθώρα συνθετικών θυσάνων αυξάνεται και πληθύνεται, και ακόμα δεν έχουμε δει παρά ελάχιστα, συμφωνώ επίσης και για τον μιμητισμό που υπάρχει, και λόγω ότι ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τους συνθετικούς, έχω μία τελική γνώμη των πραγμάτων, (στις πολύ σωστές παρατηρήσεις που γράφεις) που φυσικά μπορεί να πουν κάποιοι πως δεν είναι η πιό ορθή, ώστε να εκφράσει το σύνολο των μελών μας, δεν με πειράζει ούτε με ενοχλεί προσωπικά, απλά καταθέτω την γνώμη μου που είναι εμπειρική, και την μοιράζομαι με όλους.

Η πληθώρα λοιπόν αυτή, οφείλεται αρχικά στην ζήτησή του προϊόντος, και εφόσον μπορούν να το κάνουν και το αγοράζουν, θα συνεχίζεται αυξανόμενο συμφωνά πάντα με την αρχική του ζήτηση, και όσο το τελικό προϊόν φθάνει στον αγοραστή σε τιμές πολύ χαμηλές, δηλαδή με αυτές τις χαμηλές τελικές τιμές στοχεύουν σε όλους γενικώς, καθώς και σε αγοραστές χαμηλότερου budget, όπου σε ψηλότερες τιμές δεν θα δοκίμαζαν/αγόραζαν το προϊόν, υπάρχουν δεκάδες μελέτες και πολύ marketing πίσω από όλο αυτό, και ένας πολύ διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του project, εν σχέση πάντα με τις προσεγγίσεις των άλλων χωρών.

Οι Κινέζοι έχουν εξαπλωθεί παντού, και θέλουν πελάτες, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, και ας μην ξεχνάμε και το Plisson του Ιταλού μπαρμπέρη, ένας χαμός είχε γίνει, το πινέλο αυτό και στην τιμή που το λάνσαραν πούλαγε μέχρι και στο γυναικείο φύλο, όταν λέμε Κινέζοι εννοούμε τρείς ανθρώπους, με τις γνωστές πολύ-εταιρίες τους.

Και όταν λέμε θέλουν πελάτες εννοούμε, κάποιον που δεν θα αγοράσει μόνο μία φορά, αλλά θα συνεχίζει να αγοράζει εφόσον οι τιμές είναι χαμηλές, πόσες φορές πχ θα αγοράσει κάποιος από εταιρίες σαν την shavemac ή από Morris & Forndran; εκεί ποντάρουν και τα καταφέρνουν πολύ καλά μάλιστα, έτσι όλοι "βρίζουν τους Κινέζους" και όλοι κινέζικα αγοράζουν, θέλοντας και μη.

Μετά εκ των πραγμάτων, η συνθετική ίνα υπερέχει απέναντι στην φυσική σε πολλά θέματα, η πρώτη και τεράστια υπεροχή της είναι ότι, την κατασκευάζει ο άνθρωπος οπότε δεν υπάρχει τέλος σε όλο αυτό, παρά μόνο βελτίωση, η διαδικασία ονομάζεται Taklon fibers, μπορούν να φτιάξουν την ίνα από 0.08 mm - .15 mm ακόμα .20 mm που είναι πιό κοντά στην τρίχα αγριόχοιρου, μπορούν να δώσουν όποια κωνικότητα θέλουν στην ίνα και όποια διάσταση αυτοί θέλουν, με το λευκό Taklon να θεωρείται η πιο καθαρή μορφή και συνήθως να εμφανίζει ποιότητες ανώτερες από τις βαμμένες.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε και βλέπουμε η συνθετική ίνα βελτιώνεται συνέχεια, ενώ η φυσική τρίχα και παρόλα τα πειράματα που κάνουν στα άμοιρα αυτά ζώα δεν αλλάζει, και καθώς η φυσική τρίχα έχει και ημερομηνία λήξης, η Mühle με την Silvertip Fibre αλλά και άλλες εταιρίες πληρώνουν για την αυτήν την βελτίωση, οι βελτιώσεις αυτές ονομάζονται 'Γενιές' πχ: το Kent/Simpson - Infinity Silvertex που ήταν η σοβαρότερη ίνα την εποχή εκείνη (κατ' εμέ) ήταν Generation 3.5 και μόνο αυτή η διαφορά είναι αρκετή για να παραγκωνίσει την φυσική τρίχα, πλέον όλοι μιλάνε και επενδύουν στην συνθετική ίνα που βελτιώνεται, για αυτό βλέπουμε τόσους νέους συνθετικούς θυσάνους.

Τώρα για τον μιμητισμό, είδαμε πολλούς θυσάνους με πολύ άσχημη εμφάνιση, όμως ο εχθρός των Κινέζων είναι η αποτυχία, έτσι πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο των μεγάλων εταιριών, (Omega-Kent/Simpson-Mühle) και οι θύσανοι να μιμούνται την εμφάνιση των φυσικών ασβών ή χοίρων, το όλο μπέρδεμα γίνεται με τα ονόματα, ένας θύσανος μπορεί να έχει πάνω από πέντε ονόματα ενώ πρόκειται για τον ίδιο θύσανο, και αυτό γιατί κάθε πωλητής του αρέσει να ονομάζει αυτούς τους θυσάνους με τον δικό του τρόπο, και ενώ τα ονόματα διαφέρουν, είναι πάντοτε οι ίδιοι και από τον ίδιο κατασκευαστή. Απλά δεν θέλουν να ξέρουμε από πού ήρθαν... :roll:

Ένα παράδειγμα είναι και ο Leo Frilot από την Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, PerFectWoodworks που ήταν από τους πρωτοπόρους που παρουσίαζε 3d resin-brushes με βαμμένους θυσάνους, που σε κάποιους άρεσαν και σε κάποιους πάλι όχι, οι Αμερικάνοι τους δέχτηκαν απλόχερα πάντως και καμάρωναν, το θέμα όμως είναι ότι, οι βαμμένοι θύσανοι που είναι τύπου tuxedo (και λίγο πιό σκληροί αφού βάφτηκαν) είναι ο ίδιος ακριβώς θύσανος, βάζω και δύο φωτογραφίες του Leo από την τότε δουλειά του.
Εικόνα Εικόνα
Και άλλη μία φωτογραφία που μου είχαν στείλει πιό παλιά, και που γέλασα πάρα πολύ. :hb
Εικόνα
Την βάζω κυρίως για κάποιους που επιμένουν ότι το ξύρισμα δεν είναι μόδα, και εάν δεν είναι αυτό μόδα τότε τι είναι; ... ναι ok να δεχτώ ότι ένας βλάχος στο αμέρικα ήθελε έναν θύσανο εξάσφαιρο στο ρεβόλβερ του, και ένας άλλος έκανε λαβή τον λεβιέ ταχυτήτων... Randy did you? Ε και κοινώς όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα...:D
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 08 Δεκ 2017, 13:42
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10088 times
Ηλικία: 52
Επικοινωνία:

Το πρόβλημα που έχουν προς το παρόν τουλάχιστον οι συνθετικοί είναι IMHO ότι δεν δίνουν το νερό στο σαπούνι σωστά.
Άντε και τον έβρεξες και άρχισες να φορτώνεις.
Θα πάρεις ξεχωριστά το σαπούνι και θα σου έρθει σε δεύτερο χρόνο το νερό να τα κάνει όλα χάλια.
Σε bowl lather το στουμπάς π.χ. και σου δίνει όλο το νερό μαζί.
Σε face είσαι μετά για σφουγγάρισμα.
Δεν συζητάμε για την αίσθηση γιατί κάποιοι κορυφαίοι όπως της muhle πλησιάζουν τον ασβό.
Από τους φτηνούς, οι σφεντόνες ονόματι tuxedo δεν ξέρω γιατί έχουν τόσους λάτρες, όταν υπάρχουν οι plissoft και οι timberwolf 🐺
YMMV θα μου πεις...
Για τους silvertex, η αναβάθμιση δεν τους έκατσε.
Ο δικός μου ήταν ότι χειρότερο έχω δοκιμάσει.
Και δεν είμαι ο μόνος.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1257
Εγγραφή: 21 Ιαν 2017, 15:10
7
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times
Ηλικία: 38

Δεν είναι όλοι οι κινέζικοι θύσανοι το ίδιο πάντως. Σχετικά με το νερό, αμα αδειάσεις όλο το θύσανο και προσθέσεις σιγά σιγά μετά, δεν έχει θέμα.

Εγω προτιμώ του Yaqi. Ακομη και οι Tuxedo του, εκτος λίγο από το Sagrada, δεν είναι σφεντόνες. Ναι τα λατρεύουν, έχουν πανίχυρο backbone και τρυπάνε τα σαπούνια και είναι πουπουλα στο πρόσωπο.. Εχουν και καλές λαβές, καλη κατασκευή, τρομερά καλή τιμή, ε τι άλλο να ζητήσω?

Εχω 4 Yaqi, 2 Tuxedo 30mm & 24mm, 1 TimberWolf 26mm και έναν 2Band Moka 26mm? Γιατί να μπω στον κόπο να πάρω κάτι ακριβότερο και διαφορετικό? Για να σας το μοστράρω εδώ? Δεν είμαι τέτοιος τύπος, αλλα ούτε και έχω τα φόντα, αλλά και να τα είχα, πάλι Yaqi θα αγόραζα. Κάνω μια χαρά τη δουλειά μου, γιατί όχι? (Οχι δε μου στέλνει τσάμπα πινέλα ο Yaqi)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 08 Δεκ 2017, 13:42
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10088 times
Ηλικία: 52
Επικοινωνία:

Γούστα είναι αυτά.
Ειδικά για τις λαβές των yaqi όμως έχω αντίρρηση.
Αντικειμενικά είναι γκουμούτσες.

Εκτός τελικά αν οι κινέζοι είναι όλοι δίμετροι με κουπιά για παλάμες.
.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Γιατι, εχεις την εντυπωση Μιχαλη οτι οι Κινεζοι ξυριζονται με τον παραδοσιακο τροπο ?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1257
Εγγραφή: 21 Ιαν 2017, 15:10
7
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times
Ηλικία: 38

Μερικές ναι όντως. Αλλά Timber και Sagrada είναι τόσο όσο. Στιβαρες αλλά όχι βαριές. Είναι και κάποιες άλλες βαρίδια βέβαια.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3809
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2015, 15:54
8
Τοποθεσία: Πειραιάς !!!
Has thanked: 18547 times
Been thanked: 15729 times
Ηλικία: 54

Για το πως δουλεύεται ο αφρός με τα συνθετικά συμφωνώ απόλυτα με τον Randy. Τινάζεις τελείως το θυσανο και προσθέτεις νερό σιγά σιγά. Είναι μια διαδικασία που αν τη συνηθίσεις θα παίρνεις εξαιρετικό αφρό. Είναι λάθος να κρατάμε νερό στους συνθετικους γιατί δεν είναι φυσική τρίχα. Θα "αδειάσει" σαν ποτήρι στη πρώτη πίεση και γιαυτό Μιχάλη γίνεσαι χάλια όπως λες. Τώρα για τις κουμουτσες λαβές δεν ξέρω πως βολεύεται ο καθένας να κρατάει πινέλο. Εγώ τη βάση του πινέλου την έχω να πατάει στη παλάμη σχεδόν κάτω από το δείκτη και δεν την κραταω μόνο με τα δάχτυλα. Επίσης οι μεγάλες λαβές του Yaqi και το Plisoft barberhandle με βολεύουν πολύ για το κεφάλι... Είπαμε YMMV κύριοι!
Όσο για το Leo που ανάφερει ο Tony πιο πάνω, μπορεί να είχε κιτς θυσάνους αλλά οι λαβές του είναι πανέμορφες. Επίσης τις 2 από τις 3 κιτς λαβές (ο λεβιές και ο μύλος από το revolver) τις έχει ο PaulH!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1257
Εγγραφή: 21 Ιαν 2017, 15:10
7
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times
Ηλικία: 38

Μεγάλε Ακη!

Πρωτο πρωτο lather με το που πηρα το 30ρι tuxedo ηταν καταστροφή. Φουλ στο νερό και ο αφρος δεν έκανε για ξυρισμα.

Μετα κατάλαβα τι γινόταν λάθος και το διόρθωσα. Πλέον, μόνο με τα δείγματα μπλέκομαι ακόμη, και δεν κάνω καλό αφρό. Μου τη σπάνε.

Συνθετικό φοβερό είναι αυτό που έχεις με τη μωβ λαβή. Purple Haze Mew Knot αν θυμάμαι καλά. Μαγεία.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3809
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2015, 15:54
8
Τοποθεσία: Πειραιάς !!!
Has thanked: 18547 times
Been thanked: 15729 times
Ηλικία: 54

Σε όποιον αρέσει το backbone (είμαι ένας από αυτούς) το Chianti είναι πολύ καλό. Λιγότερο από το La Sagrada Familia αλλά ένα σκαλοπάτι κάτω...
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”