Γιατί οχι Χάρη? Αλλα εαν έχεις το original ειναι αλλιώς. Δεν χρειαζεται ποσότητα ποτηριών διότι το πολύ δυο απολαμβάνουν. Οπότε θέλεις τρία το ένα ρεζέρβα όταν σου σπάσει κάποιο.
Κωνσταντίνε οι τιμές ειναι απο 40 μέχρι δεν ξέρω και εγώ. Κάποια υπάρχουν και στον ΑΒ άλλα μονο σε πολύ εξιδικευμενες κάβες και άλλα μόνο στα duty free.
Whisky - Whiskey
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Με χαρά. Εγω έχω για εβδομαδιαίο rotation και τρία ρουμάκια για μετά. Θα βάλουν και τα παλικάρια τα δικά τους με σωλομο και χαμόν και θα κάνουμε tasting.vanm66 έγραψε:Χάρη, Δημήτρη και Νίκο, θέλετε παρέα στις δοκιμές; :megagrin
Nikos
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Απολαμβάνοντας ένα Highland Park Einar στο ποτήρι που του αρμόζει.

Πραγματικά κάνει μεγάλη διαφορά και το καπάκι είναι μεν περιττό αλλά έχει πολύ γούστο!

Πραγματικά κάνει μεγάλη διαφορά και το καπάκι είναι μεν περιττό αλλά έχει πολύ γούστο!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Σήμερα δεν έχω διάθεση για γευσιγνωσία… και ξύδι πίνω.
Χάρης
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Καθώς λοιπόν επηρεασμένος από διάφορα που διάβασα εδώ, θα ήθελα να δοκιμάσω ένα single malt και επειδή θεωρώ το καλύτερο τρόπο να το κάνω πρώτα σε ένα μαγαζί (που θα μπορέσω να πάρω ένα ποτήρι) θα ήθελα να μου πείτε, πόσες διαφορές υπάρχουνε.
Δηλαδή που ξέρω τι ουίσκι θα μου αρέσει? ΠΧ. πρόσφατα πήγα σε ένα μαγαζί και έτσι όπως κοίταζα τον κατάλογο, έπεσε το μάτι μου σε Single malt ουίσκια.
Τα εξής :
CARDHU
TALISKER
LAGAVULIN
OBAN
Τι διαφορές έχουνε μεταξύ τους και πως εγώ μπορώ να διαλέξω τι θα μου αρέσει (που δεν έχω ιδέα!)
Εννοείται ότι οι μάρκες είναι απλό παράδειγμα. Απλά θέλω να ακούσω μια γενική γνώμη...
Για να μην δοκιμάσω κάποιο και να μην απογοητευτώ βάση γεύσης του. Ελπίζω να έγινε κατανοητό το ερώτημα μου.
ΥΓ: Είπαμε, χωρίς πάγο και με λίγο εμφιαλωμένο νερό?
Δηλαδή που ξέρω τι ουίσκι θα μου αρέσει? ΠΧ. πρόσφατα πήγα σε ένα μαγαζί και έτσι όπως κοίταζα τον κατάλογο, έπεσε το μάτι μου σε Single malt ουίσκια.
Τα εξής :
CARDHU
TALISKER
LAGAVULIN
OBAN
Τι διαφορές έχουνε μεταξύ τους και πως εγώ μπορώ να διαλέξω τι θα μου αρέσει (που δεν έχω ιδέα!)
Εννοείται ότι οι μάρκες είναι απλό παράδειγμα. Απλά θέλω να ακούσω μια γενική γνώμη...
Για να μην δοκιμάσω κάποιο και να μην απογοητευτώ βάση γεύσης του. Ελπίζω να έγινε κατανοητό το ερώτημα μου.
ΥΓ: Είπαμε, χωρίς πάγο και με λίγο εμφιαλωμένο νερό?
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Κωνσταντίνος 2015
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος προτεινω αυτο
aberfeldy 12 years single malt Κωνσταντινε cheers ,ασπρο πατο και στην υγεια σου!
aberfeldy 12 years single malt Κωνσταντινε cheers ,ασπρο πατο και στην υγεια σου!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Arisk
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Ουτε νερο ουτε πάγο. Σκετο.
Η σειρα για μενα ειναι με πρωτο το καλυτερο, L, T, O, C
Η σειρα για μενα ειναι με πρωτο το καλυτερο, L, T, O, C
Άρης
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις Μάχο και Άρη. Το ερώτημα όμως είναι οι διαφορές του καθένα.
Το λέω αυτό γιατί δεν είμαι πολύ fan του ουισκιού.
Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι αν βγω έξω σε άλλο μαγαζί θα βρω τα ίδια, υπάρχει κάτι που μπορώ να κοιτάξω ή πολύ απλά όλα "σχεδόν" μοιάζουνε μεταξύ τους. Γιατί αν μοιάζουνε μεταξύ τους τότε δεν έχει και πολύ διαφορά πιο θα πιώ πρώτα. Αν όμως έχουνε τεράστιες διαφορές μεταξύ τους (όπως πχ οι μπίρες) τότε έχει σημασία τι θα διαλέξω.
Το aberfeldy που αναφέρεις Μάχο θα το δοκιμάσω αλλά ο σκοπός είναι να δοκιμάσω κάπου ένα single malt να δω αν μου αρέσει (γιατί το κανονικό δεν με συγκινεί καθόλου) και μετά άμα αξίζει να παώ να πάρω κάποιο μπουκάλι σαν αυτό που ανέφερες.
Το λέω αυτό γιατί δεν είμαι πολύ fan του ουισκιού.
Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι αν βγω έξω σε άλλο μαγαζί θα βρω τα ίδια, υπάρχει κάτι που μπορώ να κοιτάξω ή πολύ απλά όλα "σχεδόν" μοιάζουνε μεταξύ τους. Γιατί αν μοιάζουνε μεταξύ τους τότε δεν έχει και πολύ διαφορά πιο θα πιώ πρώτα. Αν όμως έχουνε τεράστιες διαφορές μεταξύ τους (όπως πχ οι μπίρες) τότε έχει σημασία τι θα διαλέξω.
Το aberfeldy που αναφέρεις Μάχο θα το δοκιμάσω αλλά ο σκοπός είναι να δοκιμάσω κάπου ένα single malt να δω αν μου αρέσει (γιατί το κανονικό δεν με συγκινεί καθόλου) και μετά άμα αξίζει να παώ να πάρω κάποιο μπουκάλι σαν αυτό που ανέφερες.
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος 2015
Κωνσταντίνος 2015
- Arisk
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
To Talisker λογου χάρη επειδη γινεται κοντα στις ακτες Isle του Skye αυτο το καταλαβαινεις κ στην γευση του σου δινει την αίσθηση της θαλασσινής αλμύρας και του καπνιστου
Το lagavulin απο την αλλη ειναι μια κατηγορία από μόνο του, είναι για μενα ισως ο εκπροσωπος των καπνιστων whiskey
Το cardou ειναι στην βορεια πλευρα της Σκωτίας στο Speyside στην κοιλάδα του ποταμού Spey, ειναι απαλό γλυκο με χαρακτηριστικη γευση του μελιού της βανίλιας και φρούτων
Το Dalwhinnie που ειχα προτείνει στον Χάρη καποια στιγμη μοιάζει αρκετα με το Cardou εκει θα νιωσεις συμπληρωματικά κ λιγη κανελλα. Επειδη το αποστακτηριο ειναι σε ενα απο τα πιο κρυα ή το πιο κρυο σημειο της Σκωτίας το νερό που χρησιμοποιειται για την παρασκευη του προερχεται απο λυωμενο πάγο Ειναι έντονο αλλά ωραία έντονο. Απο τα αγαπημένα μου.
Και ούτω καθ'εξής...
Καθε λοιπόν whiskey κουβαλάει τα χαρακτηρηστικά της περιοχης που βρίσκεται το αποστακτήριο. Αυτό σημαινει ότι παιρνεις κ δοκιμάζεις και είναι εντελώς υποκειμενικό ποιό θα σου αρέσει.
Ρολο παιζει και με τι θα το συνοδευσεις. Εαν ειναι με λιγη σοκολάτα πικρή τότε θελει κατι απαλο και γλυκο να το ισορροπήσεις, εαν ειναι με θαλασσινα η αλμυρους ξηρους καρπους τοτε ενα Talisker ειναι ότι πρέπει.
Κλείνοντας να σου πω οτι με ενα ποτήρι μόνο δεν θα καταλάβεις και πολλά. Πρόσεξε επίσης που θα το πιείς εαν δεν δύνασαι οικονομικα να αγοραζεις μπουκάλια κ να το πίνεις στην ηρεμία του σπιτιου σου διάλεξε τουλάχιστον ενα χαλαρό μπαράκι και όχι ενα club. Εκεί πάρε ενα Jack Daniels και είσαι κομπλέ.
ΥΓ εαν σώνει και καλα για να το ελαφρυνεις απο το αλκοολ θελεις να βαλεις νερό τοτε ενα ποσοστο 10%αρκεί.
Το lagavulin απο την αλλη ειναι μια κατηγορία από μόνο του, είναι για μενα ισως ο εκπροσωπος των καπνιστων whiskey
Το cardou ειναι στην βορεια πλευρα της Σκωτίας στο Speyside στην κοιλάδα του ποταμού Spey, ειναι απαλό γλυκο με χαρακτηριστικη γευση του μελιού της βανίλιας και φρούτων
Το Dalwhinnie που ειχα προτείνει στον Χάρη καποια στιγμη μοιάζει αρκετα με το Cardou εκει θα νιωσεις συμπληρωματικά κ λιγη κανελλα. Επειδη το αποστακτηριο ειναι σε ενα απο τα πιο κρυα ή το πιο κρυο σημειο της Σκωτίας το νερό που χρησιμοποιειται για την παρασκευη του προερχεται απο λυωμενο πάγο Ειναι έντονο αλλά ωραία έντονο. Απο τα αγαπημένα μου.
Και ούτω καθ'εξής...
Καθε λοιπόν whiskey κουβαλάει τα χαρακτηρηστικά της περιοχης που βρίσκεται το αποστακτήριο. Αυτό σημαινει ότι παιρνεις κ δοκιμάζεις και είναι εντελώς υποκειμενικό ποιό θα σου αρέσει.
Ρολο παιζει και με τι θα το συνοδευσεις. Εαν ειναι με λιγη σοκολάτα πικρή τότε θελει κατι απαλο και γλυκο να το ισορροπήσεις, εαν ειναι με θαλασσινα η αλμυρους ξηρους καρπους τοτε ενα Talisker ειναι ότι πρέπει.
Κλείνοντας να σου πω οτι με ενα ποτήρι μόνο δεν θα καταλάβεις και πολλά. Πρόσεξε επίσης που θα το πιείς εαν δεν δύνασαι οικονομικα να αγοραζεις μπουκάλια κ να το πίνεις στην ηρεμία του σπιτιου σου διάλεξε τουλάχιστον ενα χαλαρό μπαράκι και όχι ενα club. Εκεί πάρε ενα Jack Daniels και είσαι κομπλέ.
ΥΓ εαν σώνει και καλα για να το ελαφρυνεις απο το αλκοολ θελεις να βαλεις νερό τοτε ενα ποσοστο 10%αρκεί.
Άρης
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
Μόλις διάβαζα αυτά που μου έγραψες Άρη ήμουν κάπως έτσι....
[spoiler="Ακριβώς έτσι"]
[/spoiler]
Τι απίστευτες γνώσεις είναι αυτές??? Πραγματικά έπαθα πλάκα. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Με κάλυψε πλήρως.
:thnx
Όταν δοκιμάσω, θα σας πω εντυπώσεις.
[spoiler="Ακριβώς έτσι"]

Τι απίστευτες γνώσεις είναι αυτές??? Πραγματικά έπαθα πλάκα. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Με κάλυψε πλήρως.
:thnx
Όταν δοκιμάσω, θα σας πω εντυπώσεις.
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος 2015
Κωνσταντίνος 2015