Το ξύρισμα της Ημέρας: Νοέμβριος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Sunday 6 Nov

Tabac SS
Ubersoft-2 DIY Brush
GEM G-Bar
GEM by Personna
Tabac ASL
Tabac EDC

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kikos7
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 7217 times
Been thanked: 6654 times

Θα έλεγα, πως κάθε Κυριακή βράδυ έχω ήπια συμπτώματα κατάθλιψης τα οποία επιδεινώνονται με το άκουσμα τις μουσικής έναρξης γνωστής αθλητικής εκπομπής (σίγουρα είναι κατάλοιπο της παιδικής ηλικίας λόγω του σχολείου). Σήμερα λοιπόν μου χορήγησα:
-Savon Mystere Cuba ss
-Semoque 830
-GEM micromatic SE razor
-GEM super stainless blade by Personna
-Mennen Skin Bracer asl
και υποχώρησαν άμεσα.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Εικόνα
Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Νωρίτερα σήμερα

Fatip Gentile
Polsilver SI #4
EJ συνθετικό 25mm
SV Manna di Sicilia

Εικόνα

Το σαπούνι έχει καταπληκτικό άρωμα και πολύ καλές ιδιότητες. Ψάχνω μπολ να το τοποθετήσω. Εύκολα μπαίνει στο rotation των επιλεγμένων που πλέον χρησιμοποιώ. Το πινέλο πολύ καλό, θυμίζει ασβό, δεν μοιάζει με πλαστική η τρίχα. Θα το ήθελα με λιιίγο πιο χαμηλό ύψος θυσάνου (κλασσικά..). Μετά τις τρεις χρήσεις η SI είναι για πέταμα. Την έκανε τη δουλειά της με την Gentile όμως. Ωραία μηχανή. Υγεία εύχομαι, σε όλους
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25669 times
Been thanked: 7897 times

Γιώργο, αν βρεις πήλινο μπωλάκι από γιαούρτι "Δημητρίου" το σαπούνι κουμπώνει ακριβώς. Και για καπάκι το κλασσικό του Νεσκαφέ.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Gogos
Δημοτικό
Δημοτικό
9
Has thanked: 6112 times
Been thanked: 3486 times

Χαίρετε,κύριοι!
Σήμερα το πρωί:

-Merkur Progress #4#
-Savon Mystere "Argos"
-Οmega 10065
-Feather Platinum Hi-Stainless μαύρο #1#
-Myrsol Agua Balsamica
Εικόνα

Ήταν η δεύτερη φορά που χρησιμοποίησα το "Argos" του συμφορουμίτη kikos7 και η στερνή μου εντύπωση επιβεβαίωσε την πρώτη.Ένα εξαιρετικό σαπούνι ξυρίσματος α' κατηγορίας!Εύκολο φόρτωμα,ποιοτικός,γλυστερός,προστατευτικός αφρός.Το άρωμα; απόλαυση!Ένα πλήρες σαπούνι.Ένα απ' τα καλύτερα σαπούνια που έχω χρησιμοποιήσει.Ανυπομονώ να δοκιμάσω και το "Cuba".Εύγε,Δημήτρη! :clap:
«οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ»
Άβαταρ μέλους
theo's
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 8873 times
Been thanked: 8903 times

Εικόνα
Πάντοτε Χαίρετε!
Ήπια ντελικάτο

Pincel de Barba Semogue Owners Club (SOC) Edição Texugo em Cabo de Cerejeira
Smooth Operator Bittersweet Handmade shaving soap
Ever-Ready Single Edge "1924" Patent Applied for
GEM Coated Stainless Steel SE Blade (2)
Aftershave Lotion faena Delicato

Γλυκύπικρον άγριο σερπετό, κάτι σαν τον έρωτα ένα πράμα!

Το "πτυοσκάπανο" της EverReady είναι: άγριο, ηχηρό με κοντή λαβή και κάτι παραπάνω από αποτελεσματικό!
Κρίμα που δεν ξεκινάμε την ξυριστική μας σταδιοδρομία ανάποδα...Δεν θα είχαμε φθάσει ποτέ στα πλαστικά, κάπου στα μαχαίρια/φαλτσέτες* ή τις SE εγώ θα είχα σταματήσει...

*Δεν τολμώ ο άτολμος!
Θεόδωρος
Τάς τε λεωφόρους μή βαδίζειν - Aut viam inveniam aut faciam
Άβαταρ μέλους
blade2668
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 6041 times
Been thanked: 1604 times

Καλημέρα παιδιά.
Εικόνα
Νερό ΚΟΡΠΗ.
Πινέλο Omega 10065
Σαπούνι Cella.
Μηχανή fatip retro με καινούργια λεπίδα elios.
ASL men sports, κρέμα NIVEA men και μια ξεχασμένη κολώνια εσπερίδες που αρωματικά δένει με το συγκεκριμένο ASL.

H ιταλίδα (fatip) αγοράστηκε σαν κακιά και επιθετική μηχανή αλλά στην πορεία παίζει το ρόλο της μηχανής για τις "ξεπέτες". Με ένα πέρασμα και μερικά μερεμέτια δίνει ικανοποιητικά βαθύ και απαλό ξύρισμα. Προς το παρών για τα κόντρα ξυρίσματα προτιμώ πιο ήπιες μηχανές. Η elios -πρώτη φορά που τη δοκίμασα- μου φάνηκε αρκετά καλή, λιγότερο αιμοβόρα από την feather, αλλά σε σχέση με άλλες λεπίδες (persona, astra) δεν την ευχαριστήθηκα και πολύ. Για κάποιον λόγο ήταν και αθόρυβη. Δεν άκουγα τις τρίχες να κλαίνε όταν τις έκοβε. Τα επόμενα ξυρίσματα θα αποδείξουν αν ήταν θέμα λεπίδας ή θέμα καλής προετοιμασίας.

Καλή συνέχεια και καλά ξυρίσματα να έχετε.
Κώστας
NavalArchitect

Above The Tie Bamboo SE solid bar + Feather Artist Pro (#3);
Simpsons Chubby 2 Synthetic LE faux Jade;
The Wickham Soap Co., 'Russian Leather';
Myrsol F./Extra;
The Art of Shaving, after shave lotion 'Unscented'.

Εικόνα

Απολαυστικό ξύρισμα υπεράνω κριτικής και μεθυστικό post-shave feel.

Το πινέλο εξακολουθεί να μου φαίνεται με ιδιαίτερα άκαμπτες τρίχες. Όμως όσο καλό κι αν ήταν το σαπούνι ή το ξυράφι, το ξύρισμα και post-shave feel καθεαυτό δεν θα έβγαιναν πραγματικά ολοκληρωμένα χωρίς και το πινέλο να είναι πάρα πολύ καλό.

Άρα απ'ό,τι βλέπω σιγά-σιγά τείνουμε στο σημείο για το οποίο οι 'πολλοί' μιλάνε εδώ και καιρό (συμπεριλαμβανομένου του Ανδρέα από τη Θεσσαλονίκη) - ότι δηλαδή το πινέλο αυτό είναι πολύ δυνατό.

Το σαπούνι του Darron φέρει μνήμες OSP, είναι τόσο κοντά σε απόδοση αυτά τα δύο, και τόσο καλά ως artisan. 'Russian Leather' κατ'ουσίαν σημαίνει "Imperial Leather", το κλασικό για τους Άγγλους σαπούνι μπάνιου. Εμένα βέβαια μου φέρνει αρκετά από Old Spice (Indian) Shulton μυρωδιά, αλλά υποθέτω αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 7475 times
Been thanked: 10254 times

- ps Papoutsanis Olivia Scrub
- Dimitri's Bergamot
- Merkur 41c
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Silver Blue #7
- Myrsol Blue ASL
:clap:
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30765 times
Been thanked: 41683 times

@kikos7: LMAO δεν είσαι ο μόνος στον οποίο το άκουσμα της καραμούζας της Αθλητικής Κυριακής προκαλεί συναισθήματα άγχους και δυσθυμίας. Σαν το σκυλί του Παβλόφ, απο την δεκαετία του '80 κάθε φορά που την ακούω σκέφτομαι ότι την επόμενη μέρα έχει σχολείο, σχολή, γραφείο, ο,τιδήποτε τέλος πάντων εκ διαμέτρου αντίθετο απο αυτό που περιμένουμε την Παρασκευή το βράδυ! Πέμπτη και Παρασκευή θα βρίσκομαι εγώ στην Αθήνα, κανονίστε με τα παιδιά για Σάββατο απογευματάκι περικαλώ.

@N_Architect. Δύστροπο και περίεργο πινέλο το CH2 synthetic αλλά ανταμείβει. Κράξτε με ελεύθερα, αλλά εγώ του φέρομαι άγρια για να το δαμάσω. Το ζουπάω, το πιέζω, το πατάω με δύναμη, περισσότερο στο φόρτωμα, λιγότερο κατά το άπλωμα του αφρού στο πρόσωπο. Σιγά σιγά υποτάσσεται στις ορέξεις μου.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”