Εμπειρίες με μη ευρωπαϊκά e-shops

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 4994
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 10:31
13
Τοποθεσία: Αθήνα - Αμπελόκηποι
Has thanked: 22546 times
Been thanked: 7785 times
Ηλικία: 67

Ερώτηση:

Είχατε ποτέ πρόβλημα με μη ευρωπαϊκά e-shops (USA, e-bay)? Πχ. με τελωνεία ή άλλο?

ΥΓ. Ελπίζω να είναι η κατάλληλη κατηγορία, άλλως πράξατε τα δέοντα ;)


EDIT: Πήρα την ελευθερία να αλλάξω ελαφρά τον τίτλο του ποστ, για να ξέρουν τα μέλη περί τίνος πρόκειται εδώ... - Στέφος
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Δεν είναι λάθος, αλλα off topic. Γιαυτό με τη δημιουργία της κατάλληλης κατηγορίας θα μεταφερθεί. Όποιος έχει να προσθέσει κάτι εννοείται ότι μπορεί να το κάνει, δεν πρόκειται να διαγραφεί τίποτε.. ;)

Ας δώσω το καλό παράδειγμα, οεο!

Προβλήματα δεν είχα ποτέ, και για μία περίοδο παρειγγελνα πολλά πράγματα από την άλλη όχθη. Ειδικά μοντελάκια αεροσκαφών της ΟΑ αλλά και safety cards ελληνικών και ξένων εταιρειών, όπως και άλλα αεροπορικού ενδιαφέροντος κομμάτια! (εχουμε και άλλες ψώρες εκτός από τα ξύρισμα, ο Δημήτρης το ξέρει πλέον! :P ) Λοπόν. Επειδή πολλές φορές η αξία ήταν μεγαλύτερη των 25€ (το όριο για να μη σε πιάσει το τελωνείο), στους πωλητές από τα μοντέλα έλεγα να το στείλουν (declare) ως "δωρο" και αξία να αναγράψουν στα 15$ περίπου. Απόδειξη να την στείλουν ξεχωριστα ή με την κουρεμένη τιμή. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να σε βουτήξουν. Με τις safety cards όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε πρόβλημα, μιας και αποστέλλονταν σε Α4 φάκελο (πάλι καλά, όσο σκέφτομαι πόσες κάνανε πάνω από 100€... :oops: )! Η ίδια τακτική ισχύει και για αγορές από την άλλη άκρη της ηπείρου μας..

Ερωτήσεις? :mrgreen:
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”