Tabac Original σαπούνι - κρέμα ξυρίσματος.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Το σαπουνι tabac που αναφερομαστε σε αυτο το thread δεν εχει καμια οσφρητικη συγγενεια με το Floid Vigoroso asl. Τωρα βεβαια ο καθενας μας εχει και τη δικη του μυτη και οτι του αρεσει κανει.
Εικόνα
mantilas
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 440
Εγγραφή: 10 Φεβ 2016, 16:07
8
Has thanked: 242 times
Been thanked: 714 times

Συμφωνώ δεν μοιάζουν τα αρώματα τους, ρωταω αν ο συνδυασμος σας φαίνεται καλος η αν κάποιος έχει κάνει ξυρισμα με αυτό τον συνδυασμό και πως του φάνηκε.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 3096
Εγγραφή: 07 Μάι 2015, 12:39
8
Τοποθεσία: Ελευσίνα
Has thanked: 27820 times
Been thanked: 29036 times
Ηλικία: 64

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει τον συνδυασμό Tabac σαπούνι και Floid mentolado vigoroso και θα τον χρησιμοποιήσω πάλι.
Το σαπούνι έχει την κλασσική μυρωδιά του, αλλά ευτυχώς γιά μένα έχει μέτρια ένταση, οπότε δεν με ενοχλεί στην διάρκεια του ξυρίσματος.
Το Floid, είναι από τα αγαπημένα μου asl και όταν το εφαρμόζω καλύπτει την όποια μυρωδιά έχει αφήσει το σαπούνι.

Αυτά τα δύο ελάχιστα ταιριάζουν αρωματικά, αλλά στην περίπτωσή μου δεν μπλέκονται μεταξύ τους.
Το asl της Tabac το έχω μυρίσει από tester, αλλά με απώθησε.

Η κρέμα ξυρίσματος Tabac έχει πολύ πιό έντονο το άρωμα από το σαπούνι. Ολα αυτά βέβαια γιά τα δικά μου γούστα, YMMV ;)
Γιάννης
mantilas
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 440
Εγγραφή: 10 Φεβ 2016, 16:07
8
Has thanked: 242 times
Been thanked: 714 times

Ευχαριστώ για την απαντηση.
Άβαταρ μέλους
Andreas_M
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 01 Ιουν 2014, 09:39
9
Been thanked: 21 times
Ηλικία: 34

να ρωτήσω κάτι σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει το σαπούνι και άλλα παραπλήσιας κατηγορίας αλλά φθηνότερα... θέλω να το πάρω (με το κουτί του) αλλά για πρώτο σαπούνι μου κάνει κάπως ακριβό (σε σχέση με το proraso πχ),
ποιο θα μου προτείνατε παρόμοιο του αλλά φτηνότερο (με συσκευασία κατά προτίμηση); (χρησιμοποιώ αγριογούρουνο)
stergios

Τι εννοεις παρόμοιο του? Αρωματικα? Γιατι σε απόδοση θα βρεις εξισου καλα σαπουνια με το tabac πολλα κ περιπου στην ιδια τιμη.
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2987
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2013, 23:20
10
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Has thanked: 801 times
Been thanked: 6048 times

Νομίζω θα βγούμε εκτός θέματος προτείνοντας εδώ άλλα σαπούνια...
Sotisbill
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 03 Απρ 2017, 19:48
6
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ
Has thanked: 189 times
Been thanked: 229 times
Ηλικία: 41

Αντί να πάρεις το tabac με το δοχείο του μπορείς να πάρεις με τα ίδια χρήματα ένα tabac refil stick που είναι το ίδιο σαπούνι,ενα refil halsinger προβατίσιο κι ένα cella που είναι σε πλαστικό μπωλάκι.Μπαμ μπαμ τρία αξιόλογα σαπούνια στο ροτεσιον με τα ίδια λεφτά.Τωρα θα μου πεις που θα τα βάλω? Ξεκινάς από το cella το τελειώνεις και μετά βάζεις άλλο μέσα ή να πάρεις μπωλακια από τζάμπο.
NavalArchitect

Κατ'αρχάς σαπούνι παρόμοιο αρωματικά του Tabac δεν θα βρεις εύκολα. Δεύτερον, και να βρεις, δεν σημαίνει ότι θα είναι όσο φθηνότερο θα ήθελες να είναι ή ότι θα έχει και βολική συσκευασία. Τρίτον, καλά τα Proraso και Cella στο τί προσφέρει το καθένα από μόνο του, αλλά το Tabac είναι triple milled κι ως εκ τούτου ό,τι πληρώνει κανείς παίρνει.

Μία λύση είναι το stick. Αγοράζεις ένα Tabac refill stick και το τρίβεις με κάποιο τρόπο σε ένα μπωλ που ξέρεις πως σε βολεύει. Επίσης, πολλοί παλιά στο Β&Β έτριβαν το πινέλο πάνω στο στικ, π.χ. στο Speick. Αλλά και πάλι, αν ήδη από τώρα ή αργότερα στο μέλλον γνωρίζεις πως αυτό το σαπούνι σου ταιριάζει πραγματικά, αυτά όλα είναι ημίμετρα. Το stick είναι για αυτούς που προτιμούν να τα τρίβουν στο πρόσωπο, το σαπούνι για αυτούς που τους αρέσει να φορτώνουν από το όμορφο πορσελάνινο μπωλ της Tabac, κι η κρέμα στο σωληνάριο είναι για αυτούς που το προτιμούν αλλιώς.

Μία άλλη λύση είναι να βάλεις μία αγγελία ζητώντας ένα μπωλ + σαπούνι Tabac, 'δεύτερο χέρι'. Είναι συνηθισμένο σαπούνι και όλο και κάποιος θα προθυμοποιηθεί να δώσει το δικό του. Κι εσένα θα σου κοστίσει λιγότερο, και στο άλλο μέλος θα βγει καλό γιατί δεν αρέσει σε όλους το Tabac.

Άλλα σαπούνια που αρωματικά να έχουν κάποια κοινά στοιχεία με το Tabac υπάρχουν, αλλά πάμε αλλού τιμολογιακά, σε απόδοση, σε χαρακτήρα, κλπ. Θα έλεγα στα γρήγορα το D.R. Harris 'Marlborough', το 'Cavendish' αν δεν απατώμαι της ΡΑΑ, κι άλλα.
Άβαταρ μέλους
Rossobianco
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 22 Φεβ 2018, 00:49
6
Has thanked: 1169 times
Been thanked: 1446 times
Ηλικία: 33

Το δοκίμασα για δεύτερη φορά σήμερα..
Με το που το μυρίσεις καταλαβαίνεις γιατί θεωρείται κλασσικό... Αρωματάρα απίστευτη, αρρενωπή και εκλεπτυσμένη, όχι με το ''βάρος'' του Pinaud Clubman, πιο λουλουδάτη και ευωδιαστή. Περίμενα (λόγω ονόματος) κάτι σε Vitos After Shaving, καμία σχέση φυσικά - αν και ο συνδυασμός τους θεωρώ θα είναι υπέροχος.
Δε θυμάμαι πιο μέλος το είχε αναφέρει, αλλά και για μένα χρησιμοποιείται πα-νευ-κο-λα και το καλοκαίρι, καθώς το άρωμά του δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ και σε καμία περίπτωση πνιγηρό. Ειδικά σε συνδυασμό με κάποιο ''καλοκαιρινό'' after (ΑV) είσαι μια χαρά.
Αφρισμός πανεύκολος και με χοίρο και με συνθετικό με λιγότερο backbone, προστασία πολύ καλή, γλίστρημα το ίδιο. Post-shave στον μέσο όρο για μένα.
Το φθινόπωρο θα επενδύσω στη φουλ κομπλέ έκδοση με το πορσελάνινο μπολάκι, ίσως και στο balm (αν το άρωμα είναι το ίδιο). Το asl, ενώ αρωματικά είναι κορυφή, από ιδιότητες πολύ λίγα πράγματα.
ΙΑΣΟΝΑΣ
Η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα· όσο λιγότερη έχεις, τόσο περισσότερο την απλώνεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”