Νεα κατηγορία για την γενειοφορία

Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

Μέχρι σήμερα έχει κατά καιρούς συζητηθεί στην κοινότητα μας αλλά η πραγματικότητα είναι ότι παραμένει ταμπού για εμάς, έναν χώρο παραδοσιακού ξυρίσματος. Πρόκειται για το μούσι, τοπικό ή ολικό, μουστάκι ή μεγάλες φαβορίτες, η γενιοφορία είναι αυξανόμενη τάση που προσφάτως αποενοχοποιήθηκε.

Θυμάμαι στα 18 μου δεν υπήρχε ούτε ένας που να μην κριτίκαρε αρνητικά το τότε μούσι μου. Τώρα βρίσκομαι στον πρώτο περίπου μήνα και αντιμετωπίζω διαρκώς θετικά σχόλια. Οι λόγοι πολλοί και πάνω σε αυτούς αλλά και στις διάφορες τεχνικές θα συζητάμε σε αυτή την νέα κατηγορία που εγκαινιάζουμε σήμερα.

Προσοχή: Δεν τίθεται θέμα αντιπαλότητας μεταξύ ξυριζόμενων – μουσάτων αφού αφενός μεν τίποτα δεν είναι μόνιμο (για παράδειγμα είχα μούσι μικρός, μετά ξυριζόμουν με πλαστικά, μετά με DE, μετά με straight, μετά πάλι με DE, και τώρα έχω μούσι και δεν αποκλείεται αύριο να ξυρίζομαι πάλι ή να αλλάζω ανά εποχή) αφετέρου ένα μούσι για να είναι περιποιημένο χρειάζεται συνήθως ξύρισμα κάποιων περιοχών, και εκεί οι DE και ακόμη περισσότερο το straight όπως διαπίστωσα πρόσφατα ενδείκνυται περισσότερο από άλλη περίπτωση για να μην πω είναι μονόδρομος.

Σαφώς και ο πυρήνας της κοινότητας ήταν είναι και θα είναι το παραδοσιακό ξύρισμα, όμως πίσω από αυτό κρύβεται πάντα η ανάγκη για αποενοχοποίηση της ανδρικής περιποίησης. Έτσι θα πρέπει να καταπιανόμαστε είτε για εγκυκλοπαιδικούς λόγους είτε και για πιο προσωπικούς που αφορούν τον καθένα και με αλλά συναφή θέματα.

Ανοίχτε θέματα λοιπόν μην ντρέπεστε, μούσι, μουστάκι, φαβορίτες, σχήματα, trimming, κεριά, λάδια και άλλα πολλά περιμένουν τους επισκέπτες αυτής της νεάς κατηγορίας.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2014, 17:55
9
Τοποθεσία: Αθήνα Γαλάτσι
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1061 times
Ηλικία: 31

Εξαιρετική ιδέα Αποστόλη.
Θέλω να ρωτήσω όμως κάτι, τι μέσο έβαλε ο Ιάσονας??? :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1
:lachtot :lachtot

Πάντος, για να μην παρεξηγηθώ, αλήθεια πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα!
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3663
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2012, 14:34
11
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times
Ηλικία: 30

Fear the Beard Κωστη :xp1 :xp1 :xp1

Ρε εχουμε και μουσατο συντονιστη; ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!! :hystericalbs1 :hystericalbs1

Πρεπει σε αυτην την κατηγορια να γραψω πραμα. Εχουμε να πουμε για σαμπουν, κοντισιονερ, beard oils, beard balm και σας εχω και συνταγουλες για ιδιοκατασκευες!!!
Το Ιασονας με Ο
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

αν και ποτε δεν ειχα μουστακι η μουσι,θελω να πω οτι ενα περιποιημενο μουσι η μουστακι ειναι πολυ προτιμοτερο αισθητικα απο οτι ενα αξυριστο προσωπο(γενια 3-4 ημερων).δυστυχως οι περισσοτεροι το μουσι το αφηνουν περισσοτερο επειδη βαριουνται να ξυριζονται και στην οψη θυμιζουν περισσοτερο ανθρωπους των σπηλαιων παρα πολιτισμενους.οπως και το ξυρισμα ,ετσι και τα γενια ,θελουν αρκετη περιποιηση και τεχνικη για να επιτευχθει το επιθυμητο αισθητικα αποτελεσμα.τελος να τονισω οτι δεν υπαρχει καμμια κοντρα.οταν ο αλλος φροντιζει τον εαυτο του ,με μουσι η χωρις, ειναι απολυτα αποδεκτος απο την κοινοτητα μας.
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1652
Εγγραφή: 07 Ιουν 2012, 16:42
11
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Σωστός ο Απόστολος!(και τον είχαμε χάσει..)
Περιμένουμε Ιάσονα τα μαγικά ιδιοκατασκευαζόμενα μαντζούνια σου!
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4711
Εγγραφή: 14 Σεπ 2012, 20:30
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 5732 times
Been thanked: 6979 times
Ηλικία: 49

Από το 2003 έως το 2012 είχα μούσι. Συνήθως το μήκος του ήταν δύο εβδομάδων ή λιγότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανά 2-3 ημέρες το τρίμαρα με μηχανή και ανά δύο ημέρες ξύριζα το κάτω μέρος του λαιμού, μικρό μέρος από τα μάγουλα και κάτω από το κάτω χείλος ωστε να μένει μια ίσια γραμμή στη μέση.
Κάποια στιγμή άρχισε να ασπρίζει επικίνδυνα και φυσικά ανάλυψα το ξύρισμα με DE και από τότε δεν το σκέφτομαι καθόλου!

Είναι αίσθησή μου ή αρχίζω και βλέπω αρκετό κόσμο καλοξυρισμένο και πάλι; Νομίζω ότι η μόδα σιγά-σιγά περνάει.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

macho έγραψε:οπως και το ξυρισμα ,ετσι και τα γενια ,θελουν αρκετη περιποιηση και τεχνικη για να επιτευχθει το επιθυμητο αισθητικα αποτελεσμα.
Κάποιες φορές μη σου πω και περισσότερη...
paratairosexthros έγραψε:Σωστός ο Απόστολος!(και τον είχαμε χάσει..)
Δεν με έχετε χάσει από αυτό βεβαίως αφού ακόμη δεν έχω κλείσει μήνα :megagrin αλλά για άσχετους προσωπικούς λόγους. Παρόλα αυτά διαβάζω τα πάντα οπότε συνυπάρχω σιωπηλά :megagrin

@ Χάρη δεν είναι η ιδέα σου, είναι μόδα σήμερα. Βεβαίως εμάς η μόδα δεν μας απασχολεί σήμερα είναι αύριο δεν είναι,εμείς όλοι έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
sperman
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 651
Εγγραφή: 26 Σεπ 2014, 22:15
9
Has thanked: 336 times
Been thanked: 190 times

παιδια η μοδα των αξυριστων δεν εχει σχεση με τα γενεια.
θελω να πω αυτο που λεμε τα γενεια ειναι μοδα δεν ισχυει
δεν ειναι μοδα τα γενεια, αλλα οι αξουριστοι. οι περισσοτεροι απο αυτους καθε 1 μηνα κανουν ενα ξυρισμα και μετα περιμενουν ποτε θα ξαναερθει η αποφραδα ημερα που θα αναγκαστουν να ξαναπιασουν πλαστικο ξυραφακι
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

τα γενια ειναι αποψη.η αξυρισια ειναι τεμπελια.
GkM
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 22 Αύγ 2014, 22:52
9
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times
Ηλικία: 47

Πράγματι οι περισσότεροι δεν έχουν μούσια. Είναι απλά (πολύ μα πάρα πολύ) αξύριστοι. Συζητώντας με αρκετούς αξυριστο-μουσάτους φίλους οι απαντήσεις που παίρνω είναι λίγο-πολύ κλασσικές. "Δεν μου αρέσει το ξύρισμα, το δέρμα μου ερεθίζεται, το κόστος για ξυραφάκια έχει πάει στο Θεό κτλ κτλ".

Προσωπικά άφησα μούσι για να γλιτώσω από το απαίσιο ξύρισμα με Fusion/Proglide/Max Power/έχω άπειρα blades και θέλω τα λεφτά σου ξυραφάκι. Παρόλα αυτά πάντα φρόντιζα να είναι σχετικά προσεγμένο. Καθαρός λαιμός, καθαρά μάγουλα κτλ. Ξύρισμα 1-2 φορές την εβδομάδα με τα χίλια ζόρια και σχετική γκρίνια.

Εδώ και ένα χρόνο που ανακάλυψα το ΠΞ, ξυρίζομαι κάθε μέρα (και Σ/Κ) και το μούσι μου είναι καλύτερο από ποτέ. Τα DE Razors είναι ότι καλύτερο για τύπους σαν και εμένα που "σχεδιάζουν" το μούσι τους. Η μία λεπίδα επιτρέπει σωστό - καθαρό σχεδιασμό. Από την άλλη βέβαια θέλει πολύ προσοχή γιατί σε αντίθεση με τα πλαστικά που όταν βρουν γένια σταματούν, το DE απλά θα κόψει το μούσι.
Άλλο σημείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι με ΠΞ ο μουσάτος έχει την ευκαιρία να καθαρίζει & αρωματίσει το μούσι του κάθε μέρα. Εγώ απλώνω τον αφρό σε όλο το πρόσωπο και στα γένια. Αφού αφήσω να περάσουν 2-3 λεπτά με το DE χωρίς λεπίδα αφαιρώ τον αφρό από τις περιοχές με το μούσι και μετά ξυρίζομαι στην υπόλοιπη επιφάνεια. Όταν στο τέλος εφαρμόσω το aftershave το μούσι απορροφά μέρος του και όλη την μέρα έχω μία ελαφριά χροιά του πρωινού aftershave.

Συνολικά πιστεύω ότι το ΠΞ είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να έχει ένα όμορφο περιποιημένο μούσι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μούσι, μουστάκι”