Κριτική για το σαπούνι του Δημήτρη

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Αντώνη είναι καλύτερο να είναι ανοικτό συνέχεια παρά να το κλείνεις με υγρασία.
Αν το αφήνεις να στεγνώσει επαρκώς μετά το ξύρισμα, τότε όλα καλά. Εγώ το αφήνω το βράδυ ανοικτό και το πρωί το κλείνω.
Αλλά όπως είπα, η υγρασία είναι πολύ βλαβερή, ιδιαίτερα για το σαπούνι μου που δεν έχει ίχνος συντηρητικού!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Δημήτρη for your records (που λένε), το Bay rum το έχω σε ανοικτό πήλινο μπολάκι που το σκεπάζω με σελοφάν για τρόφιμα. Παρά που το έχω μεγάλο διάστημα και δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα (κακώς, αλλά λόγω αρώματος) δεν έχει καμία αλλοίωση. Το σαπούνι είναι σε ανοικτό χώρο στο μπάνιο, με υγρασίες κλπ.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Δεν σου άρεσε η κόκα κόλα; :bigsmilie :bigsmilie
Μιλάμε και να το ήθελα να φτιάξω άρωμα κόκα-κόλας, τόσο καλά δεν θα το κατάφερνα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Πρόσεξε γιατί θα μηνύσει η Coca Cola για διαρροή της μυστικής συνταγής. :bigsmilie

Σοβαρά τώρα, δεν είναι τόσο άσχημο. Τώρα που το λες, ίσως να το δοκιμάσω αύριο για να έχω μία σύγκριση με το Περγαμόντο.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Μετά από καιρό, πράγματι δοκίμασα και πάλι την beta version Bay Rum του Δημήτρη.
Καταρχάς, επιβεβαιώνω ότι δεν είχε κανένα σημάδι αλλοίωσης και το άρωμα είχε διατηρηθεί (ότι και αν σημαίνει αυτό :megagrin ).
Μπορώ να πω ότι οι διαφορές με τις επόμενες version είναι πολύ λίγο αισθητές. Μεταξένια σαπουνάδα, πηκτή, σταθερή, τέλειο γλίστρημα.
Λάθος μου που το είχα βγάλει τόσο καιρό από το rotation.
Τώρα που έρχεται η άνοιξη, ίσως είναι ευκαιρία (δηλ. δικαιολογία) να πάρω και ένα Bay Rum After Shave.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Αν και το αμέλησα για αρκετές μέρες οφείλω να γράψω μια κριτική για το σαπούνι του συνφορουμίτη μας Δημήτρη. Το οφείλω όπως έγραψα στον κόπο που έκανε για να παραγάγει κάτι καλό στον τομέα του παραδοσιακού ξυρίσματος και όχι να μείνει μόνο στην απόλαυση που επικεντρωνόμαστε οι υπόλοιποι.

Πριν προχωρήσω στα τεχνικά θέματα να σας διευκρινίσω ότι είναι το πρώτο artisan σαπούνι που δοκίμασα μιας και για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν είδα ποτέ με καλό μάτι αυτήν την κατηγορία. Μπορώ να πω μάλιστα ότι εδώ και αρκετούς μήνες είχε αρχίσει να μην με ενθουσιάζει πια η αγορά νέων σαπουνιών, αφού πίστεψα ότι πλην των διαφορετικών αρωμάτων δεν μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο σε ιδιότητες από αυτό που μου έδιναν τα μεγάλα ονόματα που αποτελούν και τα ορόσημα του χώρου.

Το φόρτωμα του σαπουνιού και ο αφρισμός του είναι κάτι πανεύκολο που δεν θα δυσκολέψει ακόμα και αρχάριους χρήστες. Η “ιαματική λάσπη” όμως που παράγεται στο φόρτωμα έχει καινοτόμες ιδιότητες. Το νερό που ζητάει για να πετύχει η μαρέγκα δεν το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο σαπούνι. Πραγματικά χωρίς υπερβολή θα έλεγα ότι ζητάει αρκετό νεράκι σε κάθε πέρασμα χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος η μαρέγκα να κόψει. Αν δεν προσθέσετε αρκετό νεράκι δεν θα πάρετε το πολυπόθητο γλίστρημα της λεπίδας που επιδιώκουμε όλοι. Η διαρκής ζήτηση νερού από το σαπούνι θα έλεγα ότι είναι και το μόνο κομμάτι που το σαπούνι θα μπορούσε να βελτιωθεί για να τελειοποιηθεί.

Στο θέμα της προστασίας είναι εφάμιλλο και ίσως καλύτερο των κορυφαίων σαπουνιών. Δεν θα διστάσετε να επιλέξετε οποιοδήποτε safety ή straight razor, όσο επιθετικό και αν είναι αυτό για να ξυριστείτε με αυτό το σαπούνι. Η “μαγική λάσπη” αφήνει το λεγόμενο προστατευτικό φιλμ στο δέρμα που μόνο στο σαπούνι Tabac έχω συναντήσει σε τέτοιο βαθμό.

Το χαρακτηριστικό που όμως κάνει το σαπούνι του Δημήτρη να μην έχει αντίπαλο είναι η ενυδάτωση που προσφέρει. Αν σε αυτήν την κατηγορία το Mitchell’s wool fat είναι αυτό που κατέχει τα πρωτεία, το Dimitri’s shaving soap bergamot τείνει να το εκθρονίσει!
Αντιμετωπίζω πρόβλημα ξηροδερμίας που είναι πιο έντονο στην περιοχή του προσώπου μου και μπορώ να πω χωρίς υπερβολή ότι με το σαπούνι του Δημήτρη τείνω να το ξεπεράσω και ας μην βοηθάει ο καιρός που παραμένει κρύος για την εποχή.

Μπορώ άνετα μετά από συστηματική χρήση δυο εβδομάδων να δηλώσω ότι το σαπούνι του Δημήτρη είναι το κορυφαίο από όσα έχω χρησιμοποιήσει!

Ο φίλος Δημήτρης (ας μου επιτρέψει να τον θεωρώ φίλο και ας δεν τον έχω συναντήσει ποτέ) πέτυχε κάτι που θεωρούσα ακατόρθωτο. Μου νίκησε μια προκατάληψη που είχα προσωπικά για τα σπιτικά προϊόντα που φτιάχνουν πολλοί, νομίζοντας ότι χρησιμοποιώντας τα χέρια τους και έχοντας καλές προθέσεις αρκούν για να κάνουν κάτι καλύτερο από προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για δεκαετίες. Το αρνητικό βέβαια από αυτήν την ιστορία είναι ότι πλέον ανοίγεται μια καινούρια αγορά για εμένα και είναι αυτή των artisan σαπουνιών. Θα προσπαθήσω να μείνω εγκρατής και να αρκεστώ μόνο στα σαπούνια του Δημήτρη που από εδώ και πέρα δηλώνω περήφανος θιασώτης τους! :dance
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Πραγματικά ευχαριστώ για τα καλά λόγια Στέλιο.
Περισσότερο από ολα χαίρομαι που ευχαριστιέστε το σαπούνι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Δεν κάνει τίποτα Δημήτρη. Δεν έγραψα τίποτα παραπάνω από όσα πιστεύω. Είναι το καλύτερο σαπούνι ξυρίσματος που είχα ποτέ.
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Εαν αποφάσιζα να πω την γνώμη μου με λιγες λέξεις θα έλεγα οτι εαν λυθεί το θεματάκι που ζητά αρκετό νερό, τότε θα έχει καταφέρει ο Δημήτρης να παρασκευάσει το καλύτερο σαπούνι ever χωρίς υπερβολή!

Για όσους με ξέρουν γνωρίζουν ότι έχουν περάσει πολλά και ακριβά σαπούνια απο τα χέρια μου και αυτό σίγουρα ανήκει στα high end σαπούνια. Εκτός ......... Απο την ετικέτα της συσκευασίας.

Επειδή πραγματικά δεν έχει να ζηλεψει τίποτα απο τα σαπούνια των 50+ ευρω, (είναι ίσως καλύτερο απο πολλά απο αυτα) θα πρέπει να σταματήσει να πωλείται σε πλαστικό παρά μόνο σε γυάλινο και.... Να αλλάξει η ετικέτα. Πρέπει να γίνει λιτή με λίγα χρώματα, σοφιστικέ και να αποπνέει προιόν Ά κατηγορίας. Δεν ενδιαφέρει σε τίποτα το Boellis Panama απο το p160 αλλά εαν δεις τις συσκευασίες τους το ενα σε παραπεμπει σε κάτι ανώτερο.

Δημήτρη πρέπει να το κυνηγήσεις το θέμα του σαπουνιού γιατί έχεις πραγματικά δημιουργήσει ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ προιόν. Και για να μπει εκεί που ανηκει θα πρέπει να δώσεις προσοχή και σε λεπτομέρεις που για πολλούς θα τους φανούν χαζές. Είναι πάντως κρίμα να έχεις μιά Aston Martin με φθηνο υφασματικα καθισματα και σκληρά πλαστικά και σήμα πλαστικό βαμμενο ασημι.
Επίτηδες άφησα μιας εβδομάδας γένεια δυο φορές, για να δω τι καταπραυντικες´ του ιδιότητες καθώς διαβάζοντας τα συστατικά του ενθουσιάστικα. Ημουν σιγουρος απο πριν για αφρούς μαρέγκα και γλιστρυμα λεπίδας, αυτό που ήθελα να δώ είναι πως συμπεριφέρεται σε ερεθισμένα δέρματα. Το δικο μου μετά την 4η μερα στο πηγούνι κ στο λαιμο μου κανει κοκκινίλες λόγω σμηγματοροικής δερματίτιδας. Αυτές συνήθως ηρεμουν 2 ημέρες μετα το ξύρισμα, όπου έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα νεα γένια και ούτω καθ εξης. Με το σαπούνι του Δημήτρη και τις δυο φορές 2-3 ώρες μετα το ξύρισμα ειχαν μειωθει οι ερεθισμοι στο 80% και το επόμενο πρωινο (το ξυρισμα εγινε βράδυ) δεν υπήρχε τίποτα!!!
Επίτηδες μάλιστα δεν χρησιμοποίησα AS. πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

Τα συγχαρητήρια μου Δημήτρη!!!

Υ.Γ. Δημήτρη τον νού σου! Καιρός να αλλάξεις την υπογραφή σου και να βγάλεις το "ερασιτέχνης"
Άρης
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Άρη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Αυτή η προσπάθεια να γίνει το σαπούνι, συσκευασίες, ετικέτες, λογότυπα, το μαγαζί στο etsy και πολλά πολλά άλλα παίρνουν χρόνο. Τον οποίο δεν έχω.

Επίσης για να γίνουν αυτά, πρέπει να γίνει και η διαδικασία που ορίζει το κράτος.

Και εγώ θα τα ήθελα όλα αυτά που λες αλλά δυστυχώς είναι πρακτικά αδύνατο.

Σίγουρα πάντως με προβλημάτισες και με έβαλες σε σκέψεις για το επόμενο στάδιο. Για αυτό και μόνο, σε ευχαριστώ και πάλι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”