phoenix bay rum

macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

το σαπουνι μου το εκανε δωρο ο Γιαννης(hairmaker).
το σαπουνι ειναι μεσα σε ενα αλουμινενιο κουτι σαν κονσερβα.αυτο βεβαια δεν ειναι κατι κακο,απλα δεν ειναι πιστευω και το πλεον καλαισ θητο γεγονος οπτικα.ειναι ενα μαλακο σαπουνι και το αρωμα του οπως λεει και ο τιτλος του ειναι bay rum.η πρωτη οσμη που ηρθε στα ρουθουνια μου ανοιγοντας το ηταν ενα ξινο,ασχημο αρωμα που δεν μου αρεσε καθολου.το εβρεξα με λιγο ζεστο νερο και εκανα την καθιερωμενη προετοιμασια πριν το ξυρισμα.ξεκινησα το φορτωμα μετα απο 5 λεπτα με το πινελο(χοιρος)και παρατηρησα οτι δεν αφριζει οπως τα υπολοιπα σαπουνια αλλα δημιουργει μια πηχτη κρεμα πανω στο πινελο.απλωσα την κρεμα στο βρεγμενο ελαφρα προσωπο μου και δημιουργηθηκε μια πολυ πηχτη στρωση κρεμας. στο πρωτο περασμα το σαπουνι προστατεψε και ενυδατωσε την επιδερμιδα του προσωπου μου πολυ καλα.το αρωμα του ειχε αλλαξει και οντως μυριζε σαν bay rum. τα ωραια ομως σταματησαν εδω. στο δευτερο περασμα και αφου ειχα αφησει το πινελο για 2 λεπτα,το σαπουνι ειχε κυριολεκτικα εξαφανιστει.αυτο ειλικρινα μου συνεβει για πρωτη φορα.στο προσωπο μου τα πραγματα ηταν ακομη χειροτερα αφου δεν δημιουργουσε το παραμικρο ιχνος σαπουνιου.αναγκαστηκα λοιπον να το ξαναφορτωσω κατι που δεν χρειαζεται με αλλο σαπουνι η κρεμα.τελειωσα το ξυρισμα με αναμεικτες εντυπωσεις. στο θεμα προστασιας και ενυδατωσης τα πηγε καλα χωρις προβληματα.στο θεμα ομως του αφρισμου το σαπουνι εμεινε κατω απο τη βαση.το αρωμα του, αν εξαιρεσεις πως μυριζει στο κουτι, ειναι πολυ καλο και μενει πανω στο δερμα.
γενικα δεν ειναι ασχημο σαπουνι και οι επιδοσεις του (αν εξαιρεσεις το θεμα αφρισμου)ειναι πολυ καλες.σιγουρα ομως δεν προκειται για ενα σαπουνι που πλησιαζει στα επιπεδα του cella ,valobra η mwf.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Μαχο την επομενη φορα φορτωσε το πινελο σου περισσοτερο απο οτι αλλα σαπουνια. Τα μικρα tins του douglas ειναι κατα την γνωμη μου καπως στενα για ανετο φορτωμα.
Για το αρωμα τωρα εγω θα σου προτεινα να αφησεις το σαπουνι ξεσκεπαστο.
Το Ιασονας με Ο
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Mάχο, έχω συμπεράνει πως το bay rum καλύπτει ένα ευρύ αρωματικό φάσμα και ακριβώς όπως το σανδαλόξυλο θα πρέπει ο καθένας να ψαχτεί και να δοκιμάσει . Ευτυχώς που προσωπικά δε μου πολυ-άρεσε και έχω γλυτώσει την διαδικασία.
Βέβαια, στο σανδαλόξυλο ...τη πάτησα. 8)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Επίσης Μάχο, συμφωνώντας και με τα γραφόμενα του Ιάσονα, έχε υπ όψιν πως τα σαπούνια του Hodges (ή όπως διάολο τελικά τον λένε) απαιτούν μια μικρή περίοδο εκμάθησης στην παραγωγή αφρού. Αυτό συμβαίνει όχι επειδή είναι δύσκολα να αφρίσουν, αλλά επειδή δίνουν διαφορετικού τύπου αφρό από ότι έχουμε γενικά συνηθίσει.... Πάντως αφρίζουν μια χαρά και μπόλικα μπόλικα ;)
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Βασιλη σιγουρα ειναι πολυ περιεργο σαπουνι.απλα το σαπουνι απο οτι καταλαβα θελει πιο πολυ φορτωμα απο οτι τα υπολοιπα σαπουνια(εξαιρειται το mwf).σαν ιδιοτητες ειναι πολυ καλο σαπουνι και τοαρωμα του ειναι φανταστικο ,αρκει να μην το μυρισεις απο το κουτι.δεν ξερω τι αρωματικα ελαια εχει βαλει ,το αρωμα ομως του bay rum το εχει πετυχει.
geok
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 134 times
Been thanked: 81 times

Πρίν τα χριστούγεννα αγόρασα από τον Γιάννη το sandalwood το οποίο μυρίζει καπός παράξενα,και όχι πολύ έντονα πριν το ξύρισμα .
Αλλά στο φόρτωμα καί κατά την διάρκεια του ξυρίσματος ήταν πολύ καλό.
Σε άρωμα ικανοποιητικό,φωρτω.σε αμέσως απλά ήθελε λίγο νερό παραπάνω γιατι ο αφρός είχε γίνει πολύ πιχτος.
Σε γενικές γραμμες είμαι ικανοποιημένος με το σαπούνι
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Σε μια συνάντηση που το μύρισα μου φάνηκε ιδιαίτερα βαρύ και έξω απο τα γούστα μου.
Τώρα πως εξελίσσεται μέσα στο ξύρισμα δεν το γνωρίζω γιατί δεν το έχω.
Πάντως όπως εχει γραφτεί απο τα παιδιά που τα δουλεύουν τακτικά τα αρώματα μαλακώνουν με την χρήση.
if you have a great shave you have a great day
nikos.a

Σκέφτηκα να το αναρτήσω εδώ.

Έχω 2 PAA και στο ένα που έχω ανοίξει και χρησιμοποιώ τελευταία τακτικά, λόγω της πλάκας που έχω πάθει με το άρωμα, έχω παρατηρήσει πως σε σχέση με άλλα σαπούνια ξεραίνεται ο αφρός γρηγορότερα. Έχω δοκιμάσει διάφορες τεχνικές αλλά και πάλι. Μήπως τελικά έτσι είναι τα σαπούνια και δεν φταίω εγώ;

Κατά τ' άλλα κομπλέ. Μια χαρά είναι.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Θελουν ενα τονο νερο Νικολα και παλι αφρο με την κλασσική εννοια δεν βλέπεις, γινονται λασπη κατευθειαν. Τα παλια τα διαφανα που τα κατηγορουσα ηταν πιο ισορροπημένα σαπουνια.
Εικόνα
nikos.a

Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ Ηρακλή. Νερό πολύ αλλά δεν σώζεται 100% το θέμα. Το τελικό αποτέλεσμα πάντα είναι πολύ καλό όμως. Το κάθε σαπούνι με τις ιδιοτροπίες του!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”