Ότι και να πω είναι λίγο ... πριν λίγους μήνες το MWF με εισήγαγε στο ΠΞ. Το σαπούνι του Δημήτρη όμως μου έδωσε πραγματικό ξύρισμα !
Εδω κι ένα μήνα το έχω απολάυσει απίστευτα και θα το εξαντλήσω σύντομα !
Παλεύω κάθε φόρα να μην κάνω πολύ αφρό και πηγαίνει χαμένος ... την προηγούμενη εβδομάδα έκανα τέταρτο πέρασμα απλά και μόνο επειδή είχα αφρό στο πινέλο. Με 20 δευτερόλεπτα περίπου φορτώματος. Θέλει αρκετό νερό νομίζω για να κάνει μαρέκγα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!!! Το δέρμα μου μετά από κάθε ξύρισμα μένει με μία αίσθηση σα να έχω κάνει καθαρισμό. Σφιχτό δέρμα, τράνηγμα λες και βγήκα από δερματολόγο ... μου θύμισε τα εφηβικά μου χρόνια !! Το ξυράφι περνάει σαν πάνω από μετάξι και η προστασία που προσφέρει γίνεται άμεσα αντιληπτή. Αρκεί να προσέχεις ... και να μην έχεις την Super Adjustable στο 9 με φρέσκο ξυράφι !!
Δεν είμαι κι ο καλύτερος στην περιγραφή, αλλά μάλλον καταλαβαίνετε τι εννοώ ! Ειδικά όσοι το έχετε το σαπούνι.
Θα ήθελα λίγο πιο έντονο άρωμα, αλλά είναι θέμα γούστου προφανώς. Εμένα μου αρέσουν οι βαριές μυρωδιές. πάντως το σαπούνι μοσχοβολάει, κρίμα που δεν πρόλαβα να πάρω και τη λεβάντα. Στην επόμενη δόση !
Δημήτρη χίλια μπράβο σου αξίζουν !! Για μένα, το σαπούνι σου κάνει στην άκρη το περιβόητο MWF εύκολα. Δεν υπάρχει σύγκριση, έτσι απλά.
Τις τελευταίες 10 μέρες έχω κι εγώ στα χέρια μου τα σαπούνια του Δημήτρη, περγαμόντο και λεβάντα. Μόλις είδα στο etsy ότι είναι διαθέσιμα, δεν το σκέφτηκα πολύ, "ένιωσα" την ανάγκη να τα αγοράσω.
Η τιμή τους θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλή. Η συσκευασία ποιοτική, μπορώ να πω ότι μου αρέσει κιόλας. Το ίδιο και η ετικέτα. Βλέποντάς την κανείς, του βγάζει κάτι ποιοτικό, κάτι χειροποίητο, δημιουργημένο με αγάπη από το δημιουργό του. Μου άρεσε και η λεπτομέρεια του εσωτερικού καπακιού με το μικρούλι χερούλι. Αυτό που βρίσκει κανείς και στα Pannacrema.
Το σαπούνι με μία λέξη θα το χαρακτήριζα εξαιρετικό. Σίγουρα το κατατάσσω στα 5 καλύτερα που έχω. Έχω δοκιμάσει 2 φορές το καθένα, σύνολο 4. Με ασβό, SOC 2Band( το μόνο που έχω), και με χοίρους( 830, SOC, 49). Με όλα πέτυχα άριστη αφρόκρεμα. Πλούσια, γυαλιστερή, συμπαγή. Την πρώτη φορά μόνο έκανα το λάθος να μη βάλω όσο νερό έπρεπε. Το πέτυχα στο 75%. Τις επόμενες όμως... Είναι γεγονός νομίζω ότι θέλει νερό. Ακόμα κι όταν φαίνεται καλός, ρίχνω λίγες ζεστές σταγόνες ακόμα και γίνεται άριστος. Απόδοση κορυφαία. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όμως, είναι η προστασία. Θεϊκή. Νομίζω εδώ παίζει ρόλο το σπαθόλαδο. Απαραίτητο για κάθε σπίτι. Δεν πρέπει να το έχει κανένα άλλο σαπούνι απ' όσα γνωρίζουμε. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με. Το ίδιο κορυφαία είναι και η ενυδάτωση. Είναι γι' αυτούς που έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν balms, σαν εμένα.
Τώρα, όσον αφορά τα αρώματα( ΕΟ). Μου αρέσουν πολύ και τα δύο. Ίσως λίγο περισσότερο η λεβάντα. Δεν έχω κανένα άλλο λεβάντα, ενώ κιτρώδη έχω αρκετά. Μπορεί αυτό να φταίει. Πάντως και το περγαμόντο σίγουρα είναι πολύ καλό. Δεν το λέω για να το μειώσω. Μου άρεσε και το γεγονός ότι τα αισθανόμουν στο πρόσωπο, στον αφρό. Τη λεβάντα ίσως πάλι λίγο παραπάνω. Μπορεί επειδή, όπως είχε ανακοινώσει ο Δημήτρης, αυτή που πήρα είναι 2ης παρτίδας, από τις λίγο παραπάνω έντονες. Καλό αυτό. Και τα δύο μου έβγαλαν μια ζεστασία, μια καθαριότητα, μια φρεσκάδα.
Στο τέλος, τον αφρό που μένει έχω καθιερώσει μήνες τώρα , να τον απλώνω στο πρόσωπο, τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσω το πινέλο και το scuttle ή μπολ. Πολλές φορές εκεί καταλαβαίνει κανείς την αξία κάποιου σαπουνιού. Στην επούλωση και στη χαλάρωση του δέρματος μετά. Στον τομέα αυτό πήρε 10'.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι εδώ μιλάμε για ένα κλασικό παράδειγμα του τι μπορεί να δημιουργήσει κανείς που αγαπάει αυτό που κάνει, το χόμπυ του! Το αποτέλεσμα είναι ένα υψηλής ποιότητας προϊόν.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τελικά τα απέκτησα!
Στις γιορτές του Πάσχα κατέβηκα για περίπου ένα δεκαήμερο στο γυναικοχώρι. Τα μόνα σαπούνια που πήρα μαζί μου ήταν η λεβάντα του Δημήτρη και το barbershop του Mike. Τελικά έκανα μόλις 2 ξυρίσματα με το barbershop και 5-6 με τη λεβάντα
Για όσους αρέσκονται στις συγκρίσεις, όχι, το το σαπούνι του Δημήτρη δεν είναι απόλυτα εφάμιλο (σε συνολική απόδοση - προστασία, γλίστρημα, ενυδάτωση) με του Mike. Ακολουθεί πάντως πάρα πολύ κοντά και σίγουρα είναι και σε μένα μέσα στα καλύτερα 5 που έχω δοκιμάσει.
Ως προς το νερό, έχω καταλήξει πως παίρνω τα καλύτερα αποτελέσματα όταν κάνω τον αφρό πάρα πολύ υδαρό, τόσο που σχεδόν να τρέχει από το πινέλο. Παρατήρησα πως σε αυτή την κατάσταση μου προσφέρει τον μέγιστο γλίστρημα, ενώ ταυτόχρονα ο αφρός σφίγγει λιγάκι όταν μείνει στο πρόσωπο.
digibill έγραψε:
Για όσους αρέσκονται στις συγκρίσεις, όχι, το το σαπούνι του Δημήτρη δεν είναι απόλυτα εφάμιλο (σε συνολική απόδοση - προστασία, γλίστρημα, ενυδάτωση) με του Mike. Ακολουθεί πάντως πάρα πολύ κοντά και σίγουρα είναι και σε μένα μέσα στα καλύτερα 5 που έχω δοκιμάσει.
Προσωπικά, εσκεμμένα δεν έκανα συγκρίσεις με άλλα σαπούνια. Τί να πω; Ότι το περγαμόντο του Δημήτρη είναι καλύτερο από το περγαμόντο- νερολί της tfs που μου δάνεισε φίλος; Νομίζω είναι κάτι σαν κοινό μυστικό. Και σαν άρωμα και σαν απόδοση του ρίχνει πολύ.
Μόνο με αντίστοιχου επιπέδου tallow σαπούνια μπορεί να συγκριθεί, γι' αυτό και θεωρώ Βασίλη την αναφορά σου στον Mike σωστή. Προσωπικά, δεν έτυχε να αγοράσω κάποιο, ούτε να δοκιμάσω. Και μάλλον ούτε πρόκειται εκεί που έφτασε η ισοτιμία. Όποιος πρόλαβε να αγοράσει από Αμερική, πρόλαβε...
Βασίλη ενδιαφέρουσα η κριτική σου, σε ευχαριστώ.
Έχω σαπούνι του Mike και δεν βρήκα μεγάλη διαφορά στη επίδοση (όμως σίγουρα τα αρώματα του είναι καλύτερα από τα δικά μου). Και μου φαίνεται και τα δυο σαπούνια χρειάζονται αρκετό νερό.
Αντιθέτως, στο δικό μου δέρμα, το σαπούνι μου κάνει καλύτερα δουλειά, ιδιαίτερα στην ενυδάτωση και στη περιποίηση.
Βέβαια όπως καταλαβαίνετε μπορεί να είμαι προκατειλημμένος και βέβαια μπορεί τα σαπούνια αλλιώς να ταιριάζουν στην επιδερμίδα μου. Σίγουρα όμως το σαπούνι του Mike δεν έχει σπαθόλαδο που είναι πραγματικά το μαγικό συστατικό.