Δεν μπορώ να ξυριστώ με το dovo

Γιώργος 79

Το 1 είναι δύσκολο.Το 2 δεν το συζητώ καθόλου.Θέλει πολλά λεφτά και αν γίνει δουλειά.Το 3 ναι,αλλά θέλει χρόνο και πολύ υπομονή.Παρακολουθώ κάποια βίντεο και προσπαθώ μόνος μου με όχι και μεγάλη επιτυχία για την ώρα.
Άβαταρ μέλους
vsmirnios
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 854
Εγγραφή: 05 Ιαν 2016, 17:11
8
Τοποθεσία: Ελευσίνα
Has thanked: 6216 times
Been thanked: 5379 times
Ηλικία: 54

Γιώργο το πρώτο δεν είναι δύσκολο, μην περιμένεις κάποιο μέλος να στο ζητήσει εσύ πρέπει να κάνεις την αρχή.

Αν δεν έχεις πρόβλημα χρόνου μπορώ εγώ( θα πρέπει να μου το στείλεις Αθήνα να το παραλάβω μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και να περιμένεις να το παραλάβεις το Πάσχα. Δύστυχος μένω στο εξωτερικό και κατεβαίνω Ελλάδα μια φορά τον μήνα).

Δεύτερη επιλογή, αγοράζεις κάνα δυο φθηνά ξυράφια από το eBay για να μην σε νοιάζει αν θα τα χαλάσεις και βούρ στον πατσά.

Αν όχι όλοι, η πλειοψηφία έτσι μάθαμε, και όπως ανέφερε πολύ γλαφυρά ο Ηρακλής, το ακόνισμα ξυραφιού είναι τελικά μια πολύ μοναχική υπόθεση - με πολύ διάβασμα και πολύ κόπο και αποτυχίες.
Ordo ab chao
sperman
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 651
Εγγραφή: 26 Σεπ 2014, 22:15
9
Has thanked: 336 times
Been thanked: 190 times

rhtoras έγραψε:υποβολή πετάει στίχο:«Εγώ γλυκά του χάριζα και λάμες ξυραφιών»
Τυχαίο?
ειναι η Αρχη της Συγχρονικοτητας του Carl Jung
Γιώργος 79

Καλημέρα.Είναι λίγο δύσκολο να την στείλω Αθήνα,ευχαριστώ πάντως.Αργότερα θα δούμε.
Δεν περίμενα πάντως ότι θα έχει τόση δυσκολία η φαλτσέτα.Θέλει πολύ δουλειά για να μάθει κάποιος !!!!!!!!!!!!
stergios

Αφου δυσανασχετεις δεν ειναι κακο να στραφεις σε μια καλη σαβετα οπως μια feather που εχει βεβαια τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα εναντι ενος μαχαιριου, να ευχαριστηθεις, να βγαλεις το μερακι σου, να διαβασεις με την ησυχια σου περι φαλτσετων κτλ και οταν ερθει το πληρωμα του χρονου μαζι με την απαιτουμενη ενεργεια και το αναλογο μερακι Δε θελω να σου αλλαξω γνωμη προς θεου, ουτε να σε ξενερωσω, απλα ειναι μια εναλλακτικη.
Άβαταρ μέλους
george644
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 475
Εγγραφή: 16 Ιαν 2016, 10:49
8
Has thanked: 3247 times
Been thanked: 2784 times

Aκριβως οπως τα λενε οι rhtoras ,vsmirnios.Ενα μηνα δοκιμαζα πανω στις πετρες μου και το λουρι μου και μολις χθες εκανα το πρωτο μου υποφερτο ξυρισμα.Σιγα σιγα και με υπομονη παντα.Εχω 3 συνθετικες κινεζικες(3000,8000,10000).Το Krusius Brothers 67 5/8,οταν ηρθε δεν ξυριζε.Εχθες το περασα 5 φορες απο την 3κ,5 απο την 8κ,7 απο την 10κ.60 στο λουρι.Εκανα ενα ξυρισμα χωρις σφαγη,τραβηγμα και ερεθισμους.Το μερεμετι το εκανα με DE.Μερακι εχω,αρα θα το μαθω το σωστο ακονισμα.Εχω και ενα ΖΥ κινεζικο στα 6/8.Ειναι ενας δρομος μοναχικος...
Άβαταρ μέλους
Sitalkas
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 254
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2016, 00:28
7
Has thanked: 677 times
Been thanked: 790 times

Από πέτρες τι έχεις;
μια ξούρα την ημέρα, τη γενειάδα κάνει πέρα
stergios

Τρεις κινεζικες? :-)
Γιώργος 79

Γεια σας.Πήρα τηλέφωνο τον Τσομπάρη και μου είπε πως δεν τροχίζουν τώρα πια φαλτσέτες,επειδή αυτός που τις τρόχιζε πήρε σύνταξη.Ξέρετε αν ισχύει αυτό;Ξυρίζομαι με feather εδώ και καιρό,αλλά με την merkur futur και έως την θέση 2 ,όχι σε πιο μεγάλη .Με σαβέτα ξυρίζομαι τώρα σπάνια,(Parker SR1 Barber Razor),επειδή με κόβει άσχημα.Δυστυχώς έχω σκληρά γένια και ευαίσθητη επιδερμίδα .
stergios

Ασχετο που λενε, αλλα κατι μου λεει πως εκτος των αλλων περι straight, θα βρεθεις και με μια artist club! :confusion-waiting:
Αληθεια οταν λες οτι κοβεσαι, πως κοβεσαι? Ειναι λογω προσπαθειας βαθους ξυρισματος η δεν κοβονται ευκολα, σωστα οι τριχες και στην προσπαθεια κοβεσαι? "σκαζει" ο θυλακας της τριχας η δημιουργεις αμυχη, "μαχαιριά" απο τη λεπιδα.

Απο "φοβο" δε τη δουλευεις πιο πανω τη futur? Η τη δοκιμασες κ ειχες καποιο θεμα? Δοκιμασες πληθωρα λεπιδων? Η δοκιμασες καποιες που ακουσες καλα λογια?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”