Semoque.1305
Razormaster.Pekka ss
Merkur.41c
Feather
Alpa.Farao asl
Δεύτερο ξύρισμα με το Φινλανδικό σαπούνι και μάλλον τελευταίο

Στο πρώτο ξύρισμα, έκανα κάποιες διαπιστώσεις, αλλά περίμενα το δεύτερο γιά να είμαι 100% σίγουρος.
Σαπούνι, που μοιάζει στην υφή με τα Ιταλιάνικα croaps, με την διαφορά βέβαια ότι λασπώνει, χωρίς αυτό να με "χαλάει". Πολύ εύκολος αφρισμός και πολύ καλή καλυπτικότητα του αφρού στο πρόσωπο. Το ελαφρύ άρωμα, aquatic όπως το περιγράφει ο παραγωγός, όμορφο και συμπαθητικό.
Η προστασία που δίνει είναι πολύ μέτρια έως ανύπαρκτη. Μπορεί να καλόμαθα με τα Varesino, MWF, Pannacrema, Valobra, Cella, TFS, αλλά στο θέμα αυτό υπολείπεται και μάλιστα πολύ. Η ενυδάτωση μέτρια και αυτή.
Τέλος, όπως και στο πρώτο ξύρισμα, είχα ένα ελαφρό τσούξιμο στο πρόσωπο, αμέσως μόλις άπλωσα τον αφρό γιά το δεύτερο πέρασμα. Προφανώς κάποιο ή κάποια από τα συστατικά του, ερέθισαν το δέρμα, αφού ήδη είχε γίνει το πρώτο πέρασμα. Δεν είμαι χημικός ούτε γιατρός, αλλά αφού διάβασα λίγο στο net, νομίζω ότι κάποια από τα παρακάτω ευθύνονται: Benzyl Benzoate, Alpha Isomethylionone, Butylphenyl Methylpropional.
Το ίδιο πρόβλημα είχα με την κρέμα Tabac και παλαιότερα με την Nivea.
Ολα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν γιά το δικό μου πρόσωπο και είναι εκτιμήσεις βασιζόμενες στην προσωπική μου εμπειρία. Ως γνωστόν, YMMV