Merkur Futur

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Άρη δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ακρίβεια για τέτοιες μετρήσεις :DD
:ty
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Γιώργο το αποτέλεσμα μετράει ! :D
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

YMMV έγραψε:Ωραία μηχανή αυτή η Futur αν και δείχνει πολύ απαιτητική στα ξυραφάκια. Από το 1 έως το 3 θυμίζει μια παραδοσιακή DE. Από το 4 έως το 6 τα πράγματα αλλάζουν. Σε αυτές τις τελευταίες ρυθμίσεις φαίνεται ότι λειτουργούν καλύτερα τα Feather, Polsilver, Voskhod (με αυτή τη σειρά). Αντίθετα τα Personna δεν φαίνεται να πολυταιριάζουν στη μηχανή όταν είναι τέρμα ανοικτή.
Είναι σίγουρα διαφορετική μηχανή, λόγω όγκου και βάρους. Στα μείον ότι είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός της αφού πρέπει να λυθεί για να έχει κανείς καλή πρόσβαση. Έχει μπει στο rotation καθώς, όπως η Slant και η R41, έχει μια ξεχωριστή "προσωπικότητα".
Αυτο ισχυει για ολες τις επιθετικες μηχανες. Οσο πιο επιθετικο ειναι ενα εργαλειο ξυρισματος, τοσο περισσοτερο εμφανιζονται οι οποιες ανεπαρκειες των ξυραφακιων. Ηπιες λεπιδες που τις ενιωθα σα χαδι στην merkur 42, με κατεσφαζαν στην progress λογω της ανεπαρκειας τους στην κοψη. Για να μην αναφερθω καν στην σαβετα.....!
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Βασίλη έχεις πολύ δίκιο. Τελικά οι πιο επιθετικές μηχανές θέλουν και πιο κοφτερά ξυραφάκια. Έχω την εντύπωση ότι στις Futur αυτό φαίνεται πιο έντονα από ότι στις Slant, R41 και Progress.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Αυτη ειναι και η δικη μου γνωμη - θα προσθετα μονο στο κοφτερα και το ποιοτικα. Δηλαδη ξυραφακια που δεν λυγιζουν λογω μεγαλου exposure και εχουν πολυ μικρο ποσοστο ελλατωματικων, για να εχουμε το κεφαλι (και το προσωπο μας) ησυχο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Αυτό συμβαίνει οταν είναι ψιλομπάζο το εργαλείο , έχει και προτίμηση στα ξυραφάκια....... :D
'Αντε βρε Γιώργο πότε θα ανοίξεις επιτέλους για να την χτυπήσω και εγω....... :romance-heartsthree: :DD
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25627 times
Been thanked: 7889 times

Πάντως σε εμένα το πάντρεμα R41 2011 με Feather ηταν αιματηρό. Αντίθετα με την 2013 δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης και στις δυο δουλεύουν μια χαρά οι Polsilver Super Iridium. Την Futur (δανεική) την δοκίμασα με Super Iridium και ήταν ΟΚ.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
RAZORBLADE
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 130 times
Been thanked: 205 times

Καταλαβαίνω απο αυτά που διαβάζω οτι η Futur είναι το απόλυτο ξυριστικό εργαλείο αλλά έχω ένα θέμα, απο αισθητικής άποψης την βρίσκω άσχημη..χοντροκομμένη...άβολη...μή ερωτεύσιμη πιο πολύ μου μοιάζει εργαλείο για υδραυλικούς παρά ξυριστική μηχανή.

Άραγε μόνο εγώ την βλέπω έτσι, εσείς;

Είναι άραγε τόσο καλή και έχει κρυφές γοητείες που σαν κάνουν να ξεπερνάτε όλα τα παραπάνω και να σας κερδίζει ολοκληρωτικά;
Γιώργος
nikos.a

Το αισθητικό κομμάτι είναι θέμα γούστου, προσωπικά μου αρέσει αρκετά.
Όσον αφορά την εργονομία, στα πρώτα ξυρίσματα αν έχεις μάθει ειδικά με μικρές, π.χ. 34C, 41C κλπ., είναι κάπως περίεργη αίσθηση, σου φαίνεται άβολη. Μετά από κάποια ξυρίσματα τη συνηθίζεις κι όλα καλά.
Αξίζει.
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Και εμένα άσχημη μου φαίνεται (χωρίς να την έχω).
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”