Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2016

Απάντηση
NavalArchitect

Σε λίγο:

Schick J1 & Schick (#1)
Ω No. 102
Valobra Menthol
Lucky Tiger Aspen

Εικόνα

Σχόλια θα ακολουθήσουν σύντομα.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Καλησπέρα σας. Νωρίτερα, προ γεύματος:

- Σαπούνι Ξυρίσματος MdC
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 620
- Safety Razor Merkur Progress (4→3)
- Λεπίδα Gillette Silver Blue[2]
- ASL ΦΑΕΝΑ Amber & Musk
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
NavalArchitect

NavalArchitect έγραψε: Σχόλια θα ακολουθήσουν σύντομα.
Λοιπόν, οι νέες (vintage) λεπίδες φαίνονται να είναι εντάξει. Βγήκε λίγο ερεθισμός, αν και όχι τόσος όσο με τις PTFE-coated που έχω (και τις οποίες πουλά το Connaught).

Το θέμα όμως είναι αλλού.

Το ξύρισμα με το injector απήχε εν γένει από το ξύρισμα που κάνω με ένα ATT Slant ταιριασμένο με μία PolSilver Super Iridium ή με τα Cobra/Mongoose και μιά λεπίδα Feather Artist. Ακόμη και προχθές που ξυρίστηκα με το Fatty handle και Merkur 23C κεφαλή (συν την PolSilver ως λεπίδα) το αποτέλεσμα -αναφορικά με ερεθισμό- ήταν καλύτερο.

Δεν ξέρω αν φταίει το συγκεκριμένο J1 ή κάτι άλλο. Οι λεπίδες γενικά είναι υποκειμενικό θέμα οπότε είτε αναφέρω με ποιά ξυρίστηκα είτε όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία. Σε γενικές γραμμές όμως έχω την αίσθηση πως η τεχνολογία και οι όποιες νέες σχεδιαστικές λύσεις δίνουν ακόμη πιό φρέσκια απόλαυση στο wet shaving.

Πάμε στο Lucky Tiger Aspen. Το αρχικό σημάδι για μυρωδιά τύπου Aqua Velva είναι μικρό, πολύ μικρό. Ως after shave είναι έντονο, τα όποια base notes που βγαίνουν στο τέλος διαρκούν αρκετά. Δεν είναι ένα after shave με μικρή διάρκεια ή ελαφρά μυρωδιά. Ο βασικός κορμός του, που μένει και κρατά μετά τη χρήση, είναι κάτι spicy με μυρωδιά από γρασίδι. Είναι δύσκολο, ιδιαίτερα δύσκολο να το περιγράψω.

Είναι καθαρά spicy herbal ως μυρωδιά. Δεν είναι γλυκό, δεν είναι θάλασσα, δεν έχει μεγάλη σχέση με την κλασική barbeshop μυρωδιά, έχει ίσως το πολύ 1-2% μυρωδιά από μέντα, το spicy στοιχείο που έχει πάντως μέσα του τόσο έντονο, δεν μπορώ να το βρω και να το ονομάσω.

Ευχαρίστως να το φέρω στην επόμενη συνάντηση, κι αν μπορείτε να έχετε μπουκαλάκια 30ml μαζί σας, να γεμίσω 4-5 για να το δοκιμάσετε. Είναι 473ml και στα €15 αγορά δεν νομίζω πως αξίζει να το αγοράσει για να δοκιμάσει απλά κάποιος - εκτός κι αν είναι πολύ περίεργος ή απλά σίγουρος ότι θα του αρέσει.

Το Valobra μιά χαρά, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Θά'θελα να βρω ένα καπάκι να σκεπάζω το πήλινο αλλά πού/πώς... Το Ω τα πάει περίφημα μετά από 2-3 test lathers.
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλησπέρα σε όλους ...

- Pre Shave Veleiro Exfoliating
- Κρέμα ξυρίσματος Ingram "The Egyptian"
- Πινέλο ξυρίσματος Ωmega 10065 Boar
- Safety Razor - Parker 26c - Open Comb
- Λεπίδα Personna Platinum #4
- After Shave 444 Alum Block
- After Shave Balm 444
- After Shave Lotion Fetih Red Edition
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 18551 times
Been thanked: 15729 times

Σήμερα Ξύρισμα Πείραμα.
Με γενιά 15 ημερών (ή να πω καλύτερα με μούσι 15 ημερών ) αποφάσισα σήμερα να ξυριστώ μιας και δεν άντεχα άλλο την φαγουρα και την αίσθηση ότι δεν είμαι καθαρός .
Είπα λοιπόν να πειραματιστώ, δηλαδή : κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα tallow σαπούνι και γουρουνοπίνελο για να ανασηκώσει και να κάνει μασάζ στην γουρουνότριχα μου , και φυσικά θα χρησιμοποιήσω είπα την Maggard open comb με μια φρέσκια λεπίδα Feather. Ε λοιπόν πέρα από την μηχανή τα έκανα όλα ανάποδα για να δω τι θα δώσει το ξύρισμα μου στο τέλος , έτσι :
✔ Preshave Proraso green
✔ SOC 2band badger
✔ Maggard open comb V2
✔ Gillette silver blue ( 1 ) είπα να δοκιμάσω τη λεπίδα πασπαρτού στα δύσκολα
✔ Truefitt & Hill West Indian Limes με Palmolive classic (κυρίως για την μυρωδιά και επειδή ταιριάζουν χρωματικά )
✔ Aqua Velva USA
✔Nivea cocoa butter
Οι κρέμες τα πήγαν υπέροχα . Πολύ καλό γλύστριμα και πολύ καλή ενυδάτωση.
Η λεπίδα δεν κόλλωσε λεπτό . Φυσικά χρειάστηκαν 4 περάσματα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2 WTG, 1 XTG και φυσικά 1 ATG .
Η όλη διαδικασία έγινε αργά και ευλαβικά γιατί είπα μετά από 2 εβδομάδες αποχή να μην κάνω κοκκινίλες, και φυσικά όλα πήγαν καλά . Κανένας ερεθισμός και επιτέλους η αίσθηση του φρεσκοξυρισμένου δέρματος .
Καλό απόγευμα σε όλους τους φίλους!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 32239 times
Been thanked: 33942 times

NavalArchitect έγραψε:Το Valobra μιά χαρά, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Θά'θελα να βρω ένα καπάκι να σκεπάζω το πήλινο αλλά πού/πώς... Το Ω τα πάει περίφημα μετά από 2-3 test lathers.
Κωνσταντίνε σε κάποια παλιά posts είχε αναφερθεί, ότι στα πήλινα κεσεδάκια του γιαουρτιού, εφαρμόζει το πλαστικό καπάκι του nescafe των 100gr. αν θυμάμαι καλά.
Βέβαια δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε...
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25596 times
Been thanked: 7888 times

Και των 200gr, είναι το ίδιο. Στο πήλινο αυτό εφαρμόζει άψογα.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

NavalArchitect έγραψε:
NavalArchitect έγραψε: Σχόλια θα ακολουθήσουν σύντομα.
Λοιπόν, οι νέες (vintage) λεπίδες φαίνονται να είναι εντάξει. Βγήκε λίγο ερεθισμός, αν και όχι τόσος όσο με τις PTFE-coated που έχω (και τις οποίες πουλά το Connaught).

Το θέμα όμως είναι αλλού.

Το ξύρισμα με το injector απήχε εν γένει από το ξύρισμα που κάνω με ένα ATT Slant ταιριασμένο με μία PolSilver Super Iridium ή με τα Cobra/Mongoose και μιά λεπίδα Feather Artist. Ακόμη και προχθές που ξυρίστηκα με το Fatty handle και Merkur 23C κεφαλή (συν την PolSilver ως λεπίδα) το αποτέλεσμα -αναφορικά με ερεθισμό- ήταν καλύτερο.

Δεν ξέρω αν φταίει το συγκεκριμένο J1 ή κάτι άλλο. Οι λεπίδες γενικά είναι υποκειμενικό θέμα οπότε είτε αναφέρω με ποιά ξυρίστηκα είτε όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία. Σε γενικές γραμμές όμως έχω την αίσθηση πως η τεχνολογία και οι όποιες νέες σχεδιαστικές λύσεις δίνουν ακόμη πιό φρέσκια απόλαυση στο wet shaving.

Πάμε στο Lucky Tiger Aspen. Το αρχικό σημάδι για μυρωδιά τύπου Aqua Velva είναι μικρό, πολύ μικρό. Ως after shave είναι έντονο, τα όποια base notes που βγαίνουν στο τέλος διαρκούν αρκετά. Δεν είναι ένα after shave με μικρή διάρκεια ή ελαφρά μυρωδιά. Ο βασικός κορμός του, που μένει και κρατά μετά τη χρήση, είναι κάτι spicy με μυρωδιά από γρασίδι. Είναι δύσκολο, ιδιαίτερα δύσκολο να το περιγράψω.

Είναι καθαρά spicy herbal ως μυρωδιά. Δεν είναι γλυκό, δεν είναι θάλασσα, δεν έχει μεγάλη σχέση με την κλασική barbeshop μυρωδιά, έχει ίσως το πολύ 1-2% μυρωδιά από μέντα, το spicy στοιχείο που έχει πάντως μέσα του τόσο έντονο, δεν μπορώ να το βρω και να το ονομάσω.

Ευχαρίστως να το φέρω στην επόμενη συνάντηση, κι αν μπορείτε να έχετε μπουκαλάκια 30ml μαζί σας, να γεμίσω 4-5 για να το δοκιμάσετε. Είναι 473ml και στα €15 αγορά δεν νομίζω πως αξίζει να το αγοράσει για να δοκιμάσει απλά κάποιος - εκτός κι αν είναι πολύ περίεργος ή απλά σίγουρος ότι θα του αρέσει.

Το Valobra μιά χαρά, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Θά'θελα να βρω ένα καπάκι να σκεπάζω το πήλινο αλλά πού/πώς... Το Ω τα πάει περίφημα μετά από 2-3 test lathers.
Για καπάκι στο μπώλ σίγουρα θα κάνουν οι φελλοί.Σε ένα κατάστημα με φελλούς θα βρείς τέτοιο μέγεθος σίγουρα.
Πολύ ωραίες και οι περιγραφές...
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
NavalArchitect

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά και για την πληροφορία (για το κεσεδάκι).

Να πω δυό λόγια παραπάνω για το Lucky Tiger.
Το είχα δώσει στην αδελφή μου να το μυρίσει διεξοδικά, χωρίς να βιάζεται. Τίποτε παραπάνω κι από 'κει, όπως τα είχα γράψει εγώ.

Πέρασε όμως ο Δημήτρης εδώ πριν λίγο και το μύρισε. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι αυτό που κάπου είχα διαβάσει κάπου στο Β&Β: το Aspen μυρίζει σαν 'χόρτο' (χασίς δηλαδή). Αυτό είναι το άρωμα.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30838 times

Καλησπέρα!

- MWF
- Vie Long 16655
- Merkur 34C
- Bic Chrome Platinum [3]