Καλησπέρα σε όλους,
Πρωινό ξύρισμα Τετάρτη 30-10-2018,
"Le Savon de Chocolat" - by
@kikos7
Apshave Co uBrush Silksmoke
Merkur Progress 500 #5 #3
Wilkinson sword #2
Myrsol Don Carlos Asl
Ακόμα ένα προσεκτικό ξύρισμα σήμερα , αλλά το δέρμα μου ήδη έχει αρχίσει και βελτιώνεται. Σαπούνι του Kikou στο ρινγκ που έχω από δείγμα και το έβαλα σε ένα μικρό μπολ από αχάτη προβληματισμένος αν θα μπορέσω να το σβουρίσω λόγω μεγέθους.
Ειλικρινά όμως το καταευχαριστήθηκα το σημερινό ξύρισμα , και δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να κάνω κριτική σε περίπτωση που δεν μου άρεσει κάτι, αλλά οφείλω να πω ένα τεράστιο μπράβο και συνάμα ένα ευχαριστώ στον Kiko για το δημιούργημά του.
Στα της μυρωδιάς πρώτα.
Το σαπούνι είναι περίεργο - με την καλή έννοια. Ο Ανδρέας
@Vavous έπιασε μυρωδιά "μπισκότο σοκολάτας " , γι' αυτό και το όνομα που έβαλα.
Εγώ πιάνω νότες βανίλιας , επίσης κάτι σε σοκολάτα , βρύα ,μόσχο , γάλα - tallow (ίσως; ) ... και ίσως και amber αλλά πάνω που μου μυρίζει κάτι σε γλυκό φουζέρ , αλλάζει σε κάτι πιο μεστό και όχι "δασώδες" να το πω.
Φαντάζομαι θα μας βοηθήσει ο Δημήτρης κάποια στιγμή με ένα "μπούσουλα" γιατί είχα μπερδευτεί με τι after shave να το παντρέψω. Όπως και να 'χει οι μυρωδιές ειδικά είναι ymmv και εγώ μπορεί να πιάνω τα μισά απ'ότι μια άλλη μύτη. (και είμαι και chain smoker των 2 πακέτων ημερησίως

)
Στα μηχανικά του σαπουνιού τώρα.
Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πως εδώ μιλάω για ένα
κα-τα-πλη-κτι-κό σαπούνι . Είναι μαλακό όσο πρέπει για το Silksmoke που δεν ζορίστηκε καθόλου με 20 σβούρες να πάρει υλικό για 3+ περάσματα. Με χοίρο η με πινέλο με περισσότερο backbone θα έβλεπα σαπουνάδα που θα χρειαζόμουν όχι μπολ , αλλά καμιά μπασίνα !
Στο palm lather που κάνω με την προσθήκη σταδιακά - αρκετού νερού - έκανε μια φοβερά γλιστερή κρέμα με πολύ καλό όγκο .
Στο ξύρισμα.
Face lather και με splay και με βάψιμο και η σαπουνάδα είναι ανεπανάληπτη , και στο γλίστρημα και στην συνολική αίσθηση , το δε μπουκέτο από νότες έχει αλλάξει πάλι σε κάτι πιο απαλό .
Δύο περάσματα στα μάγουλα που ακόμα "στρώνω δέρμα" και 3 περάσματα στο λαιμό.
Στο τέλος έκανα και ένα πέρασμα ακόμη τον εναπομείναντα αφρό και το άφησα να σταθεί όσο καθάριζα τα "εργαλεία" . Δεν έβαλα μετά balm επίτηδες για να καταλάβω το post shave feel.
Όλα άψογα .
Έβαλα λίγο Don Carlos μετά από καμιά ώρα για να φύγω για δουλειά, και το δέρμα είχε ήδη στρώσει σαν να έβαλα καλλυντικό.
Στο τέλος έκανα και ένα τεστ με άλλο συνθετικό πινέλο με palm lather με σκοπό να προσπαθήσω να "σπάσω" την μαρέγκα προσθέτοντας υπερβολικά πολύ νερό.
Ειλικρινά όσο νερό πρόσθετα τόσο η κρέμα έφτιαχνε περισσότερο, και στο τέλος (αφού είχα ρίξει νερό "με το κανάτι" που λέμε ) την λυπήθηκα να την χαλάσω και έτριψα τα χέρια μου για να νιώσω την αίσθηση που προσφέρει. Απαλό καλλυντικό .

Έχω μείνει έκθαμβος.
Το σαπούνι λοιπόν κύριοι στα δικά μου μάτια παίρνει 10 με τόνο με το μόνο ζήτημα την μυρωδιά που όπως έγραψα με μπέρδεψε αλλά είναι υποκειμενικός παράγοντας.
Εν κατακλείδι αυτό που τελικά βγάζει συνολικά είναι μια αίσθηση ότι μέσα του περιέχει καλά και ποιοτικά υλικά και αυτός που το έφτιαξε έβαλε τέχνη και αγάπη για να το δημιουργήσει. Για μένα αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει.
Χίλια μπράβο και πάλι στον Kiko και στους άρτιζαν της παρέας για την τέχνη τους.
Καλά ξυρίσματα σε όλους !
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...