Χαιρετώ
Sagrada familia
MWF
Lord+Perma sharp@8
Wich hazel fougere (Akist)
Natura siberica
Proraso green
με λεπίδα στο 8 και MWF απλά δεν γίνονται αυτά τα μαγικά!
Καλά να'μαστε!!!
Το ξύρισμα της Ημέρας: Ιούνιος 2019
- alexn
- Λύκειο

- 9
- Has thanked: 13271 times
- Been thanked: 13558 times
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
- Tzimisce
- Εξειδίκευση

- 8
- Has thanked: 8223 times
- Been thanked: 10090 times
- Επικοινωνία:
Απογευματινή απόλαυση!
Διαφορετική προσέγγιση αυτή τη φορά.
Pre νεράκι.
Dr jon's flowers in the dark
Custom mixed
Blackland blackbird ss
Rapira
Rose of Bulgaria asl
Bloom το σαπούνι, πολύ φόρτωμα και face lathering.
Δεν πήγα για γλίστρημα αλλά αυτό ήταν εκεί.
Με παχύ αφρό, φοβερή προστασία και δεν έχασε σχεδόν καθόλου από το χθεσινό γλίστρημα.
Το post shave εκπληκτικό!
Σε προστασία έδωσε ρέστα.
Ή asl έβαλα ή νερό, το ίδιο σε αίσθηση.
Με τη Rapira που δεν είναι και η καλύτερη λεπίδα για την blackbird
Ρε τι πάθαμε με τα vegan...
Διαφορετική προσέγγιση αυτή τη φορά.
Pre νεράκι.
Dr jon's flowers in the dark
Custom mixed
Blackland blackbird ss
Rapira
Rose of Bulgaria asl
Bloom το σαπούνι, πολύ φόρτωμα και face lathering.
Δεν πήγα για γλίστρημα αλλά αυτό ήταν εκεί.
Με παχύ αφρό, φοβερή προστασία και δεν έχασε σχεδόν καθόλου από το χθεσινό γλίστρημα.
Το post shave εκπληκτικό!
Σε προστασία έδωσε ρέστα.
Ή asl έβαλα ή νερό, το ίδιο σε αίσθηση.
Με τη Rapira που δεν είναι και η καλύτερη λεπίδα για την blackbird
Ρε τι πάθαμε με τα vegan...
Μιχάλης
- GeorgeBest
- Δημοτικό

- 8
- Has thanked: 7895 times
- Been thanked: 4992 times
- SolitaryX88
- Νήπιο

- 8
- Has thanked: 1819 times
- Been thanked: 1993 times
Σημερινό ξύρισμα
Γενικά σαν κρέμα έκανε ένα παχύ αφρό με αρκετή προστασία. Εύκολη στον αφορισμό κ σχετικά σκληρή. Με μικρή ποσότητα απέδωσε αρκετά καλά!

- Yaqi 22mm plissoft synthetic Cola
- Maggard V3A + ATT handle
- Shave cream αγνώστου πατρός (μάλλον Proraso Cypressand vetyver)
- Myrsol Don Carlos ASL
Γενικά σαν κρέμα έκανε ένα παχύ αφρό με αρκετή προστασία. Εύκολη στον αφορισμό κ σχετικά σκληρή. Με μικρή ποσότητα απέδωσε αρκετά καλά!

Μπάμπης
- Dr.Takero
- Λύκειο

- 9
- Has thanked: 6934 times
- Been thanked: 7583 times
Καλημέρα σε όλους!
Τα τελευταία 4 ξυρίσματα έχουν γίνει με σταθερό setup με μόνη αλλαγή το asl.
H T είναι ποιοτικότατη ως προς την κατασκευή. Συνεχίζει να μην με ενθουσιάζει. Μάλλον περίμενα κάτι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μηχανή δεν είναι αποδοτική ή εξαίσια. Είμαι φαν της MIL και της IKON SE και μάλλον συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος την αγοράσει, δεν θα το μετανιώσει. Πρόκειται για κατασκευή που θα περάσει και στα εγγόνια!
Χωρίς να το έχω σχεδιάσει, χρησιμοποιώ το ίδιο πινέλο για 3 μήνες. Όλα καλά είναι (Simpson Duke3, Ω97, Ω48, APshave tuxedo συνθετικό). Απλά, η αλλαγή με ενθουσιάζει!
Τα τελευταία 4 ξυρίσματα έχουν γίνει με σταθερό setup με μόνη αλλαγή το asl.
S.M Cuba mojito
Ω97
ROckwell T + polsilver
Asl monkey Eau Savage, Aqua Velva, Clubman Gent's Gin, Old Spice Whitewater
Ω97
ROckwell T + polsilver
Asl monkey Eau Savage, Aqua Velva, Clubman Gent's Gin, Old Spice Whitewater
H T είναι ποιοτικότατη ως προς την κατασκευή. Συνεχίζει να μην με ενθουσιάζει. Μάλλον περίμενα κάτι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μηχανή δεν είναι αποδοτική ή εξαίσια. Είμαι φαν της MIL και της IKON SE και μάλλον συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος την αγοράσει, δεν θα το μετανιώσει. Πρόκειται για κατασκευή που θα περάσει και στα εγγόνια!
Χωρίς να το έχω σχεδιάσει, χρησιμοποιώ το ίδιο πινέλο για 3 μήνες. Όλα καλά είναι (Simpson Duke3, Ω97, Ω48, APshave tuxedo συνθετικό). Απλά, η αλλαγή με ενθουσιάζει!
Let the music play
- merambelo
- Δημοτικό

- 10
- Has thanked: 1443 times
- Been thanked: 1429 times
η Αλλαγή μας εφερε εδω που ειμαστε γιατρέ μου...
γιατί τοσος ενθουσιασμός?
γιατί τοσος ενθουσιασμός?
per ardua ad astra
- tasos72
- Λύκειο

- 8
- Has thanked: 13923 times
- Been thanked: 17012 times
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
TFS "Hercules" ss + asl
Omega Premium 6550
RazoRock Black Hawk
Schick Proline (6)

TFS "Hercules" ss + asl
Omega Premium 6550
RazoRock Black Hawk
Schick Proline (6)

-
NavalArchitect
Raw RS-10 mild κεφαλή, EJ rubber λαβή | Gillette Nacet
DSCosmetic 26mm synth
Valobra Menthol (σε μπωλ P&B)
Meißner Tremonia 'Salty Sea Sage' after shave

Έβγαλα εχθές έξω όλα τα handles αλλά και τις κεφαλές που έχω, και έκανα αρκετές δοκιμές ματσαρίσματος κεφαλών/λαβών. Για το Raw επέλεξα τη συγκεκριμένη λαβή, που κατ'εμέ του πάει από όλες τις πλευρές.
Τώρα, για το ξύρισμα. Έχουν δίκιο 100% σε αυτά που γράφουν, το Raw είναι ό,τι καλύτερο σε ξυράφι DE που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ο τρόπος που ξυρίζει, μία ξεκάθαρη και χωρίς πολλά-πολλά αποτελεσματικότητα, με την ταυτόχρονη σιγουριά ότι "σε προστατεύω, δεν θα σε κόψω ανυποψίαστα με τίποτε". Ο τρόπος που σφίγγεται και κρατιέται η λεπίδα είναι υποδειγματικός, best in class, όπως και το φινίρισμα είναι εξαιρετικό.
Πλήρωσα €400 για να το αποκτήσω, έχει δύο baseplates (mild + aggressive). Δεν κάνει ξύρισμα των τετρακοσίων Ευρώ αλλά παρ'όλα ταύτα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω σε ξυράφι ασφαλείας (ξυριστικά πάντα - τα υπόλοιπα, δηλαδή τα κουτιά, η γενική παρουσίαση κλπ. του όλου πακέτου είναι άνευ σημασίας, εδώ το θέμα είναι πώς ξυρίζει το κάθε εργαλείο). Επίσης ό,τι κάνει το κάνει με το δικό του τρόπο, δηλαδή έχει χαρακτήρα, δεν είναι δηλαδή ότι μπορούμε να γυρίσουμε και να πούμε "α, εντάξει τώρα, και το τάδε ή το δείνα ξυρίζουν κανονικά, ποιά η διαφορά με το Raw;" Όχι, η διαφορά φαίνεται. Δεν αξίζει τη μεγάλη διαφορά κόστους κτήσης, αλλά υπάρχει.
Το Paradigm SE Ti ήταν ως τώρα ό,τι καλύτερο έχω. Τώρα το Raw RS-10 και το Paradigm SE Ti είναι στη κορυφή, μαζί. Μεταξύ συστήματος (DE ή SE) θα διάλεγα το δεύτερο. Μεταξύ Raw και Paradigm όμως, θα διάλεγα το πρώτο. Μπροστά στο Raw, το Paradigm επιδέχεται μιάς πολύ μικρής βελτίωσης (που είναι φυσικό, μιας και θα βγει και v2 σύντομα) αν και το Paradigm επωφελείται του πλεονεκτήματος καλύτερου συστήματος λεπίδων.
Συζητώ μια ανταλλαγή, οπότε ίσως έχω σύντομα ένα άλλο ένα Raw (αυτή τη φορά το RS-18) όπως κι ένα Pils. Το Pils ίσως να το κρατήσω, το Raw μάλλον όχι, και θα το βγάλω για πούλημα.
DSCosmetic 26mm synth
Valobra Menthol (σε μπωλ P&B)
Meißner Tremonia 'Salty Sea Sage' after shave

Έβγαλα εχθές έξω όλα τα handles αλλά και τις κεφαλές που έχω, και έκανα αρκετές δοκιμές ματσαρίσματος κεφαλών/λαβών. Για το Raw επέλεξα τη συγκεκριμένη λαβή, που κατ'εμέ του πάει από όλες τις πλευρές.
Τώρα, για το ξύρισμα. Έχουν δίκιο 100% σε αυτά που γράφουν, το Raw είναι ό,τι καλύτερο σε ξυράφι DE που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ο τρόπος που ξυρίζει, μία ξεκάθαρη και χωρίς πολλά-πολλά αποτελεσματικότητα, με την ταυτόχρονη σιγουριά ότι "σε προστατεύω, δεν θα σε κόψω ανυποψίαστα με τίποτε". Ο τρόπος που σφίγγεται και κρατιέται η λεπίδα είναι υποδειγματικός, best in class, όπως και το φινίρισμα είναι εξαιρετικό.
Πλήρωσα €400 για να το αποκτήσω, έχει δύο baseplates (mild + aggressive). Δεν κάνει ξύρισμα των τετρακοσίων Ευρώ αλλά παρ'όλα ταύτα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω σε ξυράφι ασφαλείας (ξυριστικά πάντα - τα υπόλοιπα, δηλαδή τα κουτιά, η γενική παρουσίαση κλπ. του όλου πακέτου είναι άνευ σημασίας, εδώ το θέμα είναι πώς ξυρίζει το κάθε εργαλείο). Επίσης ό,τι κάνει το κάνει με το δικό του τρόπο, δηλαδή έχει χαρακτήρα, δεν είναι δηλαδή ότι μπορούμε να γυρίσουμε και να πούμε "α, εντάξει τώρα, και το τάδε ή το δείνα ξυρίζουν κανονικά, ποιά η διαφορά με το Raw;" Όχι, η διαφορά φαίνεται. Δεν αξίζει τη μεγάλη διαφορά κόστους κτήσης, αλλά υπάρχει.
Το Paradigm SE Ti ήταν ως τώρα ό,τι καλύτερο έχω. Τώρα το Raw RS-10 και το Paradigm SE Ti είναι στη κορυφή, μαζί. Μεταξύ συστήματος (DE ή SE) θα διάλεγα το δεύτερο. Μεταξύ Raw και Paradigm όμως, θα διάλεγα το πρώτο. Μπροστά στο Raw, το Paradigm επιδέχεται μιάς πολύ μικρής βελτίωσης (που είναι φυσικό, μιας και θα βγει και v2 σύντομα) αν και το Paradigm επωφελείται του πλεονεκτήματος καλύτερου συστήματος λεπίδων.
Συζητώ μια ανταλλαγή, οπότε ίσως έχω σύντομα ένα άλλο ένα Raw (αυτή τη φορά το RS-18) όπως κι ένα Pils. Το Pils ίσως να το κρατήσω, το Raw μάλλον όχι, και θα το βγάλω για πούλημα.
- __Nikolas
- Λύκειο

- 10
- Has thanked: 7475 times
- Been thanked: 10254 times
3 ημερων ξυρισματα:
-PS Γλυκερινης Παπουτσανης (κιτρινο)
- SM Cuba
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Fatip Piccolo Lord #5
- ASL Don Draper Blue
Απλα και ομορφα, με προσοχη η Piccolo τα σαρωνει ολα Γιατρε μου!!
- Ιngram (UK) sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Blue3 #3
- ASL Pinaud CLubman Musk
- SM Cuba
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Fatip Piccolo Lord #6
- ASB Faena Λεμονι-Χαμομηλι
- EdT Drakkar Noir
Οταν ομως βιαζεσαι Γιατρε μου, η Piccolo δαγκωνει!! Με τις υγειες μας!!
- SM Cuba
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Fatip Piccolo Lord #5
- ASL Don Draper Blue
Απλα και ομορφα, με προσοχη η Piccolo τα σαρωνει ολα Γιατρε μου!!
- Ιngram (UK) sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Blue3 #3
- ASL Pinaud CLubman Musk
- SM Cuba
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Fatip Piccolo Lord #6
- ASB Faena Λεμονι-Χαμομηλι
- EdT Drakkar Noir
Οταν ομως βιαζεσαι Γιατρε μου, η Piccolo δαγκωνει!! Με τις υγειες μας!!
any shave you can walk away from, is a good shave!
- foxtrot
- Συντονιστής

- 10
- Has thanked: 32270 times
- Been thanked: 33986 times

Ωmega.80097
WSP.Formula_T.Neroli ss
Merkur.37c
Merkur.super
Razorock.xXx asl
Καλό απόγευμα!
Γιάννης