Σχετικά με το debate ζεστό ή κρυό νερό για το ξέπλυμα της λεπίδας, πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο του Kousuke Iwasaki γνωστού κατασκευαστή kamisori, (με Phd στην μεταλλουργία!) ο οποίος συμβουλεύει το καΘάρισμα των ξυραφιών με καυτό, ούτε καν ζεστό νερό. Σύμφωνα με τον Iwasaki, ο μεγαλύτερος παράγοντας για την πτώση της απόδοσης είναι η οξείδωση από υπόλοιπα σαπουνιού (που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι) που φεύγουν μόνο με καυτό νερό. Αντιθέτως τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τις υψηλές θερμοκρασίες στο ξυράφι.
Τα παραπάνω τα αναφέρει για παραδοσιακά ξυράφια και δεν βλέπω γιατί να μην εφαρμόζονται και στις λεπίδες. Προσωπικά τα ξυράφια μου τα ξεπλένω πάντα με νερό από βραστήρα.
Πόσα ξυρίσματα ανα λάμα;
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Χάρης
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
To ιδιο κανω και εγω ειδικα στα straight , Τα χειρουργικα εργαλεία που μπαινουν σε κλιβανους δεν παθαινουν τιποτα μερικα δε είναι
εργαλεία ακριβειας και χρησιμοποιούνται αρκετες φορες μεσα στην ημερα .
Το ζεστο νερο διαλυει-απομακρυνει ευκολοτερα εκτος από το σαπουνι και τα νεκρα κυταρα που μενουν στην λαμα , ένα περασμα μετα στο λινο και είναι πεντακαθαρο .
Το ξυραφακι δε μιας χρησης τι να παθει το πολύ-πολύ να βγαλει 1-2 λιγοτερα ξυρισματα .
εργαλεία ακριβειας και χρησιμοποιούνται αρκετες φορες μεσα στην ημερα .
Το ζεστο νερο διαλυει-απομακρυνει ευκολοτερα εκτος από το σαπουνι και τα νεκρα κυταρα που μενουν στην λαμα , ένα περασμα μετα στο λινο και είναι πεντακαθαρο .
Το ξυραφακι δε μιας χρησης τι να παθει το πολύ-πολύ να βγαλει 1-2 λιγοτερα ξυρισματα .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Εδώ και καιρό 1-2 ξυρίσματα και πέταμα. Ειδικά με τη futur που χρειάζεται κοφτερή λεπίδα γιατί θα κατεβάσω το πρόσωπό μου τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Χθες δοκίμασα φρέσκια λεπίδα με την Barley και πάλι σούπερ ξύρισμα. Είμαι σπάταλος σε σαπούνια γιατί να λυπηθώ τις λεπίδες ; Γενικά μια φρέσκια λεπίδα είναι μια καλή αρχή για ένα σούπερ ξύρισμα, λείο και σε βάθος ξύρισμα.
Ειδικά στους νέους ξύρισμα και πέταμα μέχρι να βρείτε την ιδανική για το πρόσωπό σας. Ναι είμαι σπάταλο κάθαρμα... :xp1 :megagrin
Ειδικά στους νέους ξύρισμα και πέταμα μέχρι να βρείτε την ιδανική για το πρόσωπό σας. Ναι είμαι σπάταλο κάθαρμα... :xp1 :megagrin
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- Tony
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Χάρη καλημέρα και καλή εβδομάδα...Harry έγραψε:Σχετικά με το debate ζεστό ή κρυό νερό για το ξέπλυμα της λεπίδας, πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο του Kousuke Iwasaki γνωστού κατασκευαστή kamisori, (με Phd στην μεταλλουργία!) ο οποίος συμβουλεύει το καΘάρισμα των ξυραφιών με καυτό, ούτε καν ζεστό νερό. Σύμφωνα με τον Iwasaki, ο μεγαλύτερος παράγοντας για την πτώση της απόδοσης είναι η οξείδωση από υπόλοιπα σαπουνιού (που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι) που φεύγουν μόνο με καυτό νερό. Αντιθέτως τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τις υψηλές θερμοκρασίες στο ξυράφι.
Τα παραπάνω τα αναφέρει για παραδοσιακά ξυράφια και δεν βλέπω γιατί να μην εφαρμόζονται και στις λεπίδες. Προσωπικά τα ξυράφια μου τα ξεπλένω πάντα με νερό από βραστήρα.
Αυτό που γράφεις για το ξέπλυμα της λεπίδας,είναι πολύ παράξενο,μήπως με την λέξη λεπίδα εννοεί τα straight;
Γιατί για την λεπίδα DE αποκλείεται να είπε τέτοια πράγματα...!!! :confused
Και αν τα είπε τότε πρέπει να λέγεται Dr Kawasaki... :ninja_hide :megagrin
Αντώνης
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
Η μελέτη αφορούσε τα kamisori, αλλά γιατί να μην ισχύει και για τις λεπίδες των DE;
Χάρης
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
Χαρη αυτο που λες ισως ισχυει και για τις de λεπιδες.σκεφτομαι ομως οτι οι συγκεκριμενες λεπιδες ειναι τοσο φτηνες και αναλωσιμες που ισως δεν αξιζει να ασχοληθεις.εγω μια λεπιδα στην καλυτερη των περιπτωσεων την κραταω max.5 ξυρισματα(συνηθως μετα απο 3-4 την πεταω).ουτε την πλενω,ουτε την στεγνωνω,απλα οταν ξυριζομαι απλως την ξεπλενω για να φευγουν τα πολλα,πολλα σαπουνια και τριχες.σε ενα straight ξυραφι το καταλαβαινω το καυτο νερο και το στεγνωμα γιατι το συγκεκριμενο αποτελει επενδυση.
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
Συμφωνώ Μαχο. Και εγω χρησιμοποιώ 2-4 φορές τη λεπίδα οπότε δεν αξίζει να ασχολείται κανείς και πολύ.
Χάρης
- Tony
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Παιδιά συμφωνώ με όλους σας,και μάλιστα ήμουν στην φάση που περιγράφει ο Πέτρος,μια και πέταμα,για κανένα τρίμηνο,μετά σκέφτηκα να την κρατάω άλλη μια φορά,για να βλέπω αν πέφτει η απόδοση της στο 2ο,άλλωστε είμαι σε αναζήτηση λεπίδας,και από ότι βλέπω δεν θα την βρω εύκολα,έχω κολλήσει στο θέμα λεπίδας.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και λεπίδες που δίνουν περισσότερα ξυρίσματα,αυτό είναι defacto,και σου λέει ο άλλος γιατί να την πετάξω;
Εγώ τις πετάω.! προς το παρόν,εφόσον δεν έχει έρθει η ώρα για τέτοιες έρευνες,αλλά και οι δυο πλευρές δίκιο έχουν,αρκεί να μην το παρακάνεις,ειδικά στην περίπτωση που κινδυνεύεις να κοπείς η να σου χαλάσει το ξύρισμα,για μερικά σέντ.
Για τις λεπίδες DE δεν ισχύει 100% στο λέω με σιγουριά,αλλά αν απαντήσω εδώ θα βγούμε offtopic,δεν μπορώ να σου το εξηγήσω με δυο λόγια,άλλωστε τα έχω ξαναγράψει,αν θες πραγματικά να μάθεις αυτό είναι το κατάλληλο threat...
Πάντα φιλικά Αντώνης
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και λεπίδες που δίνουν περισσότερα ξυρίσματα,αυτό είναι defacto,και σου λέει ο άλλος γιατί να την πετάξω;
Εγώ τις πετάω.! προς το παρόν,εφόσον δεν έχει έρθει η ώρα για τέτοιες έρευνες,αλλά και οι δυο πλευρές δίκιο έχουν,αρκεί να μην το παρακάνεις,ειδικά στην περίπτωση που κινδυνεύεις να κοπείς η να σου χαλάσει το ξύρισμα,για μερικά σέντ.
Χάρη sorry για το αστείο που έκανα παραπάνω,ελπίζω να μην σε πείραξε. :megagrinHarry έγραψε:Η μελέτη αφορούσε τα kamisori, αλλά γιατί να μην ισχύει και για τις λεπίδες των DE;
Για τις λεπίδες DE δεν ισχύει 100% στο λέω με σιγουριά,αλλά αν απαντήσω εδώ θα βγούμε offtopic,δεν μπορώ να σου το εξηγήσω με δυο λόγια,άλλωστε τα έχω ξαναγράψει,αν θες πραγματικά να μάθεις αυτό είναι το κατάλληλο threat...
Πάντα φιλικά Αντώνης
Αντώνης
- RAZORBLADE
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 205 times
Καμία λεπίδα δεν μου βγάζει παραπάνω απο 3 ξυρίσματα, πάντα με καλή προετοιμασία ντους σαπούνισμα προσώπου με υγρό σαπούνι προσώπου και 3 περάσματα wtg.xth.atg+τοπικές μικροδιορθώσεις και με γένια ημέρας ακόμα και η feather δεν αντέχει για 4ο γύρο.
Γιώργος
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Μην εισαι τοσο απολυτος... :winkcool