Το ξύρισμα της ημέρας: Φεβρουάριος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Εικόνα

Καλημερα σας

- TFS Ginestra di Taormina preshave cream
- Parker 97R
- Treet Platinum
- Simpsons The Duke 2 best
- TFS Ginestra di Taormina
- Lucky Tiger Bay Rum

Υπαρχουν πραγματι Ελληνικες (και συνολικα Μεσογειακες) μυρωδιες - και συμφωνω με τον Διονυση - μιας και καθε φορα που φτιαχνω σαπουναδα με τη Ginestra το ιδιο μου συμβαινει.

Οι πολυ καλες με ηπιοτερες μηχανες Treet Platinum - απλα οριακες με την Parker.
Εικόνα
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Kαλημέρα και Καλή Σαρακοστή !

✯ Semogue SE 2013
✯ Nanny's SE Men's Only ss
✯ Edwin Jagger 89L BL
✯ Bluebeards Revenge
✯ Alum block
✯ Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ❄ ν-ε-ρ-ό
✯ Pinaud Clubman Special Reserve

Special KαθαροΔευτεριάτικο ξύρισμα.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Petros
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 288 times
Been thanked: 418 times

Σήμερα το πρωί, μετά από ζεστό μπάνιο ...

Cien Daily Peeling

Truefitt & Hill 1805 Shaving Cream
Muhle - 81M

Edwin Jagger DE89BL + Κεφαλή από Muhle R41 Rosegold (ευχαριστώ Desperado)
Feather Black #4
WTG, XTG, ATG

Thayers Rose Petal
Truefitt & Hill 1805 ASL

Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή Κύριοι.

Καιρό τώρα σκέφτομαι να αγοράσω μια κεφαλή open comb της Muhle (από τον Γιώργο) για να έχω και την εμπειρία ενός ανάλογου ξυρίσματος. Να πάρω ολόκληρη μηχανή open comp το θεωρώ (για μένα) πλεονασμό. Μου έδωσε λοιπόν ο Desperado την Rosegold και προσάρμοσα την κεφαλή της στην λαβή της Edwin Jagger. Δεν έβαλα καινούργιο Feather για να δω την μηχανή πως θα λειτουργήσει κάτω από συνηθισμένες συνθήκες. Δεν θα πω ψέματα αλλά ξεκίνησα το ξύρισμα αρκετά ''ψαρωμένος'' και με σεβασμό στο εργαλείο. Στην πρώτη επαφή ένιωσα σαν το πρώτο μου ξύρισμα με την Edwin Jagger. Στο τέλος της όλης διαδικασίας, έμεινα άφωνος με το αποτέλεσμα. Τόσο βαθύ ξύρισμα δεν έχω πετύχει ποτέ. Βέβαια το αιμοστατικό gel της Proraso ήταν δίπλα για παν ενδεχόμενο, το οποίο δεν χρειάστηκε. Να σημειώσω ότι διάλεξα την σημερινή ημέρα λόγω αργίας έτσι ώστε αν κοπώ να μην πάω σαν σφαγμένος στο γραφείο.
Μετά το πετυχημένο test η αγορά της κεφαλής είναι θέμα χρόνου.
Σήμερα χρησιμοποίησα και για πρώτη φορά τα Truefitt & Hill. Τρομερά προιόντα. Η κρέμα δημιουργεί απίστευτη ποσότητα ποιοτικού αφρού (πόσο μου αρέσει να ''γυαλίζει'' ο αφρός), με ελάχιστη ποσότητα. Ενυδάτωση super. Το άρωμα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το ASL μου φάνηκε λίγο παραπάνω λιπαρό (για μένα) αλλά έκανε την δουλειά του μια χαρά στην φροντίδα και στην ενυδάτωση. Η διάρκειά του, τουλάχιστον δύο ώρες. Επόμενη αγορά η ομόσταυλη EDT για να κλείσει η τριλογία.

Δε λέω, καλά τα Ιταλικά προιόντα, καλά και τα Αμερικάνικα ή τα Γερμανικά και τα Ισπανικά αλλά σαν τα luxury Αγγλικά δεν ...
Πέτρος
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

digibill έγραψε:
Δηλαδή; Πώς μυρίζει η Ελλάδα; Ελλάδα ορεινή ή Ελλάδα θαλασσινή; Του ήλιου ή της υγρασίας; :)
σε εμενα Ελλαδα μου θυμιζει το θυμαρι ,η ριγανη ,το πευκο,το κυπαρρισι και η αρμυρα της θαλαττας. ;)
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Καλημέρα
Πινέλο TOBS Super Badger
Κρέμα Kappus men ative
Μηχανή Merkur 34c
Λεπίδα Lord super(5)
ASL Μενούνος Λεβάντα
ASB Apivita
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times
It’s my birthday

Καλησπέρα και χρόνια πολλά από τον Πειραιά !!

Muhle R89Twist
Polsilver Super Iridium (1)
Men’s Only Forum Special Edition 2014 No 38
Virgilio Valobra alla Mandorla
Brut Original Afs + Menthol Crystals
Speick Afs Balsam Sensitive
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

macho έγραψε:
digibill έγραψε:
Δηλαδή; Πώς μυρίζει η Ελλάδα; Ελλάδα ορεινή ή Ελλάδα θαλασσινή; Του ήλιου ή της υγρασίας; :)
σε εμενα Ελλαδα μου θυμιζει το θυμαρι ,η ριγανη ,το πευκο,το κυπαρρισι και η αρμυρα της θαλαττας. ;)
Εμένα που είμαι Ηπειρώτης, η θάλασσα και το θυμάρι δε μου λένε και πολλά. Σε Ελλάδα μου φέρνουν περισσότερο τα νοτισμένα κέδρα, ο καπνός από τις ξυλόσομπες με υποβαθρο το χιόνι κλπ.
Αυτά ειναι βιωματικα πραγματα και η ελληνικη επικρατεια ειναι γεματη αντιθεσεις ;)

Πριν λιγο:

Εικόνα

Kent Infinity Silvertex
Merkur 42c
Voskhod #2
Dimitri's Bergamont ss
Herbs of Bulgaria Lavender asl

Πολύ δυνατό σε απόδωση το σαπούνι του Δημήτρη. Η περιποίηση όμως που αφήνει στο δέρμα είναι το δυνατό του χαρτί: η μεταξυριστική αίσθηση που εχω στο δερμα ειναι ενα κλικ παραπανω κι απο το Valobra...
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Υγεια σε ολους
-merkur progress
-bic cp
-omega80080
-mwf
-alum block
-institut karite asb
-engish leather edc
001.JPG
digibill έγραψε:
Εμένα που είμαι Ηπειρώτης, η θάλασσα και το θυμάρι δε μου λένε και πολλά. Σε Ελλάδα μου φέρνουν περισσότερο τα νοτισμένα κέδρα, ο καπνός από τις ξυλόσομπες με υποβαθρο το χιόνι κλπ.
Αυτά ειναι βιωματικα πραγματα και η ελληνικη επικρατεια ειναι γεματη αντιθεσεις ;)
Βασιλη αυτη ακριβως ειναι και η μοναδικοτητα της ελλαδος.πουθενα αλλου στον κοσμο δεν υπαρχει τετοια πολυμορφια.
για να μην πουμε για το κλιμα.ολη η ευρωπη ειναι στην καταψυξη και εμεις χαιρομαστε ενα μοναδικο ηλιο. :hellas
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
yakoumis
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 1197 times
Been thanked: 1280 times
Επικοινωνία:

Κούλουμα
Εικόνα
χελωνάκι // palmolive // standard razor // άγνωστη λεπίδα του Τηλέμαχου (rhtoras) // X-bolt asl

Γένια Παρασκευής, δυο απροβλημάτιστα περάσματα WTG και XTG. H μηχανή θερίζει με ότι λεπίδα την έχω ταιριάξει.
Η λεπίδα αγνώστου πατρός κοφτερή και γλυκιά, αλλά χωρίς κανένα διακριτικό δεν ξέρω πως να τη ζητήσω :)
Εικόνα
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Yakoumi είναι personna uk.Αυτές που συναντάς σε μεγάλες αλυσίδες σ/μ.Ο cοnnaught τις εχει ως personna σε μπλέ-κίτρινο-γκρί χαρτόνι.Λένε οτι είναι rebranded israeli personna.Σκέτο μπέρδεμα.
Νομίζω είναι ενα τακ πιο κοφτερές από τις στανταρ personna platinum,παρατήρησες κάτι τέτοιο?
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”