Τη Dorian Gray δεν την ανέφερε κανείς , μάλλον ήταν μπασκλασαρία (?)
@Tony
Και εγώ ακόμα σε δραχμές με πιάνω πολλές φορές να τα λογίζω (και σε αγγλικές λίρες αλλά αυτό είναι άλλο κουσούρι)
Τις λευκές φόρμες τις είχε πρωτοφορέσει ο ιαπωνικός βιομηχανικός κολοσσός της Honda (αν ψάξεις θα βρεις ασπρόμαυρες φωτό με τον μάστρο-Soichiro να φοράει) στις βαριές βιομηχανίες είναι κοστούμι και προσωπικά τις προτιμώ από τη λιγδιάρα φόρμα του συνεργείου (η ακόμα χειρότερα που έχω δει...και καμαρώνω σα γύφτικο σκεπάρνι που έχω δικό μου λευκό υποκάμισο της Honda όπως και την κατάλευκη φόρμα engineer της Rheinmetall) - Το θέμα δεν είναι τι φοράνε αρκεί να κόβει η γκλάβα τους , το ξέρεις καλύτερα και εσύ ψυλλιάζομαι .
Ελλάδα.
Χρυσός βαφτιστικός σταυρός σε ανοιχτά πουκάμισα με φαρδιά πέτα , φακαντόρο στο χέρι να χουφτώνει γερά το τιμόνι μιας veloce , η το γκάζι ενός boldor με κόντρες στου πράπα .
Ελβιέλα , πανταζώνας ,Λέντζος, τσοντο-σινεμά ομόνοιας (2 τσόντες - 1 καράτε όπως λέμε 2 μαμ@νε και ένας δέρνει

) , θερινό με πασατέμπο , drive-in στο Μαρούσι , άραγμα στο εκκλησάκι στη Γλυφάδα πίσω από το γκόλφ για plane spotting (η ότι προκύψει ανάλογα το συνεπιβάτη) , γήπεδο με κάθισμα αυτοσχέδιο-γκοφρέ χαρτόνι να κόβει το κρύο από το τσιμέντο.
Δύσμοιρες Βουλγάρες και Ρουμάνες με 3 καλαματιανά levis και 2 σωληνάρια Kolynos , Δανεζες και Σουηδές κατάξανθες να μαυρίζουν-ψήνονται στον Ελληνικό ήλιο τον πανδαμάτορα , σπαστά γερμανικά-αγγλικά και γλώσσα σώματος και έβγαινε το αίσθημα και κλαίγανε και αυτές και εμείς στο τέλος του καλοκαιριού σαν την Anne lonnberg και τον Βόγλη...
Δυο σουβλάκια , μια μπύρα , ένας καφές και μια ώρα "αμερικάνικο" και μισακό πακέτο marlboro όλα 2 κατοστάρικα .
Μεροκάματο στο μηχανουργείο - χυτήριο 7.500 την εβδομάδα , μισθός στο μπαράκι (jazz-blues εξάρχεια στα καλά τους) 75.000 , ενοίκιο 35m² ερείπιο στο ισόγειο της Μεθώνης 30 χιλιάρικα.
Φοιτητικό εισιτήριο για τρένο
όλη την Ευρώπη 45 χιλιάρικα. Τα καλύτερα χρήματα που έχω ξοδέψει.
Τηλέφωνο στο περίπτερο "μηδενίστε το μετρητή παρακαλώ", η από την ΕΒΓΑ του κυρ-Σπύρου -"Άκη το πρόσωπο σε κάλεσε ..."
Καρπούζι 3 δραχμές το κιλό - με ένα εικοσάρικο το έπαιρνες ολόκληρο και ας ήταν και 10 οκάδες . Μπανάνες ήθελες χρηματοκιβώτιο να τις έχεις κλειδωμένες
Ντισκοτέκ , Mo Better , Decadence ,βινύλια στη Τζίνα , ρεμπετάδικα
Σταμούλος - Κολλάς ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ και ξεβρακώματα, ΡΕΟ στην Αθήνα να ανέβει η γριά - τράβα-σπρώξε-κλάσε , ώρα για μεγάλη μηχανή , Honda XR... 250 χιλιάρικα - εκατό μπροστά και το παπάκι και δέκα γραμμάτια . Η κολλητή-γκόμενα-συμφοιτήτρια συνεπιβάτης και βουρ για Λάρισα στο καταχείμωνο στους δικούς της και μετά γύρα τη μισή Ελλάδα (φέραμε και πίσω ένα ζωντανό αρνάκι που το βρήκαμε παρατημένο μόνο του -καβάλα και αυτό στη μηχανή

)
Δε γερνάμε. Σαν το κρασί ένα πράγμα.
Ανάγωγη ενζενί -"Πόσο είστε ; "
-"Γύρω στο ένα ογδόντα εφτά και περίπου 85 κιλά"
Ανάγωγη ενζενί που ξαναπροσπαθεί -"Και τι δουλειά κάνετε ; "
-"Σχοινοβάτης σε τσίρκο"

Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...