Calmato σιγουρα εχεις δικιο απλα δεν θα ειναι πιστευω κι εκεινο το πουπουλο το πλαστικο.
Stefanos ποια Merkur; Δεν θελω να ξαναγυρισω σε παλαιοτερο στυλ.
SOS - αναζητώ Twin Blade ξυριστική μηχανή
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Όπως ειπώθηκε νωρίτερα στο θέμα, ακόμα και βαριά λαβή να βρεις, δε θα μπορέσεις να πετύχεις αυτό που ζητάς, διότι το βάρος θα είναι στη λαβή κι όχι στην κεφαλή. Αντιθέτως, αν κρατάς τη λαβή από τη μέση, μάλλον θα έχει την τάση να μειώνει την πίεση που θα ασκεί η κεφαλή στο δέρμα σου, οπότε θα δυσκολεύει το ξύρισμα.Δορυφέρων έγραψε:Εχεις δικιο απλα με απασχολει αν η ξυριστικη μηχανη εχει το "βαρος" που πρεπει.Αν ειναι να πιεζω οπως με τα πλαστικα τοτε δεν εχει νοημα.
Δεν θελω να ξαναγυρισω σε μηχανες με ξυραφακια στυλ astor αν και το βαρος εκεινων των μηχανων ηταν καλο.
Λαβές θα βρεις πολλές στο εμπόριο (στο εξωτερικό κυρίως) που να δέχονται σύγχρονες κεφαλές (GII, Mach 3, Fusion κλπ). Έχουν πολλά σχέδια, σύγχρονα, ρετρό και διάφορα υλικά, με τις τιμές να κυμαίνονται από προσιτές, έως άπιαστες.
Πες μας όμως σε παρακαλώ, γιατί θέλεις να πας σε τέτοια κεφαλή δύο λεπίδων και να ξεμπερδέψεις με τις DE λεπίδες και τις κλασσικές ξυριστικές μηχανές ασφαλείας;
Προσωπικά δε θεωρώ κακό το να πιέζεις το δέρμα και να ξυρίζεσαι με Mach 3 ή οτιδήποτε άλλο ξυράφι συστήματος. Άπαξ και διατηρήσεις καλή προετοιμασία, μια χαρά ξύρισμα θα κάνεις και πιο γρήγορο με 2 λεπίδες (π.χ. Gillette Sensor).
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Λαβές βαρυκεντρισμένες βγάζει η [urlhttp://www.theartofshaving.com/shop/group/9/3]ΑΟS [/url]που είναικαι το δυνατό της σημείο και η Edwin Jagger. Δυστυχώς έχει μόνο για Mach & Fusion.
H τελευταία όμως έχει και μία με πολύ βαριά λαβή
H τελευταία όμως έχει και μία με πολύ βαριά λαβή
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- BABIS
- Γυμνάσιο

- 15
- Been thanked: 211 times
Η κατηγορία αυτή αναφέρεται σε DE , που είναι η κλασσική που παίρνει το ξυραφάκι διπλής όψεως (ασφαλείας).Οπότε νομίζω το θέμα πρέπει να πάει στην αντίστοιχη κατηγορία "Ξυραφάκια συστήματος - μιάς χρήσης".
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
done :danke
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Αυτη τη Merkur εννοω! Και μπορεις μαλιστα με τους καταλληλους ανταπτορες να βαλεις και κεφαλες απο αλλα παρομοια συστηματα!

- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
Ξυριζομαι παντα νωρις το πρωι γυρω στις 5:15 μην εχοντας πολυ χρονο αρα ξεχναμε τα μισαωρο μεσα στο μπανιο με 2 σαπουνια 2 περασματα με ξυραφι πετσετες στο προσωπο πιο πριν κλπ.Το ξυρισμα με βγαζει οριακα αλλη μια μερα δηλαδη αν ξυριστω δευτερα πρωι ισα που ειμαι ΟΚ και την τριτη γιατι στην δουλεια πρεπει να ειμαι σχεδον "γυαλι".Αλέξουρος έγραψε: Πες μας όμως σε παρακαλώ, γιατί θέλεις να πας σε τέτοια κεφαλή δύο λεπίδων και να ξεμπερδέψεις με τις DE λεπίδες και τις κλασσικές ξυριστικές μηχανές ασφαλείας;
Αυτο για μενα ειναι που δειχνει την αξια του καθε ξυρισματος πχ αν ξυριστω με fushion ειμαι οριακα την 2η μερα,απο καιρο λοιπον ψαχνω κατι καλυτερο.Με μηχανη πλαστικη 2 λεπιδων ειδα οτι ειναι λιγο καλυτερο ενω με 1 λεπιδα πχ ξυριστικη με Astor παραμονευει ο κινδυνος του κοψιματος το οποιο για μενα ειναι καταστροφικο: κακη εμφανιση,χαμενος χρονος,αιμα,νευρα,τσουξιμο κλπ αρα να μου λειπει !
Θα μου πειτε γιατι δεν ξυριζεσαι απο βραδυς,ΟΚ ξυριζομαι κυριακη βραδυ αρα Δευτερα ειμαι ενταξει την τριτη ομως? Να δωσω ενα καρο λεφτα για να ξυριζομαι με τον φοβο μην κοπω? Δεν ειμαι για τετοια πειραματα.
Αυτος ειναι ο κυριος λογος που ψαχνω μηχανη 2 ΣΤΑΘΕΡΩΝ λεπιδων χωρις λιπαντικη ταινια με πιο βαρια λαβη κι οχι παναλαφρη οπως μια πλαστικη.
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Been thanked: 10 times
Αν κατάλαβα καλά επιθυμείς γρήγορο ξύρισμα που να είναι ταυτόχρονα βαθύ, ώστε να κρατάει δύο ημέρες. Τη βαριά λαβή γιατί τη χρειάζεσαι όμως; Άπαξ και χρησιμοποιήσεις λαβή συστήματος, θα εφαρμόσεις πίεση και θα έχεις το ξύρισμα που θέλεις. Είναι ασφαλείς για τέτοια χρήση οι κεφαλές συστήματος, αφού είναι σχεδιασμένες για ξύρισμα με εφαρμογή πίεσης.
Για ταχύτητα μπορείς να χρησιμοποιείς επίσης ηλεκτρική ξυριστική μηχανή. 3 λεπτά κάθε πρωί θα χρειάζεσαι.
Στη θέση σου θα ξυριζόμουν κάθε βράδυ, αντί για πρωί. Με όποια μηχανή με κάνει να νιώθω περισσότερη ασφάλεια (π.χ. M3, GII, Sensor).
Για ταχύτητα μπορείς να χρησιμοποιείς επίσης ηλεκτρική ξυριστική μηχανή. 3 λεπτά κάθε πρωί θα χρειάζεσαι.
Στη θέση σου θα ξυριζόμουν κάθε βράδυ, αντί για πρωί. Με όποια μηχανή με κάνει να νιώθω περισσότερη ασφάλεια (π.χ. M3, GII, Sensor).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλέξουρος την 01 Φεβ 2011, 22:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- JohnnyBlade
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 20 times
Δορυφέρων,γνωμη μου ειναι οτι αυτο που ζητας δεν γινετε. πρωϊ-πρωϊ και γρηγορα και με τετοια μηχανη,για μενα αποκλειεται να μην κοπεις.
ξυρισου απογευμα ή βραδυ με οτι σου αρεσει θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα.
ξυρισου απογευμα ή βραδυ με οτι σου αρεσει θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα.
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
Ναι.Αλέξουρος έγραψε:Αν κατάλαβα καλά επιθυμείς γρήγορο ξύρισμα που να είναι ταυτόχρονα βαθύ, ώστε να κρατάει δύο ημέρες.
Δεν μου αρεσει,ειχα χρησιμοποιησει παλια επαναφορτιζομενη.Ουτε παραδοση εχει μεσα της ουτε τιποτα.
Με πλαστικη 2 λεπιδων σταθερων δεν κοβομαι,με μεταλλικη λαβη γιατι να ειναι πιο ευκολο;JohnnyBlade έγραψε:γνωμη μου ειναι οτι αυτο που ζητας δεν γινετε. πρωϊ-πρωϊ και γρηγορα και με τετοια μηχανη,για μενα αποκλειεται να μην κοπεις.