"Ύποπτες" ουσίες σε κρέμες ξυρίσματος?

NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Εξαιρετική έρευνα από όλους.

Μια παρατηρήση:
Επειδή όλοι κάνουμε rotation, τα σαπούνια και οι κρέμες δεν έρχονται σε συχνή επαφή με το πρόσωπο, άρα οι ενδεχόμενες επιβλαβείς συνέπειες ελαχιστοποιούνται.
Εκτός από περιόδους "κολλήματος", σπανίως χρησιμοποιώ σαπούνι ή κρέμα πάνω από μία φορά την εβδομάδα.
Προσωπικά, μόνο στο άφτερ σέιβ δεν κάνω εναλλαγή, και πολύ μικρή εναλλαγή στα μπάλσαμ και τις αφτερ κρέμες, αλλά αυτά φροντίζω να είναι οργανικά ή φυσικά προϊόντα. (ώπ! η Floid AS τι περιέχει;)
Η προσοχή μας πρέπει να εστιάζεται στα paraben κυρίως, αλλά και στα ΕDTA.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
meletios
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 36 times
Been thanked: 57 times

Επίσης να προσθέσω και αυτή που ξέχασα:

APIVITA Κρέμα με Καλέντουλα
Aqua** (Water**), Caprylic/Capric Triglyceride, Panthenol, Triheptanoin, Alcohol, Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Aqua (Water), Calendula Officinalis Flower* Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem* Extract, Propolis Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil*, Calendula Officinalis Flower*, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Ammonium Glycyrrhizate, Tocopherol, Ethylhexylglycerin, PEG-20 Stearate, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Carbomer, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Sodium PCA, Sodium Hydroxide, Bisabolol, Sodium Phytate, Linalool, Citronellol, Geraniol

PEG-100 Stearate - polyethylene glycols are often contaminated with 1,4-Dioxane; suspected endocrine disruptor; linked to cancer in animals; skin and eye irritant.
Phenoxyethanol - endocrine disruptor and carcinogen in animals; linked to allergic contact uritica and dermatitis.
Butylene Glycol – skin, lung and eye irritant; environmental toxin.

Αλήθεια μπορώ να διορθώσω ένα μήνυμα που έχω κάνει Post;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

/offtopic on
Εχεις 15 λεπτα χρονο απο την αναρτηση να το διορθωσεις.

Αν θες, μπορεις να στειλεις το νεο κειμενο (κανεις δλ copy paste το παλιο, προσαρτεις ή αφαιρεις ο,τι θες και ετοιμο) σε εναν συντονιστη, με τον συνδεσμο που ειναι να γινει η αλλαγη (για να βρεις τον ακριβη συνδεσμο πρεπει να πατησεις την επικεφαλιδα του μηνυματος σου) και θα το αναλαβει αυτος μετα.

Φιλικα,
Στεφος

/offtopic off
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
crusader
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Πάντως ως νέος στο ΠΞ και χρησιμοποιώντας εδώ και χρόνια προϊόντα περιποίησης χωρίς βλαβερά συστατικά, μπορώ να πω ότι έπαθα σοκ ψάχνοντας να αγοράσω γνωστές μάρκες στο χώρο. Τόση χημεία (με την κακή έννοια) και σε τόσο εκτεταμένο βαθμό σε όλες τις μάρκες είχε ως αποτέλεσμα ακόμα να μην μπορώ να βρω κάτι για να ξεκινήσω, Μuhle, Taylor of Old Bond Street, Omega , Proraso, Speick και η λίστα συνεχίζεται. Όλα με βλαβερές ουσίες σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. H ταπεινή Nivea for men sensitive έχει μόνο ένα βλαβερό συστατικό και την βρίσκεις στο supermarket με το 1/3 της τιμής των άλλων, μέχρι να βρω κάτι άλλο αξιόλογο θα συνεχίσω να την χρησιμοποιώ αναγκαστικά.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Συγνώμη που πάλι θα μπω σφήνα στη συζήτηση αλλά μου φαίνονται λίγο παράξενα κάποια από τα γραφόμενα και αυτό το λέω χωρίς καμία εριστική διάθεση. Αλλά τη στιγμή που αρκετοί από εμάς, όχι όλοι, πχ καπνίζουν κάμποσα mg πίσσας και νικοτίνης καθημερινά, είναι τουλάχιστον αστείο να ψάχνουμε τα 1 ή 2 εκατοστά του γραμμαρίου μίας ουσίας που είναι διαλυμένη σε 100-150 γρ σαπουνιού ή κρέμας ή lotion. Τόσο υγιεινή ζωή κάνουμε όλοι εν τέλει που θα μας πειράξει μία απειροελάχιστη ποσότητα σιλικόνης? Εξάλλου έχω γράψει και παραπάνω ότι άλλο να χαρακτηρίζεται μια ουσία επιβλαβής και άλλο πράγμα το να είναι στην πραγματικότητα (γιατί ίσως είναι δύσκολο να βρεθεί σε συγκεντρώσεις που την καθιστούν επιβλαβή). Αν είστε ο τύπος που κάθε φορά που τρώτε έξω ζητάτε πιστοποίηση ποιότητας του κρέατος και κάθε φορά που πάτε σουπερμάρκετ τσεκάρετε ενα προς ένα τα συντηρητικά της κέτσαπ, τότε αξίζει να μην αγοράζετε προιόντα ξυρίσματος με ύποπτες ουσίες. Ακριβώς για να θίξω το πώς η αναζήτηση "καθαρών προιόντων" μπορεί να καταλήξει σε τρομολαγνική διάθεση δείτε αυτό (1.5).

Μήπως τα επινικελωμένα DE μας είναι και αυτά επικίνδυνα για το δέρμα μας?????
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

εκανα το λαθος και χρησιμοποιησα το soc 2 band με σαπουνι institut karite.μετα ειδα οτι το συγκεκριμενο σαπουνι εχει σιλικονη(dimethicone). το πινελο το χρησιμοποιησα μονο 1 φορα με το συγκεκριμενο σαπουνι. υπαρχει φοβος να εχει αδιαβροχοποιηθει με αυτη την μονη φορα.δεν εχω παρατηρησει κατι ,απλα ρωταω επειδη δεν το γνωριζω καλα το θεμα.
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Δεν πιστεύω πως με μία μόνο φορά μπορεί να κάνει διαφορά. Προσωπικά το αποφεύγω γενικά για την περίπτωση που κάνω αυτό το λάθος πάνω από μία φορά. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας όμως...
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Μία ίσον καμμία , έτσι δεν λένε; :bigsmilie
Μην αγχώνεσαι Μάχο, το "μπούκωμα" των ασβών, έρχεται (άν έρθει) μετά
από πολλές χρήσεις. Εγώ έχω το 80097 για τις σιλικόνες
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 4009 times
Been thanked: 6277 times

Η σιλικόνη καταστρέφει (όσο και να ακούγεται βαρύγδουπα η λέξη) έστω και σε μακροχρόνια χρήση πινέλα με υδατοαποροφητική τρίχα (πχ ασβός) φτιάχνοντας με τον καιρό μια υδατομόνωση στην τριχα? Και πόσο "επικίνδυνη" θεωρείται η χρήση σχετικών προιόντων πχ κρέμα tabac (για την οποία παρεπιπτόντως έχω ακούσει και διαβάσει τα χίλια μύρια κι έτσι κι αλλιώς)

Προστέθηκε μετά από 6 ώρες 55 λεπτά 56 δευτερόλεπτα:
Re: "Ύποπτες" ουσίες σε κρέμες ξυρίσματος?
Πριν λιγο ειδα τα αναφερομενα εδω και θα εκανα copy paste το κειμενο εδω. Sorry κατ αρχην.
Το ερωτημα βεβαια παραμενει οπως το εθεσα. Εχει δει καποιος πινελο με ζωικη τριχα να καταστρεφεται μετα απο συνεχη χρηση κρεμων με σιλικονη?
"Aut viam inveniam aut faciam "
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Το δικό μου ασβοπινέλο, με πάνω από 30 χρήσεις κρεμών με dimethicone (που δεν είναι ακριβώς σιλικόνη), δεν έχει παρουσιάσει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Νομίζω ότι όλο το θέμα είναι μύθος κι αν πρέπει κάτι να μας ανησυχεί ,είναι το αν αυτά τα συστατικά κάνουν κακό στο πρόσωπό μας (που και πάλι δεν νομίζω) και όχι στις τρίχες των πινέλων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”