Πέτρο σου αρέσουν τα καπνιστά ποτά; Ρωτάω γιατί το Lagavulin φημίζεται για τη έντονη καπνιστή του γεύση (peat το λένε οι Εγγλέζοι).
Το Blue Label δε λέω, ωραία γεύση αλλά και πάλι, είναι blended όπως λέει και ο Νίκος.
Αλλά μην μπλέξουμε με τέτοιες συζητήσεις γιατί είμαι σίγουρος ότι όπως και με το ΠΞ, θα "γλιτώσουμε" χρήματα.
Whisky - Whiskey
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
+1 για το Lagavulin, εφόσον φυσικά σου αρέσουν τα καπνιστά. Μην ξεχνάμε οτι τα blended ξεκίνησαν με σκοπό να φτιάχνονται "ευκολότερα" ποτά που να αρέσουν σε πολλούς.
Αν σου αρέσουν τα ηπιότερα, ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις το Macalan με την "στρογγυλεμένη" γεύση του.
Αν σου αρέσουν τα ηπιότερα, ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις το Macalan με την "στρογγυλεμένη" γεύση του.
Χάρης
- bill3377
- Λύκειο
- 10
- Has thanked: 21906 times
- Been thanked: 4048 times
Πέτρο νομίζω ότι είναι σε ξεχωριστές κατηγορίες αυτά τα δύο. Όπως είπε και ο ch2700, το Johnny είναι blended και το Lagavulin είναι single malt. Επίσης το Lagavulin είναι ένα από τα ποιο γνωστά καπνιστά ουίσκι. Αν σου αρέσει η καπνίλα πας εκεί. Αν δεν έχεις δοκιμάσει καπνιστό, ίσος δεν σου αρέσει.
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5633 times
Πάρε το καπνιστό Πέτρο κι αν δεν τους αρέσει ας βάλουν coca cola 

Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Ευχαριστώ ! Να εξηγήσω γιατί ρωτάω...
Εδώ και καιρό μου έχει μπει στο ιδέα να φτιάξω μικρή κάβα με ποτά αφού ξυριστικά δεν συμμετέχω σε αγορές. Να έχω μερικά ποτά για φίλους και συγγενείς, κλασικά και μερικά ιδιαίτερα. Ξεκίνησα με βότκα, τζιν, μετά τεκίλα, τώρα μπαίνω στο ουίσκι.
Αν πάνε όλα καλά θα ήθελα να αγοράζω ένα από το καθένα ανά μήνα για να καλύψω όσο πιο πολλά γούστα μπορώ. Για αρχή θα πάρω το καπνιστό Lagavulin και συνεχίζω με τα υπόλοιπα, θέλω να κλείσω με ένα γιαπωνέζικο.
Εδώ και καιρό μου έχει μπει στο ιδέα να φτιάξω μικρή κάβα με ποτά αφού ξυριστικά δεν συμμετέχω σε αγορές. Να έχω μερικά ποτά για φίλους και συγγενείς, κλασικά και μερικά ιδιαίτερα. Ξεκίνησα με βότκα, τζιν, μετά τεκίλα, τώρα μπαίνω στο ουίσκι.
Αν πάνε όλα καλά θα ήθελα να αγοράζω ένα από το καθένα ανά μήνα για να καλύψω όσο πιο πολλά γούστα μπορώ. Για αρχή θα πάρω το καπνιστό Lagavulin και συνεχίζω με τα υπόλοιπα, θέλω να κλείσω με ένα γιαπωνέζικο.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Να ξέρεις ότι τα Γιαπωνέζικα ουίσκια δεν έχουν εδώ απήχηση, μόνο σε γνώστες.
Στο λέω γιατί και εγώ έχω πάρει για φίλους και μόλις τους το προτείνω, μου ξυνίζουν τη μούρη.
Στο λέω γιατί και εγώ έχω πάρει για φίλους και μόλις τους το προτείνω, μου ξυνίζουν τη μούρη.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Φίλοι που έχουν δοκιμάσει, μου έχουν πει τα καλύτερα. Δεν έχω δοκιμάσει.
Πέτρος
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Και εγώ τα καλύτερα θα σου πω, έχω δοκιμάσει Nikka και Taketsuru και μου άρεσαν πολύ. Επίσης το Ταιβανέζικο Kavalan είναι εξαιρετικό. Απλά δεν είναι πολύ γνωστό ότι οι Γιαπωνέζοι φτιάχνουν εξαιρετικό ουίσκι και το 98% (που πίνουν Johnnie Walker) το σνομπάρουν.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Arisk
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Το προτελευταιο σου ποστ Πέτρο με βοηθησε πολυ για να σου πω αυτο που ειχα εξ αρχης να σου πω. Το JW ειναι για την βιτρινα , για να το δει ο κόσμος και το Lagavulin είναι για τα ιδιαίτερα. Αρα κακως μπαινεις στο διλημα. Αφου θελεις να κανεις ενα τετοιο project-mini bar α τα παρεις κ τα δυο. Εγώ που εχω φερει στο σπιτι πανω απο 20 whiskey, JW δεν εχω παρει ποτέ. Οτι εχω πιεί ειναι εξω. Σπιτι οπως κ με το ξυρισμα οταν θα βαλω να πιώ γίνεται μυσταγωγία, και εκει θέλω τα ιδιαίτερα.
Άρης
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
σε μενα παντως μια χαρα παει κατω και το jack walker & το john daniels.

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.