Το ξύρισμα της ημέρας : Μάρτιος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mengiorgos
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 2388 times

VieLong 13066 Horsehair Bluebeards Revenge Shavette/ Astra SP (1)/ ΚΕΡΚΙΝΗ Bergamot-Mint/ Brut Oceans/ Κορρές Lime-Blue sage-Fir wood

Σε αντίθεση με τον Ολλανδό φίλο που θα ήθελε μενθόλη για περισσότερη ψύξη http://www.shavingsociety.com/topic/616 ... ent-198065, εγώ βρίσκω οτι η μέντα στην επαφή του δέρματος με κρύο νερό στο τέλος του ξυρίσματος δίνει μια φυσική ψύξη όσο πρέπει.
Καλό απόγευμα.Εικόνα
Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως.
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Kepkinh?
Seriously?
Προσπάθησε να το προφέρει; :D

Σήμερα το πρωί, μιας και είχα την πολυτέλεια να κοιμηθώ πάνω από 4 ώρες και να σηκωθώ πριν από όλους...

Pre ντουσάκι και floid preshave oil.

Lathering με το Kepkinh ( :P ) κανέλα στο Kent Infinity Silvertex.
Αναμένοντας το καινούργιο, είναι το μοναδικό που χώνεται άνετα εκεί που έβαλα το σαπουνάκι.

Pushing στο Perma Sharp που έχω στη Futur για να δω πόσα ξυρίσματα μπορεί να βγάλει.
Στο πέμπτο έδειξε σημάδια κόπωσης, οπότε, πετάχτηκε μετά το ξύρισμα.

Η Futur στο 3.5 στο πρώτο χέρι, 2.5 και 2 στα επόμενα, έδωσε ένα ωραίο ξύρισμα.

ASL το Floid Black, ASB Speick.
EDT Paco Rabanne 1 Million
Απολαυστικότατο ξύρισμα all inclusive.

Και κάπου εκεί άρχισαν να ξυπνάνε τα ζουζούνια για να πάνε σχολείο και ξεκινάει ο πανικός.
Στο φευγιό, γερή τζούρα με το δάχτυλο στο air flow και... μέχρι να φτάσω στη δουλειά να αλλάξω βαμβάκια άτμιζα Paco Rabanne! :'(
Μιχάλης
NavalArchitect

Διονύση [mention]paratairosexthros[/mention] το glue bump με έναν γρήγορο έλεγχο φαίνεται να είναι το πολύ 10-12mm και στα δύο πινέλα, όχι παραπάνω στο ένα και λιγότερο στο άλλο. Το ανέφερα ήδη κάπου ότι τελικά δεν είναι πιό μεγάλο το glue bump του 28mm αλλά ίσως να ήταν σε άλλο φόρουμ (Αγγλικό) και όχι εδώ...

Το 28-άρι Butterscotch swirl είναι λιγότερο πυκνό σε σχέση με το 30-άρι Tuxedo της ίδιας εταιρείας, τα είδε τις προάλλες και ο Φώτης, δεν ξέρω ο ίδιος αν έχει άλλη άποψη. Κατά συνέπεια αν ήμουν wet shaver που μου άρεσαν τα 24-άρια θα το δοκίμαζα άνετα, δεδομένου του κόστους του (€17.47 + €7.76 για p&p, κι έρχεται σε 6 εργάσιμες). Προσωπικά κάποια στιγμή θα παραγγείλω και δεύτερο, είναι τόσο καλό. Επίσης, ανοίγει όμορφα, φυσικά στο πρόσωπο και θα σου δώσει λιγότερο splay από τα περισσότερα συνθετικά (τουλάχιστον αυτό λέει η δική μου μικρή εμπειρία).

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Ilias-G
Δημοτικό
Δημοτικό
7
Has thanked: 5684 times
Been thanked: 3923 times

Σήμερα ειχα ελεύθερο το πρωϊνό και ειπα να ριξω και ενα ξυρισμα.
Με γενια μιας μόνο ημέρας, ειπα να αλλάξω μηχανή και λεπίδα...

PS Care Pure
SC Proraso eucalipto & mentolo
SB Omega S-10018
SR Feather Popular/Derby green #1
ASB Nivea fresh cooling (mint extract)
ASL Cien Ice
ASB Vichy Basic Homme

Δεν ξερω αν εφταιγα εγώ, η Feather ή το Derby, αλλά σκεφτηκα ότι ήπιος ειναι ο συνδυασμός, και πράγματι ειναι (σε σημείο που να μην κόβει), καλά θα πάμε. Αμ δε!! Η Feather ήθελε αλλη κλιση?? από τη Lord για να βρει το ξυράφι το πρόσωπο και μπούκωνε γρήγορα, η δε Derby ολοκαινουρια και (δεν) εκοβε όπως η χρησιμοποιημένη Wilkinson. Αποτέλεσμα, τρία χέρια αφρού, αντιστοιχα περάσματα για να κόψει τα γένια -όχι ότι τα καταφερε τέλεια- και πολλοί ερεθισμοί στο λαιμό. Γι'αυτό και τα 2 asb. To Nivea έκαψε αρχικά και δρόσισε μετά (λόγω μεντας), αλλά για λίγο, και αφησε και λιπαρότητα που δεν αντέχω. Γι'αυτό το ξεπλυνα και εβαλα το Cien Ice που σε άλλες περιπτώσεις αν και καιει στην αρχή, μετά ειναι πολύ περιποιητικό σε μενα. Τελικά την καλή δουλειά την εκανε το Vichy με το ιαματικό νερό του. Σταματησε το καψιμο, εδιωξε τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς (όχι τελείως). Πάντως ηρέμησε ο λαιμός μου.
Θα δοκιμάσω την Derby και με την Lord να δω αν εφταιγε η μηχανή ή η λεπίδα.
Καλή βδομάδα σε όλους!
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 7447 times
Been thanked: 10195 times

-PS Παπουτσανης Παραδοσιακό Φυτικό Σαπούνι με Ελαιόλαδο
- WILLIAMS sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Blue3 #6
- ASL faena Citrus Chamomile :clap:

Όμορφη απλή απόλαυσις
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
GeorgeBest
Δημοτικό
Δημοτικό
7
Has thanked: 7895 times
Been thanked: 4992 times

Πριν από λίγο
sc Proraso ευκάλυπτος
omega 10018
EJ DE89BA11BL
Astra platinum #3
444
ASL Gien ice
Καλό σας βράδυ
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

[mention]Ilias-G[/mention] Τραγική μηχανουλα η popular. Προτείνω να τη θυσιάσεις καίγοντάς την. Καθόλου δεν αρέσει στον Ράντυ αυτή η μηχανή.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Merkur Futur (2.5)
Perma Sharp (11)
FS Manchurian ivory Brush
Tabak Original Soap Stick
Terre D' Hermes As Balm
Terre D' Hermes Edt
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
blade2668
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 6041 times
Been thanked: 1604 times

Καλησπέρα στην παρέα.

- Πινελο Ω 80097.
- Κρέμα Palmolive Classica. Η κόκκινη.
- Μηχανή Razorock Black Hawk v.2 / λεπίδα feather pro guard. Για την μηχανή τα έχω πει. Έρωτας. Η συγκεκριμένη λεπίδα εξαιρετική, αλλά σήμερα έκανε το τελευταίο ξύρισμά της. Δυστυχώς δε μέτρησα πόσα ξυρίσματα αντέχει, αλλά από την επόμενη φορά θα το κάνω. Μέτριο προς το καλό το σημερινό ξύρισμα λόγο "γερασμένης" λεπίδας.
- ASB Korres Marigold and Ginseng.

Καλή συνέχεια και καλές ξούρες σε όλους.
Κώστας
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

Χθεσινό ξύρισμα
Πινέλο: Razorock plissoft
Κρέμα: Derby menthol
Μηχανή: ROCNEL SE (P) model
Ξυραφάκι: Personna Platinum
Aftershave: Wilkinson classic
Η κρέμα με απογοήτευσε από την άποψη ότι λόγο ονόματος (menthol) περίμενα περισσότερη δροσιά. Μπορώ να πω ότι η δροσιά ήταν ανύπαρκτη. Το ίδιο και το άρωμα της κρέμας :think: . Κατά τα άλλα μια απλή κρέμα ξυρίσματος. Η Rocnel είναι η αγαπημένη μου SE αλλά με το Personna δεν ήταν στα καλύτερά της. Το Aftershave απλά καλό με μικρή διάρκεια και ένταση της μυρωδιάς (προσπαθεί να θυμίσει brut). Γενικά ένα μέτριο ξύρισμα.
Εικόνα

Πριν από λίγο:
Πινέλο: Yaqi Tuxedo 26
Κρέμα: Denim original
Μηχανή: Merkur progress
Ξυραφάκι: Personna Platinum
Aftershave: Denim original
Βραδιά Denim σήμερα. Αρκετά καλή θα έλεγα η κρέμα σε όλα της, μου έδωσε πολύ καλό αφρό με ωραίο άρωμα. Βέβαια με αυτό το πινέλο, και πράσινο σαπούνι να φορτώσω, θα κάνει φοβερό αφρό! Η progress είναι η αγαπημένη μου μηχανή. Επειδή ξυρίζομαι καθημερινά (3 περάσματα WTG, XTG, ATG), την βάζω σε ρυθμίσεις από 3,5 έως και 2 (σταδιακά) και μου δίνει τα καλύτερα ξυρίσματα. Για εμένα, ...σαν την progress δεν έχει (κι ας έχω και furur). :P
Εικόνα
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”