καλησπέρα Κύριοι
Μεσημεριανό ξύρισμα σήμερα.
- Ω 11574 Χοίρος
- La Toja shaving stick
- Pluco Solingen Silver Steel 6/8
- Lord L6
- Polsilver SI #1
- LEA AS 0% + Menthol Crystals
Δύό λόγια για το stick (νομίζω προφέρεται λα τόχα) αν και έχουν γράψει πολλά οι παλαιότεροι , είναι καταπληκτικό και σε απόδοση και σε μεταξυριστική αίσθηση. Το είχα στο τσαντάκι μου όλη την εβδομάδα που ήμουν εκτός έδρας και έβγαλε 5 απροβλημάτιστα ξυρίσματα.
Κάνει αφρό με το που το κοιτάζεις και με λίγο δούλεμα στην παλάμη και σταδιακή προσθήκη νερού (του αρέσει το νεράκι γενικά τα περισσότερα stick μου δίνουν την αίσθηση ότι "διψούν" αρκετά) αποδίδει τα μέγιστα.
Για μένα προσωπικά όταν ταξιδεύω και είμαι σε ξενοδοχείο και τρεχάλα από νωρίς θέλω ένα "quick & clean" ξύρισμα με 2 περάσματα και σαπούνι που να μην κωλώνει σε σκληρό νερό . Δεν έχω δοκιμάσει τα stick της Arko , derby και Valobra , αλλά από αυτά που έχουν γραφτεί πρέπει να είναι και αυτά το ίδιο. Για την ώρα το La Toja μπαίνει ψηλά στην κατάταξη των "travel soaps" που έχω και κονταροχτυπιέται με το palmolive ss που το τελευταίο χάνει πόντους μόνο λόγω συσκευασίας , ειδάλλως είναι καταπληκτικό και αυτό.
Το σημερινό ξύρισμα στη βάση μου περιελάμβανε και τη χρήση ενός straight που το έχω δανειστεί από φίλο που έχει μια αρκετά μεγάλη συλλογή.
Η τεχνική μου είναι ακόμη παιδική να την χαρακτηρίσω , αλλά μπορώ να κρίνω πλέον αν το ξυράφι στο δικό μου πρόσωπο κόβει καλά .Το συγκεκριμένο δεν έκοβε όπως θα ήθελα παρά τη διαβεβαίωση πως είναι ακονισμένο οπότε το άφησα στην άκρη .
Η μηχανή της lord με λεπίδα της polsilver μου έκανε ένα πολύ ωραίο ξύρισμα (4 περάσματα ) χωρίς ερεθισμούς και κοψίματα. Ήπια μηχανή και με σωστή τεχνική αποδίδει τα μέγιστα με κοφτερές λεπίδες .
Lea AS για να δροσιστούμε στο τέλος και KENZO edt για να ευφρανθούμε ακόμη περισσότερο.
Καλό ΣΚ σε όλους και καλά ξυρίσματα !

Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...