Πάμε για τ'αστέρια: Λεπίδες Astra (ASS, ASP, AKP)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Το δοκιμασα αρχικα με μια Mühle λαβη (απο το R101), αλλα γλυστρουσε. Και αναγκαστηκα να χρηστιμοποιησω την αλλη New λαβη.. Κατι με λεει οτι θα πρεπει να βρω να μου κανουν "pimp my handle" στις 2 Mühle λαβες που εχω.. :green

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Αν διαβαζες το πρωτο ποστ?

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Μετα απο 7 συνολικα ξυρισματα εκ των οποιων απο 3 με Gillette Tech αλλα και 3 με New, και ενα με Merkur 11c (3 λεπιδες συνολο δλδ), μπορω να πω τα πρωτα συμπερασματα. Το Merkur ηταν το πιο αγριο. Κατι εκανα στραβα, με ειχε ερεθισει αρκετα. Το New που με την ASP δινει τα ρεστα του, κανει πιο καλο αποτι ο γερμανος, αλλα εχει περιθωρια βελτιωσης. Το Tech οπως παντα, με καθε λεπιδα που δοκιμασα (εκτος απο Derby που δεν με εκατσε γενικως) κανει μεχρι στιγμης τα καλυτερα αποτελεσματα! :megagrin
[tbc]
[tbc]

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Ειναι νωρις ακομη.. Δεν θελω να πω κατι, εχω 7 συνολικα μηχανες με τις οποιες μπορω να τις δοκιμασω (οι 3 εχουν κεφαλη Tech)! Ισως να με κατσουν καλυτερα με την slim, δεν ξερω, θα δειξει. Δεν θελω να απευθυνθω για την ωρα.. Το τεστ κραταει!

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Οκ.. Σταματαω στο 15ο ξυρισμα με την ιδια κεφαλη και λεπιδα. Αυριο θα συνεχισω με την 11c και η λεπιδα της καθεται μαλιστα εδω και μερικες μερες, μετα την πρωτη χρηση. Ελπιζω να μην εχει καποιον αρνητικο αντικτυπο..

- BABIS
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Ώρα και για τις δικές μου εντυπώσεις , μετά από καμιά 10αριά ξυρίσματα με τις συγκεκριμένες λεπίδες.
Πολύ κακές λεπίδες θα τις χαρακτήριζα γενικά.
Δεν κόβουν καλά τα γένεια , με αποτέλεσμα να σε παρασύρουν να βάζεις μεγαλύτερη δύναμη και περισσότερη πίεση . Αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό , αφού οδηγεί σε αίματα. Αρκετά κοψίματα από το πρώτο ξύρισμα. Μόνο οι τρισάθλιες ELIOS (ο απόλυτος πάτος των λεπίδων για μένα) μου έκαναν περισσότερα κοψίματα.Το ξύρισμα γενικά , πέραν των κοψιμάτων , είναι πολύ ρηχό. Φρεσκοξυρισμένος με τις Astra SP , είναι σαν να έχω ξυριστεί πριν 2-3 ώρες με Personna. Συνολικά έκανα κάπου 10 ξυρίσματα.
Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για να μην κοπεί κανείς με αυτές τις λεπίδες. Ενώ αντίστοιχα με τις Personna ξυρίζομαι βιαστικά και ατιμέλητα , κάνω πολύ καλύτερο ξύρισμα και μπορεί να περάσει ένα 3μηνο καθημερινού ξυρίσματος χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΨΙΜΟ. Από την άλλη με τις Astra SP , χαλάρά στα 9/10 ξυρίσματα έχω από 1-5 κοψίματα .Η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη από τις Personna , αλλά τι να την κάνω;;;;; Με Personna κάνω 2 ξυρίσματα άψογα όπως τα θέλω , με αυτές μπορώ να κάνω 3-4 ίδια ξυρίσματα, χωρίς να πέσει η απόδοση , αλλά είναι όλα άθλια.
Προσωπικά δεν πρόκειται να τις ξανα αγοράσω.Δεν μου άρεσαν καθόλου.
Μετά τις ELIOS που είναι οι χειρότερες μακράν για μένα και τις DERBY (οι δεύτερες χειρότερες μου) είναι οι τρίτες στη λίστα των χειρότερων λεπίδων που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Εννοείται ότι τις βάζω πολύ πιο κάτω από Wilkinson , gillette ,Astor-Bic που βρίσκονται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.
Πολύ κακές λεπίδες θα τις χαρακτήριζα γενικά.
Δεν κόβουν καλά τα γένεια , με αποτέλεσμα να σε παρασύρουν να βάζεις μεγαλύτερη δύναμη και περισσότερη πίεση . Αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό , αφού οδηγεί σε αίματα. Αρκετά κοψίματα από το πρώτο ξύρισμα. Μόνο οι τρισάθλιες ELIOS (ο απόλυτος πάτος των λεπίδων για μένα) μου έκαναν περισσότερα κοψίματα.Το ξύρισμα γενικά , πέραν των κοψιμάτων , είναι πολύ ρηχό. Φρεσκοξυρισμένος με τις Astra SP , είναι σαν να έχω ξυριστεί πριν 2-3 ώρες με Personna. Συνολικά έκανα κάπου 10 ξυρίσματα.
Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για να μην κοπεί κανείς με αυτές τις λεπίδες. Ενώ αντίστοιχα με τις Personna ξυρίζομαι βιαστικά και ατιμέλητα , κάνω πολύ καλύτερο ξύρισμα και μπορεί να περάσει ένα 3μηνο καθημερινού ξυρίσματος χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΨΙΜΟ. Από την άλλη με τις Astra SP , χαλάρά στα 9/10 ξυρίσματα έχω από 1-5 κοψίματα .Η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη από τις Personna , αλλά τι να την κάνω;;;;; Με Personna κάνω 2 ξυρίσματα άψογα όπως τα θέλω , με αυτές μπορώ να κάνω 3-4 ίδια ξυρίσματα, χωρίς να πέσει η απόδοση , αλλά είναι όλα άθλια.
Προσωπικά δεν πρόκειται να τις ξανα αγοράσω.Δεν μου άρεσαν καθόλου.
Μετά τις ELIOS που είναι οι χειρότερες μακράν για μένα και τις DERBY (οι δεύτερες χειρότερες μου) είναι οι τρίτες στη λίστα των χειρότερων λεπίδων που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Εννοείται ότι τις βάζω πολύ πιο κάτω από Wilkinson , gillette ,Astor-Bic που βρίσκονται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Το φαρδια πλατια γραμμενο οτι ειναι απο την Τσεχια με το πλαϊ στο οτι ειναι διανομεας απο την τσεχια συν την διαφορα στην ποιοτητα του κουτιου με υποψιασε για διαφορα.
Μετα απο δοκιμες οντως Keramik vs Superior = 1 - 0
Μετα απο δοκιμες οντως Keramik vs Superior = 1 - 0
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;