Το ξύρισμα της ημέρας : Δεκεμβριος 2017

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
blade2668
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 6041 times
Been thanked: 1604 times

Α!!! Έχω δυο τέτοιες Astor - Stainless chromium special thin. Τις είχα αγοράσει στις αρχές της δεκαετίας του 90' και δεν έχω αποφασίσει να τις χρησιμοποιήσω ακόμα.
Κώστας
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Omega 15
Razorock Nonno Michelino
ED DE89
Gillette Silver Blue #3
Alum
Vitos tobacco Asl
Nivea Men moisturizing cream
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
mengiorgos
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 2388 times

Καλησπέρα, προ λίγο με γένια 5(!) ημερών.

Preshave: Ζεστό νεράκι και λίγο παραπάνω facelathering (5λεπτά)
Brush: Ω97
Razor: Bluebeards Revenge Shavette+
Polsilver Super Iridium (7)
Shaving Soap: Proraso Red
ASL: Denim Musk
Asb: Korres Mountain Pepper

Άφησα τη λεπίδα για 7η φορά μέσα για να δοκιμάσω πως θα συμπεριφερθεί στην κατάστασή της αυτή με γένια 5ημερών. Στο πρώτο πέρασμα άφηνε γένια. Στο τέλος των 3 όμως περασμάτων, μπορεί να ζορίστηκε, αλλά τα πήρε βαθιά και μια χαρά. Όμορφο BBS.

Το Denim Musk έχει γίνει το βραδινό μου άφτερ.

Καλό ξημέρωμα κύριοι!!
Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30765 times
Been thanked: 41683 times

Λιγα λογια για το υπεροπλο του Kerry, Oberon?
[mention]Randyman[/mention] Τις πρόσφατες παρτίδες των Phoenix & Beau τις κατατάσσω ψηλά. Οι αρχικές είχαν θέμα με μυρωδιά αμμωνίας. Το δυνατό τους σημείο είναι το γλίστρημα χωρίς βέβαια να υπολείπονται σε κάποιο άλλο. Τα αρώματα ποικίλλουν σε ένταση με το συγκεκριμένο Oberon να είναι άνω του μετρίου 'δυνατό' με κύρια νότα το θυμάρι και έπειτα την λεβάντα.

Η λεπίδα που εκθειάζω είναι όντως SuperThin Platinum,αλλά όχι της Gillette,η σωστή που χρησιμοποίησα ήταν η Astor Stainless chromium special thin, και η αλήθεια είναι πως μπέρδεψα τις λεπίδες,το κατάλαβα κατόπιν εορτής,με το Ευκολάκι του @Vavous σε ευχαριστώ πολύ Ανδρέα για το ενδιαφέρον σου.!
Είπα κι εγώ Αντώνη! Συγγνωστή η πλάνη :)

Rockwell steel
Astra blade
Yaqi brush
Savon Mystere Aztlan
Soap Commander balm
Cella lotion

Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dr.Takero
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 6934 times
Been thanked: 7583 times

Βραδινό μπανάκι για να γλιτώσω το στόλισμα του κρίστμας τρη (δεν τα πάω καθόλου τούτα τα έθιμα που πρέπει να έχεις κολλημένο το χαμόγελο του Joker επί 2 εβδομάδες...)

Σάπων Formula T Mahogany
Πινέλο Σούκι
ΙΚΟΝ SE Vavous + Feather pro
Asb Local Gent Anoubis

Πινελάρα, έβγαζε τα αρώματα του Mahogany και αφρό από άλλη διάσταση! Το σβούρισα 3 φορές στο σαπούνι και πέρασα και το σώμα 2 χέρια :clap:

Και μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία
Ήταν απόκριες του 1994 και ως φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του χασομερούσα στα πέριξ του θρυλικού καφενείου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ στη Σόλωνος. Κάποια στιγμή μπήκα σε μια στοά της Ακαδημίας και πέτυχα ένα μαγαζί με μαγικά τρυκ. Μπήκα μέσα από επιστημονικό ενδιαφέρον και χαζεύοντας διάφορα σατανικά και βελζεβουλικά τεχνουργήματα (φαγουρόσκονη, το μπαστούνι του Μάικλ Λαμάρ, το μπαλάκι-αυγό κ.α.) έπεσε το μάτι μου σε ένα κουτάκι λίγο μεγαλύτερο από κουτί σπίρτων το οποίο έφερε λεζάντα "ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΜΠΟΥΚΛΙΤΣ". Ψάρωσα και γούρλωσα τα μάτια. Δεν ρώτησα τον καταστηματάρχη "Τι είναι τούτο;" διότι φοβήθηκα το βλέμμα αποδοκιμασίας και υποτίμησης που θα μου έριχνε. Δυστυχώς δεν το αγόρασα. Το ερώτημα παραμένει από τότε αναπάντητο, "Τι ήταν το Μαγικό Κουμπουκλίτς;".

Το ίδιο παθαίνω με τα πινέλα.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΨΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ :occasion-santa: :occasion-xmas: :occasion-snowman:
Let the music play
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Ιστορικό το σημερινό ξύρισμα και ίσως γι' αυτό, υποσυνείδητα, άφησα γένια σχεδόν τριών ημερών.

Εικόνα

Παπουτσάνης Aromatics Musk
Omega 10005
Mitchell's Wool Fat
Edwin Jagger DE89L
Treet Platinum (#4)
Myrsol Agua Balsamica ASL

Ένας από τους λόγους που καθυστερούσα να πάρω το MWF, ήταν το προαίσθημα ότι θα μ' αρέσει τόσο πολύ, που δεν θα θέλω να χρησιμοποιήσω άλλο σαπούνι ή κρέμα (κι έχω πολλά). Συνέβη τελικά αυτό; Και ναι και όχι, αλλά είμαι πιο κοντά στο «ναι». Την πρώτη φορά δεν πέτυχα πολύ αφρό, αλλά δεν φταίει το σαπούνι, που έχει τη φήμη του «δύστροπου», αλλά ότι το είχα βάλει σε προσωρινό μπολ, που ήταν μεγάλο και δεν στεκόταν για να φορτώσω κανονικά. Πριν το δεύτερο πέρασμα που το κράτησα στην αριστερή παλάμη και φόρτωνα με το πινέλο στη δεξιά, ο αφρός ήταν σούπερ. Οχι τόσο γυαλιστερός και πομπώδης, αλλά πάρα πολύ πλούσιος.

Εκεί που ένιωσα τη διαφορά, όμως, ήταν στη μεταξυριστική αίσθηση. Ναι μεν περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό, βάσει όσων είχα διαβάσει και ακούσει, αλλά το δέρμα ήταν πολύ πιο μαλακό και έδειχνε λιγότερο ταλαιπωρημένο απ' ό,τι συνήθως. Σε γενικές γραμμές, το Mitchell's Wool Fat δικαίωσε τον μύθο του και με «ψήνει» να το πάρω με το μπολάκι του (για να βολέψω και αυτό που πήρα από τον paratairosexthros και είναι λίγο παραπάνω από το μισό), αν και σαν πρώτη εντύπωση το βάζω ένα κλικ πιο κάτω από το Tabac. Να δούμε αν όταν το μάθω καλύτερα, η γνώμη μου θα αλλάξει.

Το Agua Balsamica ήταν κι αυτό απωθημένο. Μυρίζει πολύ έντονα φυσικό θυμάρι από το μπουκάλι, μυρωδιά που καταλαβαίνω γιατί μπορεί να πέφτει «κάπως» σε αρκετούς, αλλά στην εφαρμογή στο δέρμα μαλακώνει και αφήνει πολύ ωραία αίσθηση. Σαν λίγο πιο έντονο Speick. Δεν θα διαρκεί πολύ, φαντάζομαι, όπως και το άλλο Myrsol που έχω (λεμόνι), κάτι που για μένα είναι θετικό. Υπέροχη και η μεταξυριστική περιποίηση του δέρματος. Δεν έτσουξε καθόλου μα καθόλου, αλλά υποψιάζομαι ότι γι' αυτό συνέβαλε και το Mitchell's.

Υ.Γ. Οτι δεν θέλω άλλη ξυριστική μηχανή αφού έχω την Jagger το 'γραψα; Ας το ξαναγράψω, καλού-κακού.
NavalArchitect

Νωρίτερα σήμερα:

Wolfman Guerilla & Super Iridium PolSilver (#2 κι έξω, δεν έχει νόημα να πιέζεις μία λεπίδα)
Ωμέγα No. 98
Tabac
Dulgon
Men after shave
Penhaligon's Endymion after shave balm

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nomad
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 6648 times
Been thanked: 3263 times

Dr.Takero έγραψε: 22 Δεκ 2017, 08:18 Βραδινό μπανάκι για να γλιτώσω το στόλισμα του κρίστμας τρη (δεν τα πάω καθόλου τούτα τα έθιμα που πρέπει να έχεις κολλημένο το χαμόγελο του Joker επί 2 εβδομάδες...)
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA έπος!
Νίκος
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 32332 times
Been thanked: 34063 times

Εικόνα

Yaqi.pseudotaxedo
WhollyKaw.Fougere.Bouquet ss
Razorock.Hawk
Schick.Proline
Razorock.xXx asl

Αψογη η proline της Schick ! Ησυχη, αποτελεσματική και κοφτερή, όπως και η Kai pink. Αριστη η πρώτη εντύπωση.
Το banana Yaqi, μετά την δεύτερη χρήση του, έχω αρχίσει να το ερωτεύομαι... :D
Αναρωτιέμαι πόσο καλλίτερος είναι ένας γνήσιος tuxedo θύσανος......
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30765 times
Been thanked: 41683 times

Κάποια στιγμή μπήκα σε μια στοά της Ακαδημίας
[mention]Dr.Takero[/mention] Το μαγαζί με τα μαγικά και τρυκ ήταν στην στοά Τιτάνια. Τόσο μικρό που χωρούσε μόνο τον σκελετωμένο και με μόνιμα ενοχλημένο ύφος Μάικ Λαμάρ και έναν το πολύ πελάτη. Εχω στάξει πολύ χαρτζιλίκι εκεί μέσα την δεκαετία του '80. Φαγουρόσκονη, 'κρεμμυδάκια' που σκάνε, αμπούλες βρώμας. Είχε και κάτι μπανάνες-δονητές στην βιτρίνα που τις κοιτούσα προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι, αφού η κυρία στην φωτό που τις διαφήμιζε τις χρησιμοποιούσε για μασάζ προσώπου...
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”