«Killer Error» "53" - του iOS...

Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Apple:Με αναβάθμιση του iOS «σκοτώνει» τις συσκευές με ανεπίσημα ανταλλακτικά.


Είναι γνωστό ότι η Apple δεν «εκτιμά» τους χρήστες που χρησιμοποιούν ανεπίσημα ανταλλακτικά για να επισκευάσουν τις συσκευές της εταιρείας. Τα περισσότερα από τα εξαρτήματα των συσκευών άλλωστε είναι συγκολλημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστούν πολύ δύσκολη τη μεμονωμένη αλλαγή τους. Από τη στιγμή όμως που είναι αρκετά ακριβό να επισκευάσεις ένα iPhone ή iPad, ολοένα και περισσότεροι χρήστες καταφεύγουν στη λύση της επισκευής χρησιμοποιώντας «ανεπίσημα» ανταλλακτικά από άλλους κατασκευαστές. Με την τελευταία αναβάθμιση του iOS 9 όμως πολλοί χρήστες που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο επισκευής, είδαν στην οθόνη τους το μήνυμα «Error 53», με τη συσκευή να «μπρικάρει» (παγώνει) και να διαγράφονται τα δεδομένα που περιέχει...

Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων που χάνονται με αυτόν τον τρόπο.
Επιπλέον, οι χρήστες δεν προειδοποιούνται πως μετά την αναβάθμιση θα παγώσει η συσκευή τους σε περίπτωση που χρησιμοποιούν ανεπίσημα ανταλλακτικά. Αυτό μπορεί να γίνει με την αλλαγή για παράδειγμα του Home Button,
που περιέχει το Τouch ID και δίνει την δυνατότητα στην Apple να «σκοτώνει» τις συσκευές με την δικαιολογία της πρόληψης από τυχόν απάτες.

Όπως αναφέρει η The Guardian πολλοί χρήστες είχαν επισκευάσει τις συσκευές τους σε ανεπίσημα καταστήματα,
με αυτές να λειτουργούν κανονικά μέχρι την αναβάθμιση του iOS 9 και το Error 53, που καθιστά τις συσκευές άχρηστες. Μάλιστα, με την Apple να χρεώνει περισσότερα από 300 δολάρια την επισκευή εκτός εγγύησης,δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι χρήστες ψάχνουν άλλες λύσεις για την επισκευή των συσκευών τους. Αλλά όταν η αναβάθμιση του λογισμικού σαρώσει την συσκευή και βρει ένα κομμάτι του hardware που δεν είναι το επίσημο της Apple, πιθανότατα θα εμφανίσει το μήνυμα λάθους και θα παγώσει τη συσκευή σας μια για πάντα.

Από την μία είναι πλήρως κατανοητό πως υπάρχει κίνδυνος να παραποιηθεί το Touch ID,από την στιγμή που αφορά μια μέθοδο επαλήθευσης για είσοδο στην συσκευή μέχρι και πληρωμές από τον χρήστη. Από την άλλη όμως είναι το λιγότερο σκληρό,να παγώνεις ολόκληρη τη συσκευή - καθιστώντας την άχρηστη - χωρίς καμία προειδοποίηση από την εταιρεία, με πολλούς χρήστες να έχουν μείνει με ένα πολύ ακριβό «εκθεσιακό» μοντέλο.

Ποια είναι η γνώμη σας λοιπόν παιδιά για τη νέα πολιτική της Apple;

[via] - [via]
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Ακουγεται καπως αυτη η τακτικη και συμφωνω οτι ειναι παραλογη - αλλα οταν εχεις αποδεκτει την "eula" της Apple και αγοραζεις το προιον, γιατι σου κακοφαινεται μετα η εφαρμογη της ?

Δεν προκειται για νεα πολιτικη αλλα για την εφαρμογη της παλιας "καλης" πολιτικης της.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Δεν μου φαίνεται παράλογο, όταν εξαρτώνται σημαντικές εφαρμογές (π.χ. τραπεζικές, Paypal, ταυτοποίησης) από το TouchId, πρέπει να υπάρχει πιστοποίηση στο θέμα hardware.

Το κακό είναι ότι η Apple δεν σβήνει μόνο τη ικανότητα TouchId αλλά όλο το κινητό! Τουλάχιστον θα έπρεπε να δίνει επιλογή στο χρήστη.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2119
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
13
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Tony δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα.

Τα χρήματα για να αγοράσεις το iphone 6s, Samsung s6, Porsche, Ferrari, Mercedes το έχεις ?(μην απορήσετε εαν δείτε τις εταιρίες υτες να υιοθετουν την τακτική της apple. Να θυμίσω το θεμα της αποσπωμενης η μη μπαταρίας του iphone που και η samsung το ιδιο εκανε στην ναυαρχίδα της)
Τα χρηματα ομως για την συντηρηση της συσκευής - οχήματος απο την εταιρια που το πήρες δεν τα δίνεις?
Πήγαινε τοτε και την Porsche στον μπαρμπά Μήτσο με τα κινέζικα ανταλακτικά και τα οτι να ναι λάδια.
Καλά κανει η apple και η καθε εταιρία που το κάνει αυτό. Τα περισσότερα κέρδη απο τα οποία μεγαλο αριθμό οι εταιρίες τα ριχνουν στην εξέλιξη της τεχνογνωσίας δεν τα βγάζουν απο την πώληση του προιόντος αλλά απο την συντήρηση κι τα ανταλλακτικά. Οποιος λοιπόν θέλει high end προιόντα να μπορεί και να τα υποστηριζει οικονομικά και στην συνέχεια. Αλλιώς ας αρκείται σε φθηνότερες επιλογές.
Άρης
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1704
Εγγραφή: 15 Απρ 2012, 16:22
11
Τοποθεσία: Νίκαια - Πειραιάς - Αθήνα - Κέντρο
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2138 times
Ηλικία: 41

Από τη στιγμή που αγοράζω την Πόρσε την συντηρώ όπως θέλω εγώ και θα την πηγαίνω όπου κρίνω εγώ ότι θα μου τη συντηρεί καλύτερα είτε είναι εξειδικευμένο συνεργείο είτε ο μπαρμπα Μήτσος της γειτονιάς. Το δικαίωμα της εταιρείας να "κλειδώνει" την Πόρσε μου δεν πρέπει να το έχει σε καμία περίπτωση, είναι παράλογο. Τώρα αν η Πόρσε γίνει σκοτώστρα που θα την πάω στο μπάρμπα και φάω το κεφάλι μου το ξέρω από πριν αλλά είναι δικαίωμά μου.

Τώρα για τα high end προϊόντα ελπίζω να μην εννοείς τα ι-φόνια γιατί πρακτικά αν και έχω "μηλαράκι" πουλάνε λόγω του άριστου μάρκετινγκ που θεωρούνται ότι κάτοχοι είναι στην ελίτ στάτους - κύρους, πρακτικά το έχω για το πάρα πολύ καλό iOS που αποδίδει σε παλιά και νέα μοντέλα, hardware είναι πίσω και σχεδιαστικά είναι πίσω μετά το θάνατο του Jobs. Πριν μας αφήσει ο Στιβ είχε πει ότι δεν θα άλλαζε το μέγεθος δηλαδή θα ήταν στο μέγεθος 4/4s και φυσικά δεν θα έβγαιναν ποτέ τα plus μοντέλα.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1437
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2014, 23:22
9
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4323 times

Άρη, χωρίς διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης, και καταλαβαίνοντας την συλλογιστική σου, η άποψή μου είναι οτι τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι "και καλά" εξειδικευμένοι τεχνικοί αυτοκινήτων είναι συνήθως για τα πανηγύρια και χειρότεροι από τον Μπάρμπα-Μήτσο. Μας παραμυθιάζουν επειδή βάζουν προστατευτικό στο τιμόνι και στο πατάκι, δήθεν για να μην λερώσουν, μας δίνουν σακούλα με τα ανταλλακτικά που μπορεί να είναι και από τρακτέρ, και χρεώνουν την ώρα όσο οι καρδιοχειρούργοι στο Ωνάσειο. Τα περισσότερα εξειδικευμένα συνεργεία είναι μεγάλες λέρες. Φευ!
Είχα ένα iphone, αλλά το έδωσα στη μικρή ανηψιά μου να πουλάει μούρη στις φίλες της στο Γυμνάσιο. Όχι οτι δεν έκανε τη δουλειά του, αλλά τελικά μου την δίνει το γεγονός ότι όσο πιο χαμηλό το επίπεδο, κοινωνικό/πνευματικό/οικονομικό, τόσο πιο ακριβό το κινητό τηλέφωνο και πιο μεγάλη η τηλεόραση. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1234
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2013, 08:46
10
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Χωρίς να έχω κάποιο προϊόν της Apple το σχόλιο του Ηρακλή είναι λακωνικό και περιεκτικότατο.

:ot
εδώ
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 7381
Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
15
Τοποθεσία: Nederlands
Has thanked: 11137 times
Been thanked: 10624 times
Ηλικία: 45
Επικοινωνία:

Προσωπική μου άποψη και ιδεολογία και πάντα χωρίς να θέλω να θίξω τις επιλογές κάποιου.

Αν έχεις λεφτά να αγοράσεις Ferrari φαντάζομαι έχεις και τα λεφτά να την συντηρήσεις. Θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να αγοράσεις μία Ferrari και να της κάνεις service στου κυρ Μίτσου απέναντι που όσο καλός και να είναι δεν είναι εξουσιοδοτημένος από την Ferrari και τα ανταλλακτικά που θα σου βάλει θα είναι 5ης διαλογής.
Αλλά και η εταιρία αν της πας ένα αυτοκίνητό της που δεν το έχει συντηρήσει εξουσιοδοτημένος μηχανικός δεν νομίζω πως μπορεί (δεν έχει το δικαίωμα) να χαλάσει το αυτοκίνητο αυτό με την δικαιολογία ότι δεν το χειρίζομαι όπως θέλει αυτή.
Από την στιγμή που έχω αγοράσει το προϊόν (και δεν είναι υπηρεσία) δικαίωμα μου είναι να το κάνω ότι θέλω.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2119
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
13
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Ο Αντρέας κατάλαβε ακριβώς την συλλογιστική μου. (Αυτα ειναι τα προβλήματα του γραπτού λόγου).

Απο εκεί και πέρα δεν γνωριζω τις δικές σας εμπειριες αλλά η δική μου είναι οτι οταν αρχισα να χρησιμοποιώ το Polo της συζύγου (9ετών τό 2011) και της άφησα το καινουριο δικό μου, παρέλαβα ενα ερείπιο κακόςυντηρημενο αυτοκίνητο επειδη ο πεθερός μου μετά το τέλος της 2 ετούς εγγύησης επέλεγε να το πηγαίνει στον καθε γνωστό μάστορα ο οποίος το μονο που εκανε ηταν να αλλαζει λάδια φιλτρα. Το παιρνω λοιπόν και σκάω 1000 ευρώ για αλλαγή ελαστικών (7 χρονια της ελεγε οτι δεν χρειαζεται να τα αλλάξει γιατι εκανε μονο 9000 στα 9 χρονια. Το οτι το καουτςουκ ειχε γινει κουτςουρο δεν το ειδε. αμορτισέρ, φουσκα ψυγειου , ιμαντα χρονισμου που επρεπε να ειχε αλλαχτει 30000 χλμ πριν, τακάκια φρενων ηταν τα εργοστασιακα ακομη, μπρατσακια αντιστρεπτικής. Τότε έγινε Αυτοκινητο και φυσικά μπορει να δινω 70-80 ευρω παραπανω στα σερβις αλλά ξέρουν ακριβως τι χρειαζεται το αυτοκινητο. Στο δε δικό μου Passat μπαινει online εγκέφαλο με Γερμανια και αυτοί δινουν το τι πρέπει να γινει, οπότε αυτό περί αντιπροσωπιων που δεν γνωρίζουν τα δέοντα δεν ισχύει.

Για εμένα η αγορά iphone εχοντας mac, apple tv και time capsule ειναι μονόδρομος και ολα αυτα συνεργαζονται μεταξυ τους άριστα και απροβληματιστα εδω και πολλά χρόνια. Το iphone 4 που ειναι τοσον χρόνων που πούλησα 100 ευρώ σε εναν συνφορουμιτη λειτουργει πολύ καλυτερα και πιο σταθερα απο πολλα android καινουρια και φυσικα πιο ακριβά. Ούτε καν μπαταρια του αλλαξα εδω και 5 χρόνια και την κραταει 1 μιση μέρα
Άρης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4045
Εγγραφή: 31 Αύγ 2011, 17:49
12
Τοποθεσία: Ηλιούπολη
Has thanked: 1362 times
Been thanked: 4911 times
Ηλικία: 41

Απο την άλλη, αν μια Ferrari (ή Porsche ή πυραυλάκατος της NASA) ξεφύγει απο την πορεία της γιατί ο ιδιοκτήτης δεν χρησιμοποίησε εν γνώσει του τα ενδεδειγμένα και προτεινόμενα φρένα/λάστιχα/αμορτισερ κλπ, και υπάρξουν θύματα, τότε όλοι -ΜΜΕ και κοινή γνώμη- θα πουν οτι φταίει το αυτοκίνητο και η φίρμα, όχι ο ιδιοκτήτης γιατί κανένας δεν θα ψάξει να βρει αν το service έγινε στην αντιπροσωπεία ή όχι και αν τα ανταλλακτικά ήταν γνήσια ή όχι.

Πριν απο 1-2 χρόνια, ένας "καλλιτέχνης" στον Καναδά, μόλις αγόρασε μια Ferrari την έντυσε ολόκληρη με ένα γελοίο πολύχρωμο αυτοκόλλητο. Η εταιρεία του απέστειλε εξώδικο με τον οποίο του ζητούσε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην αρχική του εικόνα αλλιώς θα το έπαιρνε πίσω. Προφανώς είχε νομικό πάτημα, για να κάνει κάτι τέτοιο.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καταλάβει αν η πρόθεση του Αντώνη για το νήμα ήταν η ενημέρωση για τα συγκεκριμένα κινητά ή η συζήτηση που τώρα γίνεται. Πάντως διάβασα κάπου οτι το πρόβλημα δεν προέκυψε στα κινητά με imitation ανταλλακτικό αλλά σε όλα τα κινητά στα οποία είχε αντικαταστασθεί ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ενημέρωση”