Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
christos_
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
8
Has thanked: 7688 times
Been thanked: 6181 times

Καλησπέρα σας!
Σήμερα το πρωί εκτός προγράμματος το ξύρισμα με τον κάτωθι συνδυασμό:

Εικόνα

G.F. Trumpers "Coconut" / Semogue 1305
Bluebeard Revenge Shavette / Polsilver Super Iridium #1
Korres K&G / Floid Black

Καλό απόγευμα σε όλους!

Η Foto έχει βγει με κινητό.
Ολα είναι ατμός... Θρασύβουλας!
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16451 times
Επικοινωνία:

Καλησπέρα,
  • T.R.Cadman Bengall 5/8
  • The Scorcher No.151
  • Simpson Captain
  • Savon Mystere Cuba
  • Aqua Velva από το Αμέρικα
Αυτά περιελάμβανε η σημερινή δεκάλεπτη ψυχοθεραπεία! Καλό σαββατοκύριακο παίδες!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
11
Has thanked: 32782 times
Been thanked: 34667 times

Εικόνα

Epsilon.2band
D.R.Harris.Windsor ss
Merkur.37c
Gillette.7o'clock.Sharpedge
D.R.Harris.Windsor asl

Καλό Σ/Κ κύριοι. :)
Γιάννης
NavalArchitect

Rockwell, Edwin Jagger, Arko, Mennen, Wickham.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλησπέρα σας
kikos7 έγραψε: 15 Μάιος 2018, 22:14Για σχεδόν όλο το σημερινό setup, αλλά και για την εργασία εξατομίκευσης της progress, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο @Tony !
Δημήτρη εγώ σε ευχαριστώ! Και σου εύχομαι από καρδιάς να είσαι πάντα γερός και δυνατός, και να μας φτιάχνεις σαπουνάρες... :handgestures-thumbupright: :handgestures-thumbupleft:
Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω και εγώ, να αποκτήσω λίγο από την υπομονή και την καλοσύνη σου.!!!

~ Rex Supply Co - Ambassador SS
~ Gillette - Platinum (παλαιάς κοπής)
~ APShaveCo - SynBad 30mm
~ Savon Mystere - Cuba
~ Thayers toner - unscented
~ Herbana - unscented

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Ilias-G
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 5684 times
Been thanked: 3923 times

Καλησπέρα σας.
Το χτεσινοβραδυνό ΞτΗ ήταν ιδιαίτερο για μένα, γιατί δεν αφορούσε εμένα. Αφορούσε τον γιο μου Νικόλα (14+ ετών) και ηταν το πρώτο του. Μέχρι τώρα δεν ξύριζε, αλλά τριμάριζε τα λιγα και μαλακά γενια του με μια ξυριστική/κουρευτική μηχανή. Βέβαια το αποτέλεσμα ήταν όχι χάλια αλλά όχι αυτό που επρεπε. Χτες λοιπόν αποφασισε να κανει το αποφασιστικό βημα και ζήτησε την βοήθειά μου.
Εγώ ενθουσιάστηκα. Αρχισα να του λέω για σαπούνια και κρέμες και να του φέρνω να μυρίζει. Ο μικρός με έκοψε με τη μια. "Θέλω να ξυριστώ αλλά ξεχνα σαπούνια-πινέλα-ξυραφάκια. Αφρός και απλό ξυραφάκι πλαστικό και πολύ σου είναι..."
Τι να κάνω ο "ηττημένος" πατέρας, το αποδέχθηκα με κρύα καρδιά. Είπα μέσα μου "ας ξεκινήσει έτσι και βλέπουμε αργότερα..."
Ετσι λοιπόν αφού τριμάραμε το ας το πούμε αραιό του μούσι, με αφρο και πλαστικό Gillette Blue II (τουλάχιστον δεν ήθελε proglide, fusion και τα ρέστα) ξεκινήσαμε. Το ξύρισμα προχώρησε και τελείωσε απροβλημάτιστα και το αποτέλεσμα ήταν αρκούντως ικανοποιητικό. Ούτε ερεθισμοί, ούτε κοκκινίλες, ούτε τραβήγμτα, μόνο baby face. After shave δεν ήθελε, ουτε καν balm, δεν χρειαζόταν μου είπε. Όλα καλά λοιπόν για πρώτη φορά και ελπίζω να θελει να συνεχίσει, γιατί εχω καταλάβει ότι δεν του πολυαρέσουν τα μούσια. Είδωμεν... :D

Καλό Σ/Κ να έχουμε.
Άβαταρ μέλους
Rossobianco
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 1169 times
Been thanked: 1446 times

Καλησπέρα σε όλους! Μεσημεριανό ξύρισμα συνοδεία χανγκόβερ το σημερινό, ευτυχώς δεν είχαμε παρατράγουδα...
Εκτός θέματος
Μπλέξαμε σε παρέα ενζενίδων ( XD )χθες, σε γλέντι τύπου ''1 ευρώ η μπύρα''. Λίγο η παρέα λίγο οι τιμές, έφυγα κατά 15 ευρώ πτωχότερος αλλά τουλάχιστον όχι μόνος...
- P/S oil by merambelo.
- SC Edwin Jagger Cooling Menthol, δείγμα. Το ''refreshing'' θα της ταίριαζε καλύτερα σαν όνομα, καμία σχέση με Palmolive ή Ingram. Στο 3ο πέρασμα καταλαβαίνεις μενθόλη. Δύσκολη στον αφρισμό, καλή προστασία όμως.
- SB Simpsons Berkeley Best.
- SR Lord L6 κεφαλή - EJ 89LBL λαβή.
- AS Osma Alum - Myrsol Emulsion. Το Myrsol το είχα βάλει στο ψυγείο από χθες βράδυ. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει κάντε το με την πρώτη ευκαιρία!

Καλό Σαββατόβραδο!

Εικόνα
ΙΑΣΟΝΑΣ
Η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα· όσο λιγότερη έχεις, τόσο περισσότερο την απλώνεις.
Ilias-G
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 5684 times
Been thanked: 3923 times

Στα καθ'ημάς τώρα.

Σήμερα ειπα να δοκιμάσω δυο νέα προϊόντα που ηρθαν στα χέρια μου.
Ετσι λοιπόν σε ένα μάλλον βιαστικό πρωινό ξύρισμα.

Papoutsanis aromatics Tabac
Nivea Shave Stick
Omega S-10018
Gillette Blue II
Epsilon Blue Mediterranean asl

"Πρεμιέρα" για το Nivea stick και εχω να πω πολύ καλά λόγια. Ευκολο στη χρήση (η σκληρή πλαστική συσκευασία με το περιστρεφόμενο εμβολο από κατω βοηθάει πολύ), ωραίο καλοκαιρινό/θαλασσινό άρωμα (με νότες λεμονιού ), αλλά κυρίως ξυριστικά ειναι πολύ καλό, αφρίζει με πινέλο πανευκολα στο πρόσωπο, ξυρίζεσαι ωραία χωρίς να στεγνώνει και αφήνει το πρόσωπο λείο και ενυδατωμένο χωρίς ουσιαστικά να χρειάζεσαι κατι άλλο μετά. Ούτε ερεθισμός ούτε τραβήγμτα, τίποτα! :D
Το Epsilon το εβαλα για τη δοκιμή ιδιοτήτων και το άρωμα. Λοιπόν έχει τελικά μενθόλη σχεδόν όση και το Figaro Bluice, άρα σ'αυτόν το τομέα μια χαρά. Το άρωμα δροσερό, καλοκαιρινό, μπλε αλλά όπως το ειχα φανταστεί αρχικά πιο γλυκερό από το Bluice. Aυτό που εχει όμως και διαφέρει από το Figaro είναι ότι αφήνει μια μικρή κολλώδη αίσθηση λιπαρότητας, όπως περίπου, για να καταλάβετε, το κοκκινο Proraso asl που έχει βούτυρο καριτέ για περιποιηση και ενυδάτωση. Σε άλλους θα άρεσε, σε μένα όχι. Θα προτιμούσα να μην το είχε αφού πρόκειται για καλοκαιρινό asl (στο Proraso red δεν με πειράζει, αντίθετα μου αρέσει, αλλά για χειμώνα).
Αυτά. Και εις άλλα με υγεία!! :D
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 30780 times
Been thanked: 41688 times

Ολίγη τεχνητή τέχνη σήμερα

MIL head on iKon handle
PolSilver Polish NOS
Yaqi High Mountain Badger
B&M Latha Limon
Organic Aloe Vera Gel
Myrsol Don Carlos

Εικόνα

Η ορίτζιναλ Πολωνική λεπίδα Πολσίλβερ (καφέ συσκευασία) που δοκίμασα σήμερα για πρώτη φορά, μοιάζει πολύ με τις σημερινές Ρώσικες στην αποτελεσματικότητα και στην αίσθηση. Οι Wizamet Super Iridium που μεσολάβησαν χρονικά (επίσης από το εργοστάσιο της Gillette/Procter&Gamble στην Αγία Πετρούπολη) είναι πολύ γλυκύτερες στο πρόσωπό μου.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zach
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 1943 times
Been thanked: 1202 times

Πριν από λίγο:

muhle 33k 257 synthetic
speick sc
mercur progress [2]
perma sharp super [3]
korrres σφένδαμος

Το πινέλο είναι πάρα πολύ καλό για συνθετικό. Δε φτάνει τα επίπεδα που πιάνει το ασβουδάκι, αλλά τα κοιτάει από μικρή απόσταση. Η speick, με φαρμακευτικό άρωμα, προσφέρει προστασία καθ' όλη τη διάρκεια του ξυρίσματος, μαλακώνει πάρα πολύ τα γένεια (2 ημερών), αλλά υστερεί λίγο μεταξυριστικά. Η progress συνεργάζεται εντελώς αρμονικά με το perma (προσοχή: με το ευθυγραμμισμένο perma!) και δείχνει ότι είναι μια μηχανή ναυαρχίδα. Χαμηλή ρύθμιση + κοφτερό ξυραφάκι = κανένα τράβηγμα ή ερεθισμός.

Καλή συνέχεια σε όλους.
Όλα πρέπει να γίνονται όσο πιο απλά είναι δυνατόν, αλλά όχι απλούστερα.
Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”