Κουρευτική μηχανή για μούσι και γένια

Απάντηση
dim_mousatos
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 29 Φεβ 2016, 09:59
8
Τοποθεσία: Βόλος
Been thanked: 15 times
Ηλικία: 34
Επικοινωνία:

Θέλω να πιστεύω ότι στο κάθε συρτάρι ή ντουλάπι του μπάνιου μας , όσοι έχουμε μούσια ή γένια , μπορούμε να βρούμε ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την περιποίηση τους το οποίο είναι φυσικά η κουρευτική μας μηχανή.

Προσωπικά έχω αγοράσει αρκετές διαφορετικές μέχρι να καταλλήξω στην μια που με ικανοποιεί απόλυτα , και εδώ και λίγο καιρό έχω και μια δεύτερη επίσης εξαιρετική η οποία ήταν δώρο.

Μέχρι βέβαια να καταλλήξω ξόδεψα αρκετά χρήματα και έφαγα αρκετές "φόλες" , λίγο από άγνοια , λίγο από κακή χρήση , λίγο από παραπλάνηση. Μεγαλώντας βέβαια και ψάχνοντας ακόμη περισσότερο τους σωστούς τρόπους για την περιποίηση και την υγιεινή μου δεν θα μπορούσα να αφήσω εκτός και τις κουρευτικές μηχανές.

Για αυτό τον λόγο , και μετά από προσωπική εμπειρία και έρευνα χρόνων καθώς και από κριτικές στο διαδίκτυο αλλά και συστάσεις φίλων , γνωστών και αναγνωστών του mousatoi.gr αποφάσισα να γράψω 2 αναλυτικότατα άρθρα με τα κριτήρια επιλογής μιας κουρευτικής μηχανής για μούσι αλλά και ένα review των 12 εμπορικότερων μηχανών στην αγορά.

Θέλω να πιστεύω πως θα τα βρείτε χρήσιμα και ελπίζω να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο όλους εσάς που σκοπεύετε να αγοράσετε για πρώτη φορά ή να αλλάξετε την κουρευτική μηχανή για μούσι που χρησιμοποιείτε. Φυσικά αν πιστεύετε ότι υπάρχουν παραλήψεις ή διορθώσεις , χαρά μου να μου τις επισημάνετε.

Για περισσότερα διαβάστε τα άρθρα στο mousatoi.gr
Ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα μούσια σου σε ένα site
mousatoi.gr
Άβαταρ μέλους
Nomad
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 923
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2015, 17:19
8
Has thanked: 6648 times
Been thanked: 3263 times

Τη τελευταία δεκαετία έχω αλλάξει τουλάχιστον 3 μηχανές καθώς κάποια εποχή ξυριζόμουν με κουρευτική και αργότερα για να τριμάρω το full beard που είχα. Πάντα αγόραζα τις γνωστές μάρκες. Πριν 3 χρόνια λοιπόν, μιας και μου χάλασε μια Philips που είχα, αποφάσισα να κοιτάξω στις επαγγελματικές μάρκες. Αυτό με είχε συμβουλέψει και ο κομμωτής μου που παρεμπιπτόντως και ασχέτως με το θέμα είναι και μαχαιράς!

Μετά από πολύ ψάξιμο λοιπόν, κατέληξα σε αυτήν και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Γερή κατασκευή, μεγάλη δύναμη κοπής και αν τη φροντίζεις όπως πρέπει θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. Πλέον δε τη χρησιμοποιώ τόσο συχνά, καθώς με φροντίζουν τα λεπίδια μου, αλλά τουλάχιστον 2 φορές το μήνα τριμάρω και με αυτήν το full goatee (αλήθεια πως λέγεται στα ελληνικά; Φουλ τραγόμουσο; Ή μήπως μουστακοπηγουνο μούσι με εκατέρωθεν ενώσεις; :D). Να τονίσω όμως, οτι για σχηματισμό στο μούσι δε βολεύει και τόσο, λόγω της μεγάλης κεφαλής.

Επίσης πάντα έπαιρνα μηχανές με μπαταρία και στο τέλος αυτή ήταν που τα έφτυνε. Το καλώδιο, για κάποιον που δε θέλει να δώσει παραπάνω χρήματα για μια καλή επαναφορτιζόμενη επαγγελματική μηχανή, είναι μονόδρομος. Προσωπικά δε με ενόχλησε ποτέ η ύπαρξη του καλωδίου.
Νίκος
dim_mousatos
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 29 Φεβ 2016, 09:59
8
Τοποθεσία: Βόλος
Been thanked: 15 times
Ηλικία: 34
Επικοινωνία:

Οι Wahl είναι εξαιρετικά ποιοτικά μηχανήματα θα συμφωνήσω μαζί σου , αλλά δυστυχώς για να αποδείξουν την ποιότητα τους ξεφεύγουν σε τιμή. Είμαι ίσως από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους μετά τους επαγγελματίες του είδους που θα πρότειναν μια επαγγελματική κουρευτική μηχανή για περιποίηση στο μούσι και στα γένια έστω και για οικιακή χρήση , αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι δεν είναι ρεαλιστική επιλογή.

Οι περισσότεροι δεν είναι διατεθιμένοι να ξοδέψουν πάνω από 50 ευρώ , και ίσως λέω και πολλά , για να αγοράσουν μια ποιοτικής κατασκευής μηχανή. Τώρα για το καλώδιο και τις μπαταρίες ναι συμφωνώ απόλυτα το καλώδιο σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί μια πιο σταθερή και αξιόπιστη λύση.

Από άποψη εργονομίας βέβαια χάσκει , πολλοί το έχουν τονίσει και προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα. Βέβαια είναι στον άνθρωπο αλλά σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στην προτίμηση όταν θα κάνεις την αγορά. Χώρια που σου δίνει και ένα κίνητρο να αλλάξεις την μηχανή σου μετά από κάποιο καιρό , μιας και όπως είπα και προηγουμένως οι περισσότεροι αγοράζουν φθηνά και όχι τόσο αξιόπιστα μηχανήματα , και το "φτύσιμο" της μπαταρίας σε συνδιασμό με την εμπειρία ίσως να ωθήσει σε μια πιο σωστή αγορά στο μέλλον.

Όσον αφορά το full goatee , η κατα λέξη μετάφραση θα ήταν " γεμάτο τραγόμουσο " κάτι που μου θυμίζει την μάνα μου , οπότε ας μείνουμε στο full goatee που είναι και κοσμοπολίτικο!
Ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα μούσια σου σε ένα site
mousatoi.gr
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Φίλε μου dim_mousatos (Δημήτρης) υποθέτω...είδα τα προϊόντα που έχεις προτείνει,
καθώς και τα κριτήρια επιλογής,στο mousatoi.gr,έχω όμως μια απορία,πριν να αρχίσουμε την συζήτηση περί παραλήψεων ή διορθώσεων,είναι δικό σου το mousatoi.gr; Είσαι εσύ που κάνεις τις αναρτήσεις εκεί;



[*] Βέβαια η ερώτησή μου είναι "προαιρετική",και φυσικά αν δεν θέλεις να απαντήσεις το καταλαβαίνω,
και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...
Φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
dim_mousatos
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 29 Φεβ 2016, 09:59
8
Τοποθεσία: Βόλος
Been thanked: 15 times
Ηλικία: 34
Επικοινωνία:

Όχι δεν έχω κάποιο πρόβλημα να απαντήσω , δεν το έχω κρυφό άλλωστε. Ναι δικό μου είναι το mousatoi.gr και στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αναρτήσεις είναι δικές μου. Υπάρχουν ακόμη 2 άτομα που γράφουν για την σελίδα αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό.
Ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα μούσια σου σε ένα site
mousatoi.gr
Πετρής
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2018, 08:25
5
Been thanked: 4 times

Νομίζω πως οποιαδήποτε μηχανή γνωστής μάρκας, όχι απαραίτητα "επαγγελματική", κάνει την δουλειά της.

Έχω μια philips την οποία πήρα για 60 ευρώ περίπου, και είναι θηρίο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μούσι, μουστάκι”