αξίζει τελικά το πξ ή είναι απλά ένα hobby?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Murdrock
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 15 Αύγ 2017, 22:20
6
Has thanked: 1 time
Been thanked: 14 times
Ηλικία: 40

Είμαι και εγώ νέος στο πξ και η αλήθεια είναι ενώ πριν δεν ξυριζομουν, μόνο μια φορά το μήνα επερνα τα πολλά με μια μηχανή, τώρα το απολαμβάνω!

Βέβαια θέλει ώρα, ειδικά με φαλτσέτα που το παλεύω... Δεν ξέρω αν στο μέλλον κατεβάσω του χρόνους αλλα και πάλι το 20λεπτο 30λεπτο πιστεύω δεν νομίζω το «σπάσω»...
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 871
Εγγραφή: 27 Σεπ 2017, 15:34
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2854 times
Ηλικία: 49

Είναι και τα δύο .Είναι μια ανάγκη σίγουρα που όμως μπορεί να γίνει απόλαυση αντί για αγγαρεία. Απ΄όταν θυμάμαι τον εαυτό μου να ξυρίζομαι μια DE είχα πάντα .

Λόγω της δουλειάς μου ξυρίζομαι κάθε μέρα. Επειδή ξυρίζομαι πρωί πριν φύγω πολλές ημέρες θα κάνω ένα γρήγορο ξύρισμα με ήπια μηχανή 2 περάσματα και κρέμα αντί για σαπούνι. Μου παίρνει λίγο κάτω από 10 λεπτά και είναι ένα πολύ ικανοποιητικό (πολύ καλό DFS) ξύρισμα.
Πηγαίνω στην δουλειά μου περιποιημένος με απαλό πρόσωπο και μοσχοβολάω. Το απολαμβάνω πραγματικά και ας είναι το σπίτι τρελάδικο το πρωί μέχρι να πάει το παιδί στο σχολείο.

Στα δικά μου τα μάτια -και μπορεί να με πείτε και οπισθοδρομικό- δεν μου αρέσει αυτή η αξυρισιά λίγων ημερών που βλέπω στα νέα παιδιά , μου δίνει άσχημη αίσθηση καλύτερα άσε μούσι αλλά φρόντισε το.

Όποτε δοκίμασα (ελάχιστες φορές να λέω και την αλήθεια) πλαστικές μηχανές με πολλές λεπίδες είχα την αίσθηση ότι δεν ξυριζόμουν καθόλου σωστά.
Και το πιο βασικό είναι η αίσθηση του τραβήγματος από το multiblade όταν είχα γένια πάνω από τρεις ημέρες , δεν κόβει σου τραβάει το δέρμα και μετά στομώνει και λέω άστο Άκη δεν κάνεις εσύ για αυτά τα μοντέρνα .

Για μένα αξίζει και παραξίζει και σαν ασχολία και σαν χόμπι αλλά και σαν κάτι που έχει την δική του πατίνα... αυτό το ξύρισμα έκαναν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας και φρόντιζαν τον εαυτό τους με απλά τις περισσότερες φορές υλικά σε εποχές που τα ρολόγια γύριζαν πιο αργά.

Και ειδικά τώρα που υπάρχουν του κόσμου τα προϊόντα και για όλα τα βαλάντια διαθέσιμα με ένα κλικ στην πόρτα μου γιατί να μην προσέξω τον εαυτό μου;
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3809
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2015, 15:54
8
Τοποθεσία: Πειραιάς !!!
Has thanked: 18547 times
Been thanked: 15729 times
Ηλικία: 54

Εν τω μεταξύ το Π.Ξ εμπεριέχει μια αρχοντιά από μόνο του . Είτε ξυρίζεσαι με Κολυνός και Μενούνος και την " βλέπεις" ρεμπέτης , είτε ξυρίζεσαι με Truefitt & Hill , ασβό και του πανακρίβου edc και τη "βλέπεις" Λόρδος , έχει μια ποιότητα όλο αυτό . Απορώ πως την έβγαζα με μια κονσέρβα αφρό , το ανταλλακτικο με τις χίλιες λεπίδες (γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς ) , δύο περάσματα όπως νάναι και τέλος ...
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
mengiorgos
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 366
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2017, 15:48
6
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 2388 times
Ηλικία: 41

Παρόλο που μπηκα πριν ένα χρόνο στο π.ξ., ξυριζόμουν χρόνια με πινέλο και κρέμα (και bic μονολέπιδο ως επι των πλείστων). Η αποστροφή για τα πλαστικά ήρθε από γύρισμα μιας τρίχας και τη δημιουργία αποστήματος στο σημείο με κοτζάμ καρούμπαλο. Για μένα το π.ξ. ήταν δρόμος χωρίς επιστροφή και κατέληξε απόλαυση. Πλεον η σαβέτα με ικανοποιεί πλήρως και το τελευταίο βήμα μου θα είναι η φαλτσέτα σε λίγο καιρό πρώτα ο Θεός.
Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως.
Άβαταρ μέλους
christos_
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: 01 Οκτ 2017, 14:47
6
Has thanked: 6120 times
Been thanked: 5193 times

Ο αφρός σε μπουκάλι σταμάτησε για εμένα στα μέσα της δεκαετίας του 90 όταν μου έκαναν δώρο ένα πινέλο.
Η DE89 αγοράστηκε πριν από 8 μήνες και από τότε κόλλησα. Για να λέμε την αλήθεια φταίει λίγο και το forum. Η επόμενη αγορά θα είναι μια OC, ακολουθεί σαβέτα και να μας έχει ο Θεός καλά.
Στο ερώτημά μας τώρα, το ΠΞ καί hobby είναι αν κρίνεις από αυτά που ξοδεύεις, τις ώρες που τρως διαβάζοντας κριτικές, ψάχνοντας αλλά και αξίζει αν κρίνεις από το αποτέλεσμα του κάθε ξυρίσματος το οποίο αλλάζει επίπεδο. Και το καταλαβαίνεις όταν αρχίζεις να μετράς τις μέρες για την επόμενη ξούρα και όχι για το αν μπορείς να τη γλιτώσεις για κάποια ημέρα.
Ολα είναι ατμός... Θρασύβουλας!
Άβαταρ μέλους
Κάβειρος
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 04 Μαρ 2017, 15:08
7
Τοποθεσία: Stuttgart
Has thanked: 126 times
Been thanked: 374 times
Ηλικία: 49

Για εμένα είναι ένα hobby που αξίζει πολύ 😉
Καλοί μου άνθρωποι!
Άβαταρ μέλους
blade2668
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 272
Εγγραφή: 11 Οκτ 2016, 23:51
7
Τοποθεσία: Γιαννιτσά / Έδεσσα
Has thanked: 6041 times
Been thanked: 1604 times
Ηλικία: 55

Βασικά το ΠΞ είναι μια καθημερινή απόλαυση η οποία επιτρέπεται ακόμα, σε αντίθεση με άλλες που όλο γίνονται όλο και πιο αραιά, όλο και με περισσότερους περιορισμούς (το φαγητό εννοώ, όχι το sex).
Επίσης είναι ένα μισάωρο με τον εαυτό μας στο οποίο χαλαρώνουμε και αδειάζουμε από τις σκοτούρες τις καθημερινότητας.
Κώστας
tasomak
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Σεπ 2015, 23:09
8
Has thanked: 14 times
Been thanked: 81 times

Εγώ πάλι το ξεκίνησα πριν από 3 χρόνια περίπου ως χόμπι, γιατί μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον η όλη εναλλαγή με διαφορετικά σαπούνια, πινέλα κλπ. Τελικά όμως κατέληξε ανάγκη γιατί διαπίστωσα ότι επιτέλους είμαι σωστά ξυρισμένος. Όσο χρησιμοποιούσα διπλές, τριπλές, εξαπλες λεπίδες μέχρι το απόγευμα ήμουν αξύριστος...

Πλέον έχει γίνει ρουτίνα καθότι γίνεται με πίεση χρόνου το πρωι αλλά συνεχίζω να απολαμβάνω τα διαφορετικά προΙόντα, ειδικά σαββατοκύριακα. Καθαρά ανδρική υπόθεση!
Άβαταρ μέλους
pasgko
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:49
5
Been thanked: 16 times
Ηλικία: 49

Είκοσι λεπτά μόνο για μένα. Δεν σκέφτομαι ούτε δουλειά, παιδιά, προβλήματα, τίποτα άλλο από το επόμενο πέρασμα του ξυραφιού. Χαλάρωση, απόλαυση και ηρεμία.
mrkaza
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 289
Εγγραφή: 11 Οκτ 2019, 10:11
4
Has thanked: 97 times
Been thanked: 1443 times
Ηλικία: 44
Επικοινωνία:

Ωρα για ξέθαμα και καθώς η Φαλστέτουλα ! δεν λέει να έρθει βρήκα άλλα μαχαίρια να ακονίσω .
Εγώ να πω την αλήθεια μου το θέμα χρόνου το θεωρώ σημαντικό αλλά οι ηλεκτρικές δεν μου αρέσουν οπότε οι διαφορές είναι οι έξεις .
1) η αλλαγή από Gel σε κλασικό σαπούνι εδώ μου αρέσει ο αφρός που με προστατεύει και δεν με βλέπω ξανα σε canned αλλα αν έχω θέμα χρόνου με μια Brushless κρέμα πιστεύω θα είμαι στα ίδια :D
2)Ο Χρόνος μουλιάσματος πινέλου είναι ο μόνος λόγος που κάνω μπάνιο πριν ώστε να κερδίσω το χρόνο που μουλιάζει εδώ ίσως να αγαπήσω κανένα συνθετικό .
3)Ο χρόνος ξυρίσματος πραγματικά αν εξαιρέσω τα 2 περάσματα η διαφορά χρόνου ανά πέρασμα είναι ελάχιστη και αν όταν αλλάξω μηχανή /μάθω πετυχαίνω ένα Socially acceptable αποτέλεσμα με ένα πέρασμα δε βλέπω λόγο να αλλάξω την DE για το πρόσωπο με κάτι άλλο .
4)Πρόσωπο μια και κλείνω τα 40 σε 2 μήνες και είμαι σε μια φάση I wanna go back με βλέπω να κολλάω με της DE .
Παραθέτω το δικό μου τρόπο για μειώσει του απαιτούμενου χαμένου πρωινού χρόνου.
1)Ανάμα Rancilio silvia
2)ζεστό νερό στο μπολάκι και μέσα το πινελάκι
3)Μπάνιο
4)Lathering
5)ντύσιμο από την μέση και κάτω
6)1ο πέρασμα
7)Lathering
8 φτιάχνω καφέ
9)δεύτερο πέρασμα + μερεμέτια + ξεπλιμα + ASL
10)Απολαμβάνω καφέ που είναι στη σωστή θερμοκρασία για τα γούστα μου
11)πλένω δόντια και βάζω Balsam

Όχι δεν έχω γεννηθεί με χρονόμετρο στο …. Beeep
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”