Το ξύρισμα της ημέρας: Απρίλιος 2015
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Πρέπει να ανοίξουμε και ένα θέμα "Σήμερα πέταξα". :dance3
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Καλησπέρα. Νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Martin de Candre
- Πινέλο Ξυρίσματος Tubby2
- Safety Razor Merkur 34c
- Λεπίδα Bic Chrome Platinum [3]
- ASL ΦΑΕΝΑ Λεμόνι-Χαμομήλι
- Σαπούνι Ξυρίσματος Martin de Candre
- Πινέλο Ξυρίσματος Tubby2
- Safety Razor Merkur 34c
- Λεπίδα Bic Chrome Platinum [3]
- ASL ΦΑΕΝΑ Λεμόνι-Χαμομήλι
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29609 times
- Been thanked: 29874 times
Καλημέρα!
-Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood sc
-Vie Long Mens Only Edition
-Gillette Fatboy @9
-Personna Platinum [1]
-444
-Pinaud Clubman asl
Τελικά η λεπίδα πάει πολύ με τον 'χοντρούλη", πολύ "αέρινο" το σημερινό ξύρισμα. :dance3
-Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood sc
-Vie Long Mens Only Edition
-Gillette Fatboy @9
-Personna Platinum [1]
-444
-Pinaud Clubman asl
Τελικά η λεπίδα πάει πολύ με τον 'χοντρούλη", πολύ "αέρινο" το σημερινό ξύρισμα. :dance3
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Καλημέρα απ'την Ρόδο !!
Muhle R89 Twist
Personna Platinum
FS Finest Ivory 24mm PU24-EB29
Virgilio Valobra alla Mandorla
Fetih Afs Lotion + Menthol crystals
Prosar Afs Balm
Muhle R89 Twist
Personna Platinum
FS Finest Ivory 24mm PU24-EB29
Virgilio Valobra alla Mandorla
Fetih Afs Lotion + Menthol crystals
Prosar Afs Balm
Γιάννης
- yakoumis
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:

ToBS Lemon & Lime sc // Bic Body SE OC // Semogue 1250 // Nivea Original asb
Απο τα χειρότερα ξυρίσματα έβερ, και δυστυχώς συνέπεσε με την πρώτη χρήση της Τόμπς lemon/lime γμτ.. Η Τομπς ανεβάζει τον πήχη στις κρέμες με άρωμα τα εσπεριδοειδή - απαλό άρωμα που θυμίζει λεμόνι και όχι απορρυπαντικό πιάτων με άρωμα λεμόνι. Οι ιδιότητες, γνωστές - ακόμη και το 1250 που απεχθάνεται τις κρέμες έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.
Δυστυχώς, το open comb bic, παρόλο που θερίζει, με άφησε με καμιά δεκαριά μικροκοψιματάκια στο πηγούνι και το λαιμό, που μου χάλασαν την όρεξη και με ώθησαν στο nivea balm. Το bic body είναι αρκετά πιο επιθετικό απο το απλό Bic 1, και ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά σε άλλα μέρη του σώματος, με εντονότερη τριχοφυΐα...
Υ.Γ Μόλις είδα το proraso domenica... επιφυλάσσομαι για το αυριανό ξύρισμα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yakoumis την 26 Απρ 2015, 10:19, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Χτες το μεσημέρι:

SOC boar
Merkur Progress
Polsilver Super Iridium
LaToja stick
Old Spice Whitewater + 444
Επισήμως μπήκε η άνοιξη: άλλαξα τη συλλογή ξυριστικών από το ντουλάπι (ανέβασα τα "καλοκαιρινά" κι έβαλα στο κουτί αποθήκευσης τα εντελώς "χειμωνιάτικα"). Μύρισε λοιπόν μεσογειακό καλοκαίρι στο μπάνιο!
Την whitewater την αγόρασα τον περασμένο Οκτώβρη στη Γερμανία (στην αστρονομική τιμή των... 4€) και δεν την είχα αγγίξει όλο το χειμώνα. Αποδεικνύεται εξαιρετική καλοκαιρινή επιλογή, κάτι μεταξύ coolwater και floid blue: λεμόνι και κανέλα, με ελάχιστη νότα πούδρας και οινόπνευμα. Πολύ καλοκαιρινή μυρωδιά, διάρκειας μισάωρου και με μέτριες ιδιότητες. Για να δω, θα καταφέρω να την τελειώσω σε ένα καλοκαίρι;
Το 444 μου φάνηκε σα να ξεθύμανε (είναι ανοιγμένο από πέρυσι). Δεν το πολυένιωσα....
Τώρα, για το πλαστικό κομμάτι... ξέρω κι εγώ, με αφήνει αδιάφορο. Μου αρέσει που είναι σε άλλο χρώμα και σπάει κάπως και σίγουρα δεν θα το ήθελα μεταλλικό. Ένα λίγο πιο φίνο βακελίτη ίσως; Μπορεί. Ωστόσο, ποτέ δεν έχω διαβάσει περίπτωση progress που να έστασε ο πλαστικός ρυθμιστής...
Για μένα η progress έγινε το απόλυτο εργαλείο. Ήδη πούλησα (ή χάρισα) ότι cc είχα (κράτησα μόνο την πρώτη μου, merkur 42c, για συναισθηματικούς και αισθητικούς λόγους).

SOC boar
Merkur Progress
Polsilver Super Iridium
LaToja stick
Old Spice Whitewater + 444
Επισήμως μπήκε η άνοιξη: άλλαξα τη συλλογή ξυριστικών από το ντουλάπι (ανέβασα τα "καλοκαιρινά" κι έβαλα στο κουτί αποθήκευσης τα εντελώς "χειμωνιάτικα"). Μύρισε λοιπόν μεσογειακό καλοκαίρι στο μπάνιο!
Την whitewater την αγόρασα τον περασμένο Οκτώβρη στη Γερμανία (στην αστρονομική τιμή των... 4€) και δεν την είχα αγγίξει όλο το χειμώνα. Αποδεικνύεται εξαιρετική καλοκαιρινή επιλογή, κάτι μεταξύ coolwater και floid blue: λεμόνι και κανέλα, με ελάχιστη νότα πούδρας και οινόπνευμα. Πολύ καλοκαιρινή μυρωδιά, διάρκειας μισάωρου και με μέτριες ιδιότητες. Για να δω, θα καταφέρω να την τελειώσω σε ένα καλοκαίρι;

Το 444 μου φάνηκε σα να ξεθύμανε (είναι ανοιγμένο από πέρυσι). Δεν το πολυένιωσα....
Μα Θοδωρή, ακριβώς αυτός είβναι ο λόγος ύπαρξης μιας adjustable: δεν χρειάζεται να έχεις πολλές μηχανές διαφορετικής επιθετικότητας! Με μία μηχανή καλύπτεις όλες τις περιστάσεις.desperado έγραψε:Σαν αποτέλεσμα η μηχανή με κάλυψε απόλυτα. Δεν ταιριάζει όμως στο ξυριστικό μου προφίλ καθώς δεν βρίσκω το λόγο να παίζω με τις ρυθμίσεις της στα διάφορα περάσματα. Θες ήπιο ξύρισμα; Έχεις μία closed comb. Θες πιο επιθετικά χαρακτηριστικά και βαθύτερο ξύρισμα; Έχεις μία open comb.
Η μικρή εμπειρία μου με την progress μου δείχνει ότι ακριβώς αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος χρήσης της. Ένα πολύ επιθετικό πρώτο WTG πέρασμα με την progress δεν έχει καμία σχέση με το βάθος που πετυχαίνει οποιαδήποτε closed comb. Ειδικά με λίγο πιο μεγάλα γένια (στην περίπτωσή μυ 2 ημερών) ένα πρώτο πέρασμα WTG στο 5.5 αφήνει το πρόσωπό μου σχεδόν BBS υπό όλες τις κατευθύνσεις! Στα επόμενα περάσματα είναι λογικό να κατεβάσεις ρύθμιση, για να μην ταλαιπωρείς το δέρμα σου. Αν υπάρχει κάτι, η progress θα το πάρει και στο 3. Για καθημερινό ξύρισμα, συνήθως ξεκινάω με 4 και κάνω ένα κάθετο πέρασμα στο 3 και κόντρα στο πηγούνι επίσης στο 3. Με αυτές τις ρυθμίσεις παίρνω βαθύτερο και ομαλότερο ξύρισμα από όλες τις cc που είχα.Το να χρησιμοποιείς υψηλότερη ρύθμιση στο WTG πέρασμα (και χαμηλότερη στις κόντρες) το βρίσκω ολίγον τι άτοπο, καθώς στο ξύρισμα με τη φορά των τριχών, όλες οι μηχανές κάνουν δουλειά.
Τώρα, για το πλαστικό κομμάτι... ξέρω κι εγώ, με αφήνει αδιάφορο. Μου αρέσει που είναι σε άλλο χρώμα και σπάει κάπως και σίγουρα δεν θα το ήθελα μεταλλικό. Ένα λίγο πιο φίνο βακελίτη ίσως; Μπορεί. Ωστόσο, ποτέ δεν έχω διαβάσει περίπτωση progress που να έστασε ο πλαστικός ρυθμιστής...

Για μένα η progress έγινε το απόλυτο εργαλείο. Ήδη πούλησα (ή χάρισα) ότι cc είχα (κράτησα μόνο την πρώτη μου, merkur 42c, για συναισθηματικούς και αισθητικούς λόγους).
- dethoulas
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 20 times
Κατι τετοιο δηλαδη!!!!!yakoumis έγραψε:
ToBS Lemon & Lime sc // Bic Body SE OC // Semogue 1250 // Nivea Original asb
Απο τα χειρότερα ξυρίσματα έβερ, και δυστυχώς συνέπεσε με την πρώτη χρήση της Τόμπς lemon/lime γμτ.. Η Τομπς ανεβάζει τον πήχη στις κρέμες με άρωμα τα εσπεριδοειδή - απαλό άρωμα που θυμίζει λεμόνι και όχι απορρυπαντικό πιάτων με άρωμα λεμόνι. Οι ιδιότητες, γνωστές - ακόμη και το 1250 που απεχθάνεται τις κρέμες έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.
Δυστυχώς, το open comb bic, παρόλο που θερίζει, με άφησε με καμιά δεκαριά μικροκοψιματάκια στο πηγούνι και το λαιμό, που μου χάλασαν την όρεξη και με ώθησαν στο nivea balm. Το bic body είναι αρκετά πιο επιθετικό απο το απλό Bic 1, και ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά σε άλλα μέρη του σώματος, με εντονότερη τριχοφυΐα...
Υ.Γ Μόλις είδα το proraso domenica... επιφυλάσσομαι για το αυριανό ξύρισμα!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Σε συνέχεια της συζήτησης με τον Βασίλη για την Progress:
Όταν γράφω οτι όλες οι μηχανές στο WTG πέρασμα κάνουν δουλειά εννοώ οτι το πέρασμα αυτό είναι για να παίρνει τα πολλά, "τα χοντρά". Γιαυτό είχα γράψει σε έναν συνξυριστή που ήθελε να κάνει το πρώτο πέρασμα κόντρα οτι το WTG θα πρέπει πάντα να είναι το πρώτο μας πέρασμα. To BBS έρχεται με την κόντρα, ανάλογα με το ποια κατεύθυνση έχει η κόντρα για τον καθένα μας (π.χ. για μένα η κόντρα πάνω από τον λαιμό είναι λοξά προς το πηγούνι). Όσες τρίχες λοιπόν και να έχει αφήσει το πρώτο WTG πέρασμα, με την κόντρα θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θέλω να πω δηλαδή οτι και με την ρύθμιση στο 3 να κάνει κανείς το πρώτο πέρασμα, η κόντρα στην ίδια ρύθμιση θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα ακόμη και να είχαμε κάνει το πρώτο πέρασμα με 5,5. Έχω δε την αμυδρά υποψία ότι όταν έχουμε και ελαφρώς μεγαλύτερες τρίχες, η κόντρα θα κάνει πιο ομαλό ξύρισμα, με λιγότερους ενδεχομένως ερεθισμούς. Αυτό το λέω βασισμένος στην άποψη εκείνων που υποστηρίζουν οτι το ξύρισμα κάθε δύο μέρες (για παράδειγμα) είναι πιο ομαλό από οτι το καθημερινό. Όπως έγραψα και πριν, αν κανείς κάνει μόνο πέρασμα με τη φορά των τριχών, τότε η Progress (ή κάποια άλλη ρυθμιζόμενη) είναι η μηχανή του.
Το ζήτημα λοιπόν είναι τι ξύρισμα θέλουμε να κάνουμε. Αν θέλουμε πιο βαθύ χρησιμοποιούμε μια open comb. Η Progress ακόμη και στο 5,5 ξυρίζει άψογα αλλά δεν ξυρίζει όσο μία open comb. Νομίζω οτι αξιωματικά μία open comb ξυρίζει βαθύτερα από μία closed. Ενδεχομένως να υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν έχω όμως την εμπειρία να φέρω παραδείγματα. Υπάρχουν επιθετικές closed comb, αλλά δεν ξυρίζουν βαθύτερα από open.
Τα παραπάνω είναι απόψεις με βάση περισσότερο τη λογική και λιγότερο την εμπειρία (δεν έχω εμπειρία από μηχανές). Έχω δοκιμάσει 3-4 μηχανές, ενώ οι μηχανές που έχω είναι η Muhle R89 (closed comb) και η Muhle R41 (open). Υποθέτω οτι η R89 θα κάνει παρόμοιο ξύρισμα με την Progress στο 3. Η R41 δεν είναι ίδια με την Progress στο 5,5. Η R41 ξυρίζει μεν βαθύτερα, αλλά η Progress δεν απαιτεί πολύ προσεκτικό ξύρισμα και συγχωρεί λαθάκια. Να πω εδώ με την ευκαιρία οτι η R41 δεν είναι κανας σφαγέας και κάτι που πρέπει να φοβάται κανείς, απλά θέλει σεβασμό στη χρήση της (αναφέρομαι στην έκδοση του 2013).
Τέλος, Βασίλη κατανοώ γιατί σουτάρισες τις άλλες μηχανές σου. Η Progress είναι πολύ καλό εργαλείο. Οι παρατηρήσεις μου εκφράζουν προσωπικές απόψεις (YMMV κτλ κτλ) και τις μοιράστηκα μαζί σας μπας και φανούν χρήσιμες σε κάποιον άλλο φίλο συνξυριστή. Δεν θέλησα να τις γράψω στο αντίστοιχο νήμα, καθώς δεν προήλθαν από συστηματική χρήση της μηχανής, και άσχετα με την λογική προσέγγιση, η πράξη φέρνει την απόλυτη αλήθεια.
Όταν γράφω οτι όλες οι μηχανές στο WTG πέρασμα κάνουν δουλειά εννοώ οτι το πέρασμα αυτό είναι για να παίρνει τα πολλά, "τα χοντρά". Γιαυτό είχα γράψει σε έναν συνξυριστή που ήθελε να κάνει το πρώτο πέρασμα κόντρα οτι το WTG θα πρέπει πάντα να είναι το πρώτο μας πέρασμα. To BBS έρχεται με την κόντρα, ανάλογα με το ποια κατεύθυνση έχει η κόντρα για τον καθένα μας (π.χ. για μένα η κόντρα πάνω από τον λαιμό είναι λοξά προς το πηγούνι). Όσες τρίχες λοιπόν και να έχει αφήσει το πρώτο WTG πέρασμα, με την κόντρα θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θέλω να πω δηλαδή οτι και με την ρύθμιση στο 3 να κάνει κανείς το πρώτο πέρασμα, η κόντρα στην ίδια ρύθμιση θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα ακόμη και να είχαμε κάνει το πρώτο πέρασμα με 5,5. Έχω δε την αμυδρά υποψία ότι όταν έχουμε και ελαφρώς μεγαλύτερες τρίχες, η κόντρα θα κάνει πιο ομαλό ξύρισμα, με λιγότερους ενδεχομένως ερεθισμούς. Αυτό το λέω βασισμένος στην άποψη εκείνων που υποστηρίζουν οτι το ξύρισμα κάθε δύο μέρες (για παράδειγμα) είναι πιο ομαλό από οτι το καθημερινό. Όπως έγραψα και πριν, αν κανείς κάνει μόνο πέρασμα με τη φορά των τριχών, τότε η Progress (ή κάποια άλλη ρυθμιζόμενη) είναι η μηχανή του.
Το ζήτημα λοιπόν είναι τι ξύρισμα θέλουμε να κάνουμε. Αν θέλουμε πιο βαθύ χρησιμοποιούμε μια open comb. Η Progress ακόμη και στο 5,5 ξυρίζει άψογα αλλά δεν ξυρίζει όσο μία open comb. Νομίζω οτι αξιωματικά μία open comb ξυρίζει βαθύτερα από μία closed. Ενδεχομένως να υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν έχω όμως την εμπειρία να φέρω παραδείγματα. Υπάρχουν επιθετικές closed comb, αλλά δεν ξυρίζουν βαθύτερα από open.
Τα παραπάνω είναι απόψεις με βάση περισσότερο τη λογική και λιγότερο την εμπειρία (δεν έχω εμπειρία από μηχανές). Έχω δοκιμάσει 3-4 μηχανές, ενώ οι μηχανές που έχω είναι η Muhle R89 (closed comb) και η Muhle R41 (open). Υποθέτω οτι η R89 θα κάνει παρόμοιο ξύρισμα με την Progress στο 3. Η R41 δεν είναι ίδια με την Progress στο 5,5. Η R41 ξυρίζει μεν βαθύτερα, αλλά η Progress δεν απαιτεί πολύ προσεκτικό ξύρισμα και συγχωρεί λαθάκια. Να πω εδώ με την ευκαιρία οτι η R41 δεν είναι κανας σφαγέας και κάτι που πρέπει να φοβάται κανείς, απλά θέλει σεβασμό στη χρήση της (αναφέρομαι στην έκδοση του 2013).
Τέλος, Βασίλη κατανοώ γιατί σουτάρισες τις άλλες μηχανές σου. Η Progress είναι πολύ καλό εργαλείο. Οι παρατηρήσεις μου εκφράζουν προσωπικές απόψεις (YMMV κτλ κτλ) και τις μοιράστηκα μαζί σας μπας και φανούν χρήσιμες σε κάποιον άλλο φίλο συνξυριστή. Δεν θέλησα να τις γράψω στο αντίστοιχο νήμα, καθώς δεν προήλθαν από συστηματική χρήση της μηχανής, και άσχετα με την λογική προσέγγιση, η πράξη φέρνει την απόλυτη αλήθεια.
Θοδωρής
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
να προσθεσω στην συζητηση περι μηχανων οτι η επιθετικοτητα καθε μηχανης ειναι σχετικη.υπαρχουν open comb (parker,merkur)οι οποιες ειναι αρκετα ηπιες και κανουν γλυκο ξυρισμα.οπως επισης υπαρχουν closed comb(parker,matador,vintage cc)οι οποιες ειναι πολυ πιο επιθετικες απο τις αντιστοιχες open comb.καθε μηχανη εχει τα δικα της χαρακτηριστικα και το τι βολευει τον καθενα εχει να κανει με πολλους παραγοντες.π.χ. παιζει ρολο καθε ποτε ξυριζομαστε,αν τα γενια μας ειναι σκληρα η μαλακα και κατα ποσο σηκωνει το δερμα μας κατι.εχω την αποψη οτι πολυ μεγαλο ρολο(ισως το μεγαλυτερο) παιζει και η λεπιδα.το τι λεπιδα ταιριαζει στο δερμα μας και τι σε καθε μηχανη σηκωνει μεγαλη κουβεντα και ψαξιμο.