Muhle STF v2 XL (25mm) knot

Απάντηση
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 596
Εγγραφή: 24 Μαρ 2017, 11:46
7
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει το συγκεκριμένο knot προς πώληση ξεχωριστά (χωρίς πινέλο δηλαδή); Αν θες να χρησιμοποιήσεις διαφορετική λαβή είναι πιο βολικό (και πιο φτηνό) να έχεις το knot μόνο του απ' το να χαλάσεις ένα πινέλο και να το μεταφέρεις σε άλλο.

Ευχαριστώ!
NavalArchitect

Μάνο δεν νομίζω να δίνουν θυσάνους μόνους τους αυτοί (EJ/Mühle). Τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά τίποτε φυσικά δεν είναι απίθανο.

Από τη στιγμή που φαίνεται πως σου αρέσει αρκετά ο συγκεκριμένος θύσανος, θα πρότεινα ένα από τα εξής:

1. Να πάρεις όχι Mühle αλλά EJ πινέλο. Οι θύσανοι είναι ίδιοι αλλά οι βάσεις/λαβές της EJ είναι πιό μεγάλες και κάθονται κάπως καλύτερα στο χέρι, ειδικά αν κανείς έχει μεγάλη παλάμη. Καταλαβαίνω πως μπορεί να θέλει κάποιος να βάλει μία δική του custom βάση σε σχήμα λ.χ. Ω Νο. 98 από ένα ωραίο ξύλο, αλλά οι ρητίνες της EJ/Mühle είναι πολύ ποιοτικές και έχουν και καλό φινίρισμα. Συν τοις άλλοις μην ξεχνάς πως σε αυτά οι θύσανοι είναι hand-picked and set.

2. Να ψάξεις (να ρωτήσεις και να διαβάσεις) ποιές εταιρίες πιστεύουμε πως χρησιμοποιούν παρόμοια ή και ακριβώς την ίδια τρίχα. Έχει πάρει το μάτι μου κατά καιρούς διάφορα σχόλια έξω, για το ότι κάποια άλλα πινέλα έχουν σαν ή ακριβώς αυτή την τρίχα (STF V2), αλλά δεν το έχω ψάξει το πράγμα με λεπτομέρεια. Αν θυμάμαι καλά ένα εργοστάσιο ουσιαστικά φτιάχνει όλες τις συνθετικές τρίχες (BASF) αλλά από 'κει και πέρα η παραγγελία της κάθε εταιρείας είναι διαφορετική. Είναι κάποιοι εκεί έξω που ασχολούνται κι ίσως ξέρουν (π.χ ο Sean αλλά κι ο Τουρκοκύπριος Mem στο άλλο φόρουμ πάνω).

Προσωπικά έχω δουλέψει αρκετά (διαφορετικά) πινέλα, όμως δεν εκάθησα ποτέ κι ούτε πρόκειται να καθήσω να μαντέψω αν η τρίχα του τάδε πινέλου είναι σαν την τρίχα του EJ/Mühle. Νομίζω πως εμπειρικά δεν είναι εύκολο να το πει κανείς αυτό, και για αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκω ότι είναι χαμένος χρόνος το να καθόμαστε να μαντεύουμε. Παίρνεις ένα πινέλο, το ευχαριστιέσαι, το ανακαλύπτεις, σου κάνει ή δεν σου κάνει, και πας παρακάτω. Τις βασικές διαφορές τις ξέρουμε, λ.χ. άλλος ο θύσανος Cashmere κι άλλος ο Tuxedo. H γνώμη μου είναι πως για έναν καταναλωτή αυτό είναι αρκετό.

Τώρα αν η τρίχα Plissoft της RR συγκρινόμενη με την τρίχα 1ης γενιάς της Plisson είναι από το ίδιο εργοστάσιο, άμα γίνουμε κατασκευαστές και πάμε στην έκθεση για εμπόρους που γίνεται στη Bologna της Ιταλίας κάθε χρόνο, ίσως βρούμε ανθρώπους από το εργοστάσιο της BASF και θα μάθουμε. Θα βρούμε και τον Mark Watterson της Simpsons και άμα καθήσουμε να πιούμε ένα εσπρέσσο μαζί του, ίσως μάθουμε κι από πού παίρνει τρίχα συνθετική ο ίδιος. Οι μόνοι που ξέρουν πραγματικά τί γίνεται είναι οι επαγγελματίες (λ.χ. Mühle, Epsilon, Omega, κλπ. ή πιθανώς ακόμη και Connaught, WellShaved κλπ.) και οι οποίοι φυσικά δεν κάθονται να χάνουν χρόνο διαβάζοντας εικασίες ή απόψεις σε φόρουμ αλλά κοιτούν να αξιοποιούν την ημέρα τους και να επεκτείνουν την επιχείρησή τους....

Το να καθήσεις να ατμίσεις ή να πάρεις dremel και να βγάλεις θύσανο από πινέλο δεν θα στο πρότεινα διότι αυτά τα πινέλα δεν είναι Yaqi (σε τιμή) και πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Όλα γίνονται βέβαια αν έχει όρεξη κανείς. Υπομονή χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Δεν υπάρχουν Μάνο, τους ψάχναμε πολύ καιρό, και δεν βρήκαμε ούτε δείγμα, όπως τα λέει ο Κωνσταντίνος είναι.
Όσο υπάρχουν συμβάσεις με τους κολοσσούς, Mühle και EJ οι Κινέζοι δεν πρόκειται να δώσουν αυτόν τον θύσανο, ως αυτούσιο, διότι πληρώνουν την αποκλειστικότητα του.!

Όμως πάρα πολύ κοντά στον new STF V 2.0 Silver Tip Fibre, είναι ο silver fox, τον είχα σε 26mm και είναι πολύ ωραίος, είχα δοκιμάσει και τον STF V1 και τον V 2.0 της νεότερης γενιάς που είναι καλύτερος σε όλα, και όταν λέω κοντά παιδιά, εννοώ ότι είναι παρόμοιος, σε ένα ποσοστό 85% και σύμφωνα με το γνωστό μας ymmv, με γυμνό μάτι δύσκολα ξεχωρίζεις την ίνα, κάποιοι μιλάνε για τον ίδιο προμηθευτή, μπορεί και ναί, αυτό δεν το γνωρίζω στα σίγουρα, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας.

Πάντως αν θέλεις αυτόν και μόνο, και όχι κάποιο παρόμοιο, η λύση για τώρα είναι μόνο ένας EJ που θα κοστίσει και πολύ παραπάνω φυσικά, ο Κωνσταντίνος δεν το προτείνει και πολύ καλά κάνει, αλλά εγώ με την τρέλα που δέρνει, το έχω κάνει αρκετές φορές για φίλους, ο δότης είναι από EJ που είναι πιό φθηνότερο από Mühle... :)

Κάποιος με ρώτησε, και γιατί τα κάνατε όλα αυτά; και χαλάσατε καινούργιο πινέλο; και εγώ ανέκφραστος του απάντησα, διότι 1ον δεν είμαστε καλά... και 2ον θα έχεις τον θύσανο που εσύ θέλεις με τις διαστάσεις που θέλεις και την λαβή που σου αρέσει, κοινώς custom, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου, και το custom το πληρώνεις λίγο παραπάνω, αλλά νομίζω πως αξίζει, και όχι μόνο στα πινέλα, κατάλαβες Κ; του είπα, αλλά εκείνος είχε ένα βλέμμα που δεν... :shock:
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 596
Εγγραφή: 24 Μαρ 2017, 11:46
7
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Ευχαριστώ παιδιά, χρήσιμες οι πληροφορίες!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”