Το ξύρισμα της ημέρας : Φεβρουάριος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
theo's
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 8873 times
Been thanked: 8903 times

herco έγραψε: 02 Φεβ 2018, 23:44 Θεοδωρε, την στροπαρες τη λεπιδα ? Αν εχεις λουρι, ριχτεις καμια 30αρια περασματα. Τα carbon SE ξυραφακια το χρειαζονται (σχεδον υποχρεωτικα) για να ειναι σε "φορμα".
Καλημέρα Ηρακλή,
δεν έχω λουρί...απλά όλες τις SE τις στροπάρω στην παλάμη καμιά 15 περάσματα. Αυτό που λες ακούγεται λογικό, αλλά αν ξεκινήσω με λουρί μετά μαχαίρια πέτρες βράχους κλπ, δεν ξέρω που θα καταλήξω!
Σε ύφασμα μπλου τζιν γίνεται?
Πάντως οι GEM - Stainless Steel PTFE Coated ξυρίζουν σαφώς πολύ καλύτερα!
Θεόδωρος
Τάς τε λεωφόρους μή βαδίζειν - Aut viam inveniam aut faciam
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Πάντως οι GEM - Stainless Steel PTFE Coated ξυρίζουν σαφώς πολύ καλύτερα!
Συμφωνω!

Η χρηση των Blue Carbon ειναι περισσοτερο μια cult διαδικασια - οι μεγαλυτερης ηλικιας Αμερικανοι το γουσταρουν ακομα - για εμας δεν ειμαι σιγουρος. Οσο για το στροπαρισμα, μονο σε δερμα δυστυχως,
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17012 times

SV felce aromatica - Maseto finest 26mm
Muhle R89 - Gillette SB #3
SV felce aromatica ASL

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
8
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Σήμερα είπα να δοκιμάσω την Feather...

Εικόνα

Μπήκε η Polsilver στο χαρτάκι της μιας και είχε κάνει μόνο δύο ξυρίσματα και οπλίστηκε η 34C με την πρώτη της Feather.
Προθέρμανση με το Floid preshave oil, και το Art of shaving silvertip φόρτωσε από το σαπούνι της Tabac.
Δοκιμή και στη πατέντα με τα κέρματα στον κεσέ του γιαουρτιού και μάλλον το μεταλλικό θα πάει για δώρο.
Το alum gel της proraso παραμάσχαλα (με έχετε πανικοβάλει τρομάρα σας!) and the show begins!

Το Feather κόβει!
Και επειδή κόβει, ούτε ερεθισμούς μου χάρισε, ούτε nicks, ούτε τίποτα!
3 περάσματα + διορθώσεις απροβλημάτιστα.
Έλεγχος με alub block, όλα καλά, όλα ανθηρά. Λίγο παραπάνω τσούξιμο στα συνήθεις ύποπτα σημεία.
Συνεχίζεται το test με Lea + 444 και στο καπάκι Tabac ASB (ότι πιο επιθετικό για το δέρμα μου) και... η feather μπήκε στην κορυφή της δικής μου προτίμησης!
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

Εικόνα
Savon Mystere PX
Semogue 620
Parker 97R
Lord Platinum #2
Nivea 2Phase Lotion
Nivea Balm
Εικόνα
nikospapadop
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 17 times
Been thanked: 51 times

Tzimisce έγραψε: 03 Φεβ 2018, 12:14
Δοκιμή και στη πατέντα με τα κέρματα στον κεσέ του γιαουρτιού και μάλλον το μεταλλικό θα πάει για δώρο.
Δοκιμή και στη πατέντα με τα κέρματα στον κεσέ του γιαουρτιού;;;
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
8
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2858 times

καλησπέρα Κύριοι

Μεσημεριανό ξύρισμα σήμερα.

- Ω 11574 Χοίρος
- La Toja shaving stick
- Pluco Solingen Silver Steel 6/8
- Lord L6
- Polsilver SI #1
- LEA AS 0% + Menthol Crystals

Δύό λόγια για το stick (νομίζω προφέρεται λα τόχα) αν και έχουν γράψει πολλά οι παλαιότεροι , είναι καταπληκτικό και σε απόδοση και σε μεταξυριστική αίσθηση. Το είχα στο τσαντάκι μου όλη την εβδομάδα που ήμουν εκτός έδρας και έβγαλε 5 απροβλημάτιστα ξυρίσματα.
Κάνει αφρό με το που το κοιτάζεις και με λίγο δούλεμα στην παλάμη και σταδιακή προσθήκη νερού (του αρέσει το νεράκι γενικά τα περισσότερα stick μου δίνουν την αίσθηση ότι "διψούν" αρκετά) αποδίδει τα μέγιστα.

Για μένα προσωπικά όταν ταξιδεύω και είμαι σε ξενοδοχείο και τρεχάλα από νωρίς θέλω ένα "quick & clean" ξύρισμα με 2 περάσματα και σαπούνι που να μην κωλώνει σε σκληρό νερό . Δεν έχω δοκιμάσει τα stick της Arko , derby και Valobra , αλλά από αυτά που έχουν γραφτεί πρέπει να είναι και αυτά το ίδιο. Για την ώρα το La Toja μπαίνει ψηλά στην κατάταξη των "travel soaps" που έχω και κονταροχτυπιέται με το palmolive ss που το τελευταίο χάνει πόντους μόνο λόγω συσκευασίας , ειδάλλως είναι καταπληκτικό και αυτό.

Το σημερινό ξύρισμα στη βάση μου περιελάμβανε και τη χρήση ενός straight που το έχω δανειστεί από φίλο που έχει μια αρκετά μεγάλη συλλογή.
Η τεχνική μου είναι ακόμη παιδική να την χαρακτηρίσω , αλλά μπορώ να κρίνω πλέον αν το ξυράφι στο δικό μου πρόσωπο κόβει καλά .Το συγκεκριμένο δεν έκοβε όπως θα ήθελα παρά τη διαβεβαίωση πως είναι ακονισμένο οπότε το άφησα στην άκρη .

Η μηχανή της lord με λεπίδα της polsilver μου έκανε ένα πολύ ωραίο ξύρισμα (4 περάσματα ) χωρίς ερεθισμούς και κοψίματα. Ήπια μηχανή και με σωστή τεχνική αποδίδει τα μέγιστα με κοφτερές λεπίδες .

Lea AS για να δροσιστούμε στο τέλος και KENZO edt για να ευφρανθούμε ακόμη περισσότερο.

Καλό ΣΚ σε όλους και καλά ξυρίσματα !

Εικόνα
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
8
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

nikospapadop έγραψε: 03 Φεβ 2018, 15:02 Δοκιμή και στη πατέντα με τα κέρματα στον κεσέ του γιαουρτιού;;;
Ναι.
Για bowl lathering έχω αγοράσει ένα μεταλλικό.
Τώρα δοκίμασα ένα πήλινο κεσέ γιαουρτιού (βασικά το γιαούρτι αγόρασα) που κόλλησα με θερμόκολλα ένα δίευρο και ένα δεκάλεπτο (από πάνω του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και φαίνεται πολύ καλύτερο.
Κρατάει πιο καλά τη θερμοκρασία και αφρίζει σαν λυσσασμένο.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλησπέρα σε όλους ...

- Pre Shave Veleiro Exfoliating Soap
- Σαπούνι Dimitri's Bergamot
- Πινέλο Ωmega 10066 Boar
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Super Iridium Extra Stainless #1
- After Shave 444 Alum Block
- After Shave Βalm ATTITUDE Giorgio Armani
- After Shave Lotion Taylor of Old Bond Street Sandalwood
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
zach
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 1943 times
Been thanked: 1202 times

Πριν από λίγο:

pre σπλέντιτ
muhle silvertip 091 K 256
phoenix cavendish ss
parker srx
gillette silver blue [1]
floid vigoroso

Είχα να πιάσω μια βδομάδα την parker. Είναι σαν το ποδήλατο όμως... Το σαπούνι αυτό μου αρέσει πολύ γιατί αφρίζει εύκολα και αργεί να ξεραθεί. Επίσης, μεταξυριστικά, αφήνει το πρόσωπο πολύ λείο. Το gsb δείχνει να ταιριάζει με την σαβέτα, εν αντιθέσει με τα astra sp που όσο απροβλημάτιστα είναι με την EJ de89, τόσο με τσιτώνουν με την SRX. Το floid σβήνει μικρές (μόνο μικρές!) στραβοτιμονιές.

Καλή συνέχεια σε όλους σας.
Όλα πρέπει να γίνονται όσο πιο απλά είναι δυνατόν, αλλά όχι απλούστερα.
Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”