Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2015

Απάντηση
Petros
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 288 times
Been thanked: 418 times

Σήμερα το πρωί, μετά από μπάνιο ...

Papoutsanis Soap (Pre Shave)

Dimitri's Lavender Shaving Soap
Semogue Owners Club Bristle Ash Wood

Edwin Jagger DE89BL
Rapira Platinum
WTG, XTG, ATG

Thayers Lavender
Proraso Green ASL
444

Prada Luna Rossa EDT

Αρκετά δροσερό setup σήμερα. Το ίδιο (setup) θα ''παίξει'' και την επόμενη εβδομάδα λόγω mini καύσωνα !!!
Πέτρος
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Καλησπέρα στη παρέα !

✯ Plisson synthetic
✯ Crabtree & Evelyn Sandalwood, ss
✯ Edwin Jagger 89L BL
✯ Bluebeards Revenge
✯ Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ν-ε-ρ-ό ❄ Π-α-γ-ά-κ-ι
✯ Norina Fougere, edc

✍ To Thayers πάει καιρός που το έδωσα στον πατέρα μου . Σας το έχω ξαναγράψει, ήταν το Original Witch Hazel - Aloe Vera , δε μύριζε καθόλου καμφορά, και το χρησιμοποιεί καθημερινά σαν asl. Μετά βάζει edt.

✍ Balsam, το καλοκαίρι, σπανίως ως και καθόλου. Ο Κορρές μας έμεινε στο ράφι.

✍ Τελευταία η ξυριστική μου φιλοσοφία, στο τέλος της διαδικασίας, έχει διαμορφωθεί ως εξής. EdC. Splash on !

Kάθε χούφτα Νοrina Fougere με φέρνει κάθε μέρα πιό κοντά στη Βrut. Aυτή τη φορά όμως θα είναι edc και όχι asl.

Στο μυαλό μου έχω ήδη φτιάξει αρωματικούς συνδιασμούς. Ευτυχώς σαπούνια έχω πολλά.

Aftershave σε άλλα, όπως η λεβάντα που εκεί το άρωμα είναι δυνατό και η κολώνια - για μένα - μπουχτιστική.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25989 times
Been thanked: 7901 times

Εικόνα

- SB Omega S 10108
- SS Dimitri’s Bergamot
- STR Kropp 6/8”
- ASL Putting Green
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλημέρα σε ολους !
Μετά από μεγάλη αποχή λόγω του ότι είστε κύριοι, :xp1 κάκιστη επιρροή αγορών :P , ας γράψω το σημερινό set-up

Floid presave oil
EJ - DE89
Astra (1)
Panacremma - Nostalgia
Semogue 1800
Fine american blend asl
Κώστας
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12135 times

Καλησπερα σας

- Alpa Windsor preshave lotion
- Daune
- Rapira Swedish Supersteel
- Kent Infinity Silvertex
- TFS Μπλου
- Extro Lavanda

Πολυ βαθυ και απολαυστικο το σημερινο και με προιοντα που στις κατηγοριες τους ειναι απο τα πιο οικονομικα.

Περασα επισης απο το Γιαννη να δω τα δειγματα που εγραψαν τα παιδια στη Σουπα. Μια χαρα μυρωδιες ηταν ολες, και το Drunken Goat επισης(Μαυρη σοκολατα με μπισκοτο). Ξεχωρισα αρωματικα και το Diamond του B&M. Τα Dapper Dragon τα εχει ξαναφερει ολα και τα εχω παρει οπως και δειγματα απο LASSC και Through the Fire Fine Craft (το Spring Fern με γερανι και περγαμοντο ειναι σπανια μυρωδια) που φερνει συχνα.

Καλα σαπουνια ολα αλλα δεν βλεπω το νοημα να ξυριζεσαι με "κολωνιες" - ολα λιγο ως πολυ την ιδια απλα καλη αποδοση εχουν. Αν εξαιρεσεις τις ψαγμενες συνταγες του Dapper Dragon και του VanYulay, τα τοσα νεα Αμερικανικα Αρωματοσαπουνα δεν εχουν κατι να προσφερουν στο ξυρισμα. Τα Ευρωπαικα στανταρακια (MWF, MDC, Klar, LPL, Pannacrema, Dimitri's, TFS κλπ κλπ) ειναι πολυ μπροστα σε πραγματικη αποδοση.
Εικόνα
nikos.a

Διαφέρουν πολύ τα γούστα μας Ηρακλή. Συμβαίνει. Μόνο μια χαρά δεν είναι κάποια. Και να μου άρεσε όμως κάποιο, όταν ρώτησα πόσο, μου κατέστη ρητά σαφές ότι είναι καθαρά για προσωπική χρήση. Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά [emoji14]
Επίσης διαφωνώ κάπως με τα ευρωπαϊκά στανταράκια που παρέθεσες, αλλά οκ. Ο καθένας έχει τις συμπάθειες του. Το σέβομαι.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Φίλε Ηρακλή γούστα είναι αυτά.Ο lassc(αλήθεια ποιό άρωμα δοκίμασες?) π.χ δεν έχει αρώματα κολώνιας.Επίσης οι μεταξυριστικές του ιδιότητες είναι επιπέδου-αν όχι υψηλότερου-με το mwf.Επίσης ο dapper δεν έχει καμια ψαγμενή συνταγή,εκτός αν δεν ξέρω κάτι σε απόδοση είναι όπως όλα αυτά.Ψαγμένα αρώματα ναι.Φιλικά το λέω.Τέσπα μεγάλη κουβέντα..μην ξεφύγουμε..
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
nikos.a

Πολύ ψαγμένα αρώματα, ναι. Ιδιαίτερα. Τηλέμαχε, πριν καταλήξεις για δικό σου, τσίμπα ένα να δεις άμα σου κάνει. Γιατί είναι δέσμευση να πάρεις πολλά.

Άμα βλέπω στο ίδιο... καλάθι, LPL, Pannacrema και TFS... Η βούρτσα με την οδοντόβουρτσα, συγγνώμη που το λέω.
Χωρίς παρεξήγηση έτσι.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
11
Has thanked: 32719 times
Been thanked: 34552 times

Την καλησπερα μου στο forum,

Floid.pre.shave.oil
Semoque.2020
Cella
Merkur.41c
Wilkinson.sword.#1
Proraso.blue.asb

Πρώτο μου ξύρισμα με open comb με γένια 3 ημερών. Τελικά δεν χρειαζόταν τόσες μέρες. Η 41c αποδείχθηκε ιδιαίτερη αποτελεσματική και με 3 περάσματα πέτυχε BBS. Είναι σαφώς πιό επιθετική από την 34c, με ίδιο μήκος λαβής, ελαφρύτερη, αλλά τέλεια ζυγισμένη.
Στην όλη κατάσταση βοήθησε το Cella, αλλά και το Wilkinson sword, που πραγματικά αξίζει τα λεφτά του.
Με τις υγείες μας λοιπόν <3
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12135 times

Τι να παρεξηγησω Νικολα ? Οσες μυτες, τοσες γνωμες υπαρχουν - απλα μπορει καποιος να τοποθετηθει και λιγο πιο κοσμια - σε φορουμ ειμαστε.

Τηλεμαχε, απο LSSC εχω ξυριστει με αυτο που ανεφερα το Spring Fern (Περγαμοντο, Γερανι, Φουζερ κλασσικη Ιταλικη κολωνια) - απο Dapper Dragon testlather με ολα τα tallow (κρατησα μονο το Cinnamon Bun) - με 4 VanYulay (Kronos, Poseidon, Dryad και Aquarius - υποψη οτι το καθε ενα εχει αλλη συνταγη) - απο B&M με τη Λεβαντα και με 7 Phoenix/HTGAM - εσυ Τηλεμαχε με ποια TFS εχεις ξυριστει ?

**γραψε λαθος το Spring Fern ειναι Through the Fire Fine...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”