1. ΛΑΡΡΥ
2.
3.
.
.
:v :v
Κριτική για το σαπούνι του Δημήτρη
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Eδώ και λίγες μέρες ξυρίζομαι με το Dimitris' Bergamot .
Ο τρόπος που το φορτώνω είναι ο εξής. Τινάζω δύο-τρείς φορές το μουλιασμένο πινέλο μου και το στριφογυρίζω απαλά περίπου είκοσι φορές στο σαπούνι. Κατόπιν ξεκινώ face lathering, στο επίσης βρεγμένο προσωπό μου. Αυτή η διαδικασία μου δίνει μιά αρκετά σφιχτή
( pasty ) μαρέγκα που χρειάζεται την εμβάπτιση των ακρότριχων του πινέλου μερικές φορές στη ζεστό νερό της κούπας για να γίνει πιό " γλιστερή ".
Το σαπούνι, νομίζω, πως " σηκώνει " πολύ νερό ( αυτό δεν είναι κακό ). Αλλά είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος φορτώματος ? Τί λέτε ?
Ο τρόπος που το φορτώνω είναι ο εξής. Τινάζω δύο-τρείς φορές το μουλιασμένο πινέλο μου και το στριφογυρίζω απαλά περίπου είκοσι φορές στο σαπούνι. Κατόπιν ξεκινώ face lathering, στο επίσης βρεγμένο προσωπό μου. Αυτή η διαδικασία μου δίνει μιά αρκετά σφιχτή
( pasty ) μαρέγκα που χρειάζεται την εμβάπτιση των ακρότριχων του πινέλου μερικές φορές στη ζεστό νερό της κούπας για να γίνει πιό " γλιστερή ".
Το σαπούνι, νομίζω, πως " σηκώνει " πολύ νερό ( αυτό δεν είναι κακό ). Αλλά είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος φορτώματος ? Τί λέτε ?
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Γενικά εγώ φορτώνω πολλές φορές με πολύ νερό (Ιταλικό φόρτωμα) και φτιάχνω "γιαουρτόκρεμα".
Ο τρόπος φορτώματος είναι κάτι εντελώς εμπειρικός όσο αφορά τη σαπωνοποίηση. Δεν νομίζω κάποιος σαπωνοποιός να σκέφτεται: "πως θέλω να φορτώνει το σαπούνι μου" και μετά να ξεκινάει το σχεδιασμό της συνταγής.
Αυτή όμως δεν είναι όλη η μαγεία του ΠΞ; Να βρίσκουμε μόνοι μας τι δουλεύει κάλλιστα και να το εφαρμόζουμε για καλύτερο ξύρισμα;
Ο τρόπος φορτώματος είναι κάτι εντελώς εμπειρικός όσο αφορά τη σαπωνοποίηση. Δεν νομίζω κάποιος σαπωνοποιός να σκέφτεται: "πως θέλω να φορτώνει το σαπούνι μου" και μετά να ξεκινάει το σχεδιασμό της συνταγής.
Αυτή όμως δεν είναι όλη η μαγεία του ΠΞ; Να βρίσκουμε μόνοι μας τι δουλεύει κάλλιστα και να το εφαρμόζουμε για καλύτερο ξύρισμα;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Mάλλον επηρεασμένος απο άλλα σαπούνια, φοβήθηκα να δοκιμάσω το ιταλικό φόρτωμα.
Αύριο...
Αύριο...
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Εγώ ακόμη το περιμένω για να σας πώ την αποψή μου ..... μάλον θα χάθηκε στο ταχυδρομείο .... !!!!!! :lachtot :lachtot :lachtot
Αστειεύομαι φίλε Δημήτρη !! :bigsmilie :bigsmilie :bigsmilie
Αστειεύομαι φίλε Δημήτρη !! :bigsmilie :bigsmilie :bigsmilie
Γιάννης
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Γιάννη έχω μπλέξει με το σχεδιασμό της ετικέτας, αλλά τελειώνω! Και είναι κρίμα γιατί κάθονται.
Σύντομα Dimitri's Lavender!
Σύντομα Dimitri's Lavender!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Αυτό θα είναι το αγαπημένο μου !!!!!!!!!!!
Γιάννης
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Ηλίας έγραψε:Eδώ και λίγες μέρες ξυρίζομαι με το Dimitris' Bergamot .
Δεν μπορω να εκφερω αποψη μιας και ακομη περιμενω το κομματι μου... :beah2 :megagrin

- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Τουλάχιστον Στέφανε εσύ θα δοκιμάσεις... Εμείς οι καημένοι που ακούμε και δεν βλέπουμε??? :beah2
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015