Floid After shave

Απάντηση
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Δοκίμασε το Α*Μen του Thierry Mugler . ;)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2142
Εγγραφή: 12 Οκτ 2012, 00:26
11
Has thanked: 2456 times
Been thanked: 4520 times
Ηλικία: 47

To κλασικό Α men το έχω χρόνια. Δεν θα έλεγα οτι μοιάζει. Εκείνο είναι πολύ σκοτεινό και δυνατό σε ένταση. Καπνός, ανατολίτικα μπαχάρια κτλ
Το floid έχει ένα ήπιο φρουτώδες τελείωμα που μου αρέσει πολύ.
Δεν το βρήκα και στο fragrantica για να δω νότες.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

το floid black μυριζει εντονα ανανα.καλο σαν ιδιοτητες αλλα πολυ ''φρουτωδες''για τα δικα μου γουστα.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2708
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2012, 16:12
11
Has thanked: 2646 times
Been thanked: 1669 times

Aν μυρίζει ανανά-φρουτώδες με στοιχεία αλλά angel,μα όχι angel δοκίμασε το paco rabanne black xs.To floid black θα πρέπει να του μοιάζει!
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1437
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2014, 23:22
9
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4323 times

Το Floid Black είναι πάρα πολύ κοντά οσφρητικά με ένα άρωμα του Guerlain. Δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά είναι αυτό που έχει κυκλοφορήσει πιο πρόσφατα.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1139
Εγγραφή: 22 Οκτ 2014, 10:20
9
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times
Ηλικία: 47

Ας αρχίσω αντίστροφα. Σήμερα το μεσημέρι, περίπου μία ώρα αφότου ξυρίστηκα και χρησιμοποίησα το Floid Vigoroso, επιστρέφει η σύζυγος από τη δουλειά και αρχίζει τα γνωστά. Γνωρίζοντας ότι το άρωμα είναι "παλιακό", όπως λέμε, ψιλοτραβιόμουν την ώρα που με φιλούσε για να μην της έρθει απότομο και αρχίζει την γκρίνια. Και τότε ακούω το παράδοξο:

- Καλέ, τι ωραία που μυρίζει το after shave που έβαλες;

Την κοιτάζω με δυσπιστία, αλλά όντως δεν αστειευόταν. Είχα προσέξει και τις προηγούμενες φορές, τώρα που άρχισα να χρησιμοποιώ (και να συνηθίζω) το Floid ότι δεν μου είχε παραπονεθεί για το άρωμα, αλλά δεν περίμενα ότι θα της άρεσε κιόλας. "Μου θυμίζει πούδρα μωρού", μου είπε χαρακτηριστικά, αν και δεν συμφωνώ απόλυτα. Εν πάση περιπτώσει, ένας σημαντικός "σκόπελος" ξεπεράστηκε. Πάμε στις δικές μου εντυπώσεις.

Θα θυμάστε, ίσως, ότι όχι μόνο γκρίνιαζα τις πρώτες φορές που είχα χρησιμοποιήσει το Floid, αλλά και ότι για καιρό δεν έχανα την ευκαιρία να αναθεματίζω την ώρα και τη στιγμή που παρασύρθηκα από τα θετικά σας σχόλια και το 'χα αγοράσει. Κάψιμο, κοκκινίλες κ.λπ. Γύρω στα μέσα Γενάρη το 'χα ξεγράψει τελείως, άνοιγα το ντουλάπι και δεν το έβλεπα, που λένε. Κάποια στιγμή είχα φτάσει ένα βήμα από το να βάλω προς πώληση στο φόρουμ -την τελευταία στιγμή κρατήθηκα, όχι πάντως επειδή ήθελα να του δώσω άλλη ευκαιρία.

Προς το τέλος Ιανουαρίου, ωστόσο, άρχισε να μου μπαίνει η ιδέα. "Ρε μπας και έκανα λάθος; Μήπως ήμουν υπερβολικός; Μήπως να το ξαναδοκίμαζα;". Και το έκανα. Δεν ξέρω, λοιπόν, τι είχε φταίξει τότε και το πήρα τόσο στραβά, αλλα η εντύπωση ήταν πολύ διαφορετική. Ναι μεν υπήρχε κάψιμο, αλλά όχι ανυπόφορο. Κοκκινίλα έντονη δεν είχα (αυτό σίγουρα ήταν ιδέα μου τις πρώτες φορές και ίσως να μην έφταιγε το Floid). Ακολουθούσε μετά η δροσιά, αλλά το σημαντικότερο που ένιωσα ήταν αρκετές ώρες μετά το ξύρισμα. Η αίσθηση βοελούδου που έδινε στο δέρμα. Πιο καλά κι από balm!

Για να μην πολυλογώ, τις τελευταίες μέρες μου συμβαίνει αυτό που έχει περιγράψει πολύ ωραία ο digibill:
digibill έγραψε:Μετά το προηγούμενο post μου λοιπόν, συνέχισα να το χρησιμοποιώ στα ξυρίσματά μου. Στην αρχή πιο ενσυνείδητα, για να σχηματίσω άποψη. Σταδιακά όμως, το χέρι μου άρχισε να πηγαίνει ασυναίσθητα σε αυτό, η δε μύτη μου να ζητά το άρωμά του.
Τώρα που έχω συνηθίσει τον αισθητό χαρακτήρα του και δε μου φαίνεται "ξένο", μετά το ξύρισμα επιζητώ όλο και συχνότερα τη μυρωδιά του.
Σήμερα, π.χ., ήθελα πράγματι να χρησιμοποιήσω άλλη λοσιόν για να αδειάζει σιγά-σιγά το μπουκάλι, αλλά το χέρι αυθόρμητα πήγε στο Floid. Και το άρωμά του, που ακόμα δεν το έχω αποδεχθεί 100%, αρχίζω κι αυτό σιγά-σιγά να το συνηθίζω. Τώρα που είδα ότι αρέσει και στο έτερον ήμισυ, βλέπω την Aqua Velva να τρώει σκόνη, τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει ο καιρός (το Vigoroso είναι σαφώς πιο χειμερινό after shave λόγω ιδιαίτερου αρώματος, αν και περιμένω με ενδιαφέρον να δω πόσο θα με φτιάχνει η δροσιά του το καλοκαίρι).

Εν κατακλείδι... τα είπε πάλι ο digibill:
digibill έγραψε:Εν κατακλείδι, θα έλεγα το εξής: το floid vigoroso είναι ένα «πραγματικό» aftershave, ένα προϊόν με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περίεργη αρχική εντύπωση (ειδικά στους νεότερους, που δεν έχουν τέτοιες οσφρητικές αναμνήσεις), αλλά τελικά μάλλον δεν γίνεται να μην σε κερδίσει.
Και κλείνω με δύο ερωτήσεις, προς όσους έχετε δοκιμάσει και τις άλλες δύο βερσιόν του Floid:

1) Ξέρω ότι "Suave" σημαίνει "μαλακό" κι έχω διαβάσει που λέτε ότι το Suave είναι ένα πιο ήπιο Vigoroso. Πιο ήπιο ως προς τι, όμως; Ως προς το άρωμα ή ως προς τις ιδιότητες;
2) Το Black έχει ωραίο και πιο μοντέρνο άρωμα (το έχω μυρίσει), είναι όμως εξίσου αναζωογονητικό για την επιδερμίδα όσο το Vigoroso;
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

φιλε Roadrunner πρωτα απο ολα να πω οτι το floid mv ειναι απο τις λιγες λοσιον που τις ανεχεται 100% το δερμα μου(η αλλη ειναι η la toja- κατι θα βαζουν οι ισπανοι ,αλλιως δεν εξηγειται ).πιστευω οτι σε ιδιοτητες ειναι κορυφαια λοσιον γιατι περιποιειται το δερμα χωρις να ξηραινει,αφηνοντας το ενυδατομενο και απαλο.το αρωμα του μου αρεσει αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και κατι το φοβερο.ειναι λιγο old style, εμενα ομως μου αρεσουν τα ρετρο αρωματα. ως προς τα ερωτηματα σου 1ον-το suave ειναι εξισου καλο με το mv,απλα εχει λιγοτερη μενθολη.2ον-το black δεν μου αρεσε ουτε σαν αρωμα,ουτε και εχει τις ιδιοτητες του mv(δεν εχει καθολου μενθολη).στην τελικη ομως YMMV. ;)
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1296
Εγγραφή: 02 Απρ 2014, 15:20
9
Τοποθεσία: Πολίτης του κόσμου
Has thanked: 2205 times
Been thanked: 2875 times
Ηλικία: 40
Επικοινωνία:

Με το black κι εγώ δεν έχω αισθανθεί την ίδια καταπράυνση και απαλότητα που αφήνει το vigoroso. Επισης, ενω το αρωμα του ξεκιναει ομορφα, οι τελευταιες του νοτες δε μου αρεσουν ιδιαιτερα...
Το suave δεν το εχω δοκιμασει
desperado
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1437
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2014, 23:22
9
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4323 times

Το Suave δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από το Vigoroso.
To Black είναι καλό, δεν φτάνει όμως σε ιδιότητες το Vigoroso. Το άρωμά του είναι ένα θέμα. Εμένα μου αρέσει, αλλά όχι για συνέχεια.
Το Blue είναι ξεχωριστή κατηγορία και διαισθάνομαι οτι είναι θα ιδανικό για τους ζεστούς μήνες. Το θεωρώ πιο προσιτό από την Aqua Velva, με την έννοια οτι έχει πιο ελαφρύ άρωμα.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1139
Εγγραφή: 22 Οκτ 2014, 10:20
9
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times
Ηλικία: 47

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, με βλέπω να δοκιμάζω και το Suave, λοιπόν, κάποια στιγμή, προτού καταλήξω κι εγώ με ένα 400άρι Vigoroso. Αν είμαι πιο άνετος οικονομικά ίσως τσιμπήσω και το Black, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Πάντως, πολύ το χάρηκα που μου "έκατσε" τελικά το Floid. Τον πρώτο καιρό που είχα προβληματιστεί, σκεφτόμουν πράματα του στιλ "μούρη που άντεξε κόντρα ξύρισμα με πλαστικό Bic classic και έτοιμους αφρούς επί τόσα χρόνια, να κωλώσει σε ένα after shave;". Τελικά αποδείχθηκε ότι είχα βιαστεί να το κρίνω αρνητικά. :megagrin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pre-, After shave λοσιόν και -κρέμες”