Το ξύρισμα της ημέρας: 13.02.2011-19.02.2011

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καλα, εμενα περιμενετε? :beah2 :megagrin

* Βoots for men RS
* Omega 098 Pro
* Wilkinson H5
* Anherb ASG

Ενδιαφερον setup σημερα. Σε λιγο (= καποια στιγμη δλδ) φωτο και παρουσιαση της ναυαρχιδας της Wilknison!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Byronas
Νήπιο
Νήπιο
15
Been thanked: 1 time

Μην περιμένετ ποικιλία προς το παρόν από εμένα:

Wilikinson pure bristle
Κρέμα Ωmega
Merkur 23c
Personna Platinum [3]
Nivea after shave balsam

Αρχίζω και σκέφτομαι μήπως πρέπει να έχω μια κρέμα ή ένα σαπούνι με πιο γήινο άρωμα, γιατί τα Omega και Proraso είναι πολύ ωραία αλλά κάπως φαρμακευτικά. Το Col Conk έχει διακριτικό άρωμα, οπότε είναι τέλειο για ένα ιδιαίτερο AS.

Ψήνομαι για C&E Nomad. Το σαπούνι ή την κρέμα όμως; Πρέπει πρώτα να ελέγξω το άρωμά του...
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Σήμερα το γύρισα σε ξυράφι ασφαλείας, για να δοκιμάσω τις Derby με αυτό, αλλά και για να ανακάμψει το πρόσωπο από τις γρατζουνιές που έκανα με τη σαβέτα.

Σαπούνι Proraso
Πινέλο γουρούνα-χελώνα (άρχισε να σκάει το βερνίκι)
SR NPV care
Λεπίδα Derby Extra (1)
After Save Denim

Μετά από μία εβδομάδα ξυρίσματος με σαβέτα, το ξυράφι ασφαλείας μου φαίνεται πολύ εύκολο και πάρα πολύ ασφαλές. Αφιέρωσα πολύ χρόνο (40') κάνοντας 4 προσεκτικά περάσματα, οπότε είχα ελάχιστους ερεθισμούς, παρόλο που πήρα τα περισσότερα σημεία με WTG, XTG και κάποια 120°. Βαθύ ξύρισμα, απαλό δέρμα μετά, όμορφη διαδικασία, χωρίς την αγωνία της σαβέτας (αλλά έχει κι αυτή τη γλύκα της).

Όπως είχα πει την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποιούσα το ξυράφι ασφαλείας λάθος, αφού δεν το έσφιγγα και ήταν πολύ επιθετικά. Σήμερα διαπίστωσα ότι μπορώ να κάνω στο τέλος τα τριμαρίσματα των δύσκολων σημείων με την κεφαλή της μηχανής πιο χαλαρή ώστε να είναι επιθετική η λεπίδα. Βολεύει πολύ!
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Βυρωνα σε προτεινω την Sienna. Η κρεμα δεν παραγεται πλεον, αλλα το σαπουνι. Και ειναι ποιοτικα ενα "τικ" καλυτερο του Nomad. Εχω και τα 2, το αγαπημενο μου ειναι η Sienna. Mε διαφορα. Το Nomad ειναι και αυτο πολυ καλο, αλλα σε αμεση συγκριση δεν αντεχει. Το σανδαλοξυλο που εχει η εταιρεια με λειπει, αλλα ειναι και το πιο "πικαντικο" (?) να πω σανδαλοξυλο που εχω μυρισει, οχι οπως αυτο της Mühle/hjm
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15

Stefanos έγραψε:Βυρωνα σε προτεινω την Sienna. Η κρεμα δεν παραγεται πλεον, αλλα το σαπουνι.
Το βρίσκει κανείς στην Ελλάδα; Μπορείς σε παρακαλώ να προτείνεις κάποιο eshop;
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Βύρωνα εγώ σου προτίνω το Mitchell's Wool Fat soap (ή το Kent που είναι ίδιο).
Θα το ερωτευτείς.

Επίσης και το Col Conk Amber που λες εσύ είναι πολύ καλό σαπούνι και με πολύ γήινο άρωμα, αλλά απαλό και διακριτικό.

Στην Ελληνική αγορά τα βρίσκεις:

Το Kent (ίδιο με το Mitchell's) στο Hondos Center στην Ομόνοια
Το Col Conk στον Τσομπάρη στην οδό Μάρνη στο κέντρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slur την 13 Φεβ 2011, 16:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Αν το δουμε στο ετσι Slur, Aλεξ ετοιμασε κανα τριακοσαρι... :megagrin

Απο Ελλαδα φτωχα πραγματα σε eshop Αλεξ. Εως απαραδεκτα. Απο το λιμανι καλυτερα να αγορασεις, ή αν θες να σε δωσω links καταστηματων απο τη συλλογη μου! :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15

Stefanos έγραψε:Απο το λιμανι καλυτερα να αγορασεις
Ευχαριστώ. 23€ τα 100gr με τα μεταφορικά είναι η αναμενόμενη τιμή του; Υπάρχει χωρίς το ξύλινο μπολ σε καλύτερη τιμή;
Άβαταρ μέλους
Byronas
Νήπιο
Νήπιο
15
Been thanked: 1 time

@Στέφανε, έχω παραγγείλει το Sienna ASB και το περιμένω μέσα στην εβδομάδα. Αυτό το άρωμα "blend of leather, citrus and spice with a hint of fire and herbs" που διάβασα στο site της C&E μου άνοιξε την όρεξη! Οπότε από αυτό θα πάρω και μια ιδέα για την μυρωδιά του σαπουνιού.

Με ψήνει και το Nomad πάντως. Θα δω, ας κάνω λίγο κράτει γιατί χτύπησα μια Gillette Super Speed Black Handle (ξέρω ότι υπάρχει κι άλλο topic για να γράφουμε τι παραγγέλνουμε, αλλά θα γράφω μόνο στο αντίστοιχο της παραλαβής :ninja_hide).

Με το sandalwood δεν τα πάω καλά. Έχει έντονο άρωμα και θεωρώ ότι είναι καλύτερο να λειτουργεί σαν βάση-μέσο μεταφοράς για άλλες αρωματικές νότες ώστε να παίζει παιχνίδι μαζί τους. Σκέτο sandalwood με ζαλίζει :beah2 Βέβαια το "πικάντικο" που λες, ίσως του δίνει κάποιους πόντους.

Μα κι αυτή η εταιρεία, δεν μπορεί να βγάζει ένα πακέτο με ίσες ποσότητες δειγμάτων από το καθένα, να βγάζουμε κι εμείς το άχτι μας; :hystericalbs1

@Slur, έχει μπει και το Mitchell στη λίστα, κυρίως λόγω της ιδιαιτερότητάς του στο χτύπημα και στις ιδιότητες. Το Col Conk θα μου τελειώσει γρήγορα προβλέπω (λόγω της σύστασής του και της απόδοσής του, τίμιο σαπούνι).

@Αλεξούρε, αν μένεις Αθήνα, μπορείς να περάσεις μια βόλτα από ένα από τα καταστήματα, αλλά όχι από τα Hondos γιατί νομίζω πως δεν φέρνουν πια C&E.
Μόλις κατασταλάξεις, τσιμπάς ό,τι θες από εδω:http://www.feelunique.com/mens/mens-sha ... toz&bf=625
Οι τιμές έχουν και τα μεταφορικά.
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Αν και έγινε σούπα το θέμα, τι να σας κάνω...

http://www.feelunique.com/mens/mens-shaving?s=&bf=625" onclick="window.open(this.href);return false;
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”