Schick J1 & Schick (#1)
Ω No. 102
Valobra Menthol
Lucky Tiger Aspen

Σχόλια θα ακολουθήσουν σύντομα.

Λοιπόν, οι νέες (vintage) λεπίδες φαίνονται να είναι εντάξει. Βγήκε λίγο ερεθισμός, αν και όχι τόσος όσο με τις PTFE-coated που έχω (και τις οποίες πουλά το Connaught).NavalArchitect έγραψε: Σχόλια θα ακολουθήσουν σύντομα.

Κωνσταντίνε σε κάποια παλιά posts είχε αναφερθεί, ότι στα πήλινα κεσεδάκια του γιαουρτιού, εφαρμόζει το πλαστικό καπάκι του nescafe των 100gr. αν θυμάμαι καλά.NavalArchitect έγραψε:Το Valobra μιά χαρά, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Θά'θελα να βρω ένα καπάκι να σκεπάζω το πήλινο αλλά πού/πώς... Το Ω τα πάει περίφημα μετά από 2-3 test lathers.

Για καπάκι στο μπώλ σίγουρα θα κάνουν οι φελλοί.Σε ένα κατάστημα με φελλούς θα βρείς τέτοιο μέγεθος σίγουρα.NavalArchitect έγραψε:Λοιπόν, οι νέες (vintage) λεπίδες φαίνονται να είναι εντάξει. Βγήκε λίγο ερεθισμός, αν και όχι τόσος όσο με τις PTFE-coated που έχω (και τις οποίες πουλά το Connaught).NavalArchitect έγραψε: Σχόλια θα ακολουθήσουν σύντομα.
Το θέμα όμως είναι αλλού.
Το ξύρισμα με το injector απήχε εν γένει από το ξύρισμα που κάνω με ένα ATT Slant ταιριασμένο με μία PolSilver Super Iridium ή με τα Cobra/Mongoose και μιά λεπίδα Feather Artist. Ακόμη και προχθές που ξυρίστηκα με το Fatty handle και Merkur 23C κεφαλή (συν την PolSilver ως λεπίδα) το αποτέλεσμα -αναφορικά με ερεθισμό- ήταν καλύτερο.
Δεν ξέρω αν φταίει το συγκεκριμένο J1 ή κάτι άλλο. Οι λεπίδες γενικά είναι υποκειμενικό θέμα οπότε είτε αναφέρω με ποιά ξυρίστηκα είτε όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία. Σε γενικές γραμμές όμως έχω την αίσθηση πως η τεχνολογία και οι όποιες νέες σχεδιαστικές λύσεις δίνουν ακόμη πιό φρέσκια απόλαυση στο wet shaving.
Πάμε στο Lucky Tiger Aspen. Το αρχικό σημάδι για μυρωδιά τύπου Aqua Velva είναι μικρό, πολύ μικρό. Ως after shave είναι έντονο, τα όποια base notes που βγαίνουν στο τέλος διαρκούν αρκετά. Δεν είναι ένα after shave με μικρή διάρκεια ή ελαφρά μυρωδιά. Ο βασικός κορμός του, που μένει και κρατά μετά τη χρήση, είναι κάτι spicy με μυρωδιά από γρασίδι. Είναι δύσκολο, ιδιαίτερα δύσκολο να το περιγράψω.
Είναι καθαρά spicy herbal ως μυρωδιά. Δεν είναι γλυκό, δεν είναι θάλασσα, δεν έχει μεγάλη σχέση με την κλασική barbeshop μυρωδιά, έχει ίσως το πολύ 1-2% μυρωδιά από μέντα, το spicy στοιχείο που έχει πάντως μέσα του τόσο έντονο, δεν μπορώ να το βρω και να το ονομάσω.
Ευχαρίστως να το φέρω στην επόμενη συνάντηση, κι αν μπορείτε να έχετε μπουκαλάκια 30ml μαζί σας, να γεμίσω 4-5 για να το δοκιμάσετε. Είναι 473ml και στα €15 αγορά δεν νομίζω πως αξίζει να το αγοράσει για να δοκιμάσει απλά κάποιος - εκτός κι αν είναι πολύ περίεργος ή απλά σίγουρος ότι θα του αρέσει.
Το Valobra μιά χαρά, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Θά'θελα να βρω ένα καπάκι να σκεπάζω το πήλινο αλλά πού/πώς... Το Ω τα πάει περίφημα μετά από 2-3 test lathers.