Ιδεες/Σκεψεις για επετειακο πινελο (2017)

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Θοδωρή όλοι ξέρουμε να γράφουμε κατεβατά. Πράξεις δεν βλέπω όμως.
Δεν φεύγω τσαντισμένος, φεύγω στεναχωρημένος. Και δεν φεύγω γιατί μου πρότεινες απλά πως να κάνω τη διαδικασία (σε ΠΜ θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε χωρίς να επηρεάζουμε τη συζήτηση εδώ).

Φεύγω γιατί εσυ, ένα παλιό μέλος, με κατηγορήσες ευθέως ότι κάνω, όπως είπες, κωλοπιλάλες δημόσια.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 30780 times
Been thanked: 41688 times

Αφήστε τα μίση και πιάστε το ...

Ως τρίτος διαβάζω και παρατηρώ. Πράγματι, όλοι έχουν δίκιο απο την δική τους σκοπιά. Μερικοί όμως δεν ξέρουν να κρατούν την ψυχραιμία τους, άλλοι εκφράζονται με προσβλητικό ή ειρωνικό τρόπο, άλλες λογικές φωνές χάνονται στο υπερπέραν, εν πάση περιπτώσει απ' όλα τα φρούτα έχει το καλάθι. Το φόρουμ είναι μικρογραφία της κοινωνίας, όπως είπε ένα παλιό μέλος.

Εν προκειμένω η πολλή δημοκρατία βλάπτει. Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει. Θεωρώ πως το θέμα του ετήσιου επετειακού αντικειμένου του φόρουμ θα πρέπει να το αναλαμβάνει κάθε χρόνο ένα απο τα uber μέλη χωρίς πολλά πολλά. Τί θα πει 'ποιός θέλει να αναλάβει;' Αυτό είναι δουλειά των συντονιστών. Μαζί με τα οφίκια πάνε και οι υποχρεώσεις. Αφού λοιπόν ο οργανωτής λάβει υπόψη την γενική οικονομική κατάσταση, να λέει δηλαδή για παράδειγμα:
"Φέτος θα βγάλουμε πινέλο χοιρινό. Πάμε π.χ. στην Ωμέγα, Επιλέξτε μεταξύ 2-3 λαβών και 2-3 θυσάνων. Θέτε; καλώς. Δεν θέτε; μην σώσετε και πάρετε. Την άλλη χρονιά: Φέτος θα βγάλουμε πετσέτες. Και οι ενδιαφερόμενοι να επιλέγουν χρώμα και μέγεθος. Την επόμενη: φέτος θα βγάλουμε λαβή ανοξείδωτη. Διαλέχτε απο τρια π.χ. σχέδια. Εννοείται αφού πρώτα έχει γίνει η έρευνα αγοράς και όχι πρώτα ψηφίζουμε και μετά ρωτάμε τον κατασκευαστή αν μπορεί. Τέρμα.

Σε εμάς εδώ δηλώνονται ακόμη συμμετοχές και δεν είναι σαφές για ποιό πράγμα. Για χοιρινό Σεμόγκ όπως ξεκίνησε ή γενικώς για πινέλο; Λίστα που να λέει ο καθένας εγώ θέλω Σεμόγκ, εγώ θέλω άρτιζαν συνθετικό, εγώ θέλω ελληνικό σιλβερτιπ, εγώ θέλω το νούμερο 666, σφήνα άλλος γιατί δεν ρωτήθηκε αν θέλει πινέλο ή άλλο επετειακό αντικείμενο.
Εντάξει κατήντησε γελοίο το εγχείρημα.
Νομίζω ήρθε η ώρα να αναλάβει κάποιος απο την 'ηγεσία' του φόρουμ, και να αποφασίσει αυτό ή το άλλο και τέρμα. Και όποιος γουστάρει παίρνει.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Ανδρέα, ούτε ο Φώτης, ούτε ο Ιάσονας, ούτε εσύ (με τη Semogue), ούτε εγώ (όταν κανονίζαμε το σαπούνι το 2013), ούτε πολλοί άλλοι δεν είμασταν συντονιστές όταν τρέχαμε για τα επετειακά αντικείμενα, για Άγιους Βασίληδες, για πακέτα οδοιπόρους, για group buy και διάφορα άλλα. Είχαμε μεράκι και τρέχαμε γιατί γουστάραμε.
Από ότι φαίνεται, κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί πια, μόνο να πει τη κριτική του και τη προσωπική του γνώμη.

Και ποια οφίκια; Υποχρεωμένοι είμαστε; Εθελοντές είμαστε με δουλειές και οικογένειες σαν και τους περισσότερους χρήστες μας. Ας πούμε ότι τρώμε τη γλώσσα μας, κάνουμε υπομονή και τα συντονίζουμε. Αλλά να μας προσβάλουν, και μάλιστα δημόσια;

Στην προκειμένη περίπτωση έγινε λίστα συμμετοχών γιατί η Semogue θέλει 50 πινέλα ελάχιστα. Πως μπορεί ο καθένας να πάρει απόφαση να πάρουμε από εκεί χωρίς να ξέρει πόσοι θα θελήσουν τελικά; Μετά το θέμα έμπλεξε και αρχίσαν οι γκρίνιες.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12135 times

Με τη σειρα.

Θοδωρη, μου απαντησες σε καποια αλλά προσπερασες καποια άλλα. Με το να ξεκινας μια (λογικη ισως) αντιδραση με το οτι ακομα και τα threads αλλαξαν χρονολογιας (που δεν ισχυει σε καμια περιπτωση, δεν υπαρχει ιστορικο καταγραφης αλλαγων) και οτι καποιους τους επιασε κατι "Ίσως όμως έχει σημασία η βιασύνη/πρεμούρα/κωλοπιλάλα να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες." Ε αυτο δημιουργει ενταση - οποτε μην ξαφνιαζεσαι που καποιος/καποιοι θα αντιδρασουν.

Επισης λαθος ειναι και η προσωπικη επιθεση στον Δημητρη και τις δυνατοτητες/επιλογες του στο σε ποιες συναντησεις μπορει/θελει να παρευρισκεται. Οικογενειαρχες ειστε και οι 2, θα πρεπε να καταλαβαινοσαστε στο τι σημαινει αυτο για εμφανισεις/υποχρεωσεις κλπ. Για μενα αυτα δεν ειναι θετικα οταν προσπαθουμε να διεκπεραιωσουμε μια διαδικασια.

Συμφωνω και στο ανεφερα στη συναντηση του φορουμ, με την αποψη του Τηλεμαχου και Ανδρεα για την επιλογη του επετειακου αντικειμενου του φορουμ απο τον διαχειριστη και την ομαδα που τρεχει το φορουμ. Εκει εχουν καταληξει τα μεγαλα fora του εξωτερικου - διαπιστωνοντας το χαμο που γινεται για να αποφασιστει κατι τετοιο δημοσια καθε χρονο.

Φετος δεν το βλεπω να γινεται - δεν μπορει να παρθει τωρα μια τετοια αποφαση. Του χρονου το κοιταμε.

Τι εχουμε τωρα εδω ? Μια λιστα "Συμμετοχες" που μας δειχνει οτι εχουμε θεωρητικα ζητηση για 57 πινελα. Μεχρι την Κυριακη μπορουν ελευθερα και αλλα μελη να δηλωσουν αν θελουν πινελο. Την ιδια μερα ληγει και η ψηφοφορια για το ποιο πινελο θελουμε. Δεχομαι εξαρχης οτι εκει η επιλογη artisan δεν δειχνει με ακριβεια ποια προταση εννοει. Αν χρειαστει λοιπον, θα ξαναγινει η ψηφοφορια με καλυτερα διατυπωμενες τις artisan προτασεις. Παντως οσοι παρακολουθουν τη διαδικασια ειναι πολυ καλα πληροφορημενοι για το τι ισχυει και τις προτασεις που εχουν πεσει στο τραπεζι. Ειναι ολα γραμμενα στα 3 threads.

Παρακαλω λοιπον τον Δημητρη να επιστρεψει στο συντονισμο της διαδικασιας - και περιμενω και τον Θοδωρη και τον Ηλια και οποιον αλλον εχει διαφωνησει να επιστρεψουν και να την ολοκληρωσουμε τη ρημαδα την εκλογη του πινελου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Πολλές φορές να θυμίσω δημιουργούνται θέματα με το γραπτό λόγο.
Ο καθένας από τη μεριά του έχει δίκιο. Πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία.
Επίσης να θυμίσω ότι ενώ το φόρουμ έχει εγγεγραμμένα 1266 μέλη ίσα που περάσαμε τις 50 συμμετοχές (σχεδόν) και πόσοι είναι οι ενεργοί χρήστες του φόρουμ που γράφουν έστω μία φορά το μήνα;
Αν έλεγαν οι συντονιστές του φόρουμ επετειακό semogue ασβός 50€ πόσες συμμετοχές θα είχαμε; Τις μισές λόγω και της οικονομικής κατάστασης, αν όχι λιγότερες.
Προτείνω για οι επόμενες παραγγελίες συλλεκτικών ειδών να γίνονται ως εξής:
α) μία ψηφοφορία για το ανώτατο ποσό που θα κοστίζει το αντικείμενο με βήμα 5€ (α.- 20€, β.- 25€, γ.- 30€, κ.ο.κ.)
β) απόφαση αντικειμένου βάσει, όσον αφορά την ποσότητα, τα άτομα που δήλωσαν από το ποσό με τις περισσότερες ψήφους και πάνω από τον ιδιοκτήτη του φόρουμ και τη συντονιστική ομάδα
γ) Δήλωση συμμετοχών.
δ) Παραγγελία/Αγορά/Αποστολή
Μία τέτοια διαδικασία μπορεί για μένα να είναι η πλέον ενδεδειγμένη κατά τη γνώμη μου, στην πράξη όμως να μην έχουν ληφθεί υπόψη ένα σωρό άλλοι παράγοντες, που να έχουν αντιμετωπίσει όσoi ασχολήθηκαν για την αγορά ένος συλλεκτικού αντικειμένου.
Ψυχραιμία λοιπόν και συνεχίζουμε.
:btt
Άβαταρ μέλους
Constantinos
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 47 times
Been thanked: 100 times

καλημέρα, μπορεί να μην γράφω συχνά στο forum αλλά σχεδόν κάθε μέρα διαβάζω διάφορα θεματάκια που με αφορούν.
Θα ήθελα να πω την άποψη μου για το θέμα που έχει προκύψει.
Κατά την γνώμη μου η πολύ δημοκρατία σε τέτοια θέματα βλάπτει. Σε αυτήν την περίπτωση ο admin και οι συντονιστές πρέπει να συνεννοηθούν και να κάνουν μια πρόταση και όσοι θέλουν δηλώνουν επιθυμία για απόκτηση του πινέλου.
Να έχεις υπομονή με τους ανθρώπους...δεν ξέρεις τι ζόρια κουβαλάει ο καθένας...
desperado
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Καλημέρα παιδιά. Τελικά με τη συζήτηση, ακόμα και αγγίζοντας τα όρια, κάτι βγαίνει και στο τέλος όλοι είμαστε καλύτεροι.
Δέχομαι αυτό που λέει ο Δημήτρης για το ΠΜ. Αν είχαμε γνωριστεί και από κοντά, θα επικοινωνούσα και πιο άμεσα, καλύτερα τηλεφωνικά.
Δημήτρη, μην επιμένεις οτι δεν βλέπεις πράξεις. Δήλωσα το ενδιαφέρον μου να αναλάβω με κάποιον άλλο τη διαδικασία. Τι άλλο θέλεις να κάνω; Να πέσω και να παίρνω κάμψεις; :)
Ηρακλή, τα λαμπάκια μου άναψαν όταν είδα για πινέλα ρεζερβέ. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, αλλά η πεντάδα, τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει συμπληρωθεί. Ειλικρινά, δεν θέλω να το συνεχίσω, αφού, όπως και ο ίδιος έχεις πει, τα νούμερα δεν παίζουν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Συμφωνώ με την άποψή του Ηρακλή να συνεχίσει ο Δημήτρης τη διαδικασία. Πήρε feedback, ας το αξιοποιήσει όπως εκείνος ξέρει καλύτερα.
Είμαι στη διάθεσή σας, και του Δημήτρη πρωτίστως, αν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια.
Συμφωνώ με τις προτάσεις του Ανδρέα, του Νίκου και του Κωνσταντίνου.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Γιατί δεν το είπες λοιπόν Θοδωρή ότι σου ανάψαν τα λαμπάκια εκείνη την ώρα; Καλύτερα τώρα που γίναμε μπάχαλο;

Όπως έγραψα και πριν:
Τα 1-5 είναι για τον admin και τους mod. Τώρα βέβαια αν έχει κάποιος τόσο μεγάλη ανάγκη να έχει ένα από αυτά τα νούμερα, το συζητάμε. Αλλά το #1 δεν διαπραγματεύεται, πάει στον Ανδρέα.
Και για να ξέρεις, εγώ σκόπευα να αγοράσω τα πινέλα και να τα στείλω στον Ανδρέα και στο Στέφανο που δεν συμμετέχουν πια. Ως ευχαριστώ εκ μέρους μου για την δουλειά που έχουν κάνει πριν από εμένα. Πρέπει να το γράψω δημόσια δηλαδή για να μην χαρακτηριστεί κακοπροαίρετο; Μετά είναι ο Απόστολος, Αντώνης, Ηρακλής και εγώ.

Και αυτό βέβαια δεν ήταν απόλυτο αφού το άφησα ανοικτό αν θέλει κάποιος άλλος αυτά τα νούμερα.

Εγώ δεν πήρα μόνο feedback, εισέπραξα και προσβολές τις οποίες θεωρώ αδικαιολόγητες. Δεν σκοπεύω να συνεχίσω την διαδικασία.

Και κάτι άλλο:
Αλλοίμονο μας αν διαλέξει ένας πινέλο για όλους. Εκεί να δείτε τι θα ακούσουμε εσείς που το προτείνετε. Εδώ προσπαθούμε δημοκρατικά και με διαφανείς ενέργειες να το κάνουμε, και πάλι οι χρήστες μας θεωρούν ότι δρούμε κακοπροαίρετα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12135 times

Ωραιοτατα...

Λοιπον, Κυριοι μην σχολιασετε κατι αλλο. Οι Συμμετοχες αλλα και η Ψηφοφορια θα μεινουν ανοιχτα μεχρι την Κυριακη στις 12 τα μεσανυχτα. Μεχρι τοτε (μαζι με τα αποτελεσματα) θα εχει βρεθει λυση για το ποιος θα αναλαβει να τρεξει το επετειακο πινελο κλπ κλπ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
meletios
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 36 times
Been thanked: 57 times

Bravo για την επιλογή Ελλήνα και artisan κατασκευαστή.
Προσωπικά δεν θα συμμετέχω διότι το κόστος μου ξεπερνά τις κόκκινες -ροζ-πορτοκαλί γραμμές μου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Το πινέλο”