Lord Super Chrome

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1139
Εγγραφή: 22 Οκτ 2014, 10:20
9
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times
Ηλικία: 47

Εικόνα

Δεν βρήκα νήμα για τις Lord Super Chrome, οπότε είπα να γράψω εγώ δυο λογάκια.

Όπως έγραψα και στο "Ξύρισμα της Ημέρας" το συγκεκριμένο ξυραφάκι ταίριαξε τέλεια με τη Lord L6 και μου χάρισε δύο απολαυστικά ξυρίσματα τις τελευταίες μέρες. Αν έχει διαφορές με τα υπόλοιπα ξυραφάκια της Lord; Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα όλα, αλλά σε σύγκριση με το Lord Super Stainless, βρίσκω το Super Chrome σαφώς πιο κοφτερό και συνάμα λιγότερο τραχύ, πάντα στο δικό μου πρόσωπο (μηδενικοί ερεθισμοί). Θα έλεγα ότι μου άφησε εξίσου καλές εντυπώσεις σε θέμα κοπής και "γλυκύτητας"με τη Racer, η οποία όμως τιτλοφορείται Super Stainless (άρα είναι δύσκολο να πρόκειται για το ίδιο προϊόν, με άλλο brand name).

Στα διεθνή φόρουμ διάβασα ότι "χάνει" σε μακροζωία, κάτι που επίσης δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, μια και έχω κάνει μόλις δύο ξυρίσματα -και δεν σκοπεύω να κάνω έτσι κι αλλιώς περισσότερα από τρία-τέσσερα. Ωστόσο, πωλείται σε χαμηλή τιμή και ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, το μειονέκτημα υπερκαλύπτεται.

Δεδομένου ότι έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και μέτριας σκληρότητας (και όχι πυκνά) γένια, θα πρότεινα σε όσους έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά να κάνουν ένα τεστ σ' αυτό το ξυραφάκι. Χωρίς φυσικά αυτό να αποκλείει την πιθανότητα να ταιριάξει και σε άλλους, τα ξέρετε αυτά. Δεν μπορώ να ξέρω, επίσης, αν έπαιξε ρόλο για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που είχα ο συνδυασμός με τη μηχανή Lord, στο πακέτο της οποίας περιλαμβανόταν η λεπίδα που χρησιμοποίησα.

Προσοχή: Υπάρχει και η Lord Platinum Class με σχεδόν ίδιο σχέδιο στο κουτάκι. Λέγεται πως έχει ελάχιστες, αλλά αισθητές διαφορές ως λεπίδα από τη Super Chrome (θα τη δοκιμάσω κι αυτήν σύντομα και θα επανέλθω).
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Προσωπικα βρηκα τα Lord Super Chrome τα πιο κοφτερα Lord. Οντως εχουν μικρη διαρκεια "ζωης", αλλα αν ακολουθεις το "2 ξυρισματα και πεταμα¨ δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Γενικα ειναι απαραιτητα σε ενα "σωστο" rotation.
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

πρωτο ξυρισμα με το super chrome και μου αφησε αριστες εντυπωσεις.ειναι αρκετα κοφτερο αλλα και πολυ γλυκο ταυτοχρονα.θα ελεγα οτι σε βαθος κοπης ειναι σχεδον εφαμιλλο με τα astra sp αλλα αρκετα πιο γλυκο.η γλυκυτητα του πλησιαζει τα personna platinum.
θα το δοκιμασω σε 3-4 ξυρισματα ακομα και αν αντεξει θα το ενταξω στο οπλοστασιο μου.
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1139
Εγγραφή: 22 Οκτ 2014, 10:20
9
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times
Ηλικία: 47

Είχα πάρει δύο δεκάδες από τον Γιώργο πρόσφατα και τις τελευταίες μέρες τα χρησιμοποιώ συνεχώς (τρία ξυραφάκια, το όλον επτά ξυρίσματα σερί μέχρι στιγμής). Προβληματίστηκα λίγο, διότι ναι μεν είναι εξαιρετικά κοφτερά, ναι, είναι αρκετά γλυκά, αλλά παρατήρησα ότι κόβουν τόσο καλά, που μου προκαλούν το ενοχλητικό φαινόμενο των ingrown hairs. Και δεν μπορεί να φταίει κάτι άλλο, αφού ούτε καν κόντρα κάνω. Ισως έβαλα παραπάνω πίεση στο πλάγιο πέρασμα, συνηθισμένος από άλλα ξυράφια που δεν κόβουν τόσο πολύ. Θα πάω πιο προσεκτικά τα επόμενα ξυρίσματα και θα επανέλθω.
Άβαταρ μέλους
pasgko
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:49
5
Been thanked: 16 times
Ηλικία: 49

Πρώτο ξύρισμα χθες με πολύ καλές εντυπώσεις. Ούτε ερεθισμούς ούτε πολλές κοκκινίλες, μόνο λίγες στο λαιμό. Να δούμε στη συνέχεια τα επόμενα ξυρισματα.
Babis L
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 14:01
5
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Αυτό το ξυράφι είχε μέσα η Lord όταν την αγόρασα. Δεν μου έκατσε καθόλου καλά, πολύ τραχύ, τράβαγε τις τρίχες αντί να τις κόβει. Και γενικός έχω μαλακή τρίχα αφού με ένα Wilkison έβγαλα ένα μήνα, 15 περίπου ξυρίσματα,αλλά όχι κόντρα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”