Yaqi tuxedo 24mm
Natural Shaving Cream by Executive Shaving
Rockwell 6C
Rapira S.S #3
Myrsol
Nivea Active Energy 2 in 1 balm
Ιδιαίτερο ξύρισμα σήμερα.
Πολλές παρατηρήσεις.Αρχίζω με την μηχανή.
Διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες της 34 άρας,αλλά παραμένει στο εύρος των μικρών/μεσαίων σε μέγεθος μηχανών.
Θετικό για τα γούστα μου.Λαβή λίιιγο πιο βαριά και ελάχιστα χιλιοστά μακρύτερη από την MR11.
Στο ξύρισμα τώρα.
Είναι φοβερά απαλή.Όχι μειωμένης αποτελεσματικότητας,αλλά αυτό που οι Άγγλοι λένε smooth.
Δεν ένιωθα στο ξύρισμα τη λεπίδα να ακουμπά στο πρόσωπο,αλλά ούτε και την μπάρα.
Το χρώμιο να ευθύνεται,κάποια συγκεκριμένη επίστρωση;Δεν ξέρω τί,αλλά πήγε το ξύρισμα στο επόμενο επίπεδο.
Με αυτή τη μηχανή επίσης,πήρα το καλύτερο αποτέλεσμα στο μουστάκι,και ιδιαίτερα στο σημείο ακριβώς κάτω από τα ρουθούνια,
εκεί που πάντα όλο και κάποιες ενοχλητικές μικρές τριχίτσες θα παραμείνουν.Αυτή τη φορά δεν έμεινε τίποτα,πολλές μανούβρες σε εκείνο το σημείο,
ερεθισμός ούτε για δείγμα και η ευελιξία της νομίζω θέτει νέα στάνταρντ.
Την χρησιμοποίησα στο 6 για το πρώτο πέρασμα,στο 5 για το δεύτερο και στο 3 για το κόντρα.Ε λοιπόν,στο 3 ήταν βούτυρο για την κόντρα μου.
Ρε βούτυρο λέμε.Να 'χα 5 κόντρες σε αυτή τη ρύθμιση να μην τέλειωνε το ξύρισμα.
Ο Πέτρος νομίζω το ειπε,αλλά τώρα που την δοκίμασα βγάζει νόημα.Είπε λοιπόν,πως ίσως είναι η συνέχεια της 34C στα ξυριστικά δρώμενα.
Η πρώτη δοκιμή πάντως με άφησε πολύ πολύ χαρούμενο.
Το 'αρνητικό' της να αλλάζεις τη βάση της κεφαλής για κάθε πέρασμα νομίζω υπερκαλύπτεται από την ποιότητα κατασκευής,την ευελιξία,
την απαλότητα,την αποτελεσματικότητα και την ξυριστική απόλαυση που σου χαρίζει.
Πάμε στην κρέμα.Το άρωμά της υπέροχο,δενδρολίβανο με αναζωογονητική μέντα και κάτι ακόμα που δεν μπορώ να το ξεχωρίσω.
Διακριτικό,εκλεπτυσμένο και πανέμορφο.Δεν τα πάει καλά με το πολύ νερό.Λίγο και καλό δούλεμα.
Βοήθησε το ξυράφι όσο χρειαζόταν για να γίνει το πρόσωπο βελούδο.Η υφή της πολύ μαλακή και κολλώδης,σαν την SJoL,
αν δεν είσαι προσεκτικός μπορεί να βγάλεις μεγάλη ποσότητα από το βαζάκι και άντε μετά να την ξαναβάζεις μέσα.
Και το πλαστικό διάφανο tub,σου λύνει τα χέρια.Το πετάς στην τσάντα και πας όπου γουστάρεις.Ελαφρύ και εύχρηστο.
Το πινέλο.Χμμ,δεν ξέρω.Μου κατάπινε τον αφρό σήμερα.Δεν φόρτωσα πολύ;Ποιός ξέρει.Πάντως σήμερα δεν το χάρηκα.
Και,επίσης,παρατηρώ ότι μετά το ξέπλυμα/τίναγμα/σκούπισμα με πετσέτα,κρατάει πολλή περισσότερη υγρασία από τα άλλα συνθετικά μου.
Χρειάζεται πολλή ώρα στο παράθυρο να αεριστεί για να στεγνώσει καλά.
Το μπαλμ της Nivea έχει την παχύρρευστη υφή σαν γαλάκτωμα που μου αρέσει σε μπαλμ.Εξαίρεση η Herbana.
Με ενυδάτωσε και με δρόσισε υπέροχα.
Και ερωτώ κύριοι.Τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ξύρισμα;

Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.