Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

S.V "Manna di Sicilia"
Omega Premium 6550
Gillette FatBoy @6
ΚΑΙ (5)
Razorock SMDF

Nice & smooth που λέει και ο Γιώργης εξ Αμερικής

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30219 times
Been thanked: 41453 times

Αφιερωμένο στο καρντάσι Τάσο72.

Μας μπρίζωσε με τα TFS οπότε σαν καλό παιδί χτύπησα αυτό το κουτσουνάτο. Mama mia! Ma que profumo, que scivolo!
Κι όπως είπε, με ποσότητα στραγάλι ξεχείλισε το μπολ. Άξιζε το revisit.

Myrsol Emulsion pre
Weber PH / AKP
TFS / M&F
Fine Barbershop

Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
alexn
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13140 times
Been thanked: 13447 times

Χαιρετώ σας,χθες
μετά το δάγκωμα της Τζάκι είπα να συνέλθω
Ω 18
Cella
Lord +Polsilver@8,
Astral creme moist
Herbs of Bulgaria levanda
επουλώνω στο δεξί σαγόνι που ξαναταλαιπώρηθηκε όχι από τον αριθμό ξυρισμάτων της λεπίδας αλλά ότι έπρεπε να περιμένω κανα δυο μέρες,
το λοιπόν,πήρα τον χρόνο μου και κατέβηκα χθες στον Γιώργο πήρα μια παραγκελία για ένα φίλο και φεύγοντας μου'ρθε,
κόντρα στον καιρό αλλά για να έχω μια φρεσκαδούρα έξω από τα ζεστά αρώματα και στον δρόμο του La Toja-Palmolive stick
άφησα το σάνταλο+καλέντουλα και πήρα Haslinger Φύκια.Το μυρίζω το μυρίζω και δεν το μετανιώνω.
Kαλό απόγευμα!
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Εξαιρετικη μυρωδια Αλεξανδρε - θυμαμαι που μας το χε φερει καποτε σε συγκεντρωση ο Φωτακας και παθαμε πλακα - Καλοξυριστο!! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

Όλα τα Haslinger έχουν απλές, "νόστιμες"και "εύπεπτες" μυρωδιές...και καλή απόδοση βεβαίως - βεβαίως
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Απογευματινό bbs...
Ach britto
Stirling Executive man
Yaqi Mysterious Space
Rockwell 6S (6)
Polsilver si (3)
Aqua velva

Εικόνα

Εκπληκτική στα αρώματα της η stirling, σε σαπούνια πολύ άνω του μέσου όρου και χαμηλές τιμές.
Τι άλλο να θέλει κάποιος;

Η Rockwell ευγενική αλλά παίζει να μην χρειάζεται το 6 για γένια 48 ωρών.

Το yaqi για face lathering είναι μανούλα
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2857 times

Καλησπέρα σε όλους,

Πρωινό ξύρισμα Τετάρτη 30-10-2018,

"Le Savon de Chocolat" - by @kikos7
Apshave Co uBrush Silksmoke
Merkur Progress 500 #5 #3
Wilkinson sword #2
Myrsol Don Carlos Asl

Εικόνα

Ακόμα ένα προσεκτικό ξύρισμα σήμερα , αλλά το δέρμα μου ήδη έχει αρχίσει και βελτιώνεται. Σαπούνι του Kikou στο ρινγκ που έχω από δείγμα και το έβαλα σε ένα μικρό μπολ από αχάτη προβληματισμένος αν θα μπορέσω να το σβουρίσω λόγω μεγέθους.

Ειλικρινά όμως το καταευχαριστήθηκα το σημερινό ξύρισμα , και δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να κάνω κριτική σε περίπτωση που δεν μου άρεσει κάτι, αλλά οφείλω να πω ένα τεράστιο μπράβο και συνάμα ένα ευχαριστώ στον Kiko για το δημιούργημά του. :hellas3

Στα της μυρωδιάς πρώτα.

Το σαπούνι είναι περίεργο - με την καλή έννοια. Ο Ανδρέας @Vavous έπιασε μυρωδιά "μπισκότο σοκολάτας " , γι' αυτό και το όνομα που έβαλα.
Εγώ πιάνω νότες βανίλιας , επίσης κάτι σε σοκολάτα , βρύα ,μόσχο , γάλα - tallow (ίσως; ) ... και ίσως και amber αλλά πάνω που μου μυρίζει κάτι σε γλυκό φουζέρ , αλλάζει σε κάτι πιο μεστό και όχι "δασώδες" να το πω.
Φαντάζομαι θα μας βοηθήσει ο Δημήτρης κάποια στιγμή με ένα "μπούσουλα" γιατί είχα μπερδευτεί με τι after shave να το παντρέψω. Όπως και να 'χει οι μυρωδιές ειδικά είναι ymmv και εγώ μπορεί να πιάνω τα μισά απ'ότι μια άλλη μύτη. (και είμαι και chain smoker των 2 πακέτων ημερησίως =o )

Στα μηχανικά του σαπουνιού τώρα.

Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πως εδώ μιλάω για ένα κα-τα-πλη-κτι-κό σαπούνι . Είναι μαλακό όσο πρέπει για το Silksmoke που δεν ζορίστηκε καθόλου με 20 σβούρες να πάρει υλικό για 3+ περάσματα. Με χοίρο η με πινέλο με περισσότερο backbone θα έβλεπα σαπουνάδα που θα χρειαζόμουν όχι μπολ , αλλά καμιά μπασίνα !
Στο palm lather που κάνω με την προσθήκη σταδιακά - αρκετού νερού - έκανε μια φοβερά γλιστερή κρέμα με πολύ καλό όγκο .

Στο ξύρισμα.
Face lather και με splay και με βάψιμο και η σαπουνάδα είναι ανεπανάληπτη , και στο γλίστρημα και στην συνολική αίσθηση , το δε μπουκέτο από νότες έχει αλλάξει πάλι σε κάτι πιο απαλό .

Δύο περάσματα στα μάγουλα που ακόμα "στρώνω δέρμα" και 3 περάσματα στο λαιμό.
Στο τέλος έκανα και ένα πέρασμα ακόμη τον εναπομείναντα αφρό και το άφησα να σταθεί όσο καθάριζα τα "εργαλεία" . Δεν έβαλα μετά balm επίτηδες για να καταλάβω το post shave feel.
Όλα άψογα .
Έβαλα λίγο Don Carlos μετά από καμιά ώρα για να φύγω για δουλειά, και το δέρμα είχε ήδη στρώσει σαν να έβαλα καλλυντικό.

Στο τέλος έκανα και ένα τεστ με άλλο συνθετικό πινέλο με palm lather με σκοπό να προσπαθήσω να "σπάσω" την μαρέγκα προσθέτοντας υπερβολικά πολύ νερό.
Ειλικρινά όσο νερό πρόσθετα τόσο η κρέμα έφτιαχνε περισσότερο, και στο τέλος (αφού είχα ρίξει νερό "με το κανάτι" που λέμε ) την λυπήθηκα να την χαλάσω και έτριψα τα χέρια μου για να νιώσω την αίσθηση που προσφέρει. Απαλό καλλυντικό . :omg Έχω μείνει έκθαμβος.

Το σαπούνι λοιπόν κύριοι στα δικά μου μάτια παίρνει 10 με τόνο με το μόνο ζήτημα την μυρωδιά που όπως έγραψα με μπέρδεψε αλλά είναι υποκειμενικός παράγοντας.

Εν κατακλείδι αυτό που τελικά βγάζει συνολικά είναι μια αίσθηση ότι μέσα του περιέχει καλά και ποιοτικά υλικά και αυτός που το έφτιαξε έβαλε τέχνη και αγάπη για να το δημιουργήσει. Για μένα αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει. :helt

Χίλια μπράβο και πάλι στον Kiko και στους άρτιζαν της παρέας για την τέχνη τους.

Καλά ξυρίσματα σε όλους !
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Άβαταρ μέλους
theo's
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 8873 times
Been thanked: 8903 times

Εικόνα
Πάντοτε Χαίρετε!
Πολύ απλά και γρήγορα...

Pincel de Barba Semogue Excelsior 1800
La Toja Jabón de Afeitar barra
Above the Tie "SE1" Bamboo Handle & Kai - ProTouch (11)
Denim Original ASL
Korres Aftershave Balm Mountain Pepper, Bergamot, Coriander
Θεόδωρος
Τάς τε λεωφόρους μή βαδίζειν - Aut viam inveniam aut faciam
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλησπέρα σε όλους !!!

- PreShave: Γαϊδάρας Milk Soap
- Σαπούνι: TFS Hercules
- Μηχανή: Merkur 23c
- Λεπίδα: Feather #3
- Πινέλο: Vie Long Men's Only 2014 Ed. Horse/Boar
- AfterShave: 444 Alum Block
- AfterShave Balm: Proraso Oatmeal & Green Tea
- AfterShave Lotion: Fetih Sport Red Ed.

Πολύ καλό το Hercules τόσο από άποψη απόδοσης όσο και αρωματικά (αν και θα το ήθελα ένα τσικ εντονότερο).

Αλήθεια, herco, κάλυψε τις προσδοκίες σου ;
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Σε ιδιοτητες απολυτα - ακομα και στο "μεταξυριστικο" κομματι που δεν δινω ποτε σημασια, η χρησιμοποιηση jojoba oil εκανε θαυματα. Αυτο που με ψιλοχαλασε ηταν το αρωμα που διαλεξαν. "Παλιακο" μεν, ψιλοασυνηθιστο, αλλα γλυκοριζα γμτ ? :D
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”